ajde da i ja jos izvedem moju racunicu pa necemo vise.u snajperu su kapisle po 5 dindzi i odlicne su, moze se kupiti na malo.
barut 850 na malo, po metku izadje 5.1 din
chep plasticni kosta 1.5din
sacmu lijem sam i kosta me 90din kg, po metku 3 din
stare caure pokupim na strelistu i ne kostaju nista
suma sumarum 5+5.1+1.5+3=14.6 dinzi/ kupovina na maloB)
nemo da racunam na veliko uz to da dodam strana skupa mundza nije nista bolja cak cini mi se naprotiv
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Ljudi nemojte pogresno da me shvatite: Sniper u potpunosti se slazem sa tobom, Keltom i SheytanomB)
Kupujete komponente po velikim prodajnim objektima i normalno da je jeftinije.
Sniper ne podizem cene u svakom postu nego sam u prvom postu racunao sa MAGNUM-ovim cenama pa sam dole napisao da je zlatiborac kod mene 1000din kutija...
Meni nebi bilo jeftinije ni kad bi u Snajper dosao da kupim komponente jer bi mi trebalo iz ove vuko*ebine 2000 din za benzin i 200 za putarinu slaba vajda od ustede
Zato imamo Grom hunter Firmu Slavka Sevica patron oko 28din to je naj jeftinije sto moze da se dobije od lovacke sacmene municije.... Izvinjavam se zbog upisa na ovoj temi
Zato imamo Grom hunter Firmu Slavka Sevica patron oko 28din to je naj jeftinije sto moze da se dobije od lovacke sacmene municije.... Izvinjavam se zbog upisa na ovoj temi
sta li covek zaradi po tim cenama mora da mu se ne isplati
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
sta li covek zaradi po tim cenama mora da mu se ne isplati
Kelt to je cena za punjenje od 28g kalibar 12 i 16 ista cena 28din. 32g je oko 30 din...
Na veliko moze i jeftinije koristi zlatiborac barut municija je dobra nije losa.
Posto sam na ovom forumu procitao dosta kritika i pohvala na racun nase municije,pozivam sve lovce i strelce da ukoliko imaju reklamacije ili zele da nas kontaktiraju u vezi Belom municije,asortimana,performansi i drugog,slobodno kontaktiraju na e-mail: . To je e mail proizvodnje u Nikincima, a ko je vise zainteresovan za komercijalnu stranu,moze kontaktirati direktora Beloma na . U svakom slucaju,stojimo Vam na raspolaganju,i kad nam vreme dozvoli,ocekujte sto skorije odgovore za sva Vasa pitanja,kritike,sugestije? Za kvalitet nase municije,osim sto mi za svaku seriju pucamo u ispitnom tunelu,i sto za svaki metak,pravimo protokole pucanja,brine i ZIZ (Zavod za ispitivanja oruzja i municije)Kragujevac,bez cije dozvole i potvrde ne bi ni plasirali municiju na trziste. Takodje,mozete biti sigurni da brinemo o kvalitetu nase (i nadamo se Vase)municije,jer je i nama u interesu da ona bude sto bolja ,pogotovo sto smo u proceduri dobijanja sertifikata ISO,i sto Vase kolege koji su nasi saradnici,vrlo cesto pucaju i probaju skoro svaku seriju kod nas u krugu fabrike.Pozivamo i Vas da nas posetite i sami se uverite u kvalitetan rad. Vasi predlozi bi nam pomogli da budemo jos bolji.I zato kontaktirajte nas slobodno. Dobar pogled!
belombeograd kaže:
Posto sam na ovom forumu procitao dosta kritika i pohvala na racun nase municije,pozivam sve lovce i strelce da ukoliko imaju reklamacije ili zele da nas kontaktiraju u vezi Belom municije,asortimana,performansi i drugog,slobodno kontaktiraju na e-mail: . To je e mail proizvodnje u Nikincima, a ko je vise zainteresovan za komercijalnu stranu,moze kontaktirati direktora Beloma na . U svakom slucaju,stojimo Vam na raspolaganju,i kad nam vreme dozvoli,ocekujte sto skorije odgovore za sva Vasa pitanja,kritike,sugestije? Za kvalitet nase municije,osim sto mi za svaku seriju pucamo u ispitnom tunelu,i sto za svaki metak,pravimo protokole pucanja,brine i ZIZ (Zavod za ispitivanja oruzja i municije)Kragujevac,bez cije dozvole i potvrde ne bi ni plasirali municiju na trziste. Takodje,mozete biti sigurni da brinemo o kvalitetu nase (i nadamo se Vase)municije,jer je i nama u interesu da ona bude sto bolja ,pogotovo sto smo u proceduri dobijanja sertifikata ISO,i sto Vase kolege koji su nasi saradnici,vrlo cesto pucaju i probaju skoro svaku seriju kod nas u krugu fabrike.Pozivamo i Vas da nas posetite i sami se uverite u kvalitetan rad. Vasi predlozi bi nam pomogli da budemo jos bolji.I zato kontaktirajte nas slobodno. Dobar pogled!
