rk kaže:
Zato ja i rekoh da nam trebaju privatizovana lovista, a ne foliranti.
Ako moze da se odrzava od 100e moci ce i od isto tolko novca u rukama nekog privatnog subjekta kojiće za razliku od Lss,lsv imati interesa da organizuju kako valja lovište.
Kolega da li misliš da će privatna lovišta biti povoljnija po ceni od komercijalnih lovišta, recimo Vojvodinašume ili Srbijašume?. Možeš li mi reći koliko si komercijala do sada lovio , gde i koliko si plaćao svaki lov?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Kolega RK, ne trebaju nama privatizovana lovišta, kada su ona već privatizovana na neki način jer je država dala mogućnost LU da sklapanjem ugovora na 10 godina iznajme od države lovište, a divljač je državno vlasništvo.
LU su udruženja građana, dosta slična po organizaciji bilo kojoj privatnoj firmi, imaju Skupštinu, UO, NO, komisije...dakle nije tu problem.
Ja problem vidim, onako kako ga je Mrwa objasnio u nekom od svojih prethodnih postova, u tome što po upravama udruženja sede ili metuzalemi ( čast izuzecima ) koji žive još doba komunizma, kada je divljači bilo ko pleve i kada su lovišta bila puna i organizovana, a koji ne žele da se sklone u stranu nego do smrti žele da se pitaju i budu prvi, ili u njima sede mladi, alavi, ali pravno i ekonomski nepotkovani pojedinci koji vole više kombinacije "ruka ruku mije, a lice obadvije".
I jedni i drugi su pogubni za LU, a naročito ako se u tu priču uključi "lik" u vidu predsednika LU, na primer lokalni političar ili neki drugi velikodostojnik koga boli ona stvar za udruženje i koji leči neke svoje komplekse iz mladosti da želi da se za sve pita i da komanduje svima...
Sa druge strane, ako se mi normalni, a sebe smatram normalnim, stalno budemo povlačili u stranu i puštali budale da nam vode i rukovode po LU, onda leba nema od lova i lovstva.
Onaj ko sada želi privatna lovišta slobodno, ako ima love, može da skokne do Srbijašuma, Vojvodinašuma i drugih držanih JP iz ove materije, plati i lovi kao čovek.
Ja duboko verujem da u Srbiji postoje LU koja su za primer kako treba raditi ( na primer Senta, Vlasotince...) jer u njima postoje kvaliteni ljudi koji brinu za dobrobit svoga LU i rade u njegovom interesu. Dakle niko ne može da me ubedi da nešto ne može da se uradi.
Pitanje je da li mi želimo da se angažujemo u svojim LU ili želimo da stojimo po strani i kukamo kao neke strine kako je sve loše, ništa ne valja.
Bez obzira na gluposti i lupetanja Miloša Velikoga, alias Kuma Vujice, sekcija u Šidu koja pripada LU "Srem" Šid dobro i kvalitetno radi i rezultat možeš da vidiš u temi LU "Srem" sa poslednjeg lova.
Sklonjen je bivši problem drug Miloša Velikog, Borislav Bogunović, trenutno na privremenom radu u mardelju, došli su normali i OK ljudi, kockice su počele da se sklapaju, naš predsednik sekcije je postao i potpredsednik LU, imamo dobru ekipu u sekciji i eto polako se oporavljamo.
Do jučerašnji problemi su se "primirili" i ne talasaju više tako da ima nade i za nas.
Mislim da su i ostala dva udruženja koja su se izdvojila, LU Jamena i LU "Kulina" dobro prošli i ako mi je žao što su se izdvojili, jer sam mišljenja da smo zajedno trebali da odradimo kadrovske promene u LU "Srem" a ne da se cepamo, ali Jamena ima lepu površinu, preko 5.000Ha, koja je dobrim delom pod šumom, pa imaju dosta DS, a ovo drugo LU "Kulina" se naslanja na NP "Fruška Gora" pa imaju logistiku ali i organizaciju sa te strane ( mislim na planska dokumenta i lovočuvare... ) tako da nije se tako crno kako veli Kum Vujica.
Još da se sva tri LU kurtališu gospode iz LSV, pa ima da progledamo garantovano.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Skoro neprimetno je prošla vest sa sajta LSV, sa sednice Komisije za informisanje.
