Sreca pa nisam clan drustva iz Vojvodine da moram da resavam rebuse.
Mada bih mogao da prosetam do Mokrina u inspekciju nekadasnjeg atara mog dede po majci. Nego on je bio prek i oficir i nije se to dobro zavrsilo posle Drugog rata.
Nekako mi se cini da svi koji su u rukovodstvu LSS i LSV vise od dva - tri mandata treba listom da odu jer ili su ucestvovali u losem vrsenju upravljanja savezom ili su precutkivali sta rade glavni igraci.
Mozda bi se ogresili o par ljudi ali su to izuzetci koji potvrdjuju pravilo.
E jadna li nam majka ako smo spali na ovo : Dali je moguće da je na tamnom nebu vojvođanskog lovstva jedina svetla zvezda LU SREMAC iz Rume, koji se bori protiv izborne krađe, za sve vojvođanske lovce.
A vidim da je švaba Alchajmer ovladao mnogim glavama. Sećam se da se nekad i pričalo : Tito vrati se , sve ti je oprošteno.
Rešenje rebusa:
Pr,dr,mr NIR - Milioni = Beuković
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
AJDEeeeeee, baš to je rešenje rebusa. Znači: jednako = Beuković.
E pa gospodine hALCtAJMER, pogodili ste ko prstom u pekmez.
Prvo u mom upisu nema rebusa, pa se možete gospodine Laki sprdati sa nečijim drugim upisom, ali sa mojim NE.
Drugo, Milionče je z
drpio Zelenko prošle godine, na brojaanju tičije,diljem ravne Vojvodine. Ali pošto ste vi u 2o15 godini, to se još nije desilo, pa moramo sačekati.
Treće taj upis sam postavio u sitne sate,pa sam zadnju rečenicu, kao šlag na tortu dodao da obraduje jednog forumaša, koji je čekao da vidi moj upis.
Moje upise NO PIPING, i mene zobiđi,biće bolje za obojicu.
Gospodine Andriću (ili "PRLJAVI HARI") pa ti si se baš osililio. Onako odistinski. Kao da si uz funkciju u LSV-u, i direktor luke Novi Sad. Cepaj Katalinski (tako se kaže). spao si na to da ukradeš i 2oo fazanskih pilića. Pa više će tvoje udruženje nabaviti fazana nego što si ti "ubro" članarina u LSV. Tri hiljade članarina (u Beukovo vreme 24000),pa KO će samo gorivo za škodu da ti plaća.
Dali ovi iz LSS znaju kojom SNAGOM ti rukovodiš. Dali će ti u Skupštini LSS-a dati 2 ili 3 mesta (i Ti po funkciji,naravno).
Jel moguće da si već počeo da pevušiš pesmicu "ala naše za kratko bejaše".
Ja znam da su se neki lovci prešli PRLJAVI moj HARI, misleći da si nova, mlada,školovaana snaga, koja će povratiti LSV (posle četvorogošnjeg propadanja) na pravi put. A gle? jesi ti povratio (i to dobro)ali po nama.
Uveo si staru, proverenu, bećarsku praksu SAMOODLUČIVANJA. Trudiš se da raspućkaš, i to malo para što si nasledio.Nema tender ti znaš štaje najboje i "najjeftinije", pa onda "telefonska sednica", i ravna Bačka. A pošto nema Novkova, ko je određen da zove članove UO LSV, da nije onaj crni Zelenko.
Doći će brzo i drugo ročište, neboj se.Nećeš moći da lažeš na sudu.Dokazi su svi protiv tebe. Znaš kako je Miloš Veliki (Obrenović)govorio,kada se raja utiša.
U ovom upisu NEMA nejasnoća i rebusa. Sve je jasno. Ali ja sam ipak na raspolaganju.
Nemam mnogo vremena da pretražujem upise iz prethodnih godina , ali da se malo osvrnem i podsetim na jedno moje predviđanje http://www.srbija...ost_184329 . Evodija da li ti to tvrdiš da Beuković nije uzeo ni jedan milion lovačkih para do sada?
Hajde da budemo realni. Nije Beuković naplatio ni jednu od onih oko 24000 članarina. Naplatila ih je inercija dobrog rada LSV. Ni jednim svojim gestom on nije uticao na povećanje naplate. Njegov doprinos dobrom glasu LSV je minoran. Njegov međunarodni nacionalistički ispad nikoga ovde nije uznemirio. Uznemirili su se više čelnici CIC, ali od nas ni reči koliko se ja sećam. Mi smo verovatno mislili pa dobro bio je pijan i nije znao šta radi. Nije ni to smanjilo uplatu članarine, jer takvi smo kakvi smo. Članarina opada zato što se broj lovaca drastično smanjuje. samnjuje se iz više razloga, a sigurno i zahvaljujući 'kvalitetu rada' posle Šelmića.