Iskreno mi je drago sto se pojavio neko iz Beloma. Voleo bih da i drugi proizvodjaci municije ucine isto...
Moja neka zelja po pitanju Belom municije bila bi da napravite SAJT na kome mozemo u svakom trenutku da se upoznamo sa vasim proizvodima cenama proizvoda i opisu istog(Scacma ili kugla gramaza brzina i cena). Po prodavnicama nije neki izbor Belom municije cesto puta sam trazio jedno a dobivao nesto sto sam igrom slucaja morao da kupim jer to sto sam trazio nije imalo. Cesto puta sam zaobilazio vasu municiju upravo zbog nemogucnosti izbora zeljene gramaze i krupnoce sacme..
belombeograd kaže:
Nikad nisam koristio vašu municiju, ali je koristi par kolega iz grupe koji su na nju navikli i relativno su zadovoljni. Ove godine su imali problema sa nabavkom pa su koristili stare zalihe i kupovali municiju drugih proizvođača.
Veoma mi je drago da se pojavio neko od koga bukvalno iz prve ruke možemo saznati što nas zanima u vezi Belom municije. Bilo je i krajnje vrijeme. Tako bi trebalo da razmišlja svaka iole ozbiljna firma koja se bavi proizvodnjom ili prodajom municije, jer da nije nas lovaca, ne bi bilo ni vas. B)
Evo da Vam odgovorim,sajt je izradjen,ali ne i postavljen.Naime,ja sam ga napravio,ali direktor je sa timom ljudi iz JugoimportaSDPR (ciji je Belom zavisno preduzece)preuzeo da to uradi sto profesionalnije i bolje.Upravo zato dok se ne izradi u potpunosti SAJT Beloma,mozete se za sve savete,kritike,sugestije,ili sta Vi jos procenite za shodno,obracati nama u Proizvodnji Beloma,ili direktoru licno.Telefoni su 011 30 12 422 direktor Danilovic Miroslav-DACA,011 30 12 425 sekretar Ivanka Petrovic, 011 30 12 426 fax,a u proizvodnom pogonu koji je u Nikincima (na vojnom Poligonu)mozete se obratiti Eric Zoranu i Pantic Ratku na 022 443 123.Mi smo svaki radni dan od 7 do 15 h na radnom mestu,samo sto ako proizvodimo ne cujemo telefon .Drugo,mi robu,tj.municiju ciji asortiman mozete pogledati na belom.eunet.rs,plasiramo preko veleprodajne mreze TR"Snajper"-Beograd,TR"Top gan"-Zrenjanin,TR"Jelenik"-Novi Sad,TR"Reket"-Subotiste,TR"AB Matic"-Novi Sad,"Jelen-sport"-Nis,TR"Kosnaj komerc"-Mladenovac,TR"BV komerc"-Loznica,TR"Sport"-Uzice,TR"Jacimovic"-Banja Luka,TR"Arsenal"-Struga,"Una"-Tivat,i jos mnogo drugih.Mi po potrebi radimo i po narudzbini,u skladu sa zeljama kupaca, i ono sto je najnovije je kal.12/70/super B (ili semi magnum) sa 36 gr.sacme u granulaciji 3,00 ; 3,50 ; 4,00 ; 4,50 . U vezi kvaliteta sam zaboravio da napomenem da imamo ispitni tunel u kojem ispitujemo municiju kal.12,16,20 i 12/76,sto uredno dokumentujemo kroz protokole gadjanja,pa u slucaju reklamacije (sto stoji samo na nasem mikro pakovanju,pogledajte gornji deo poklopca svake kutije metaka od 25 kom.) mozemo da proverimo da li su kritike opravdane ili su zlonamerne. Svako moze da dodje do nas i da se sam uveri kolike su brzine,pritisci i posip. Pozdrav svim nasim vernim kupcima,a i onima koji ce to uskoro postati,kada razrusimo predrasude da je nase,domace lose,a stranodobro. Pucali smo municiju drugih proizvodjaca u nasem tunelu i rezultati su porazavajuci.Belom municija nije najbolje sto ima na trzistu,ali je respektabilna u odnosu na stranu munciju,tj.u rangu je kvaliteta sa njima.O tome svedoce i nagrade na sajmovima i pobede strelaca na sicarama i republickim takmicenjima (prvaci Srbije za 2011.SU"Ruma" osvojili su jesenas na Kovilovu sa Belomovim trapom,prvo mesto u Srbiji,a jedan od njihovih najboljih strelaca,Bosko Vojnovic,(inace i lovocuvar u LU"Srem"-Ruma,loviste Nikinci) je nas spoljni saradnik,koji puca nasu municiju na posip u krugu fabrike. Obecavam da cu kad god mogu,odgovarati na Vase primedbe,sugestije,pohvale...Dobar pogled!