'Ajde malo da 'obradujemo lovce i lovačka udruženja: prema predlogu Komisije za informisanje, od lovne 2015/16 godine glasilo LSV 'Vojvodjanski lovački glasnik' će koštati umesto dosadašnjih 300 dinara po lovcu za 6 brojeva godišnje, nova cena je 400 dinara!!! Podsećam da glasilo LSV uredjuje Jeremija Trifunović, vlasnik LORIST agencije, Lorist TV, urednik časpisa Lorist, urednik glasila LSS 'Lovac', itd., itd.
Skromno povećanje, od svega 33,33%! Pa ovi momci stvarno kad cepaju onda cepaju!
Po osnovu ovog povećanja cene glasila LSV, u te svrhe bi se godišnje, ako broj lovaca ostane isti, slilo dodatnih oko 1,5 miliona dinara, ili nešto više.
Čestitamo!!!! Jeremiju izgleda posetio Deda Mraz!
A ko je ono pominjao smanjivanje članskog doprinosa?!? Da nije Rade Medić, predsednik NO LSV? Ko se ono brinuo za teškoće u koje su zapala mala rascepkana LU po Vojvodini, da nije Miloš Beuković, zamenik predsednika LSV?!? I posle te silne brige, evo povećanja cene glasila LSV!!!
Nemojte brinuti više, aman! Svaka briga košta papreno!
Sednici Komisije je prisustvovao i Milan Pažin, predsednik LSV, koji je izrazito pohvalno ocenio rad te komisije. Pa kako ne bi... Za informisanje vojvodjanski (ne)informisani lovci plate u kasu LSV godišnje blizu 5 miliona dinara! Šta reći?
Koga zanima ceo tekst sa sednice Komisije za informisanje, i kako se može sam sebe tapšati po ramenu, evo link za vest sa sajta LSV:
Лало, па морају да попуне рупу од 300 динара које су се давале "Војвођанском ловцу" за израду планских докумената.
Обећали су да се то од ове године неће плаћати!
А и раније док се паћало ништа није добијено заузврат, тако да ће све остати исто.
Чланарина ће остати иста (1400) или ће се мало смањити, али ће њима остати више новаца....
Значи било је :
Новине 300
"В.Ловац" 300
ЛСВ 500
ЛСС 200
Осигурање 100 УКУПНО 1400
А сада ће бити :
Новине 400
"В.Ловац" 0
ЛСВ 700
ЛСС 200
Осигурање 100 УКУПНО 1400
ПА ТО ЈЕ ИСТО, ЗАР НЕ???????
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Лало, па морају да попуне рупу од 300 динара које су се давале "Војвођанском ловцу" за израду планских докумената. Обећали су да се то од ове године неће плаћати!
А и раније док се паћало ништа није добијено заузврат, тако да ће све остати исто.
]
E sad lepo LU(da je pameti) da raspale jednu tuzbicu protiv istog tog lonca za naplatu izrade planskih dokumenata koje niko nikad nije video.Moje LU na primer ista ta fantomska dokumenta platilo je oko 700000dinara za ove 4 godine,pa malo li je.Koliko je to fazanskih pilica,LTO,hrane,soli....
Na stranu i to sto smo loveci bez planskih dokumenata u kolektivnom krivolovu,ali to sve prolazi kao da se desava negde drugo.
Da se razumemo,cak i da su uradjena sva obecana planska dokumenta,koliko bi moje LU bilo u minusu uzimajuci u obzir uplacenu cifru,a potrazuje za 4 god 4xGPGL i u 10god jednu LO.
