Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
slavaplana
 Hirug i Beukovic idu dalje...........odbor SNS-a se pravi..........Sanja nemoj da si tuzna bice prilike.............4glasa su jako mala prednost ali delegati su rekli svoje..............zahvaljujem svima delegatima koji su me poslusali.........23glasa nije malo..............hvala svima..........
 
DakiNS
 HaHaHa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Lala
 Bila je izborna skupština LSV, evo izveštaja sa lica mesta:

Prvo da kažem da sam odmah po dolasku na Poljoprivredni fakultet, u holu ispred amfiteatra od nekih prisutnih čuo priču da je dan pre Milan Pažin hteo (navodno) da odustane od kandidature, ali da je ipak ostao u trci pod nagovorom svog zamenika Beukovića. Koliko je ova priča tačna ili nije, ne znam, možda je neko hteo da mi poturi priču, ili je stvarno tako bilo, ne mogu da procenim; kako god, Pažin je ostao kao kandidat za predsednika LSV.
Od 97 delegata koliko broji Skupština LSV, prisutno je bilo čak 94 delegata, što je znak da su ljudi shvatili važnost ovih izbora, sa jedne strane, a sa druge strane pokazuje da su se kandidati potrudili, po mom mišljenju naročito dosadašnje rukovodstvo, da što veći broj delegata dodje na skupštinu.
Bili su prisutni i gosti na skupštini, ispred LSS je bio Milan Kovačević, zamenik predsednika LSS, bili su ispred LSCS Tomica Radosavljević, predsednik, i Dragan Guberinić, sekretar LSCS. Gost je bio i Ilija Elezović, predsednik LS KiM.

Skupštiinsko zasedanje je otvorio Milan Pažin, koji je obavestio delegate o pristiglim prijavama za kandidate za rukovodstvo i za Upravni i Nadzorni odbor, i za Sud časti LSV. Izneo je podatke koliko kandidata za funkcije su iz kog regiona (Srem, Banat i Bačka). Pored predsednika i zamenika predsednika biralo se 13 članova Upravnog odbora i 5 članova Nadzornog odbora. Kod kandidata za NO LSV rečeno je da je jedino iz Bačke predloženo 3 kandidata – bira se 2, dok su Srem i Banat predložili tačno onoliko kandidata koliko se iz njihovog regiona bira (Banat 2 člana, Srem 1 člana). Za Sud časti kao zanimljivost a i kao tema za razmišljanje nije bilo dovoljno kandidata, pa je UO LSV morao da predloži kandidate po svom izboru.
Zabeležena su dva Pažinova lapsusa za govornicom, gde je prvo rekao da su izbori u LSS (umesto u LSV), a nešto kasnije kad je govorio o kandidatima za predsednika i zamenika, izgovorio je ’Beuković Milan’ (svoje ime, a Beukovo prezime). Meni je taj lapsus bio baš onako slikoviti prikaz realne dosadašnje situacije u LSV, gde neki put nisam baš mogao da razlučim gde prestaje Milan (Pažin), a gde počinje Beuković (Miloš). Grin

Posle toga je predsedavajući Ferenc Irmenji preuzeo vodjenje zasedanja, gde se počelo sa utvrdjivanjem dnevnog reda. Tu je odmah predložena izmena (Irmenji) da se izbor novog predsednika Skupštine LSV obavi tek nakon celog izbornog procesa (izbora predsednika, zamenika i članova UO, NO, i Suda časti). Posle toga istupio je g.Slankamenac, koji je vrlo oštro istupio za govornicom zahtevajući da se unese izmena dnevnog reda i da se traži izveštaj predsednika Pažina o četvorogodišnjem radu. Tako je pomenuo cifru od skoro 100 miliona koliko je LSV ubrao od prihoda i potrošio, pa je postavljao rafalno pitanja (parafraziram): ’Šta je sa 100 miliona?’, ’Ovi stari se već melju u mašini, a dokle smo stigli sa ovom politikom saveza?’, ’Gde je izveštaj o radu?’, ’Kakva je bila politika?’, ’Predsednik da položi izveštaj o radu!’, ’Šta je plan rada za ubuduće?’, ’Ne može biti izborne skupštine bez polaganja računa za do sada uradjeno!’, itd. Posle njega, za govornicu je izašao Dragan Gutić iz Šida koji je skrenuo pažnju na neuobičajenu stvar da se u skupštinskom materijalu pored imena kandidata nalazi i broj potpisa podrške, što nigde u Statutu i Poslovniku nije predvidjeno, a NEKO je na svoju ruku i to ubacio. Gutić je takodje tražio da se ne ide odmah u glasanje, nego da se kandidati prvo, kao što je red, predstave skupštini za govornicom, podacima o sebi i o svojim planovima za ubuduće. Nakon toga, za govornicu je izašao Nikola Jović koji je tražio da se dozvoli diskusija o kandidatima za čelna mesta saveza, medjutim, skupština je to odbila. Za govornicu je nakon Jovića izašao predsednik LU iz Boke, koji je prilično revoltirano odbio mogućnost da se otvori diskusija rečima ’da se politika upetljala u lovstvo’, pa onda ’diskusija o kandidatima bi bila razvodnjavanje zasedanja’, i rečima ’šta ima da se diskutuje kad se svi ovde znamo’, itd. Skupština je glasanjem odbila da otvori diskusiju.
Nakon toga za govornicu je izašao Milan Kovačević, zamenik predsednika LSS koji je pokušao (i donekle uspeo) da smiri već uzavrele strasti i usijavanje atmosfere. Na kraju je rekao nešto što mi je malo čudno zazvučalo: ’Ko ne poznaje kandidate, ne treba ni da bude ovde’!? Posle toga je rekao ’Tito je umro!’, ali nisam shvatio u kom kontekstu, pa je čak rekao da nema planova ni kratkoročnih ni dugoročnih, što opet nisam razumeo. Bilo je tu priče i o odrastanju na selu, i o ’čišćenju svog dvorišta’, i o ženidbi iz svog sela, ali ja i pored najbolje volje opet nisam shvatio poentu – moja greška, verovatno?
Posle je izašao moj omiljeni lik, Marko Tica, šampion u tumačenju nekih statuta. On je za govornicom rekao da ne prihvata izjašnjavanje skupštine bez iznošenja programa rada kandidata.
Skupština je usvojila da se kandidati trebaju predstaviti i izložiti program rada, ali bez diskusije delegata, i prihvatila je da se izbor novog predsednika skupštine saveza obavi posle svih drugih izbora.
Posle je izabrana verifikaciona komisija, a odredjeni su i članovi Izborne komisije, u koju je ušao i Jović Nikola-Sremac75.