E sad da li je Beuk krao je u sferi pretpostavke, jer Nadzorni Odbor je potvrđivao da je rađeno dobro. Dakle, da smo hteli mogli smo sve da prekontrolišemo. Mi nismo hteli. Setite se samo u Šidu su hteli i veoma brzo otkrili marifetluke u Udruženju. To je prošlo nekažnjeno, jer je predsednik odgovarao za mnogo teže delo. Kada hoćemo možemo sve.
Znači sada inercija opet radi, ali u suprotnom smeru. Izbori i u prošlom sastavu i sada su obojeni politikom i ti je razlog što je sve tako kao jeste. Persone sa nikakvim ili rđavim poznavanjem lovstva su zauzele vodeća mesta u Savezu i savezima, a to je izvanredan uslov da se desi ovo što se dešava danas. Mnogima nije mesto u Skupštini i UO LSV. Posle svih ovih dešavanja MORA se menjati Statut LSV, a akteri svih loših događaja moraju biti sklonjeni u stranu. Spasimo LSV dovođenjem novih, mladih, stručnih i hrabrih ljudi.
flashal kaže:
Posle svih ovih dešavanja MORA se menjati Statut LSV, a akteri svih loših događaja moraju biti sklonjeni u stranu. Spasimo LSV dovođenjem novih, mladih, stručnih i hrabrih ljudi.
Lepo napisano, ali kad se dodje do realizacije, onda se vidi da to baš ne ide kako bi trebalo.
- Izmene Statuta LSV su dva puta bile na dnevnom redu Skupštine, i oba puta nije bilo kvoruma za izmenu. Dakle, LU članice LSV su direktno minirale promene.
- Svako normalan bi se složio sa potrebom promene dugogodišnjih kadrova za čijeg vakta se dešavalo dosta toga lošeg. ALI NE ZABORAVITE - te kadrove su u LSV poslali baš LU članice saveza. Pa kako onda podmladiti sastav i kako dovesti nove ljude kad takvih jednostavno nemaš?
- Kad obrneš i okreneš, sve počinje u LU. Kakve kadrove imate po rukovodstvima LU, savez je samo ogledalo članica.
- Evo, novi predsednik LSV je Novak Andrić, relativno mlad čovek. I šta smo dobili sa njim? Po svemu sudeći katastrofalno neplaćanje članarine. Da li znate podatak da je barem polovina LU čiji predstavnici sede u UO LSV još uvek NIJE platila članarinu za vojvodjanski savez? Čak ni one čuvene LU Barice nisu platili ... Da li znate za podatak da LSV još uvek nije prosledio za LSS deo članarine od šake jada prikupljenih članarina za ovu godinu - nemaju para, ili šta? Ako do jeseni ne bude izmirena obaveza prema LSS, onda se otvara statutarna mogućnost isključenja Vojvodjana iz LSS... Ima još lepih stvari ali neću sad baš sve na astal da istresem, neka se novi predsednik malo preznoji od razmišljanja šta će i kako će dok sedi u kožnim sedištima Škode i zvrnda klimu. Neću baš da mu pomažem pisanjem ovde. Ugruvaće se vrlo brzo. A ugruvaće se sa njim i oni koji ga podržavaju, ili mu ćutanjem omogućavaju da zablista kao i do sada. I ne zaboravite nikad kada pričate o LSV da tu postoji i onaj faktor X u vidu ćerke firme Vojvodjanskog lovca sa direktorom Zeremskim, za kojeg se kladim da dobar deo poteza on indirektno vuče.
Broj lovaca u Vojvodini ne opada onoliko koliko opada broj članova saveza.
Ja mislim da je rešenje baš u kombinaciji mladih i starih kadrova, a da se ja pitam, a ne pitam se, ja bih lično jako voleo Beuka ponovo na čelu saveza, da se proba iskupiti za svoje loše poteze i procene. To bi bila neka vrsta pravde, tim pre što mislim da je i raspoloženje takvo, ali eto, izbori su odradjeni onako kako su odradjeni, pa sad Sud ima posla...
Ne bih za sada više pisao, verujte mi da je dubioza u LSV, dugoročno gledano, mnogo dublja nego što izgleda.
Lala
Ja mislim da je rešenje baš u kombinaciji mladih i starih kadrova, a da se ja pitam, a ne pitam se, ja bih lično jako voleo Beuka ponovo na čelu saveza, da se proba iskupiti za svoje loše poteze i procene.