Povrat novca od strane cuvene firme V.Lovac bila bi znacajna finansijska injekcija za sva posrnula LU(a ima ih)koja bi sa manje od pola tih para mogla da urade sebi planska dokumenta,a ostatak da uloze u loviste.Kolike su sanse da ce se to i desiti-po mom misljenju male jer banditi iz LSV-a imaju podrsku "istaknutih drugova delegata"koji im na skupstinama sve to uredno izglasaju,u rekordnom roku,da se,ko sto rece ujedinitelj,paprikas ne ohladi
A sto se tice informisanja,gde to pise da smo obavezni da se pretplatimo na deda Jeremijin tariguz.I to je stvar LU koliko ce i da li ce uopste uplatiti za"informisanje".Ako mi se nesto ne svidja,ne treba mi ni da je dzabe,a slozicete se da tariguz nije ni za potpalu dobar
Mislim da ovo povećanje cene novina ima neko ekonomsko opravdanje. Npr. cena goriva više nije ista. Sa 150 din/lit, benzin je sada 130 a kako su ovi istrajni da nam shebu braću Ruse, cena goriva će se i dalje menjati na čak i 110 din/lit, pa treba biti realan i nadati se povećanju cena novina i na za Jeremiju podnošljivih 500 dinara ali za četiri broja kao kod LSS-a.
Trebate proveriti da li će naplata biti za 100% članova a dodeljivanje samo za 10% članova, jer tako nešto valjda ima u LSS ili sam ja nešto pomešao?
Nego meni u ovom pokazaniju Sremca75, nešto nije jasno??? Na čega se onda troše tih 700 din. x 18 000 članskih doprinosa = 12 600 000 dinara, ako više nema subvencija za VL?
A da vi možda nemate neki tajni Fond za razvoj lovstva Vojvodine???? Pa zveknete kintu iz Pokrajinskog fonda, pa se malo očešete iz Fonda za razvoj lovstva Srbije i onda kao šlag na torticu, tajni razvojni fond????
Pa nije onda ni čudo da po lovištima Vojvodine gledamo pravu ekspanziju populacije divljači iz porodice Falco tinnunculus, porodice Garrulus glandarius, porodice Sturnidae, porodice Pica pica, porodice Corvidae, kao lovno najjatraktivnijih vrsta?
Kako će onda LSS razvijati lovstvo Srbije sa 200 din. x 35 000 članskih doprinosa = 7 000 000 dinara a zaposlenih preko nekoliko?
Mrwo, ako ti je za utehu, nas je izrada planske dokumentacije (Lovne osnove i GPGL-a) 2013 godine koštala oko 74 iljadarke a prošle čini mi se ništa jer smo oslobođeni troškova LO još narednih 8 godina a GPGL izrađuje naša Stručna služba, tako niste vi jedini koje je to koštalo????
Ja otvorio temu na LORIST-u sa nekim pitanjima, pa ko hoće može tamo da pogleda i odkomentariše.
Za svaki slučaj evo je i ovde:
"Da li plaćati nešto između?"
"Komisija za informisanje Lovačkog saveza Vojvodine na svojoj poslednjoj sednici u 2014 godini razmatrala je i analizirala sopstveni rad. Sednicom je predsedavao predsednik Komisije Dimitrije-Mića Bošković a u prisustvu predsednika Lovačkog saveza Vojvodine Milana Pažina. Ocenjeno je da je Komisija u potpunosti ispunila zahteve koje je pred nju postavio Upravni odbor uz kritiku određenih manjkavosti oko ažuriranja sajta Lovačkog saveza Vojvodine.
Razmtrano je i izlaženje Vojvođanskog lovačkog glasnika i potvrđeno je da je on u potpunosti svojim sadržajem ispunio zacrtane obaveze. U tom smisli Komisija za informisanje zaključila je da se dalje izlaženje ovog glasila ne sme dovoditi u pitanje bez obzira na tešku ekonomsku situaciju u zemlji. Komisija za informisanje je predložila Upravnom odboru da Vojvođanski lovački glasnik izlazi i sledeće lovne godine i to kao i do sada šest puta godišnje a da cena pretplate za svih šest brojeva sa dostavom na kućne adrese lovaca bude 400 dinara...:"
Šta vi mislite o ovome u svetlosti priče o štednjama na svim nivoima, jer ako se ne varam, 15.000 lovaca u Vojvodini, pa puta 100 din. po lovcu, to je još dodatnih 1.500.000 dinara.
E sad ako se zna da dobar deo lovaca barata internetom, pa imamo ovaj i druge forume...pitam se čemu onda plaćati za ovaj ili bilo koji drugi glasnik ove tematike?
Šta vi mislite o tome?