Nastaviću u novom upisu, sa pričom o predstavljanju kandidata za predsednika LSV.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Gedza66
 Sada je 19,15 a članovi foruma još uvek nemaju informaciju ko je izabran za predsedniika LSV-a, a skupština počela u 10.00??? Pa da li je danas vršen izbor ili nije?Molitva
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
 
Lala
 E onda je došlo na red predstavljanje kandidata. Prvi je za govornicu izašao Aleksandar-Bata Milovančev, koji je rekao sledeće: da izbori u LSV nemaju veze sa politikom (u šta se ja baš ne bih mogao zakleti), a onda je nastavio sa izlaganjem o problemima saveza i njegovim programom rada u cilju rešavanja i otklanjanja problema. Tako je izneto da se mora tešnje kontaktirati sa državnim organima i oslanjati na saradnju sa državom, pa je čak i rečeno ’da nam je predsednik države lovac, imali bi manje problema’ (što je u suštini i tačno, na žalost). Dalje je Milovančev potencirao pre svega problem osipanja članstva i problem visine članarine, a pominjao je i neke nove izvore finansiranja rada saveza. Kao svoj prvi postulat (bukvalno tako je rekao: prvi postulat) naveo je da kad su pare u pitanju, da će biti sve manje za upravu, a sve više za lovce. Pominjao je mere štednje, pa je u tom smislu rekao da mu ne pada na pamet da koristi službeni auto, da naplaćuje dnevnice i troši nemilice gorivo, nego da tako uštedjene pare vrati lovcima!
Dalje, pominjao je tajkune veleposednike koji uništavaju remize i zaoravaju kanale i poljske puteve do te mere da divljač u mnogo lovišta nema svoj zaklon i stanište. Izneo je podatak da je ’90.-ih godina u Vojvodiini bilo pošumljeno oko 6,5% površine, a da je ovih godina taj procenat pao na oko 4%, što je nedopustivo!! Pominjao je i nekontrolisanu upotrebu hemije u agraru, i založio se za oštro kažnjavanje prekršilaca propisa. Dalje, zanimljivo je bilo čuti neke njegove ideje u vezi lovočuvarske službe, gde je zamislio da se objedini poljočuvarska, ribočuvarska i lovočuvarska služba, a meni se posebno dopala ideja da se vrate ranije ukinuti lovočuvari-volonteri! U vezi novih izvora finansiranja lovačkih udurženja izneo je predlog da se od kazni koje bi se naplatile za uništavanje remiza i zaoravanje poljskih puteva i staništa divljači deo novčanih sredstava preusmeri u lovstvo, što je zanimljiv predlog, možda malo teži za realizaciju, ali u svakom slučaju nije za bacanje. Pomenute su i organizacije ’zelenih’ u negativnom kontekstu naročito zbog njihove želje da se zabrani lov prepelica i grlica. U svakom kontekstu se potencirala tešnja saradnja sa državom i njenim organima. Dalje se založio za što brži povratak u savez onih LU koja nisu sada u sastavu LSV – pomenuta je Senta, Pančevo, Novi Sad...
Poseban akcenat je Milovančev stavio na medjunarodnu saradnju, a u tom kontekstu je pomenuo i ’neke medjunarodne incidente’ i ’pogrešilo se u nekom druženju’, i pogledom fiksirao Beukovića – ja sam to shvatio ili kao podsećanje na onaj Beukovićev ispad u Zagrebu svojevremeno, kad je možda pod dejstvom maligana vrlo ružan eksces napravio, ili kao podsećanje na slučaj ’srndać svetski prvak’, kada su se LSV i Beuković prilično izblamirali na medjunarodnom planu. Ne znam koji je od ta dva povoda poslužio Milovančevu kao šlagvort za tu izgovorenu rečenicu, ali sam siguran da Beukoviću nije bilo nimalo prijatno u stolici. Možda je time Milovančev hteo da stavi do znanja Beukoviću da zna sa kim ima posla – eto, ja dajem sebi slobodu da nagadjam motive za nešto izrečeno za govornicom.
Na kraju, ono što je meni bilo posebno zanimljivo, Milovančev je reagovao na prozivku pojedinaca koji su u nekim pisanjima pominjali njegove sinove kako je neko zaposlen na Institutu u Kamenici gde je Milovančev bio direktor, rekavši da to nije tačno, i da mu jedan sin živi u inostranstvu, a drugi je stomatolog, što nema nikakve veze sa Institumo za plućne bolesti. Takodje je zatražio da ko god misli da se ogrešio u svom mandatu direktorovanja na Institutu, izadje i njemu u lice to kaže i dokaže. Naravno, tajac je nastao, a verujem da će čovek koji je pisao te stvari sada debelo razmisliti zašto je to radio i šta je napisao. Nek mu je sa srećom.
Posle Milovančeva, za govornicu je stupio Pažin, iznoseći svoj program rada, pa je tu uglavnom ponovio ono što je prethodno rekao u intervjuu za ’Dnevnik’ (taj intervju imamo na naslovnoj strani portala): tako je izneo potrebu da se ZODL menja, ili da se menjaju podzakonska akta; potencirao je saradnju sa ostalim savezima u Srbiji i tezu da je LSV neodvojivi deo LSS; rekao je da će se zalagati za podmladjivanje članstva, i posebno zanimljivo, da će se zalagati za ravnopravan tretman kod države svih korisnika lovišta, dakle i LU i Javnih preduzeća i Nacionalnih parkova, i da se naknada za korišćenje divljači izjednači, a ne da kao do sada LU plaćaju 10% vrednosti, a svi ostali 5%. Pomenuo je ponovo problem sa informisanjem, kako internim (za članove saveza) tako i eksternim, prema široj javnosti. Izneo je kao predlog da članarina za savez bude onolika koliko LU žele, a ja sam to shvatio kao mogućnost da se LU opredeli koje stavke iz strukture članarine će da prihvati, a koje neće (glasilo saveza, usluge izrade planske dokumentacije, osiguranje...).

