Jedinstveno lovacko udruzenje ili podela?
|
Sremac75 |
Objavljen 21.06.2011. 14:11
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Ja mislim da ovo ne može da škodi!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
savo bp |
Objavljen 21.06.2011. 16:24
|
Član
Upisa: 92
Pristupio: 21.02.2011. 17:12
|
Možda bi to bilo najbezbolnije rešenje ali se bojim da to oni koji treba nebi uvažavali. Imam saznanja, bez obzira što su naša L Društva izrazila želju za udruživanjem a samim tim i da ostanu granice društava ovakve kakve jesu da granice neće biti onakve kakve su sada. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 21.06.2011. 17:42
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Treba sačekati, i videti, kako će biti ustanovljena lovišta, a onda ide drugo poluvreme, a to je dodela ustanovljenih lovišta. Ministarstvo, (odnosno PSPŠV u Vojvodini) treba da uradi taj posao, pravilnik je donet, u zakonu i pravilniku je regulisano kako i po kojim kriterijumima se lovišta ustanovljavaju, i način kako i kome se dodeljuju.
Ne zaboravite, da po ZODL, prednost u dodeli lovišta imaju isključivo dosadašnji korisnici. A šta ako se na konkursu za neko novoformirano lovište (koje do sada nije postojalo kao takvo, pa samim tim i nije moglo imati prethodnog korisnika), pojavi neko pravno ili fizičko lice, koje ponudi bolje uslove? I dalje, po prethodnom zakonu, KORISNIK lovišta je bio LSS (sa LSV i LSKiM), dok su LU samo GAZDOVALA lovištem, po ugovoru koji su sklapali sa savezom. Ovo može, ali ne mora, biti jedna od nejasnoća, koja može zakomplikovati proces dodele lovišta.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 24.07.2011. 08:18
|
Lovčina
Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Samo da se ne zaboravi i ima na umu da se posle 31. decembra 2011. godine neće u dogledno vreme formirati više ni jedno lovište te tako neće imati svrhe ni podela Udruženja i biće ko u onoj priči o volšebnom svetu ,,ko uzme kajaće se, ko ne uzme kajaće se,,.
Citiraću samo Beukovićeve reči izrečene na Skupštini LU u Novoj Crnji, koje ni tamo mnogi nisu čuli, a to je da je ovo jedinstvena prilika kada nam je država dala da sami izaberemo i da toga nikada do sada nije bilo i da nikada više neće ni biti, i budimo sigurni da je rekao pravu stvar, bez obzira sviđao se nekima ili ne.
LSS i LSV sigurno imaju putera na sebi ali najžalosnije je što ga i većina lovačkih udruženja ima, a dosadašnja idila će se završi u mnogim LU već prilikom dodele lovišta na gazdovanje, a onda će za bilo kakve poteze biti kasno i haos će biti neminovan.
Ne bi hteo da delim savete al ne bi bilo loše da svi oni neodlučni ponovo prouče svoje godišnje izveštaje a posebno finansijske i vide gde im idu pare, da budem iskren to bi ponajpre trebalo da urade oni koji su odlučni da ostanu u sklopu dosadašnjih udruženja, posebno udruženja za primer kakvo je naše, a sa katastrofalnim izveštajima, koje će bez sumnje raščivijavati nadležni državni organi, što će ujedno biti i naš oproštaj sa udruženjem i zahvala za dugogodišnje pajanje i iskorišćavanje.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 24.07.2011. 11:58
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
cule u pravu si ali mislim da se mi koji smo rešili da se odvojimo nećemo kajati
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 24.07.2011. 22:05
|
Lovčina
|
I ja sam Brkiću uveren da se nećemo kajati, pa neće se država igra sa nama oću piškim, neću kakim, a i dala je dovoljno vremena da se razmisli i donese odluka.
Svi se plaše finansiranja, a šta da kažu neka LU koja su u dugovima do guše, evo ti primer Kikinde, dvaest i kusur hiljada hektara, nešto više od 250 članova i već reprogramiran dug kod banke od preko 70 hiljada evra, a ima bogami još takvih pa i gorih, samo što se ćuti.