Da li ovde pričamo o nekom monopolističkom ponašanju ako jedan te isti čovek uređuje i glasilo LSS-a, glasilo LSV-a, pa je urednik časopisa LORIST...pa ovo, pa ono.
Informisanje lovaca u rukama je jednog čoveka. Pitam se da li je to dobro i da li je objektivno?
Pa zamislite kada bi urednik Blica, Kurira, Informera, Večernjih novosti, Politike...bio isti "režimski" čovek. Na šta bi to ličilo.
Gde je onda tu objektivno, istraživačko novinarstvo?
Mislite o tome?
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
U najnovijem broju "Vojvođanskog lovačkog glasnika", preCednik LSV-a Milan Pažin kaže :
"Želim istaći još jedan detalj na koji sam kao predsednik ponosan. Puno smo upozora vali i preko našeg i vašeg VLG pisali o važnosti sprovođenja lova na bezbedan način. I tu smo uspeli, jer završiti godinu bez ijednog incidenta, a u Vojvodini ih u 2014 godini nije bilo, je samo po sebi velika stvar. Zato uz želje za 2015 godinu svakako ističem posebno ovu, nastavimo tako, lovimo sigurno i bezbedno."
VELIKA JE SRAMOTA da preCednik Pažin NE ZNA da je u 2014. godini JEDAN LOVAC U VOJVODINI PREMINUO OD POSLEDICA RANJAVANJA U LOVU, a neslućeni idiotizam je da nam poželi da nastavimo tako (kao u 2014. godini)....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
U najnovijem broju "Vojvođanskog lovačkog glasnika", preCednik LSV-a Milan Pažin kaže :
"Želim istaći još jedan detalj na koji sam kao predsednik ponosan. Puno smo upozora vali i preko našeg i vašeg VLG pisali o važnosti sprovođenja lova na bezbedan način. I tu smo uspeli, jer završiti godinu bez ijednog incidenta, a u Vojvodini ih u 2014 godini nije bilo, je samo po sebi velika stvar. Zato uz želje za 2015 godinu svakako ističem posebno ovu, nastavimo tako, lovimo sigurno i bezbedno."
VELIKA JE SRAMOTA da preCednik Pažin NE ZNA da je u 2014. godini JEDAN LOVAC U VOJVODINI PREMINUO OD POSLEDICA RANJAVANJA U LOVU, a neslućeni idiotizam je da nam poželi da nastavimo tako (kao u 2014. godini)....
Ćuti brale kad nije poželeo da bude "uspešnija" godina.., pu, pu daleko bilo
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Sremac75 kaže:
Jeste, ovo je baš vrlo velik propust Milana Pažina, da u uvodniku za najnoviji broj VLG iznese jednu takvu tvrdnju da u Vojvodini 2014. nije bilo incidenata u lovu je, kao prvo neistinita, a zatim i sa ljudske strane ovako izrečena tvrdnja je po mom uverenju potpuno lišena bilo kakvog saosećanja sa porodicom, prijateljima i kolegama lovcima čoveka koji je posle teškog ranjavanja u nezakonitom lovu u Kovilju kasnije preminuo.
Osim toga, meni lično je poznato da je bilo još ranjavanja! Čak mislim (nisam siguran) da je podnet i odštetni zahtev osiguranju, upravo preko LSV preko kog smo osigurani!
Obaška je veliki propust da ovakav tekst i tvrdnja prodju kroz ruke autora, pa zatim uredjivačkog kolegijuma i glavnog urednika Jeremije Trifunovića, i da se to ovako javno objavi.
BLAMAŽA I SRAMOTA PAR EKSELANS! Neoprostivo!!!
Osim ako g.Pažin u lovce u Vojvodini o kojima priča nije mislio samo na članove LSV, a ostali kao da ne postoje?!? Ali nije tako napisao! Ili je možda mislio na lovnu 2014./15.? Ali nije tako napisao!!!
Najmanje što može da uradi predsednik LSV Pažin posle ovakvog velikog gafa koji je javno izneo u glasilu saveza, jeste da uputi javno izvinjenje svima koje je svojom netačnom tvrdnjom iznetom u glasilu LSV doveo u zabludu.