Na kraju se prešlo na tajno glasanje i brojanje glasova. Ta procedura se poprilično otegla, jer je Izborna komisija imala zadatak da pregleda mnoštvo listića, jer se glasalo istovremeno i za predsednika, i za zamenika, i za članove UO, i članove NO i članove Suda časti. To je 5 listića po delegatu, a bilo je 94 delegata, znači da je trebalo pažljivo pregledati 470 listića.

Posle brojanja glasova, rezultati izbora u LSV su sledeći:

Za predsednika LSV izbaran je Aleksandar-Bata Milovančev sa 60 glasova, dok je njegov protivkandidat Milan Pažin osvojio 34 glasa

Za zamenika predsednika LSV izabran je Miloš Beuković sa 51 glasom, dok je protivkandidat Sanja Momčilović-Bognič osvojila 43 glasa.

Za predsednika Skupštine LSV izabran je Dragan Gutić iz Šida, jednoglasno, jer je prethodni predsednik skupštine Ferenc Irmenji povukao kandidaturu!

U obraćanju Skupštini LSV nakon izbora novi predsednik Milovančev je izrazio zadovoljstvo što je rad skupštine protekao u dobroj atmosferi, zahvalio se Milanu Pažinu na korektnoj izbornoj utakmici i pozvao ga da i dalje pomaže savezu. Potom je izrazio veliko žaljenje što Sanja nije uspela da prodje kao kandidat za zamenika (što sam ja shvatio kao još jednu strelicu za Beukovića), ali je Milovančev ipak kurtoazno čestitao Beukoviću na izboru.


Ovo su bile one najvažnije informacije sa Skupštine LSV; a biće još nekih informacija, analiza rezultata izbora i kuloarskih pikanterija, u sledećem mom upisu
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Srem
 Odužilo se prebrojavanje pa sam , nekako izdržao do 15h ...
Nisam upamtio kako se zvao prvi govornik , ali sad vidim Lalin izveštaj ...mislim , ne da je govornik održao SLOVO nego je ne momente bilo brijanje na suvo ...
Jasno je govorio , razumljivo kratko i u Centar !

Još kada je delegat Jović zatražio da se otvori diskusija o kandidatima , ala je nastalo komešanje kod pojedinih delegata Shock
 
Lala
 Kolega Srem, a zbog čega se nisi javio na skupštini, da se upoznamo? Mogao si, ako mene već ne znaš, da stupiš u kontakt sa Jovićem, sedeli smo zajedno, kao i obično.

