Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kočnica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kočnica
golf071
 Bice slike za neki dan,cekam da mi stigne aparat.
Novine

vlada lovac
 Sta bi sa tim slikama, jel stigao foto aparat,
kako kocnica funkcionise

Armus Milan
 Postovane kolege.
Pomenuta kocnica a koje se montira na zatvarac odnosno ona koja blokira udarnu iglu nije nikakva inovacija u ovom svetu oruzja jer je tako nesto jos pre 7 do 8 godina pocela da ugradjuje firma mauser na svoje modele.S obzirom da je od pre 2 godine i Zastava pocela da ugradjuje nesto slicno na svoje modele 707 i 808 pomenuta naprava je dostupna i domacem trzistu mada ne za male pare.Iz cele price se postavlja pitanje cemu na zastavinom modelu M70 staviti dve kocnice jer bi to bilo jedino oruzje u svetu koje poseduje dva sistema kocenja.

I Jevtic
 nego sta treba staviti i jednu na repu ko na lovackim puskama pa da ima tri od viska glava ne boliROFL
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Armus Milan
 Ma nego sta kolega jefticu pa onda jos po jednu na vrhu cevi takozvanu gasnu i milina jedna.cemu sve ove kocnice kad je top 100 puta opasniji a nema ni jednu.ZivioRodjo

Podunavac
 Kočnica na zatvaraču (M48) je daleko sigurnija od bočne kočnice (M70). Kočnica leptir tipa (M48) koči direktno udarnu iglu i to tako da nema teorije da puška opali, bez obzira šta sa njom radili. Mana joj je što je spora za rukovanje i smeta joj optički nišan, pa mora da se postavi na visoku montažu. Bočna kočnica kod M 70 je brža za rukovanje i ne utiče na montažu i optiku, ali nije sigurna. Kočnica kod modela 808 je odlično rešenje, pošto je i brza za rukovanje i sigurna. Ovakav tip kočnice se u evropi proizvodi već 30-ak godina (a možda i duže) za puške sistema Mauser, a preuzeo ju je i američki Ruger za svoje karabine. Ovoj kočnici ni nije namena da se ugrađuje na zatvarače karabina M 70, nego M 98 i prerađene M 48.
Tri prsta 2Kolce

golf071
 Kocnica radi odlicno,to je odlicno resenje za nisku montazu.Sve ovo sto je napisao kolega podunavac to je to,da ne ponavljam.Ja sam tu kocnicu video na LK808,radi stvarno dobro i precizno.Slike nemam ali cu ih postaviti cim mognem.

golf071
 Ova kocnica se i ne montira na M70 jer nema potrebe.Samo na M98 zbog leptira kocnice i visine montaze,optike.Ima tri polozaja i mnogo mekse radi nego na M48 i LK M98 standardna kocnica.

I Jevtic

golf071 kaže:
Ova kocnica se i ne montira na M70 jer nema potrebe.Samo na M98 zbog leptira kocnice i visine montaze,optike.Ima tri polozaja i mnogo mekse radi nego na M48 i LK M98 standardna kocnica.

sve je to lepo sto ti kazes kolega i da je lepa i pouzdana i eleganta ali kolega previse je skupa izlazi oko 100 eurica a u prodavnici m48 klasicna verzija je 100 eura pa ti vidi a to ti govorim jer ja nisam do sad uspeo nijednu da prodam veruj mi kad ti kazem

ps.postoi dosta jeftinija verzija a isto tako sasvim solidna u zastavi mehanizam sa jednom obaracom je oko 4600dinara i na njemu vec imas kocnicu a spojnicu ako hoces mozes da promenis a i nemoras menjas samo udarac i to je to pozdrav

golf071
 Ja sam to i radio u Zastavi,sve su mi naplatili oko 6000,00 din sa upucavanjem optike.I vratili su mi moj deo od zatvaraca,tako da sad mogu da kombinujem obe varijante.

