Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Odgoj štenadi

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
37% [21 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
33% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [7 Glasa]

Glasova: 57
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Odgoj štenadi
PEZ
 Kolega Neco poslusaj Dakija,potpuno je u pravu,najbolje je da kuja stence doji dok ona to hoce, kad joj "dosade" pocece da bezi od njih i da ih "tuce" tad je vreme za odvajanje,to ce poceti da se desava za desetak dana,videces.
Trebas da povedes racuna u vreme kad stence odvajas od kuje da budu zasticeni od parazita jer upravo su tad najosetljiviji i paraziti ih najcesce tada napadaju.

Neca92
 Hvala na savetima kolege, poslusacu vas! Smile
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

kosmajski div
 Kolega Neca 92 ,imate na predhodnoj strani lepo napisano o odgoju stenadi u detalje, samo procitajte i primenite, to je bar lako, da ne bi lutali i da ne bi sa drugim kolegama nagadjali ,kad sta treba .

Neca92

kosmajski div kaže:
Kolega Neca 92 ,imate na predhodnoj strani lepo napisano o odgoju stenadi u detalje, samo procitajte i primenite, to je bar lako, da ne bi lutali i da ne bi sa drugim kolegama nagadjali ,kad sta treba .

Hvala kolega, procitao sam. Smile
p.s. Samo bez persiranja, nema potrebe za tim'... Puno sam mladji, a i kolege smo... ;)

kosmajski div

Neca92 kaže:

kosmajski div kaže:

Hvala kolega, procitao sam. Smile
p.s. Samo bez persiranja, nema potrebe za tim'... Puno sam mladji, a i kolege smo... ;)

Kolega uglavnom ne znam ko koliko ovde ima godina ,niti me to bas interesuje, ovde smo da savetima pomognemo jedan drugom , a posto se licno ne poznajemo ,iz postovanja ,persiranje nije na odmet.

DejanPetkovic
 Imam stene od nepunih 2 meseca , puni ih za par dana..
Danas je vakcinisano (leptoferm c1 , petovalentna vakcina po preporuci veterinana) , ciscenje od parazita (pratel tableta , dao sam mu pola tablete) . .
Zanima me da li je sve ovo u redu , posto mi je ovo prvo stene koju cu probati da obucavam za lov..

Kupio sam mu granule Josera (family) (29 proteina , 17 masti itd) po preporuci u pet shop-u..
E sada citam na ove granule da su za snetce do 8 nedelja starosti..
DA li moje stene da hranim sa njima i dalje posto ih imam skoro celi dzak.
Hranim ga 4 puta na dan , posto je samo tek par dana kod mene hranio sam ga mesom i hlebom to pomesam . .
Sada planiram da ga hranim 2 puta mesom u hlebom i 2 puta granulama..
Koliko grama ovih granula da dajem stencu na dan ? TO me najvise interesuje da ne preteram itd..

DakiNS
 Ja bih za početak ipak izbacio hleb. Uz dobre granule nema potrebe dodatno hraniti ili ako već hoćeš skuvaj meso samelji ga i pomešaj sa granulama natopljenim u čorbici od mesa.Što se tiče količine nisi napisao ni koju rasu si nabavio jer kuče jazavičara i DD nemaju potrebu za istom količinom hrane.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DejanPetkovic
 izvinjavam se , posle sam tek video da sam izostavio i rasu i jos dosta stvari sa mtrebao da napisem..
nabavio sam NKD stene ..
I zanima me koju kolicini granula da mu dajem ?

DakiNS
 Do četvrtog ,petog meseca koliko može da pojede. Sada raste i nema ograničenja, posebno jer ide lepše vreme pa će biti i malo fizički aktivniji, videćeš i sam koliko mu je dovoljno , pa neka ti to bude mera s tim što će se porcije povećavati srazmerno rastu, a broj porcija smanjivati .Što se tiče učestalosti dovoljno mu je tri puta na dan pa za mesec dva puta dnevno.

DejanPetkovic
 Hvala puno na objasnjenju.. I hvala vam na postovima jos od 2010-2011god koje sam detaljno citao , uglavnom oko obuke i dresure psa.. Stvarno je sve lepo i prosto objanjeno da svako moze da razume i primeni to.. I ja cu poceti jos malo da ih primenjujem kao pocetnik bez imalo prakse i iskustva da videcemo kako ce da ide..
Pozdrav

Neca92
 Danas sam vodio štence na revakcinaciju i veterinar mi je rekao da su odlično odnegovani za svoj uzrast, s' tim da bi obavezno trebao da im ubacim kalcijum u ishranu jer su zadnje noge počele polako da se krive, pa da na vreme ispravim to. Pročitah temu, pa rek'o da pitam, je l' će dovoljno biti ubacivanje konstanvita u ishranu ili savetujete nešto drugo, konkretno?