Inače to istupanje Slankamenca se u 90% stvari poklapa sa našim pisanjem na Srbijalov, i smeo bih da se kladim da dobar deo i jeste preuzet odavde sa Srbijalov portala. Moram da kažem da sam sada SIGURAN da dobar deo aktivnih delegata i skoro svi čelnici saveza redovno prate naše pisanje, i da sam SIGURAN da naše pisanje itekako utiče na razmišljanje i stavove koje delegati iznose, što za govornicom, što u razgovorima van skupštinske sale. To je kompliment za Srbijalov portal i za mene, a i Sremac je sličnog mišljenja kao ja.
Jednostavno, nikakve priče ne pomažu protiv argumenata koje ovde iznosimo, a trudićemo se i dalje, bez obzira na personalne promene, da kritički pišemo o radu LSV i ljudi iz uprave, ali ponavljam, niko to ne treba da shvata kao napad, nego kao pomoć da se bolje radi! Nećemo nikom podilaziti, jer nemamo nikakav lični interes da to radimo, ali znam da je naše kritičko pisanje dugoročno itekako potrebno i korisno i LSV-u, svim drugim savezima, a i vojvodjanskom i srpskom lovstvu, bez obzira što ima pojedinaca koji misle da ja precenjujem ulogu Srbijalov portala - ZNAM da sam u pravu, samo je pitanje ko to želi da prizna, a ko to osporava iz nekih svojih interesa.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Srem
 Jović je bio zauzet važnim stvarima , zar ne ?
Izborna komisja ili kako već ? A i vidim da je stvarno bila gužva i veliki broj delegata i gostiju , samo sam još ja trebao ha,ha ...

Posebno je lepu sliku ostavilo prisustvo određenog broja naših koleginica , koje su aktivno učestvovale u radu skupštine ....
 
Lala
 Jeste bila velika gužva, sa puno ljudi sam pričao, naročito u pauzi za brojanje glasova. A jeste Jović bio zauzet drugim stvarima, recimo, peckanjem Beuka kad je čačkao dugmiće oko razglasa pa mikrofonijom skoro sabotirao Pažinov nastup za govornicom... E tu je meni na pamet pao onaj vic o Muji kad su u svemirski brod stavili svinju i Muju, pa Mujo pita kontrolu šta će svinja u brodu, kažu mu da će krme regulisati let vasionskog broda, a pita Mujo šta će onda on u tom brodu - odgovaraju mu: 'Mujo, ti nahrani svinju, i ne diraj dugmiće!'! HaHaHa

Naravno da sam to rekao ovim kolegama oko mene, popadali ljudi od smeha... Ne verujem da će Beuku biti smešno! Smeko

Što misliš da nisi falio, kolega Srem? Što više ljudi se upoznaje, to bolje.

Što se tiče koleginica koje su aktivno učestvovale, evo ti podatak da je, koliko ja znam, Momirka Babac-Grulović iz Šida, inače upravinca tamošnjeg lovišta, dobila najviše glasova od svih kandidata za člana UO LSV. (Izvinjavam se ako sam malo pogrešno napisao prezime koleginice).
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Lala
 Hajdemo malo u analizu izbornih rezultata:

Pre svega moram da kažem da sam očekivao da će Milovančev glatko da preuzme predsedničku funkciju u LSV, i da će se najzanimljivija borba voditi za mesto zamenika predsednika izmedju Sanje i Beukovića, to sam ranije i napisao. Konačni rezultat govori da sam imao dobar osećaj.
Po mom mišljenju, bez obzira na pobedu za mesto zamenika, Beuković ne može biti zadovoljan. Razlika u osvojenim glasovima to jasno pokazuje - svega četiri čoveka su svojim glasovima odlučili tesnu pobedu Beukovića! Ako se ima u vidu da je kompletna logistika saveza bila na raspolaganju Beuokoviću, i da je u lobiranju imao pomoć i dosadašnjeg predsednika Pažina, onda je njegov (Beukovićev) rezultat vrlo skroman. Mogao bih reći da je na ovaj način Beuković praktično dobio 'žuti karton' kao jedan od kreatora (verovatno najvažniji) dosadašnje politike saveza. Komentari Milovančeva upućeni direktno ili indirektno na Beukovu adresu mi daju nadu da će Beukovićevi dometi i uticaj u LSV biti prilično redukovani, što mislim da je dobro za savez, i da će to redukovanje po mom mišljenju predstavljati otklon od licemerne i dvolične politike i stila vladanja g. Zamenika koja se zasnivala na 'kupovini' ljudi sitnim privilegijama, ili zastrašivanjem neukih i neupućenih članova uprava po LU, ili indirektnim pretnjama o otkrivanju kojekavih brljotina, ili obećanjima o 'sredjivanju' izvesnih problema ili ko zna čime već. Tu po mom mišljenju treba biti radikalan i smislu presecanja - Pažin je, po mom mišljenju, skupo platio školu kada je pristao da se posle ružnog iskustva sa tim istim Beukovićem (tužbe, sudski spor) prihvati da bude u rukovodećem tandemu sa čovekom koga je pre toga tužio za uvredu.
Nadam se da Milovančev neće upasti u zamke 'velikog manipulatora' koji je vrhunski majstor u veštini vladanjai opstanka na vlasti i koji je često svoj uticaj formirao na sposobnosti da zavadi ljude, pa se onda pojavi kao 'spasilac'.