Misliš li da se preko noći promenio i opametio? Ili je to samo još jedna od zakulisanih igara? Imali smo prilike oboica i na svojoj koži da osetimo. Na svu sreću nikada nismo bili kvarni pa se izjalovilo.
Sto kaze narod:"Pametan se uci na tudjim greskama",pa ne mogu a da se ne zapitam,da li smo mi tolike budale da se nismo naucili na svojim i to visedecenijskim sa posledicama koje su,malo je reci katastrofalne.Ako je cenjeni profesor najbolje sto u ovom momentu imamo,zovite popa i da zavrsavamo ovu tuznu pricu.
U pravu je kolega flashal kada kaze da smo sami sebi najveci krivci,sve vreme vodjeni onom krilaticom,ne pitaj sta rade drugovi odozgo jer oni su eeeej.Manje vise,sva LU su imala ili jos uvek imaju svoje male Beuke,nedodirljive,bogomdane,cuda nad cudima ili sto bi jedan od saranitelja rekao,neprikosnovene autoritete.E bas ti likovi su najcesce i delegati onoga sto se nekad moglo nazvati skupstinom LSV-a,sede po UO i NO,pa otud i ne cudi sto nikakve nepravilnosti u poslovanju(citaj pljacka lovacke kase),nikad nisu ugledale svetlo dana osim na ovome portalu.Trosilo se nenamenski,rebalansiralo se junacki,naplacivali se NIR-ovi,monitorinzi i razni drugi oblici magle,da bi isti ti likovi u istim tim odborima na kraju rekli da je sve u redu i mi to prihvatili bez reci.Da je srece da imamo institucije koje bi napravile reviziju poslovanja po savezima,pitanje je koliko bi se reformista pridruzilo Zivojinovicu,ako ne u corki ono barem na poternici.
Kao sto napisah na naslovnoj,apsolutno je netacno da mladih i sposobnih nema i moram i ovde da pomenem nasega kolegu Sremca,koga je licno cenjeni profesor proterao iz saveza,jer je,pazi qrca,ovde na portalu izneo iz prve ruke sta se radilo na sastanku jedne od komisija koja je od miloste zvana "praonica".
Smetao je njima nas Nikola,jer je upravo bio olicenje onoga o cemu ovde naklapamo i sto deklarativno prizeljkujemo.Skolovan,elokventan,upucen u problematiku,bez dlake na jeziku i sto ih je najvise bolelo,neukaljan i nepotkupljiv.Kao takav bio je velika opasnost po ustrojstvo sekte u koju se savez vec tada pretvorio,sa velikim magom sremackim na celu.
Vise od tri decenije,plete se to vrzino kolo pa ni Eliot Nes sa nesalomljivima nebi uspeo da ga rasplete.Pokrljaju se igraci u kolu i izmedju sebe ponekad,padnu teske reci,psovke, pretnje(pa i poneki prstenac),ali su i te kako slozni kada treba ukloniti pretnju u vidu nekog novog,sposobnog i neukaljanog ko bi eventualno mogao da im uzyebe koncept,kako smo ga ovde krstili"Bajke od zivota".Tu su onda u igri svi oblici koalicija koje su same po sebi toliko neprirodne da je to za Riplija,a svaka slicnost sa politickom vrhuskom ove jadne kvazidrzave je toliko jasna da boli.
Evo i ja predlazem da im se da jos jedna sansa da isprave sve ono sto su tako znalacki iskrivili,ali da uslov bude da vrate barem 20% novca koji je na volseban nacin za njihovih mandata dobio noge.Vidim da se licituje sa cifrom od milion dinara.Daj se uozbiljite i digitron u ruke,mozda se i iznenadite.
Dobar pogled.
Ovu temu ste skrenuli skroz u aut. Ne šta se nekad dešavalo, već ŠTA SE DEŠAVA U LSV. Vratite se na temu.
Prvo, gosn AjncHamler, mogu samo za sebe garantovati,daa nisam ukrao milione lovačkih (ni tuđih) para, za druge ne mogu,jer ne znam. Ali ako vi insistirate, radi vas mogu vam GARANTOVATI, daa Miloš Beuković NIJE ukrao milione lovačkih para. (jel možete vi za g. Batu Milovančeva) Da je bio Mutivoda,kadrovik poltrona, Da je mrzio Lalu,izmislio "serendanje" i puno još Toga stoji.
Tvoj citat sa foruma nema veze samnom,jer ja znam koga i zašto hoćeš da kompromituješ, ali to ti se može obiti o glavu. Mislim da si izgubio kompas. Ne znam što ti ta demagogija toliko treba.
Nemoj gubiti svoje "dragoceno" vreme da preturaš po mojim starim upisima , ja sam već više puta rekao da ih priznajem.