U mnogim stvarima je Sremac u pravu, malo gledam i finansijski izveštaj mog udruženja i bogami neke stvari i maleverzacije tek sada primećujem a to se provlači godinama, tek sad vidim da je prošle godine doprinos višim savezima bio 1500 dinara, znači da ja ono što znam ne znam dobro a to je da je doprinos bio 1000 dinara otkud onih još 500 neko će morati da objasni, pa još neka donacija od pokrajine od preko 1 500 000 dinara se pojavljuje a nema objašnjenja ko i gde i na čemu ju je potrošio.
Eto bar dela razloga zbog čega se mi odvajamo, mislim da i mnogi drugi imaju iste ili slične razloge da urade to isto, naravno dok se to može, posle neće pomoći kuknjava.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 24.07.2011. 22:16
|
Moderator
|
O tim pojavama različitiš članarina za više saveze smo već pisali ranije, pre nekoliko meseci, mislim na temi 'Članarina ...', ali nije bilo dovoljno suvislih objašnjenja, zašto se to dogadja.
Tako sad i tebi sinulo, Cule. Omatorilo se, druže, pa malo usporile vijuge? Ne verujem, stari si ti lisac
Znači, od pokrajine 1,5 milion? A od kuma, televizor?
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 24.07.2011. 22:42
|
Lovčina
|
Ljudi nekad od jednog drveta ne vide celu šumu, posebno kad se pod stavku DONACIJE stavi 90 000 dinara a skroz na kraju stavi SREDSTVA OD POKRAJINE I DOTACIJA ZA KOLA 2,419,492, samo da objasnim da kola nisu volovska već da je reč o ladi nivi koja je kao dobijena donacijom a ovde je iskorišćena reč dotacija, no sve u svemu ako od gornje sume odbijemo tu dotaciju ili donaciju ostaje preko 1 600 000 dinara, a delegati na skupštini se uvatili ko pijani plota da im se objasni onih 90.000 dinara, što je na kraju da bi prekinuo mučninu uradio Beuk objasnivši da su i ta sredstva od pokrajine za supertrejd hranilice, a normalno predsednik mog udruženja se bogovski trudio da mi ne da reč bez obzira na insistiranje mnogih delegata skupštine, pa na kraju kad sam dobio reč bio sam već poprilično iznerviran i zaboravih da se vrnem na ta sredstva i dotacije. Eto da se ne veruje al jedno drvo može ipak da sakrije celu šumu.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 24.07.2011. 22:51
|
Moderator
|
Opasna ti matematika: kada od 2 419 492 odbiješ 90 000, ostane 1 600 000? Nešto si ispustio u računu?
I kakve su to hranilice, za 1,6 miliona? Šta rade, za te pare? To nešto moderno, digitalno? Zezam se, ali stvarno, 1,6 miliona za hranilice... Ili je 90 000 za hranilice? Nisi bio baš najjasniji!
Uostalom, što se ja petljam, u tudji fin. izveštaj...
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 24.07.2011. 23:02
|
Lovčina
|
aha moguće to su dve odvojene stavke jedna od 90 hiljada a druga od 2,4 miliona, ako od 2,4 miliona odbijemo dotaciju za ladu od otprilike 800 iljadarki ostaje 1,6 miliona, koje je verovatno Novocrnjansko društvo složilo u lovački dom a koji se opet ne knjiži na lovačko udruženje, tako da u rashodu nigde i ne može da se nađe na šta su ta sredstva utrošena.
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 24.07.2011. 23:05
|
Lovčina
|
zaboravih da dodam bez pomoći nadležnih državnih organa na primer Ćihorića, kod koga sam i ja imao čast da gostujem zbog otrova za pacove, najlon džakova, šporeta smederevca i šrafova.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 24.07.2011. 23:09
|
Moderator
|
E, ti šrafovi su zaguljena stvar... Ubuduće svaki šraf i maticu, a naročito podloške, da si numerisao serijskim brojem!!!! Na šrafovima je možda i Ford počeo da pravi imperiju, pa šta je napravio?