Moram da kažem i jednu stvar koja je pokazala da Pažin nije uspeo da potpuno pokaže svoju dobru stranu u svom predsedničkom mandatu; naime, iako sam ovde na Srbijalov izneo more kritika na njegov rad i rezultate rada, i da zbog nekih njegovih ranijih poteza nisam želeo da mu prilazim i javljam se (uvek su oko njega bili neki drugi ljudi koji će mu verovatno prvom prilikom okrenuti ledja i naći drugi suncobran), Pažin je ipak ispao šmeker i u pauzi za brojanje glasova prišao meni, pružio ruku i pozdravio se pristojno, priupitali se kurtoazno za zdravlje i sve onako kako pristojni i normalni ljudi i rade. Njegov prilazak meni me je iznenadio jer je to ipak neuobičajeno, on je predsednik i po nekom protokolu ja kao mladji po godinama i po položaju u lovstvu bih trebao njemu da pridjem. Dakle, potvrdio je Pažin da ima dobre manire, ali to i dalje ne menja moje mišljenje o politici saveza koju je sprovodio i zastupao.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Srem
 

Lala kaže:
Jeste bila velika gužva, sa puno ljudi sam pričao, naročito u pauzi za brojanje glasova. A jeste Jović bio zauzet drugim stvarima, recimo, peckanjem Beuka kad je čačkao dugmiće oko razglasa pa mikrofonijom skoro sabotirao Pažinov nastup za govornicom... E tu je meni na pamet pao onaj vic o Muji kad su u svemirski brod stavili svinju i Muju, pa Mujo pita kontrolu šta će svinja u brodu, kažu mu da će krme regulisati let vasionskog broda, a pita Mujo šta će onda on u tom brodu - odgovaraju mu: 'Mujo, ti nahrani svinju, i ne diraj dugmiće!'! HaHaHa

Naravno da sam to rekao ovim kolegama oko mene, popadali ljudi od smeha... Ne verujem da će Beuku biti smešno! Smeko

Što misliš da nisi falio, kolega Srem? Što više ljudi se upoznaje, to bolje.

Što se tiče koleginica koje su aktivno učestvovale, evo ti podatak da je, koliko ja znam, Momirka Babac-Grulović iz Šida, inače upravinca tamošnjeg lovišta, dobila najviše glasova od svih kandidata za člana UO LSV. (Izvinjavam se ako sam malo pogrešno napisao prezime koleginice).
Jeste , svirala mikrofonija na momenat kod Pažinovog izlaganja , al ga Beuković - Popravi Svaka čast ...
Al i Majstor sa Fotoaparatom ga je dao po slikanju ..pa još slikao govornike za vreme izlaganja na jedno 1-1,5 udaljenosti ...pa još po 5-6 puta zaredom .... da valjda utvrdi sliku , šta li već ...Pretera ga ...

Momirki Babac - Grulović iskrene čestitke na ovom ubedljivom izboru u upravni odbor LSV -a .
 
Srem
 Video si da sam i ja u nekom od prethodnih upisa prognozirao delimičnu smenu tj.
samo na čelnoj poziciji ...
Mada sam i sa njih par danas komentarisao isto i u toku skupštine ...

E sad ostaje da vidimo , kao će dalje izgledati u praksi , i sad je tu i novi Upravni i Nadzorni odbor .
 
Lala
 Što se tiče sastava UO i NO LSV, tu je sledeća situacija:

Koliko sam na brzinu mogao da vidim, promenjeno je sigurno polovina ako ne i više dosadašnjih članova Upravnog odbora LSV. Opet, koliko ja znam, ostalo je tu nekoliko ljudi koji su prilično glasni bili u podržavanju politike koju simboliše Beuković, ali sam skoro siguran da će oni vrlo brzo da naprave piruetu i da počnu da podržavaju novu politiku koju najavljuje Milovančev. Neću da kukuričem pre zore, ali hajde da sačekamo par meseci, prvi koraci koje novi predsednik LSV bude preduzeo će biti dovoljan indikator kuda će dalje LSV.
Što se tiče Nadzornog odbora, ja mislim da je tu kompletno nov sastav. Neki od članova novog NO LSV su u nekom od ranijih perioda bili na raznim funkcijama u lovstvu (Pera Žigić, Boro Majstorović...), ali nikad na ovako važnom mestu člana Nadzornog odbora, koji je 'Bog i batina' za Upravni odbor. Videćemo i šta će oni i kako raditi.
Ako bude trebalo, Boru ću i banovati sa Srbijalov portala ne bude li radio savesno i odgovorno! Grin

Članovi Suda časti su nekako izabrani, ali sa obzirom na statutarne ingerencije ovog organa moram reći da je, na žalost, to nekako ispao drugorazredni organ, što je šteta, jer mislim da bi Sud časti morao imati daleko veću težinu u lovstvu, a njegovi dometi i ingerencije daleko jače. Možda bi neki novi Statut u budućnosti poveo više računa o ovome. Recimo da npr. mišljenje i 'presuda' SUda časti o moralnoj osudi nekog pojedinca bude obavezujuća kroz 'nečasno isključenje' iz članstva. Možda bi se onda neki ljudi zamislili jer nema teže osude od osude sredine u kojoj se krećeš, i gde si žigosan kao nemoralan i nečastan.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Sremac75
 Evo da i ja podelim nekiliko utisaka.