I Jevtic

golf071 kaže:
Ja sam to i radio u Zastavi,sve su mi naplatili oko 6000,00 din sa upucavanjem optike.I vratili su mi moj deo od zatvaraca,tako da sad mogu da kombinujem obe varijante.

jesi li radio u zastavi ili u zavodu za ispitivanje i zigosanje posto me interesuje i spojnica dali je od 808 ili kao na slici koju je postavio podunavac pozdrav

golf071
 od 808 Ing.Cira sa njim sa dogovorio.A u zavodu smo upucali optiku.

golf071
 kocnica m98

Podunavac

golf071 kaže:
kocnica m98

Em lepo izgleda, em funkcionalno.B)
Tri prsta 2Kolce

golf071
 karabin m98 sa optikom

canis aureus

I Jevtic kaže:
postoi dosta jeftinija verzija a isto tako sasvim solidna u zastavi mehanizam sa jednom obaracom je oko 4600dinara i na njemu vec imas kocnicu a spojnicu ako hoces mozes da promenis a i nemoras menjas samo udarac i to je to pozdrav

Nisam najbolje razumeo pa ako bi moglo pojašnjenje/objašnjenje ...
Elem, "mehanizam sa jednom obaračom" iz Zastave -koji je mehanizam u pitanju? I koja je kočnica na njemu?
Dali se misli na "klasični" mehanizam sa modela M70 i kočnicom koja koči samo obaraču ili Zastava ima meh. sa jednom obaračom i sa ubrzicom kao na ČZ550/555?
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus
 Da li je "zatvarač" višlji sa kočnicom "M808" u odnosu na stari zatvarač "M98" sa starom spojnicom ne uzimajući u obzir polugu(krilce) leptir kočnice(znači kad je "leptir" oboren/otkočen)??
I na koju spojnicu(kočnicu) bi mogla da se montira niža montaža opt.nišana?
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

I Jevtic

canis aureus kaže:

I Jevtic kaže:
postoi dosta jeftinija verzija a isto tako sasvim solidna u zastavi mehanizam sa jednom obaracom je oko 4600dinara i na njemu vec imas kocnicu a spojnicu ako hoces mozes da promenis a i nemoras menjas samo udarac i to je to pozdrav

Nisam najbolje razumeo pa ako bi moglo pojašnjenje/objašnjenje ...
Elem, "mehanizam sa jednom obaračom" iz Zastave -koji je mehanizam u pitanju? I koja je kočnica na njemu?
Dali se misli na "klasični" mehanizam sa modela M70 i kočnicom koja koči samo obaraču ili Zastava ima meh. sa jednom obaračom i sa ubrzicom kao na ČZ550/555?

mislio sam na standardni mehanizam sa jednom podesljivom obaracom na njemu je kocnica koja koci samo obaracu tako da mozes da stavis i standardnu spojnicu od m70 i tako da mozes posle toga da stavis bilo koju montazu inace spojnica od 808 je dosta niza od spojnice m48 tako da mozes i nju da stavis ali dosta je skuplje pozdrav

270
 Zastava proizvodi i mehanizam sa jednom obaračom sa ubrzicom kao na Zbrojovki, Steyr-u... gde se ubrzica aktivira guranjem obarača napred tzv. "Rucksteher" a u Zastavi ga nazivaju DAT obarača (verovatno skraćenica od "Duble Action Triger")!
Ovaj obarač fantastično funkcioniše na modelima koji kočnicu imaju na spojnici a pravi probleme ako ima ugrađenu bočnu kočnicu koja blokira obarač!
Spojnica od M808 može da se ugradi i na sve M98 i u kombinaciji sa navedenim DAT mehanizmom obarača je odlično rešenje!
Imate sigurni kočnicu i jedan obarač koji kojim birate silu okidanja!
Naj bolje je da vam u Zastavi ili neki obučen puškar podesi ovu silu i to bez ubrzice na silu od 1/3 težine karabina (1000-1200g.) a sa ubrzicom 10x manja (100-120g.)!
Inače i mehanizam sa jednom podešavajućom obaračom može zaista fino da se podesi i bude mekan, gladak bez nepotrebnog hoda što sam imao prilike da vidim na karabinu kolege I Jevtića (njegov rad) ne smeta mu bočna kočnica na mehanizmu i jeftinije je rešenje!
Ali ja volim i više mi odgovara ovo skuplje prvo pomenuto rešenje i uvek bi se za njega opredelio. Šta ću kad sam komplikovan Confused

I Jevtic
 druze 270 za sve si upravu ali kada si bio nisam ti pokazao zasto nevalja zastavina dot obaraca pa kad budes sledeci put doso pokazacu ti pa ces brzo da se razocaras zato je ja ne preporucujem nikome a i neisplati se date 9000 dinara za nju kad toliko ima mana pozdrav

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,157,365 posete www.srbijalov.com