N0000
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 24.07.2011. 23:17
|
Lovčina
|
Da znaš nekako svi mi kad prevalimo pedesetu želimo da naplatimo neka dugovanja, uostalom sav materijal će biti dostupan na uvid posle svečane skupštine u Aleksandrovu, ne bi da kvarim jubilej 80 godina lovstva u Aleksandrovu, a i opterećen sam pripremama, sa željom da se na svečanosti uopšte ne diskutuje o problemima u i oko lovstva već da se pravo lovački proveselimo, onda drugog avgusta obavim slavski lov trećeg odmorim a četvrtog neka pojedinci dobro zategnu učkure na gaćama, zna se šta će da sledi.
|
|
|
|
Cadara |
Objavljen 25.07.2011. 10:25
|
Stari član
Upisa: 345
Pristupio: 06.10.2009. 13:30
|
Ja mislim da si gostovao kod Čihorića (stepčana) u emisiji trenutak istine a ne ćihorića. |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 29.07.2011. 09:31
|
Lovčina
|
Jeste Cadara baš tako.
Jubilarna Skupština u Aleksandrovu zakazana za 30. jul 2011 godine je otkazana, nema love na udruženju, preksinoć bio sastanak upravnog odbora sinoć nadzorne komisije, sad će neki drugi da idu kod Čihoriča. Počinje da se sprema čudo i da nastane haos.
Ali nema veze, danas se premerava lovište, geometri su jutros u 8 trebali da izađu na teren samo ako ih ova kiša nije omela, eto mi idemo polako ka cilju, formira se lovište Aleksandrovo.
Kad sam od sekretara tražio podatke on mi reko da sam kurac, ja mu kažem da nisam kurac već da sam njegov poslodavac a on ponovi da jesam kurac i napusti sastanak upravnog odbora, e fino za nekoga ko za lovočuvarske zadatke dobija preko 40 hiljada dinara platu, vozi novu ladu nivu, kome udruženje godišnje kupuje 600 karabinskih metaka, dvogled od 120 000 dinara, ketner odelo, plaća telefon i internet i još da ne nabrajam sve ostalo.
Al dođe maca na vratanca, dolazi vreme da se mnoge stvari objasne, a bio bi i red da ih bar pre našeg odlaska čujemo.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 29.07.2011. 17:13
|
Moderator
|
Vi baš akademski diskutujete!!! Argumentovano!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 29.07.2011. 17:52
|
Lovčina
|
Pa dobro plaćamo, imamo kompletan tretman.
A premeravanje je odloženo zbog kiše, meriće se u sredu ako vremenski uslovi budu povoljni.
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 30.07.2011. 08:09
|
Lovčina
|
cule bitno je jedno da ne zaboraviš da ni prema tebi nisu imali sentimentalnosti
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 30.07.2011. 23:44
|
Lovčina
|
tačno bate, ja teram svoje, oni koji su me podcenili kanda su se malo zaebali, uostalom svako svoj dug mora da plati, pa tako i oni koji su me očepili a ponajviše potcenili, Sremac ima svoj način borbe ja svoj, oboje težimo skoro istom cilju, baš će biti zanimljivo ko će od nas dvoje prvi pobediti vetrenjače.
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 04.06.2012. 23:20
|
Lovčina
|
upravo sam došao sa zadnjeg UO LU Fruška Gora Indjija,zadnji je zato đto se ista raspala na 4 nova udruženja koja su završila proces konkursa i dobili lovišta na gazdovanje,rezime svega je da je od jednog napravljeno 4 nova lovišta.lovišta bi se svakako podelila jer je autoput presekao na pola staro lovište,,,4 lovočuvara,upravnici lovišta....
Na sastanku je bila radna atmosfera i sve odluke su donešene skoro jednoglasno.Samo sam jedno primetio i izneo da smo uvek imali ovakvu radnu atmosferu trajali bi sto godina.
|
|
|