Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Odgoj štenadi

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Odgoj štenadi
Neca92
 Hvala, Predatore! I ja se nadam! Yes
Moje su u boksu (ograđenom prostoru) u štali koja je prazna. Tu su zbog toplote u ovim i predstojećim zimskim danima, tačnije noćima. Na ogradu skaču samo kad ja udjem kod njih, ali to kratko traje, posmatrao sam ih kroz prozor, čim izadjem skidaju šapice sa ograde. Kad god mogu i kad god imam vremena, one su napolju, trčkaraju po dvorištu, a pogotovu kad ima sunca, maksimalno ga koristim jer znam koliko im je bitno i koliko im znači. AD kapi redovno dobijaju, pa mislim da im to kol'ko-tol'ko nadoknadjuje manjak sunca u ovim zimskim danima. Nisam stigao danas kupim kostanvit, ali sutra obavezno, pa se nadam da će i to dosta da im znači. Stalo mi je do njih i dajem sve od sebe da im pružim maksimum, što će one meni, nadam se, višestruko da vrate na terenu.
Pozdrav i hvala svim učesnicima diskusije, znače saveti mladim odgajivačima! Stidljiv
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Predator

Neca92 kaže:
Hvala, Predatore! I ja se nadam! Yes
Moje su u boksu (ograđenom prostoru) u štali koja je prazna. Tu su zbog toplote u ovim i predstojećim zimskim danima, tačnije noćima. Na ogradu skaču samo kad ja udjem kod njih, ali to kratko traje, posmatrao sam ih kroz prozor, čim izadjem skidaju šapice sa ograde. Kad god mogu i kad god imam vremena, one su napolju, trčkaraju po dvorištu, a pogotovu kad ima sunca, maksimalno ga koristim jer znam koliko im je bitno i koliko im znači. AD kapi redovno dobijaju, pa mislim da im to kol'ko-tol'ko nadoknadjuje manjak sunca u ovim zimskim danima. Nisam stigao danas kupim kostanvit, ali sutra obavezno, pa se nadam da će i to dosta da im znači. Stalo mi je do njih i dajem sve od sebe da im pružim maksimum, što će one meni, nadam se, višestruko da vrate na terenu.
Pozdrav i hvala svim učesnicima diskusije, znače saveti mladim odgajivačima! Stidljiv

Neco, AD kapi se dodavaju u hranu da bi se povećala koncentracija vitamina u toj istoj hrani, a sunce pomaže da se unešeni vitamini (konkretno vitamin D) pravilno iskoriste u organizmu šteneta. Mlad si i očigledno dobro "zagrijan" za pse, tako da ne sumnjam da ćeš im pružiti sve što im je neophodno. ;)

Sasvim prirodno

Neca92
 Zagrijan?! Pregrejan, mogu slobodno reći do usijanja! Kuvar Grin

Srem
 Neco , sa kojom hranom odgajaš tu štenad ?

Neca92

Srem kaže:

Prva 4 kg hrane, od kad su stigli kod mene, su im bile Pedigree, a onda sam nastavio sa Premil-om (Junior), na preporuku prodavca sa kojim se dobro znam. Kaže mi da je premil vezao neki ugovor sa Nemačkom, pa od skoro prave hranu po njihovim standardima (recepturi) i da je odlična. Video sam da su promenili ambalažu, pa i verujem da je tako, nema razloga da me farba. Štenci je vrrrlo rado jedu, veseli su, lepo napreduju, a cena je pristupačna-160din/kg... Ne planiram da je menjam.

Brka bez brkova
 Premil pravi dobru hranu,odlican odnos cene i kvaliteta.Preporucujem ti super premijum Junior u crvenom dzaku,dosta je bolja od Maxi Junior u crveo belom dzaku a nije puno skuplja. Ja koristim Super sport za mog nkd i prezadovoljan sam,pre toga sam koristio Maxi Atletik ali nisam bio odusevljen.

Srem

Neca92 kaže:

Srem kaže:

Prva 4 kg hrane, od kad su stigli kod mene, su im bile Pedigree, a onda sam nastavio sa Premil-om (Junior), na preporuku prodavca sa kojim se dobro znam. Kaže mi da je premil vezao neki ugovor sa Nemačkom, pa od skoro prave hranu po njihovim standardima (recepturi) i da je odlična. Video sam da su promenili ambalažu, pa i verujem da je tako, nema razloga da me farba. Štenci je vrrrlo rado jedu, veseli su, lepo napreduju, a cena je pristupačna-160din/kg... Ne planiram da je menjam.