A što se tebe "flaširani" tiče (ne umem ime da ti pravilno izgovorim), ti si DESET godina spavao, pa sad u mesec dana buć dva upisa. Bolje da si i ovo prespavao. Znaš da je Beuk narušio bratsvo-jedinstvo,pre dvadesetak godina,(o tome smo pisali stotinu puta), a ne znaš da je pre dva meseca ona bitanga na Skupštini LSV,vređala najstarijeg i uglednog delegata Milana Viškovića. To si prespavao.
Umesto odgovora flširanom treba postaviti današnju kolumnu u Kuriru (Profesora Antonića, političkog analitičara) . Ja nemam namjeru da puno repliciram izbjeglicama iz Rvacke, o Miloševim uvredama Rvata.
Pitanje o Miloševim lopovlucima,nije upućeno tebi, već meni. Ti piši o krađi na izbornoj skupštini LSV. To te neće pitati, jer gazde mu nisu naredile da to pita.
Sve u svemu,flaširani, dobro si se izlupo, a nista nisi napisao o dešavanjima u LSV. Idi bolje i dalje spavaj.
Lalo kao i obično samo mi pokvariš uživanje da odgovorim na prozivke.
To šta bi ti voleo to je "tvoj problem". To što te daki zava, to je "vaš problem".
Beuković je napravio "lovačku karijeru", kakvu nema ni jedan aktivan lovac u Vojvodini. Tu dileme nema. Može se reći da je Harizmatičan, Kontroverzan itd. Ali je činjenica da je jedinstven i neponovljiv (kao Đoker Đole) Možemo ga mrzeti ili voleti, ali on mora doći na čelo LSV da joj vrati ugled (da ne idu delegati kao slepci u Beograd da džedže pred Skupštinom.) i poštovanje koje je uživala.
Inaravno da se pogleda u oči sa šljamom koji je stvorio da vlada LSVom.
Ima indicija da je Novak Andrić, drpio škodu,jer je ovaj najureni iz luke tražio da ima na raspolaganju vozilo.
Kod frizera sam bio nemoj neko nešto da mi "frizira".
Zahvaljujem se na etiketiranju evodija. Budite i dalje 'budni' i svojim 'sočinjenijima' uveseljavajte i zabavljajte ovaj forum, jer neko mora da doprinose koloritu ovih strana. A, ja, ja ću i dalje da 'spavam' i veselim se vašim upisima.
Nema na čemu kolega. Mislim da ste u zabludi,da moji upisi "uveseljavaju"forum. Dapače, moji upisi prilično razbesne i naljute, ove minorne poslušnike, iz gebelsovog štaba. Pa starom gebelsovom metodom, kombinovanja laži i poluistine pokušavaju da uknjiže neki poen. Navešću ti jedan očigledan primer, koji svi znamo.
Na izborima 2015 za LSV, Batina udarna snaga bio je pre svih Nikola Jović.Javno. Uz njega je bio Milenko Zeremski (Beukova tvorevina). Tajno. Izdao Beukovića.
Posle pobede na izborima pravljene su komisije (koje nisu odgovarale Beuku)
Vrlo brzo je se uvidelo, da Bati i Zelenku,ne odgovaraju, mladi pismeni i sposobni kadrovi u telima LSV. Pa su krenuli u čistku, jer su njih dvojica imali svu vlast.
Isprovocirali su Jovića da podnese ostavku, ibez problema LSV zavili u crno.
Beuković je likovao i veselio se. (lično sam se uverio, tada)
Ne zbog odlaska Jovića,sa funkcije, već zbog toga što je Milovančev, izgubio najvernijeg saborca i odanog borca u njegovom dolasku na funkciju. Pre izbora za Batu niko nije čuo. A pobedio je lako.
E vidiš, to zlodelo Bate i Zelenka, njihove podguzne muve i poltroni pokušavaju stalno da imputiraju Beukoviću da bi se o njemu pisalo, na forumu. Valda ih je hirurg učio da imputiraju i amputiraju.
Posle dolaska na čelo LSV-a Bata je prekinuo kontakte sa svima koji su mu pomogli , osim Zelenka i Novkova.
Ali ne sekiraj se tu je čika Evodija, da švićne po gubici, svaku protuvu koja koristi forum za širenje lažije.
Eto vidiš ja mislim da to nije smešno, već žalosno. ali šta možemo.
Nemoj se duriti na mene i zbog mene prestati da pišeš.Popravi prosek.
Vidim da delimično poznaješ i stvarno stanje u LSV.
Предсеник Комисије Ратко Кушић изразио своје огорчење што сам у 21.05 часова истог дана објавио своје виђење дешавања на тој седници (валда сам требао да објавим његово виђење). УО на наведену прозивку није одреаговао.