Ovaj predlog da se napravi sajt "Belom" pozdravljam ,isto tako bih bio zahvalan ako bi se nekako mogla omugućiti nabavka komponenti za nas samostalne punioce ,sa nekim normalnim maržama ,bar neko da nas podrži u ovom našem hobiju i strasti,isto tako i jedno pitanje: Da li postoji prodavnica u krugu fabrike ,gde bi mogla da se nabavi municija po nekim fabričkim cenama ,ako ne postoji to je jedan od predloga da se otvori tako nešto,a uz gotovu municiju i da se ubaci u asortiman i prodaja komponenti,kao npr. kapisliranih čaura, korpica,što da ne i baruta ,kapisli ,i olova ,da se malo približi nama običnom prosečnom lovcu.
Vrlo otvoren i interesantan upis. Pošto rekoste da će te vrlo rado odgovarati na pitanja, a i u upisu rekoste da ste upoređivali ostalu municiju sa vašom,postavio bih nekoliko pitanja ali ako možete da odgovorite ne previše stručno u procentima i slično. Naime interesuje me sačma , da li je mekša ili tvrđa recimo u odnosu na Krušik, tj da li ima dodataka koji daju tvrdoću sačmi, a drugo pitanje pošto verujem da ste upućeni razlika i da li ima razlike u kvalitetu baruta Beloma i Krušika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Voleo bih da isprobam malo moju municiju u opitnom tunelu naročito pritiske i brzinu ,i da posetim jednu pravu fabriku lovačke municije ,da se malo upoznam sa velikom braćom ,pa bih postavio pitanje dali je moguće nama običnim smrtnicima jedna poseta pogonu i opitnom tunelu?
Za municiju po fabrickim cenama morate se obratiti direktoru na gore dati telefon,takodje i za komponente,jer mi smo u pogonu zaduzeni za proizvodnju i ispitivanje,a on i sekretarica za komercijalu.Mi nemamo koliko ja znam ,uslove za otvaranje trgovinske radnje u krugu fabrike,jer se nalazimo prakticno u vojnom objektu,ali imate opet gore navedene trgovacke kuce,koje Vam uz odgovarajuce rabate,popuste i akcije,mogu prodati povoljno nasu municiju.U svakom slucaju,kontaktirajte nasu direkciju na gore date telefone.Mislim da ce Vam i direktor rado izaci u susret.Sto se tice baruta,opet koliko je meni poznato i mi i Krusik nabavljamo barut iz Lucana,jer i Italijani od njih uvoze,pa je to dokaz njihovog vrhunskog kvaliteta.Oni barut prave spram nasih zahteva,tj.spram gramaze sacme i ostalih komponenti (Cheddite kapislirana caura,cep Gualandi,Farmakom sacma,YuPlast poklopci,Gualandi Brennekke kugla i sl.)koje uzimaju od nas i ispituju i prave barut.Sacma se takodje pravi spram nasih zahteva,tvrdoca se regulise dodavanjem antimona.Pozdrav.Dobar pogled!
Drage Belom-dzije sve ja vama verujem ali dok ne vidim vas sajt ja neznam kakve proizvode vi sve imate jer po prodavnicama nema velikog izbora vase municije. Jedna velika mana koju vasa municija ima je ta sto vam na municiji ne pise koliko grama sacme ima metak. Mislim da ste po tome jedinstveni u svetu Na svakom metku drugih proizvodjaca cak i najnizeg cenovnog ranga pise gramaza sacme. Mislim da je gramaza sacme veoma bitna kod svakog metka i strelac koji puca sa njom treba da zna koliko grama sacme ima metak..
Zlatibor barut je odlican kupuju ga Italijani kada sam to pisao ovde na ovom sajtu neki su mi se smejali ova vasa izjava je dokaz da sam bio u pravu B).