Evo link, pa pročitajte ceo Pažinov uvodnik za VLG:
Znate li vi koliki ima uticaj u njegovim godinama onaj švaba? Pa ne seća se ni šta je obećao , a kamoli šta se dešavalo u Vojvodini , još kad uđe "šuška " u uši . Čuje se samo šuškanje novca ostalo ništa nije bitno. A očigledno je da su LoSoVima pune uši šuške i šuškanja.
Sremac kako se ono vade na sudu na neuračunljivost? Jel i švaba tu spada?
Najmanje što može da uradi predsednik LSV Pažin posle ovakvog velikog gafa koji je javno izneo u glasilu saveza, jeste da uputi javno izvinjenje svim lovcima koje je svojom netačnom tvrdnjom doveo u zabludu.
Nema od toga ništa Lalo, da je on mislio na lovce ne bi to ni izjavio.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Ово је на свом форуму написао Јеремија Трифуновић, који је задужен за информисање ловаца у Војводини, значи гласноговорник ЛСВ-а :
JEREMIJA TRIFUNOVIĆ kaže:
E da zaboravih odgovoriti oko uvodnika predsednika LSV i i njegove radosti da u Vojvodini je lov izvodjen uglavnom bezbedno. Ne znam da li treba ja da odgovoril ali zašto ne. U ostalom Ficha i sam si odgovorio tvrdnjom da je lov bio nezakonit. na takve lovove gospodin Pažin nije sigurno mislio jer zapravo ako već insistiraš na Zakonu to nije bio lov nego krivolov, nije bilo dozvole za lov, radnje su organizovane van termina kada je dozvoljen grupni lov, za njega nije znao čak ni upravnik lovišta pa ni predsednik društva a policija je svim učesnicima nakon nesreće oduzela oružje. Dalje šta je bilo znaš verovatno.. Dakle to nije bio lov.
Nastavlja se cirkus sa Vojvodjanskim lovačkim glasnikom, službenim glasilom LSV, kojem je Jeremija Trifunović glavni i odgovorni urednik.
Elem, u najnovijem broju, posle onog neistinitog navoda u uvodniku koji je pisao Milan Pažin, predsednik LSV, a koji je glodur Jeremija pustio u štampu, gde je rečeno da u 2014. godini u Vojvodini nije bilo incidenata u lovu, a posle davano onako kreativno objašnjenje Jeremijino, imamo još bisera lovnog novinarstva pod palicom glodura tog istog Jeremije, koji voli sebe da predstavlja u NAJ svetlu.
Tako je u tekstu o brojnosti zeca na strani 10 VLG, objavljen deo koji pominje jedno lovište u Vojvodini gde su lovci sačuvali populaciju zeca. Lep primer, samo što je problem što se u tekstu navodi da su bitku sa lisicama tamošnji lovci vodili tako što su jamarili i uništili oko 40 lisičjih rupa - ni autor teksta ni glodur Jeremija ne zarezuju to što je u Vojvodini, koliko ja znam, lov lisice jamarenjem ZABRANJEN!!! I onda objave takav tekst u službenom glasilu LSV? I šta sad?
Šlag na tortu od brljotina predstavlja tekst/izveštaj sa sednice UO LSV: u izveštaju sa sednice UO LSV, na strani 4 VLG, napisano je da su iz članstva u LSV isključena dva LU: Šajkaška iz TItela, i Vršačka kula iz Vršca. A evo samo nekoliko dana kasnije na sajtu LSV http://www.lovackisavezvojvodine.com/...-clan-lsv/ je objavljen demanti koji glasi:
'DEMANT, VRŠAČKA KULA JE ČLAN LSV
U poslednjem broju Vojvođanskog lovačkog glasnika došlo je do tehničke greške gde je u izveštaju sa sednice UO LSV napisano da je zbog neizmirenih obaveza iz članstva iključeno Lovačko udruženje „Vršačka kula“ iz Vršca. Obzirom da je Lovačko udruženje „Vršaka kula“ iz Vršca izmirilo svoje obaveze plaćanja članskog doprinosa prema Lovačkom savezu Vojvodine odluka o isključenju nije ni doneta. Izvinjavamo se čitaocima Vojvođanskog lovačkog glasnika kao i članovima Lovačkog udruženja „Vršačka kula“ zbog ovog propusta.