Онда је на ред дошао извештај Надзорног одбора који НИЈЕ УСВОЈИО финансијски извештак за првих 6 месеци 2015. године, где је Милош Беуковић имао примедбу зашто се НО бавио набавком аутомобила када је исти "купљен" за време мандата претходног НО. УО на наведену прозивку није одреаговао.
Затим је на ред дошао предлог "моје" Комисије за правна и организациона питања да се измени Одлука о дневницама и да се иста НЕ ИСПЛАЋУЈЕ изабранима у органе и тела ЛСВ.
Већина чланова УО је тај предлог назвала ДЕМАГОГИЈОМ, па исти уз један уздржан глас (Председник Милованчев) НИЈЕ УСВОЈЕН.
Значи днеевнице од 2000 динара остају за сваки састанак + путни трошкови.
8. тачка дневног реда је носила назив "ЕТИЧКИ ПРИНЦИПИ РАДА ЛСВ-а" где је председник Милованчев рекао да сматра да сукоби у ЛСВ треба да престану и да се у јавност не износи прљав веш, и посебно истакао да му је засметало моје објављивање података на форуму.
Милош Беуковић је у свом маниру узгајивача свиња са титулом професора, осуо дрвље и камење на мене, форум, форумаше....и предложио да ме УО разреши са функције Председника Комисије за правна и организациона питања. УО, па ни Председник Милованчев, на наведену прозивку нису одреаговали.
Како сам ја већ неко време био свестан да је Кум Вујица подмазао своју секиру, узео сам реч и рекао да стојим иза сваке речи коју сам о сваком руководиоцу Савеза (оба) написао (био је присутан и Шормаз који није полемисао иако је Беуковић покушао да га увуче у причу), да је очигледно да идеје за које се залажем немају подршку већине чланова УО и да је очигледно да се ништа битно неће променити док је овакав однос снага у УО, ТЕ САМ ПОДНЕО НЕОПОЗИВУ ОСТАВКУ НА СВЕ ФУНКЦИЈЕ У ЛСВ НА КОЈЕ САМ БИО ИМЕНОВАН, и иста је усвојена са уздржаним гласом Председника Милованчева
Председнику Милованчеву сам пожелео успеха у будућем раду али и изразио сумњу да ће ишта од онога што је замислио иуспети и да уради обзиром да су ајкуле дошле до даха и преузеле главну реч у Савезу.
У праву су били они који су тврдили да је Беуковић морао да одлети 2 дана после избора, а како се то није десило Милош Велики, узгајивач свиња са титулом професора, ће ускоро, ако то већ није, поново бити "Бог који хода!"
Ја сам пробао да нешто променим, и није ми жао енергије, живаца и времена које сам потрошио, али сам сада 99% сигуран да се никада ништа неће променити, јер је немогуће било шта променити док је макар један од гробара нашег ловства у позицији да доноси било какве одлуке.
П.С.
Захваљујем се једном глупандеру на упозорењу.
Izgleda da je onaj svaba ipak odneo dobar deo sive mase,ali srecom ovo sokocalo i te kako dobro pamti.Mada i vrucine su velike,treba se cuvati sunca,oce u glavu da udari.
Iza Jovicevog upisa se jasno vidi ko je pisao ono sto je bilo a ko ono sta mu se svidja,kao i ko je podguzna muva spremna da se cak i na sopstvene reci p.osere.Verovatno je i Jovic bio Batina muva kad je napisao ovaj citirani upis,a neki bas znaju da je drugacije bilo-pricao im neko.
A za ono protuva,pcelarko bezmooda,jedva cekam da se sretnemo pa da me svicnes i to jezikom,ne po gubici vec po goozici.
Bravoooooo Znači portir je na dužnosti, al neće da se javi, pa ti je našao stari upis.
Znači ti si marvane, halctajmerov potrčko.
E pa hvala ti što si nas podsetio na vreme dok je se Sremac, borio protiv Beuka, a Bata bio UZDRŽAN, na svaku odluku i čekao da se reši obojice. Sad se vreme promenilo. Bati tada nije odgovaralo, ono za šta se Sremac zalaže,a kasnije smo videli i zašto.
Kad god je trebalo da se izjasni on je bio uzdržan. Beuk i Jović su bili dve suprotstavljene linije. Pobedila je treća. Lopovska. Vidim da vam Batino ponašanje (i uzdržanost )uopšte ne smeta. Već sam pisao ne smeta vam ni danas ništa u LSV, već samo Beuković. Čak i što je živ.
Nemoj da mi plačemo na tuđem groblju. Vaša demagogija je pročitana. Znaju se i nalogodavci.