Cesto puta je po nasim prodavnicama italijanska municija jeftinija od nase sto nikako bebi smelo da bude ipak se na Italijansku placa carina, transtort i mnoga druga dokumentacija u odnosu na Italijane nasa domaca municija je precenjena sa dosta losijim kvalitetom.
Moje iskustvo sa Belom municijom nije malo koistio sam ga tri godine ispucao sam preko 1000 metaka nisam imao zamerki na ucinak na cilju dok zimi po hladnijem vremenu dosta baruta ostaje u cevi
Scorpion Hunter kaže:
Drage Belom-dzije sve ja vama verujem ali dok ne vidim vas sajt ja neznam kakve proizvode vi sve imate jer po prodavnicama nema velikog izbora vase municije. Jedna velika mana koju vasa municija ima je ta sto vam na municiji ne pise koliko grama sacme ima metak. Mislim da ste po tome jedinstveni u svetu Na svakom metku drugih proizvodjaca cak i najnizeg cenovnog ranga pise gramaza sacme. Mislim da je gramaza sacme veoma bitna kod svakog metka i strelac koji puca sa njom treba da zna koliko grama sacme ima metak.. Zlatibor barut je odlican kupuju ga Italijani kada sam to pisao ovde na ovom sajtu neki su mi se smejali ova vasa izjava je dokaz da sam bio u pravu B).
Cesto puta je po nasim prodavnicama italijanska municija jeftinija od nase sto nikako bebi smelo da bude ipak se na Italijansku placa carina, transtort i mnoga druga dokumentacija u odnosu na Italijane nasa domaca municija je precenjena sa dosta losijim kvalitetom. Moje iskustvo sa Belom municijom nije malo koistio sam ga tri godine ispucao sam preko 1000 metaka nisam imao zamerki na ucinak na cilju dok zimi po hladnijem vremenu dosta baruta ostaje u cevi
Kako sada objašnjavaš ovo štaje po tebi u pitanju ?
Ne znam gde ste nabavljali municiju Belom i da li ste u rifuzi kupovali,ali ne stoji opaska da nema gramaze sacme istaknute na mikro pakovanju Belom municije.NA SVAKOJ MIKRO KUTIJI OD 25 KOM(manje nemamo,osim kao reprezentacija i 12/70/80-100metara koja su po 10 komada)STOJI GRAMAZA SACME,ZA KAL.12/70 32 GR.ZA KALIBAR 16/70 30 GR.ISTO I ZA KALIBRE 20/70 I 12/76 KAO I AKO SE RADI MUNICIJA SA SPECIFICNIM GRAMAZAMA,KAO STO JE NAS NAJNOVIJI 12/70/SUPER B(SEMI MAGNUM) OD 36 GRAMA,ILI 28 GR.KADA SMO ZA PREPELICE RADILI POSEBNU SERIJI KAL.12/70/16.
Za sajt cete se malo strpiti,ali dok on ne bude gotov ,mi Vam svima stojimo na raspolaganju .[big]Asortiman 12/70 je municija lovacke oznake: 16,15,12,10,8,6,4,2,0,00,PP,brenek-kugla(i potkalibarno),80 100 metara (4,6,8,10), sportska municija Trap 2,4 mm i skeet 2,00 mm, semi magnum: 10,8,6,4, kalibar 16/70: 16,15,12,10,8,6,4,2,0,00,PP,Brenek-kugla, kalibar 20> 16,15,12,10,8,6,4,Brenek-kugla i kalibar 12/76: PP,00,0,2,4,6,8,10.
Barut koji mi koristimo nije tipa Zlatibor baruta za licno punjenje,vec specijalno napravljen za Belomove komponente (procitajte moj predhodni tekst),koji Milan Blagojevic Lucani tj.njihovi tehnolozi posebno proizvode spram nasih balistickih zahteva.Mozda deo tog baruta oni pakuju kao Zlatibor,ali to je vec pitanje za njih. Moguce je da zimi barut promeni svoje hemijske karakteristike,pa bi lovcima savetovao da municiju drze na sobnoj temperaturi,ili zaklonjenu od velikh temperaturnih razlika,bilo leti,bilo zimi.Temperatura na kojoj mi temperiramo barut pre i u toku proizvodnje je +/- 20 stepeni,pa neka Vam to bude reper za cuvanje.N atoj temperaturi laborisemo,a i ispitujemo metak,sto je jadan od najbitnijih tehnoloskih zahteva u izradi municije.