Redakcija VLG'
Eto, ovi moraju sami sebe da demantuju i da se izvinjavaju što su objavljuju netačne (lažne?) informacije. Ma vrhunski kvalitet VLG, istinito i pravovremeno informisanje je mantra koju ovi momci ponavljaju, ali u praksi to bude nekako malo drugačije!
Pa zar u jednom broju službenog glasila da se tri ozbiljne brljotine naprave?!? Čuj, tehničkom greškom su nekog isključili, pa posle moraju da se posipaju pepelom !
E živo me zanima koja je to vrsta tehničke greške mogla da dovede do ovakvog brljanja!? Te doneta je odluka o isključenju, pa su platili novce, pa nije ni doneta odluka, a zapisnik sa sednice UO LSV ionako niko neće tražiti, a i ako traže, ne mora baš sve tamo pisati... Jel doneta odluka, ili nije?!? Prvo jeste doneta odluka, pa su novci uplaćeni, pa nije doneta odluka, ili su novci plaćeni, a UO LSV doneo pogrešnu odluku, ja to tako razumeo, pa sam sad u velikoj dilemi ko je u stvari zabrljao?! Jeremija, ili UO LSV? Ili neko treći?
Ja lepo eto ne znam šta radi glavni i odgovorni urednik glasila LSV, nemam pojma šta uredjivački kolegijum gleda i da li uopšte gleda, kad puste u štampu i distribuciju ovakve stvari? I lovci treba OVOME da veruju?!?
Ovo više nije ni smešno, ovo je žalosno. I štampanje takvih stvari lovci plaćaju svojim parama? Da se čovek prekrsti kad čita ovakve stvari, pa zar je ovo nivo informisanja koji vojvodjanski lovci zaslužuju?!? Ovo je tako diletantski nivo da ja nemam reči! Bitno da sami sebe hvale!
I za finale: glodur VLG Jeremija Trifunović na svom forumu u raspravi oko podizanja cene glasila LSV 23.01. u svom upisu na temi 'Da li plaćati nešto izmedju' upis br.34 izjavljuje sedeće:
'E sad, ako misliš da se od ovoga zaradjuju velike pare i tu se grdno varaš. Pošto baš nije uputno da ovde iznosim koliko smo od toga "zaradili" svrati u našu redakciju na kafu i rado će mo ti pokazati kompletnu finasijsku situaciju vezanu za VLG. Naravno isto važi i za sve druge neverne Tome.
I za kraj, koliko se od ovakvih izdanja lepo "zaradjuje" već sada najavljujem da na budući konkurs LSS za izradu lista Lovac sigurno nećemo konkurisati pa ni na budući konkurs za izradu VLG.'
Blamaža za blamažom! Šta sad ovo treba da znači? Komisija za informisanje LSV predlaže da podiže cenu glasila sa 300 na 400 dinara (po kom osnovu to rade, moliću fino, kad se cena utvrdjuje na konkursu/tenderu?), a Jeremija na to izjavljuje da neće učestvovati na konkursu?!? Da li ovo neko tvrdi pazar, ili šta je u pitanju?!?
A ovo je Jeremija pisao/pitao početkom 2012.....pre nego što mu je LSV poverio izdavanje Vojvođanskog lovačkog glasnika po ceni od oko 4,5 MILONA dinara UNAPRED....
"Povodom skupštinske odluke kojom je precizirana obaveza Lovačkih udruženja, članica Lovačko saveza Vojvodine, u 2012 godini, od 1400 dinara po lovcu postavljamo otvoreno sledeća pitanja:
1. U specifikaciji članarine od 1400 dinara stoji da se ona između ostalog sastoji i od stavke u vrednosti od 300 dinara za izradu planskih dokumenata. Shodno tome pitamo:
- O kojim planskim dokumentima je reč
- Ko će raditi te planske dokumente
- Po kojoj ceni se rade ti dokumeti, za svaki molimo recite nam cenu
- Da li cena, obzirom da se radi o uslugama sadrži i PDV od 18%
- Ko fakturiše tu uslugu udruženju obzirom da je ono plaća i kako će udruženja koja su u sistemu PDV dobiti povrat istog na šta imaju prava
- Kako objašnjavate da će iste dokumente udruženje koje ima 500 članova platiti 150.000 dinara a ono recimo od 100 članova samo 30.000 dinara. Pretpostavljamo da znate da je tehnologija i utrošeno vreme identično za sva planska dokumenta u lovstvu bez obzira na broj članova nekog udruženja.