Polako sa te pretnje i vređanje. Nešto ste mi AUSVINKLI.
Tiha voda breg ruši.
Lepo je čitati iz druge ruke priče šta se sve ranije dešavalo, i videti kako su drugi ljudi doživeli neke dogadjaje u kojima sam i ja bio direktan akter, uz Sremca, i dobro znam sve strane medalje, a ima ih više od dve. Svi ste pomalo u pravu, ali znate samo pojedine delove cele priče šta se i kako dešavalo, a naročito zašto se dešavalo. Neću se sada vraćati na tu temu, koga zanima pozadina priče, taj će biti dovoljno pametan da se dobro raspita pa onda da piše ovde. Nemojte selektivnu istinu iznositi.
Nemojte se prepucavati na način koji ponižava drugog i vredjati se. Ko kaže da moramo svi isto misliti?
Hajde ovako: kada je Beuković u pitanju, ja mislim da ga niko nije 'krpio' kao ja što sam radio, i nije Beuk mutav da nije znao da uzvrati. To što u ono vreme Beuk, a ni Pažin, nisu na vreme shvatili o čemu smo mi ovde pisali i šta smo kritikovali, to je već istorija. Nešto kasnije su shvatili gde su pogrešili, i gde su loše procenili, pa su njih oba imali dovoljno ljudskosti i čovečnosti da kažu 'bili ste u pravu', i da sa sasvim drugačijeg stanovišta gledaju na naše pisanje.
Veliku ulogu, preveliku, ima u celoj priči Zeremski. Po meni, tu je uzrok svih problema, pozicija i uticaj firme Vojvodjanskog lovca i njegovog direktora, a bogme i zaposlenih, na dešavanja u lovstvu Vojvodine. Ne zaboravite, Zeremskog je upravo Beuković 'stvorio', Pažin nasledio, a Miovančev ga usavršio. I sad smo tu gde smo.
Da li postoji neko ko bi trenutno mogao da parira Beuku u lovačkom znanju? Ja mislim da ne postoji. Da li neko može da kaže da Beuk nije harizmatičan, i da njegova reč nema veliku težinu i uticaj? Ne može niko da kaže. Da li postoji neko drugi ko bi u ovom trenutku mogao da zakrpi poderano lovstvo Vojvodine? Ja mislim da ne postoji.
I tvrdim, pride ovome, da je Beuković itekako promenio svoj prethodni način razmišljanja i rada u lovstvu, način koji je delom bio oformljen i pod uticajem mnogih podrepaša koji su ga tapšali po ramenu i pričali mu bajke, a on nasedao, i podmetao svoj rejting i za 'tudje babe zdravlje' a i zbog sebe, da se ne lažemo. I još jedna stvar: čuvene NIR je ukinuo upravo Beuković, kada smo mi ovde digli dreku onomad o tome.
Ne advokatišem ja Beuku, kad je trebalo umeo sam i bio jedan od prvih da ga kritikujem, a kad radi kako valja, onda je red i pošteno je da to i kažem. Ima Beuković svojih grehova od ranije, naravno, ali niko nije blesav da se u momentu kada se skoro sve urušava, odriče jednog takvog autoriteta. Neka okaje svoje grehe koliko može, ispravi ono što se može ispraviti i neka razjuri one koji to zaslužuju, nek pripremi čestite naslednike u LSV, a onda neka ide u lovačku penziju kako dolikuje. Ja mislim da teško da bi neko drugi u ovom momentu to mogao da uradi osim Beuka, a mislim da ni sam Beuk ne bi imao ništa protiv ovog scenarija.
Eeee, daaaa.... I da proslavi Beuk 100 godina postojanja LSV.
Mislio sam da adekvatno odgovorim Evodiji , sa mnogo uvreda i provokacija , pa shvatim da nije vredno spuštati se na nivo zajedljivog starca kojem je preostalo još jedino da laje na zvezde. Ali sada poslednji puta opominjem , da svoju zajedljivost, provokacije i uvrede prekineš i ponašaš se adekvatno svojim godinama , koje su jedini preostali razlog zašto još pišeš na forumu.
Ne advokatisem ni ja Lalo nikome,znas me dobro i nikad i nisam,ali mi smeta sto se i dalje provlaci parola ko nije sa nama taj je za ove druge.
Srecom ovo sokocalo i to pamti,a i ja sam svoj sud o Milovancevu i Sormazu dao odmah po njihovom stupanju na funkcije vodeci se kao i u Beukovicevom slucaju njihovim minulim radom koji ni pre stupanja na celo saveza nije bio sjajan,a bio je neki uvid u njihove moralne norme.Shodno tom minulom radu,nisam ih stedeo cak ni onda kad si ti pozivao na uzdrzanost,prvih sto dana i td.,a opet vodeci se onom narodnom o piti i g.ovnima.Na zalost,bio sam u pravu.