Uglavnom , sve što tim štencima treba za rast i razvoj imaju već izbalansirano u Junioru , posebno
vitamine , minerale ...itd .
Ono što bi trebao uključiti u ishranu je svakako meso kao prirodan izvor proteina i jaja ( poželjno kuvano ) to sve naravno zavisi od finansijkih mogućnosti , pa se po tome moraš ravnati .
Ovo sve što sam ti pomenu je u slučaju da su pomenuta štenad solidno odhranjena bez znakova neuhranjenosti .

Ono što ti možeš pružiti tim štencima je svakako što više izlaganje sunčevim zracima , posebno u ovim zimskim mesecima , možeš im postaviti nekoliko drvenih paleta ( koje svi skoro imamo ) prekucaj daske na gušće da im nepropadaju noge, jer je odlično da leže na dasci i tako vole da se sunčaju .
Uključi im u ishranu Surutku koja je praktično besplatna ako ti neko pravi sir , a predstavlja pravi mineralno-vitaminski koktel ... I naravno čišćenje od parazita na svakih 30 - ak dana .
Ukoliko ti se pak , čini da su štenad lošije odhranjena uključi tablete Cafortana jer je izuzetan kao dodatak ishrani . Nisam siguran koja mu je cena na komad po prodavnicama , ja sam uvek kupovao
ono veliko pakovanje od 2.000 komada i ono je bilo 40-45 evra .
Obično podelim sa nekim od prijatelja to pakovanje .

Inače odgoj štenadi ti je priličan izdatak , tako da možeš računati da će ti do njihovog uzrasta od 12 meseci trebati bar 60 - 70 evra , na hranu , vakcinu posle 6 meseci , čipovanje + vakcinaciju protiv besnila , tablete za čišćenje od crevnih parazita itd.... Okviran trošak je po štenetu .

Pozdrav

Macvanski lovac
 50 evra "pojede" stene od 3 meseca,a kamoli za godinu dana....rodovnik-15,dve vakcine-15,paraziti..... i za 3 meseca mora pojesti 20-30 evra hrane da ga j.bes,jos ako se dodaju neki suplementi...dobro sve zavisi koja je rasa i velicina psa i koliko kvalitetno se hrani... i posle kad prodajes stene 100-150 evra kazu Ne odoravamu skuuuupooooo..a da ne racunamo kvalitetnu ishranu kuje dok je skotna i dok odoji stence....jbg. kriza,svi bi da imaju dobrog psa,ali ako moze da se hrani lebom i vodom i da ga dobiju za dzabe....odoh ja sa teme Smile pozdrav i sve najbolje u odgoju Odobreno
Rodjen da budem lovac

AcaNik
 Јес много и 50 евра кад се купује непознат пас али колико би дали за њега после прве сезоне проведене са њиме? Колико марки је ту било? Апорта? Колико пута се било поносно због њега? ..... Колико њих је помислило тада да су прејефтино платили?

Neca92

Srem kaže:

Neca92 kaže:

Srem kaže:

Uglavnom , sve što tim štencima treba za rast i razvoj imaju već izbalansirano u Junioru , posebno
vitamine , minerale ...itd .
Ono što bi trebao uključiti u ishranu je svakako meso kao prirodan izvor proteina i jaja ( poželjno kuvano ) to sve naravno zavisi od finansijkih mogućnosti , pa se po tome moraš ravnati .
Ovo sve što sam ti pomenu je u slučaju da su pomenuta štenad solidno odhranjena bez znakova neuhranjenosti .

Ono što ti možeš pružiti tim štencima je svakako što više izlaganje sunčevim zracima , posebno u ovim zimskim mesecima , možeš im postaviti nekoliko drvenih paleta ( koje svi skoro imamo ) prekucaj daske na gušće da im nepropadaju noge, jer je odlično da leže na dasci i tako vole da se sunčaju .
Uključi im u ishranu Surutku koja je praktično besplatna ako ti neko pravi sir , a predstavlja pravi mineralno-vitaminski koktel ... I naravno čišćenje od parazita na svakih 30 - ak dana .
Ukoliko ti se pak , čini da su štenad lošije odhranjena uključi tablete Cafortana jer je izuzetan kao dodatak ishrani . Nisam siguran koja mu je cena na komad po prodavnicama , ja sam uvek kupovao
ono veliko pakovanje od 2.000 komada i ono je bilo 40-45 evra .
Obično podelim sa nekim od prijatelja to pakovanje .