Sto se jeftinoce strane municije tice,postoje na zalost i one trgovine koje nelojalnom konkurencijom i dampingom pokusavaju da uguse domacu proizvodnju,a to mogu jer imaju velike zalihe i mnogo puta vecu proizvodnju nego mi,pa samim tim,kad ostvare svoj cilj,kad nas(mislim na domace proizvodjace,Belom,Krusik,Peloponez i sl.) ne bude,onda ce da Vas "deru" koliko ini hoce.Ogradjujem se, to je moje licno misljenje. Dobar pogled!
Sto se tice belom municije moje pohvale za trap metak koji je za tri klase bolji od lovne municije zasto je to tako neznam(mada naslucujem jer se u njega vise ulaze i prodaje se u mnogo vecim kolicinama nego lovni).Takodje im je patron 80-100m bolji nego krusikov K-100 A za ostalu lovnu municiju po meni je bolja krusikova a trap metak krusikov je losiji nego belomov.
Trap metak 2,4 mm (24 gr) se proizvodi isto kao i svaki lovni metak i ne postoji ,bar tehnoloski,nikakva razlika u odnosu na proizvodnju lovne municije,jedino,ako je to mozda razlog boljih rezultata,sto se trap metak cesce puca i vise proba,bas zbog sto boljih performansi za krajnjeg kupca.u tim probama veliku ulogu imaju sami strelci,nasi spoljni saradnici,koji svojim savetima i sugestijama pomazu da trap metak sto bolje pogadja i sto manje trza.Ne ulaze se posebno vise u njega,ne postoji veca prodaja od lovnog,vec je sezona sicara i takmicenja ta koja diktira tempo i obim proizvodnje.Daleko od toga da nam je trap jedini metak koji prodajemo,ali nekako uz njega svi uz put kupe i lovnu municiju.Ili obrnuto.To vec spada u komercijalu.Da zakljucim ,mi prodajemo ravnopravno dobro i uspesno i lovnu i sportsku municiju,samo je mozda mali problem sto smo malo preduzece,i sto nemamo bas neki marketing,cemu bi doprinelo pokretanje sajta,ali to opet nije do nas u proizvodnji Beloma.Imate pravo da nas pitate,da nas kontaktirate,i sve sto Vas interesuje bice ,ako to nije poslovna tajna,bice Vam odgovoreno.Pozdrav.Dobar pogled!
Ajde sto prlja dosta pusku u smislu da ostaje baruta u cevi i u gasnom cilindru posto imam PA, mogli bi ste da poradite i na krimperu da malo bolje i kvalitetnije pertlujete municiju jer ovako izgleda samo sto se municija ne otvori pa predpostavljam da je tu i problem oko sagorevanja baruta!A sto se tice obelezavanja gramaze na kutiji pre par godina sam na sajmu uzeo kutiju 12/76 00 i prodavac mi je rekao da je oko 42grama posto na kutiji nigde nije pisala gramaza!
belombeograd kaže:
Trap metak 2,4 mm (24 gr) se proizvodi isto kao i svaki lovni metak i ne postoji ,bar tehnoloski,nikakva razlika u odnosu na proizvodnju lovne municije,jedino,ako je to mozda razlog boljih rezultata,sto se trap metak cesce puca i vise proba,bas zbog sto boljih performansi za krajnjeg kupca.u tim probama veliku ulogu imaju sami strelci,nasi spoljni saradnici,koji svojim savetima i sugestijama pomazu da trap metak sto bolje pogadja i sto manje trza.Ne ulaze se posebno vise u njega,ne postoji veca prodaja od lovnog,vec je sezona sicara i takmicenja ta koja diktira tempo i obim proizvodnje.Daleko od toga da nam je trap jedini metak koji prodajemo,ali nekako uz njega svi uz put kupe i lovnu municiju.Ili obrnuto.To vec spada u komercijalu.Da zakljucim ,mi prodajemo ravnopravno dobro i uspesno i lovnu i sportsku municiju,samo je mozda mali problem sto smo malo preduzece,i sto nemamo bas neki marketing,cemu bi doprinelo pokretanje sajta,ali to opet nije do nas u proizvodnji Beloma.Imate pravo da nas pitate,da nas kontaktirate,i sve sto Vas interesuje bice ,ako to nije poslovna tajna,bice Vam odgovoreno.Pozdrav.Dobar pogled!
I ovo je neka vrsta reklame vaših proizvoda ,a reklame se u današnje vreme plaćaju kolega ,prema tome bilo bi poželjno ukoliko želite reklamu na forumu ,da u vezi toga kontaktirate vlasnika foruma ,kolegu ADMIN-a evo i mejl adrese
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?