Isti je slucaj i sa Beukovicem i ponavljam,niti ga poznajem niti imam nesto licno protiv njega i evo prepustam vama koji ga znate bolje da ocenite njegov tri decenije dug rad u lovstvu Srbije i Vojvodine,moze ocenama od jedan do deset.Ne koliko je obrazovan,lovacki potkovan,harizmatican i sta ti ja znam,vec iskljucivo ocenite njegov minuli rad kao lovnog funkcionera(a sve vreme je imao neku od funkcija).
Pricati kako su posle tri decenije vladavine za sve krivi oni koje je on sam stvorio i postavio na pozicije ni malo ne olaksava njegovu ionako losu poziciju u ocima lovaca.To bi znacilo,ili da je ocajan u proceni licnosti svojih saradnika,sto nekom ko treba da preporodi savez i u njemu ostavi naslednike ni malo ne ide u prilog ili da je glup,sto nikako ne stoji jer je svoje interese uvek dobro zastupao sve dok je kolac bio dovoljno velik za podelu,odnosno dok nije ispao iz kombinacije smanjenjem budzeta saveza(mala bara,puno krokodila).
Kakav bi bio kao novi(stari) vodja ostaje u sferi spekulacija i nagadjanja(sta ga kosta da obeca),ali kakav je bio dok je bio u sedlu,svi znamo i niko nema pravo da ga abolira za sve lose sto je napravio.Ima tu i malo dvostrukih arsina i tu vise ne mogu da te prepoznam(virtuelno se druzimo pa sve nisam siguran ko kucka po dugmicima).Sasvim si u pravu i imas moju podrsku u trazenju odgovornosti pred istraznim organima i sudom casti za Sormazove brljotine u protekle 4 godine.Batine 4 godine na celu LSV-a nisu nista manja bruka i sramota i licno bih voleo kao sto sam vise puta napomenuo,reviziju poslovanja oba saveza,ali ne samo u poslednje 4 godine.Od samog njihovog dolaska na celo saveza,znali smo da su epizodisti.Junacki su ukenyali svoje epizodne uloge,ali ne mogu da se ne zapitam sta cemo onda sa scenaristom i reziserom????Sta sa glavnim glumcima????Epizodiste da ganjamo a glavnima jos po jednu sansu uz puj pike ne vazi i obecanje da ce se popraviti...
E pa druze,na takvim se temeljima kuca ne gradi,mozda neko i zeli,ali vecina se umorila.
Jos jedna stvar je pocela jako da mi smeta.Po ko zna koji put sa iste adrese krecu uvrede i nema reakcije,kad se na uvrede uzvrati adekvatno ti sve ucesnike u diskusiji pozivas na uzdrzanost i time se stavljas na jednu stranu.To se polako otelo kontroli.
P.S.Zamolio bih kolege koje meni postavljaju pitanja o doticnoj personi preko PP-a,da ta pitanja postave nasem admin timu koji mu je i dozvolio da bez predstavljanja u za to predvidjenoj temi, laje po forumu.
Dobar pogled.
Mrwa, ne sporim ja tebi pravo da mislis tako kako pises. Sve je to normalno, ne mozemo svi isto o svemu misliti.
Kao prvo, ne pada mi vise na pamet da se 'svrstavam' na bilo ciju stranu, a jos manje mi pada na pamet da se petljam u medjusobne sukobe koji od razlike u misljenjima prelaze u licne kvalifikacije, podyebavanja i vredjanja. I jedni i drugi i treci su sa moje strane zamoljeni i licno (sve vas poznajem) da izbegavate sukobe na licnoj osnovi, nema smisla da se odrasli ljudi spustaju na nivo zapaljivih pubertetlija, i da reaguju na provokacije kojih je itekako bilo. Batalite gluposti. Ja necu da reagujem, neka se svako pokaze kakav je.
Mrwa, ne ocekujem ja da Beuk preporodi Lsv, nego ne mogu da gledam kako rapidno propada savez. Dakl, trenutno bi bio uspeh da se propadanje zaustavi, a za oporavak i tek onda preporod ce trebati mnogo truda.
Evo, dajte mi neko drugo ime, osobu, koja bi u ovoj situaciji mogla da uradi nesto? Imate li u vidu nekog ko bi imao kapacitet?
Mislim da svoja misljenja formirate na bazi nepotpunih informacija, a nije vam zameriti, ja radim koliko mogu u najboljoj nameri, nisam ni ja svemocan, a i ne mogu bas sve ni napisati.