Pre svega, moram da kažem da mi je drago da je dr.Milovančev pobedio Pazina koji za 4 godine skoro nista nije uradio za popravljanje stanja u vojvodjanskom lovstvu.
Isto tako, žao mi je što Sanja nije pobedila Milosa Velikog, iako je ostvarila zavidan rezultat (43 glasa).

Sto se tice same skupstine, zao mi je sto nisam imao priliku da analiziram rad Pazina i Beukovica iako sam spremio desetominutno izlaganje koje cu sutra objaviti.
Ali "Milosevi" delegati su moj predlog da se diskutuje docekali "na noz". Jedan je čak rekao : "sta ima da diskutujemo kada vec svi znamo za koga cemo glasati?"...

Malo sam, u pauzama, naravno, cimao Beuka, pa sam mu rekao da je pomesao dugmice i izazvao mikrofoniju dok je Pazin govorio, kao da je Djenka, jer mi je Pazin u tim momentima zaista licio na Panteliju...

Posle napornog brojanja 470 listica, i proglasenja rezultata, ocekivao sam da Milos Veliki podnese ostavku, ali je on ponovo izabrao da bude Kum Vujica....
To sam mu i rekao na odlasku iz sale, ali mi je odgovorio da mu ne pada na pamet da podnese ostavku jer on tada ne bi bio Milos Veliki kako ga ja ovde zovem, i da je on "bog na zemlji" na sta sam mu ja odgovorio da su rezultati glasanja pokazali da je to tacno, ali na zalost....

Na samim vratima od sale me je cekao jedan Milosev podrepaš u Premilovom odelu koji je pokusao da me provocira, ali je dobio adekvatan odgovor.
Sacekao sam ga u holu, nazvao provokatorom, rekao da mi u lice kaze sta ima, da treba da ga je sramota, i jos po nesto, ali je ko pi.cka uzurbanim korakom pobegao...
Inace, isti taj sto vredi 800kg kukuruza, je ceo dan bio na stalnoj telefonskoj vezi sa svojim sponzorom (posle Premilovog iznenadnog odlaska) Milosem Velikim, tako da se potvrdilo da je to STO SMO GA OTERALI SA OVOG FORUMA BILA SJAJNA STVAR.....

I na kraju, moram reci da sam samo delimicno zadovoljan rezultatima izbora u LSV, ali sada ostaje da se vidi oma li novi predsednik snage i volje da se otarasi Kancera Velikog i svih njegovih podrepaša...

Živeli...
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
 
Lala
 Da se nadovežem na Sremčev upis: juče tokom skupštine je Beukovo ponašanje u najmanju ruku bilo čudno i nervozno. Čovek se upinjao iz petnih žila da na svaki način skrene pažnju prisutnih na sebe, vikao je, mlatio rukama sve vreme dok govori, dobacivao predsedavajućem, pokušavao (neuspešno) da bude duhovit, u holu skakutao (čak i bukvalno) od jednog do drugog prisutnog i sve vreme pogledam pratio da li ga neko gleda - palo mi na pamet da takvo ponašanje liči na ponašanje jednog egzibicioniste. Svi ostali kandidati su odmereno sedeli, ali ne i Beuk, taj je zujao okolo non stop. Očito da je Beuk bio vrlo svestan da je i njegova sudbina i ostanak na mestu zamenika pod velikim znakom pitanja, što je tesna pobeda i pokazala. Da su samo 4 čoveka drugačije glasala, ode Beuk... Lepo se videlo, časna reč, kako je čoveku posle saznanja rezultata pao kamen sa srca! Čak mislim da mu je, ako sam dobro čuo, ekipa gostiju iz LSCS (Tomica i Guberinić) uputila par onako baš lepih komentara povodom izbora, verovatno imajući u vidu Beukovo ponašanje oko polaganja lovačkih ispita u LSV za kandidate iz Šumadije...

Sremac75 kaže:
Posle napornog brojanja 470 listica, i proglasenja rezultata, ocekivao sam da Milos Veliki podnese ostavku, ali je on ponovo izabrao da bude Kum Vujica....
To sam mu i rekao na odlasku iz sale, ali mi je odgovorio da mu ne pada na pamet da podnese ostavku jer on tada ne bi bio Milos Veliki kako ga ja ovde zovem, i da je on "bog na zemlji" na sta sam mu ja odgovorio da su rezultati glasanja pokazali da je to tacno, ali na zalost....
..


Jaooo, Joviću, pa kud da mu potvrdjuješ da je 'bog na zemlji', čoveče?!? To nikako nije dobro za terapiju!
Ne znam šta se dešava u glavi Beukovića, nisam iz odgovarajuće struke da to tvrdim, ali znam da postoje ustanove zatvorenog tipa u koje se smeštaju neki ljudi koji umisle da su, recimo, Napoleoni, Isusi, Bogovi...
Šta je sledeće? Šta će lovci Vojvodine da rade ako slučajno, daleko bilo, Beuk pomisli da može da hoda po vodi, ili da leti?Hmmm

Jednom rečju, čovek izgleda stvarno ima problem sa samim sobom?