Inače odgoj štenadi ti je priličan izdatak , tako da možeš računati da će ti do njihovog uzrasta od 12 meseci trebati bar 60 - 70 evra , na hranu , vakcinu posle 6 meseci , čipovanje + vakcinaciju protiv besnila , tablete za čišćenje od crevnih parazita itd.... Okviran trošak je po štenetu .

Pozdrav

Bilo je svinjokolja ovih dana, pa su dobili u ishrani prilično mesa. Čišćeni su od parazita pre vakcinacija, mada bi uskoro možda trebali ponovo. Ne bih rekao da je potrebno, uhranjeni su odlično, živahni, energični, veseli, uvek raspoloženi za jurnjavu po dvorištu, ali svakako da neće da im škodi, ispoštovaćemo proceduru. Probaću da nabavim surutku. Hvala na savetima! Smile
Što se finansija tiče, kako kažu, ispruži se onoliko koliko ti je dugo ćebe... Confused

Macvanski lovac

AcaNik kaže:
Јес много и 50 евра кад се купује непознат пас али колико би дали за њега после прве сезоне проведене са њиме? Колико марки је ту било? Апорта? Колико пута се било поносно због њега? ..... Колико њих је помислило тада да су прејефтино платили?

Sa stenetom se nikad ne zna sto posto,ima stenadi koja obecavaju i ona koja ne obecavaju,pola je talenat,pola rad sa stenetom,mnogo je na ovu krizu i 50 evra,ali ne moze da se othrani kvalitetno a da bude jeftino,pricam samo o fizickom razvoju steneta....Neco,surutka ima i da se kupi,u marketima sigurno ili bolje snabdevenim prodavnicama....
Rodjen da budem lovac

Srem
 Sve ovo što sam ti napisao oko troškova je okvirno i ... Koliko sam shvatio ti nisi odgajivač
tih štenaca i napisao si da si ih već revakcinisao . Koja je rasa uopšte u pitanju i koliko su stari
i koliko ih imaš ?

Neca92

Srem kaže:
Sve ovo što sam ti napisao oko troškova je okvirno i ... Koliko sam shvatio ti nisi odgajivač
tih štenaca i napisao si da si ih već revakcinisao . Koja je rasa uopšte u pitanju i koliko su stari
i koliko ih imaš ?

Kod mene su oko mesec dana, stigli su sa 45 dana, a sad imaju oko 2ipo meseca. U pitanju su Bosanski baraci...
Vakcinisani su pedeseti dan, a revakcinisani tacno 3 nedelje posle toga.

lovac junior
 Imam jedno pitanje :-) da li je potrebno dodavati neke vitamine u ishrani steneta?Ima 52dana rasa NKD
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

nidzamotocross
 Naravno Yes
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

lovac junior
 Sta predlazete?Koje vitamine da kupim :-D
Elmermarkafazan

nidzamotocross
 Imaš multivitamine u svakom Pet Shop-u. Pitaj prodavca, koje vitamine i u kom obliku imaju za taj uzrast i tu rasu. Možeš naravno i preko ishrane nesintetisane vitamine da ubacuješ, ali je to malo teže i zahtevnije.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

lovac junior
 kupio sam mu hranu za stence koja sadrzi vitamine,ali cu mu i to ubaciti u ishranu Smile hvala!
Elmermarkafazan

Brka bez brkova
 uzmi AD kapi u apoteci,i daj mu po 2,3 kapi celu zimu,ipak je to jesenje stene.A kad napuni 3 meseca ubaci mu i kafortan tablete

lovac junior
 te AD kapi da sipam u hranu,vodu ili direktno? Smile hvala na pomoci!
Elmermarkafazan

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 2

Ukupno članova: 4,457
Najnoviji član: draganito

Poslednje vesti
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji
Vuci se baš odomaćili

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,253,849 posete www.srbijalov.com