DakiNS
 Dodaj u ishrani sardine, ili kuvane girice mlevene na sitnu šajbnu. I neka malo provedu više vremena ako je moguće na suncu.

Neca92

DakiNS kaže:
Dodaj u ishrani sardine, ili kuvane girice mlevene na sitnu šajbnu. I neka malo provedu više vremena ako je moguće na suncu.

Hvala na savetima, Daki. Odobreno
A ovaj kostanvit koji se pominje na ovoj temi, da ga dodam po malo u hranu? Hmmm Čitao sam nešto malo o njemu, piše da je dobar dodatak ishrani svim domaćim zivotinjama... Planirao sam da ga kupim, kontam da neće da škodi. Confused
A sunce u ovim zimskim danima koristim maksimalno, kad god ga ima, one su napolju, a pored toga redovno dobijaju po 2-3 kapi AD vitamima po obroku.

DakiNS
 Ne smeta ni kostanvit ni trčkaranje, kostanvit dodavaj postepeno dok se ne naviknu na njega.

Vuja
 Kolege, zasto se psima uklanja 5-i prst? Imam stene Nop-a danas joj je 7 dan pa me to zanima. Cuo sam da treba vidimtda to i ovde pise ali neprocitah zasto.

Neca92
 Daki, hvala! Odobreno

Vuja kaže:
Kolege, zasto se psima uklanja 5-i prst? Imam stene Nop-a danas joj je 7 dan pa me to zanima. Cuo sam da treba vidimtda to i ovde pise ali neprocitah zasto.

Koliko je meni poznato, najveći problem je sneg, odnosno sneg u kombinaciji sa mrazem, kad se na površini hvata pokorica. Šapica propada kroz sneg i peti prst zapinje sa strane i povređuje peti prst, koji obično počne da krvari.
Možda ima još neki razlog, ali i da nema, i ovaj je dovoljan da taj '' pos'o '' odradiš.
Pozdrav!

nidzamotocross
 Taj peti prst na zadnjim nogama ume mnogo da smeta psu u kretanju. Stvaraju se rane, ume da se pokida... Bolje ga je odstraniti dok su štenci što manji, može i kasnije, ali to zahteva komplikovaniju intervenciju veterinara.

Neca me preduhitrio. Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Vuja
 Hvala na odgovorima

Predator

Neca92 kaže:
Danas sam vodio štence na revakcinaciju i veterinar mi je rekao da su odlično odnegovani za svoj uzrast, s' tim da bi obavezno trebao da im ubacim kalcijum u ishranu jer su zadnje noge počele polako da se krive, pa da na vreme ispravim to. Pročitah temu, pa rek'o da pitam, je l' će dovoljno biti ubacivanje konstanvita u ishranu ili savetujete nešto drugo, konkretno?

Neco, čestitam na pojačanju! Nadam se da će opravdati očekivanja!
Iznijeću svoje zapažanje u vezi krivljenja zadnjih nogu. Primjetio sam da se to često zna desiti kod štenadi koja borave u boksu ili u nekom ograđenom prostoru. Kada štenad naslone svoje prednje noge na žičanu ili neku drugu ogradu, sva težina im pada na zadnje noge, kojima je raskrečen položaj najstabilniji, pa lično mislim da su štenad koja ovo često rade podložnija krivljenju nogu. Geni su vjerovatno najvažniji, ali smatram da je i sunce mnogo važan faktor za pravilan razvoj štenadi.

Sasvim prirodno

DakiNS
 Podseti me kolega Predator da sam gledao prelepo leglo bretona. Međutim već sa dva -tri meseca više mi se nije svidelo. Bili su u boxu koji je imao na podu pločice radi lakšeg održavanja. Znam da je leglo proletno , znači sa dovoljno sunca za razvoj, izuzetno kvalitetno hranjeno , genetski isprvno , ali pločice plus žica , doveli su do toga da kučići stalno skaču prednjim nogama na žicu i dugo tako stoje. Za neverovati je kolika je bila deformacija nogu ,nisu toliko bile krive koliko su šape i došaplje ličile na opanke.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,360,303 posete www.srbijalov.com