A za onog od 800 kila kukuruza, odavno nisam video da neko može tako brzo da hoda, i da tako brzo šmugne, 'sad ga vidiš, sad ga ne vidiš'! Madjija-nestane čovek dok trepneš! Smile
I šta uopšte znači 800 kg kukuruza tamo gde se od države ukrade desetine hiljada tona?

Sa ove vremenske distance mogu samo da žalim što nisam dozvolio da tog dotičnog nismo ranije pedalirali sa Srbijalov portala.

Evo slike jednog koji je takodje umislio da je Bog lično:
Lala priložio:
bog.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
ficha007
 Lalo, jučerašnja Skupština pokazala je ko je do juče bio glavni u LSV - Miloš Beuković. Logično bi bilo da ljudi koji su za njega glasali glasaju i za Pažina, ali izgleda da je Beuk Pažina pustio niz vodu i sam o svome trošku i interesu lobirao kod "svojih" drugara da glasaju za njega, a za Pažina ga zabole ćošak, što je samo jučerašnje glasanje potvrdilo.

Dakle Veliki On pokazao je ko je svih ovih godina "drmao" vojvođanskim lovstvom, ali je pokazao da je bio i ostao Kum Vujica, jer kako je onomad izradio Vukomana Šelmića preko Bore Bogunovića i njegovih starih podrepaša, tako je juče izradio i Pažina jer Beukovi glasači nisu bili i Pažinovi glasači sinoć.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
 
Lala
 Potpuno se slažem sa tvojim mišljenjem i konstatacijom, Ficho!
Čak mislim da je i Pažin to shvatio, ali kasno!

Ali mi se isto tako čini da je sad Beuk naleteo na jačeg igrača u liku Milovančeva. Ostaje samo da sačekamo i da vidimo da li će 'kohabitacija' Milovančeva i Beukovića biti održiva ili neće, i ako bude održiva, koju cenu će jedan i drugi morati da plate za to, naročito ovaj drugi. Bojim se samo da neko ne pomisli da će truli kompromisi, navodno u interesu lovstva, doneti neki rezultat. Neće, nego će samo produbiti krizu - Beukov stil vladanja 'divide et impera' (zavadi pa vladaj) funkcioniše tako da uvek on lično dobija, ili ostaje na istom, a svi drugi gube, uključujući i LSV! Repovi koji se vuku za Beukom nakon više od decenije 'šefovanja' u savezu su predugački! Ja mislim da jedino potpuna marginalizacija uticaja Beukovića može da otvori prostor da se stvari u vojvodjanskom savezu i lovstvu počnu popravljati. Jednostavno ne mogu da zamislim da se ideja Milovančeva o povratku nekih LU u članstvo saveza ostvari dok je Beuk tamo - da li iko može da zamisli da se npr. LU Senta i Dragan Todorović vrate u savez, a da im Beuk nešto tamo kroji? Čak sam skloniji mišljenju da će još jedan broj LU debelo razmišljati o ostanku u savezu, i da jedino pravi potezi Milovančeva u najkraćem mogućem roku mogu zaustaviti dalji odlazak LU iz članstva u savezu! Dakle, što brže konstituisanje odbora i komisija u savezu, i što brži prvi koraci u pravom smeru mogu da zaustave već najavljivan dalji odlazak članstva! U tom pogledu treba imati u vidu već ranije najavljivano pisanje novog Statuta LSV, pa je to prilika da se kroz taj najviši akt saveza neke stvari promene i postave na pravo mesto.
Imajući u vidu jučerašnjih par komentara Milovančeva javno izrečenih, nisam siguran da će Beuković moći da radi ono što je do sada radio, ali hajde da sačekamo, vreme će vrlo brzo pokazati. Ne može se ništa prikriti, sve se sazna vrlo brzo.

Ne treba zaboraviti da će Milovančev sada po funkciji biti i član UO LSS, gde Šormaz žari i pali, i pokušava da sprovede u život onaj nesretni svoj novi statut sa onim okružnim savezima i sličnim stvarima, ali mu izgleda baš nešto i ne ide, pa će biti zanimljivo videti kako će partijske kolege predsednici moći da saradjuju, sa obzirom na ogromne lične razlike u svakom pogledu (pre svega u poznavanju lovstva, pa u pogledu korišćenja resursa saveza, a bogme i obrazovne, socijalne...). Sa tim u vezi, moram da kažem da mi se čini da sam juče osetio neku strelicu od strane Milovančeva na adresu Milana Kovačevića, Šormazovog zamenika, koji je iz Sr.Mitrovice, dakle član i LSV. Neću da tvrdim, možda mi se samo učinilo, ali retko grešim kad čitam izmedju redova!