- Kako je uopšte i na osnovu kog Zakona ova stavka moguća u članarini kada se radi o uslugama za koje važe posebna zakonska rešenja, posebno sa gledišta Zakona o knjigovodstvu i o PDV
- Da li je moguće da članice odnosno Lovačka udruženja koja ne žele ovakvu vašu uslugu plate manje članski doprinos od 300 dinara. Pretpostavljamo da vam je poznato da u tržišnoj ekonomiji može biti i jeftinijih ponuda od vaše.
2. U specifikacije članarine takođe u vrednosti od 300 dinara piše da su predviđena za informisanje, putem novina koje bi se osnovale, pa pitamo:
- Koji je obim novina koja se nude lovcima, odnosno koliko ima strana list
- Koja je uređivačka politika i ko je donosi
- Koja je dinamika izlaženja
- Koja je tačna cena tih novina
- Da li je u cenu uračunat PDV od 8%
- Da li se novine distribuiraju na kućne adrese lovaca ili paketima na udruženja
- Kako je moguće da se za sve ovo glasalo a da pri tome delegati ovakve stavke nisu znali
- Kako tumačite odluku Skupštine da svi lovci u Vojvodini moraju čitati vaše novine
- Da li je moguće da vam članice plate manje članski doprinos za 300 dinara po lovcu ukoliko ne žele vaše novine a takvih ima
- Ko je radio i po kojoj ceni sajt Lovačkog saveza Vojvodine kao i šta se tačno dobilo za te pare, ko je platio registraciju domena, ko je platio hosting i ko plaća održavanje i ažuriranje sajta
I za kraj gospodine predsedniče, kako tumačite predlog Lovačkog saveza Srbije da članski doprinos za lovce južno od Save bude samo 600 dinara sa osiguranjem i kako tumačite da je članski doprinos lovaca Lovačkom savezu centralne Srbije samo 300 dinara po lovcu a vaš Vojvođanski 1400 dinara. Zar je Vojvodina toliko bogatija od ostatka države ili statistički podaci o ekonomiji Srbije drugačije govore.
Dakle, ne komentarišemo, samo pitamo. Poznavajući Vas kao moralnog, odgovornog i iznad svega principijelnog čoveka verujemo da će te nam u najkraćem mogućem roku odgovoriti a mi će mo vaš odgovor takođe javno publikovati u našem i vašem časopisu Lorist.
Lorist press"
Jeremija je izgleda ovde bio na pravom putu, posle nekoliko prethodnih krivina, a onda je na delu pokazao kako se "prodaje vera za večeru"!!!
Ili je, možda, sve ovo pisao samo da bi ostvario svoje lične interese i ambicije.
Sada mu nijedno od ovih pitanja nije interesantno iako nikada nije ni na jedno dobio odgovor.....
Kako se ovo zove?????
Gde nam nestade oficir krivičar,da li je izabrao da se bori na terenu gde je pod okriljem dvoličnog i samovoljnog tipa koji dozvoljava da se piše samo ono što će mu da ti dobit bilo moralnu ili materijalnu
Na neke moje konstatacije o Kumu Vujici ( prstenovanje kolega lovaca, odgovori na ova gore navedena pitanja, lupanje inventara u Lovačkom domu u Šidu, kada ga lovci umalo nisu sredili, malo je falilo...) dobih sledeći odgovor:
"Znaš koliko me boli za to, ma nimalo. Što se tiče odgovora vidi se odmah da nemaš pojma i da te neko pakuje koji takođe nema pojma. Odgovore na ta pitanja koja su postavljena u Loristu smo dobili i objavili na tri strane. Naravno ne čitaš Lorist pa ne znaš.
Lorist inače ide putem pretplate i godišnje za šest brojeva košta samo 1300 dinara. Pretplati se.
I dalje te molim da me zaobidješ jer sve je ovo toliko degutantno i prljavo da ne želim u tome učestvovati."
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?