Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije
stane

Sremac75 kaže:
Jao Srbijanci ala ste zakuvali!ClAQueVebanje

Sad samo izgurajte to do kraja, ako vas ne sabotiraju ovi iz LSS!Bravo 2

Srbijanci odnosni Sumadinci rade samo logicne stvari kojima je put ucrtao cuveni Milos Beukovic od miloste zvani Kaurin. Tako da se ti Sremac, nemoj javljati jer treba da je sramota sve Vojvodjane koji su glavni krivci za raspad i propast saveza.
A posle, samo malo sacekajmo, svi cemo kukati za njim, kakav god da je bio. (Za savezom ne za Beukovicem).

slavaplana
 Kad je Tomica trebalo da bude izabran za predsednika LSS Beukovic i Vojvodjani su izdali unapred dogovorenu pricu dobili su sekretara a Tomicu prodali!!!!!!

Zato sada i placaju 60 din po lovcu LSS a mi iz Srbije 600din!!!

Placace mo i mi kao Vojvodjani i bicemo clanovi krovne organizacije koja je u gorem stanju nego krovovi u Guci i Arilju posle ovog grada!!!!!

Sremac75

stane kaže:

Sremac75 kaže:
Jao Srbijanci ala ste zakuvali!ClAQueVebanje

Sad samo izgurajte to do kraja, ako vas ne sabotiraju ovi iz LSS!Bravo 2

Srbijanci odnosni Sumadinci rade samo logicne stvari kojima je put ucrtao cuveni Milos Beukovic od miloste zvani Kaurin. Tako da se ti Sremac, nemoj javljati jer treba da je sramota sve Vojvodjane koji su glavni krivci za raspad i propast saveza.
A posle, samo malo sacekajmo, svi cemo kukati za njim, kakav god da je bio. (Za savezom ne za Beukovicem).

Znam ja da su sve ovo zakuvali Beuk i Ćera, ali mi se čini da su se malo zaigrali i nadam se da im je dirigentska palica ispala iz ruke.
Nadam se i da neće uspeti da iskontrolišu reakciju države koja bi trebala da kao cunami počisti sve od LSS, preko LSV, pa do lopova u LU!

I Stane nemoj da pričaš koješta....ma ko će plakati za ovakvim Savezom????
Samo oni koji su se preko funkcija u Savezima obogatili ili su samo živeli bolje od drugih a da to ničim nisu zaslužili
Ma ko ih j.....!Angry
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

chaki
 Nije problem u savezu vec je problem u ljudima koji vode savez. Oni su losi a izabrani su od takodje losih iz LU.
Ako mislite da ce se nesto promeniti NECE sigurno. Blizi sam misljenju Stane da cemo zakukati ne za ljudima vec za savezom. Nema coveka da to povede kako treba da vidis kako bi se sve sredilo. Nema koordinacije medju ministarstvima inace sredjeno sve za kratko vreme. Sad svako od svakog zazire svako svakome cuva ledja jer se nezda za sta ce mu zatrebati u blizoj ili daljoj buducnosti.
I ja nekada krenem da razmisljam kao treba ovo treba ono ili treba ovako treba onako a svestan sam da nema sa kim tj nema ljudi koji ce da pocnu i zavrse a nema ni ljdi koji ce to da podrze onako ljudski bez podmetanja.

Mnogo smo nezgodan narod i to je glavni zajeb kod nas.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Sremac75

chaki kaže:
Nije problem u savezu vec je problem u ljudima koji vode savez. Oni su losi a izabrani su od takodje losih iz LU.
Ako mislite da ce se nesto promeniti NECE sigurno. Blizi sam misljenju Stane da cemo zakukati ne za ljudima vec za savezom. Nema coveka da to povede kako treba da vidis kako bi se sve sredilo. Nema koordinacije medju ministarstvima inace sredjeno sve za kratko vreme. Sad svako od svakog zazire svako svakome cuva ledja jer se nezda za sta ce mu zatrebati u blizoj ili daljoj buducnosti.
I ja nekada krenem da razmisljam kao treba ovo treba ono ili treba ovako treba onako a svestan sam da nema sa kim tj nema ljudi koji ce da pocnu i zavrse a nema ni ljdi koji ce to da podrze onako ljudski bez podmetanja.

Mnogo smo nezgodan narod i to je glavni zajeb kod nas.

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!''