Pažinu ostaje sada da polako premotava film u glavi i da vidi da su forumaši sa Srbijalov (i ja lično) bili u pravu kad smo ga od početka upozoravali da će ga Beuk 'uzeti pod svoje'. Pažin je na početku mislio da će moći da kontroliše Beuka, a na kraju je ispalo obrnuto. Što se mene tiče, Pažin je izgubio na ličnom planu i ugledu time što je odradio mandat u LSV sa Beukovićem, ali ne mogu da kažem da mi je drago zbog toga - više mi je nekako krivo, mada to je ipak Pažinov problem, ozbiljan je i iskusan čovek, ali eto, i takve Beuk uspeva da obradi.
Veliki Manipulator ga je smotao, upotrebio i pustio niz vodu.
Čak mislim, da ako je tačna priča da je Pažin hteo da odustane od kandidature, a da ga je Beuk nagovorio da ostane u trci, da to samo pokazuje jednu drugu stvar: Beuk je bio svestan da bi povlačenje Pažina iz trke značilo odliv i njegovih glasova, i da bi u tom slučaju i on izgubio izbore - dakle, Pažin je, po mom mišljenju, ostankom u izbornoj trci praktično poklonio jedan broj glasova Beuku!!! Kako mu je ovaj to vratio, mislim da je jasno! Jednom Vujica, uvek Vujica!

Kad bolje razmislim, što se mene tiče, Beuku bi više odgovarao nadimak Veliki Sahranitelj - Topalović vojvodjanskog lovstva! I što je još gore, ne samo vojvodjanskog - dobacuje taj i do Beograda, a i Kragujevca i još južnije!

Moram još jednu stvar da kažem: prijatno sam bio iznenadjen gestom Irmenjija, koji je nakon izbora Milovančeva povukao svoju kandidaturu za mesto predsednika skupštine, i tim moralnim činom pokazao da je svestan da kao deo dotadašnjeg rukovodstva treba da odstupi. Vrlo odgovoran, častan i razuman gest GOSPODINA Irmenjija (zbog takvog gesta zaista gospodin sa velikim slovima)! Svaka čast!
Beuk to naravno nikad ne bi uradio... Zato ga i Sremac časti sa onim slikama veprova!HaHaHa
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Srem
 Nisam video u Amfiteatru - Legendu Vojvođanskog lovstva,
Stari ???


Bio sam ubeđen da sam ga viđao na momente u Holu , a možda mi se pričinjavao!
 
slavaplana
 Milovancev je u samom startu LAGAO za govornicom a da jos nije bio ni izabran za predsednika LSV-a oko informacija i dobacivanja kako je zaposlio sina u Kamenici na grudnom odeljenju i kako isti to nije nikada uradio i ako neko ima nesto da mu kaze da to ucini sada nasta si ti Lalo u predhonom upisu rekao da je nastao MUK u sali????????????

Na zalost u narednom periodu ce sve lepo isplivati na videlo.............uskoro...........
rad u inostrastvu..............privatna klinika.............ko je sta kome obecao ........
i mnogo toga jos................uskoro................

Vec 4 udruzenja NAPUSTAJU LSV i prelaze kao Pancevo u Srbiju u clastvo.............proverite.................neki razmisljaju da kao Mladenovac budu clanovi LSCS??????

Na 500lovaca ostaje im 500.000din????JEDAN RADNIK UDRUZENJA ?????


Lobiralo se preko svih predsednika Opstinskih odbora SNA_a i epilog je vidljiv?????

Pravi se Lovacki Savez od clanova SNS-a sto nikako ne moze biti dobro za lovstvo i za lovce...............videcete,,,,,,,,,,

Hirurgija je jedno a lovstvo nesto sasvim drugo..................to je isto da ja pozelim da vozim avion?????

BEuk je tata i Pazina je zrtvovao kao lovca da ovaj prikupi potpise za kanditaturu za obojicu.............Zeremski je odradio svoj deo posla ucenama i pritiscima preko privrednog drustva a dokaz za to su ljudi iz ALIBUNARA..........ima jos takvih...........NAJGORA KOMBINACIJA KOJA JE MOGLA DA ZADESI VOJVODJANE MILOVANCEV-Beuk...............ruku na srce da stavim PAZIN -SANJA je bilo bolje resenje za lovce u Vojvodini ali za mene dolazak Sanje na poziciju podpredsednika nije bilo realno sto se i desilo.....moje misljenje i to sto je ja licno ne volim je moje pravo i licni stav.....ali TAKO SU HTELI TAKO
TREBA..............delegati su rekli sta su imali..............OSIPANJE CLASTVA I PADANJE ISPOD 10.000 lovaca za menje od dve godine..........
 
Lala
 Napisao sam ovde javno da me ne pominješ i da mi zaboraviš ime i broj telefona. To važi i za upise na forumu, i za fejsbuk, i za sms-ove koje šalješ ljudima u kojima me otrcavaš po svaku cenu. Video sam svojim očima, pokazali mi ljudi.
Kad hoćeš nekog nazoveš lažovom, pre toga prvo pogledaj sebe u ogledalu!
Kad prihvatiš da budeš nečiji 'izvodjač radova' onda budi principijelan i ostani to do kraja. Lutak na kanapu.

Sram te bilo! Idi kod svog prijatelja '800 kila' pa se tamo dopisujte medjusobno.

Ma ionako su te već svi uglavnom otkačili, daleko si sad manje bitan nego što si bio i nego što misliš.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile
 
Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“
УСКРШЊА ЧЕСТИТКА
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,308,120 posete www.srbijalov.com