Mrwa, od kad se mi to druzimo virtuelno?
Da li postoji neko ko bi trenutno mogao da parira Beuku u lovačkom znanju? Ja mislim da ne postoji. Da li neko može da kaže da Beuk nije harizmatičan, i da njegova reč nema veliku težinu i uticaj? Ne može niko da kaže. Da li postoji neko drugi ko bi u ovom trenutku mogao da zakrpi poderano lovstvo Vojvodine? Ja mislim da ne postoji.
Greška dragi prijatelju.
Ajd da ja postavim jedno pitanje, a ti reci šta ti više odgovara:
1)Učen i školovan zločinac, harizmatičan, možda i lep ženama (ne znam čoveka pa lupam), ili
2)Pošten čovek, seljak iz nekog LD ili Sekcije koji je ono baš prost, ne zna ništa al pre bi se sebi pos*ao usta nego li nekoga zahebao...
Problem sa lovačkom organizacijom Vojvodine se rešava samo na jedan način.
Istupiš, ne trpiš. Kada pare presuše, desi se nezamislivo, vrane vranama oči vade, pokolju se međusobno i krenež sveže iz početka. Nema druge. Ovo je agonija koja traje predugo.
Izgleda da se u LSV nista ne desava!
Vrlo zivo je oko saveza,ima nekoliko aktivnosti koje se primecuju.
Pracenje, blacenje i prelazni rok.
Sta bi rekli u sluzbi svi su pod merama tj praceni a potom blaceni.
Veoma zanimljiv je prelazni rok samo ne znamo da li se skupo placaju ili jako jeftino prodaju neki igraci.
Hrana je izneta na hraniliste, sad na ceku....
U savezu je trebala da se desi smena generacija, i da je bilo srece i pameti ta smena generacija je mogla da se desi postepeno i bez trzavica, da se nadju sposobni i posteni ljudi koji bi se na vreme pripremali za vodece uloge u lovstvu. To se nije desilo, i to je mozda najveca greska i Beukovica i Pazina, dok je Milovancev po mom misljenju sam sebe, ali i savez, torpedovao onim tvrdoglavim stavom u vezi sukoba sa LSS i time samo napravio dodatnu pometnju u LSV, sto je na kraju i platio na izborima u aprilu. Ja sam mu licno rekao jos u oktobru da je to pogresno, ali eto covek je ostao pri svom stavu. Milovancev je gurao Andrica, koji je dobio vruc krompir u ruke i mislim da se nije dobro snasao u ulozi predsednika, sa teretom i senkom manipulacija u izborima zbog kojih je LSV tuzen.
Svasta se desava u LSV. Preds. Andric nece da zakazuje UO LSV do septembra, dakle, dva meseca najmanje ce biti pauza. Sekretar LSV jos nije izabran, a kako stvari stoje nece uskoro ni biti izabran jer ne moze da se trenutno skupi 8 glasova od 15 u UO za izbor. Finansije u LSV su problem, i brzo se krckaju one orocene pare sto su nasledjene od prethodne garniture, dok priliva nove clanarine nema, naplaceno je svega oko 3500 clanarina za 2019. Nece LU da placaju dok se ne resi problem oko spornih izbora iz aprila. Swarowski je donekle u pravu, ima tu najava 'prelaznog roka', pokusaja kupovine i prodaje, ali je to sve bledunjavo. Podela u LSV je katastrofalno duboka.
Tomash, tvoje pitanje je retoricko, ne zanima mene da li je neko paor ili doktor nauka, nego da li neko nesto moze ili ne moze. Dovesti na celo saveza nekog ko nema pojma, ali je posten, je takodje lose, takav bi brzo izgoreo ili pobegao glavom bez obzira kad bi video sta ga ceka. Znaci, mora na celu biti sposoban ali i posteno raditi. Ideja sa unistavanjem jednog saveza da bi formirao drugi, novi, je losa i nista ne resava. Problem su ljudi, i to ljudi koji glasaju, delegati Skupstine. Oni odlucuju, pa kakvi su delegati takvo je i rukovodstvo.
A sta je sa firmom Vojv. Lovac i sa Zeremskim? Njega niko ne pominje, a mislim da je bas on pod okriljem LSV formirao paralelni centar moci koji minira i sam savez koji ga je stvorio i dao im u ruke poluge uticaja, i onda se ekipa otela kontroli. To su shvatili i Beuk i Pazin, za Milovanceva nisam siguran, a za Novaka Andrica mislim da ne shvata. Cini mi se da to sve vise shvataju i novi clanovi UO LSV, daj Boze da sam u pravu.
Na vuka povika, a lisice meso jedu.