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 Materijal za skupstinu je danas poslat udruzenjima!!!!B)

Limun
 Iskreno se nadam boljitku formiranjem ovog saveza, ali jedva cekam da vidim ljude koji ce da zasednu u njega i sve mi sa cini da ce vecina njih biti od onih koji su vec sedeli u LSS i verovatno sve ove godine nemo posmatrali desavanja u istom pa im sad verovatno doslo iz dupeta u glavu da treba nesto menjati. Pa i ako treba menjati onda su to bas oni koji su bili samo nemi posmatraci, bez nove krvi nece biti boljitka.
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Limun
 I nesto u vezi tih materijala koja su poslata udruzenjima. Ja sam upoznat ovako preko foruma, a kad stignu u moje udruzenje tesko da ce neko pokusati da obavesti bilo koga od nas koji sedimo u skupstini LU, jer vec se dobro i unapred zna ko ce da zavali dupe nov savez, isti onaj koji je godinama sedeo u izvrsnom odboru LSS. Isti taj se nebi ni setio da na zadnjoj skupstini (osnivackoj) obavesti clanove oko formiranja novog saveza da ga ja nisam pitao zna li nesto o tome.
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

slavaplana
 Ja cu objaviti svoj materijal kad mi stigne na forumu da moze da se preuzme ko bude zeleo!!!!! !!!

paninm
 nisam davno bio na forumu,dokle se stiglo sa formiranjem saveza,jel negde zapelo?

slavaplana
 Meni je materijal za skupstinu za 29.07 danas stigao pa ce mo ga razmotriti ovih dana i na forumu!!
B)

LU Aleksandrovo
 Au Srbijanci al ste tajanstveni, ko da 29. pravite tajnu večeru a ne izbor organa i tela saveza, napišite nešto ne bi bilo lepo da ja otkrivam imena kandidata, to je ipak vaša ingerencija, mada koliko znam uloge su već podeljene i glumci su zadovoljni, ima samo njih nekoliko koji se još snebivaju da li da prihvate ili ne, a scenario kao da je prepisan od LSS i LSV.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Lala
 Dobio sam materijal za Skupštinu LSCS, ali imamo problem sa postavljanjem na sajt: materijal je štampan na ćirilici, a server Srbijalov portala ne prepoznaje ćirilicu, na žalost! Tako da smo uskraćeni za mogućnost postvljanja.
Druže Cule, nisi u pravu za tajanstvenost, naprotiv, radi se samo o tehničkom problemu kod servera.

Probaću kasnije da prekucam jedan deo dopisa koji je iz LSCS upućen LU u centralnoj Srbiji, vezano za uplatu članarine i odnos sa LSS.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Uspeo sam da prebacim ćirilični materijal za izbornu skupštinu LSCS, u latinicu, i postavljam ga na uvid, i za komentarisanje.

Ovo je jedan dopis LU poslat od zastupnika LSCS, Tomice Radosavljevića, vezano za sazivanje Izbrone skupštine, i odnose sa LSS oko članarine:

'LU ___________________________________________________ Za Predsednika udruženja

Gospodine predsedniče

U skladu sa Odlukom Osnivačke skupštine Lovačkog Saveza Centralne Srbije dostavljam Vam :
- Poziv za izbornu skupštinu koja će se održati dana 29.07.2011 godine u Kragujevcu sa početkom u 17 časova u prostorijama HotelaŠumarice a koji se odnosi na Vaše izabrane članove skupštine Lovačkog Saveza Centralne Srbije

- Izvod iz Statuta LSCS koji se tiču načina izbora; za tela i organe LSCS
- Upitnik o Vašem Udruženju

Molim Vas da Upitnik popunite što pre i da ga dostavite putem faksa ili elektronskom poštom kako bi izbori bili u skladu sa Statutom.

Vezano za pojedine inicijative koje dolaze od strane pojedinaca iz stručne službe LSS ili predstavnika organa LSS molio bih Vas da me, ukoliko smatrate za potrebnim, informišete u cilju zauzimanja stavova i preduzimanja potrebnih radnji, jer veliki broj tih inicijativa nije u skladu sa postojećim Zakonskim rešenjima i ne predstavlja se obavezujućim za lovačka udruženja već je njihova svrha jedino zadržavanje postojećeg stanja u stručnoj službi koje podrazumeva sve benificije sa kojima nije saglasna većina lovaca Srbije.

Podsećam Vas da je po odluci skupštine LSS rok za uplatom članskog doprinosa bez zatezne kamate ( 600 dinara ) septembar 2011 god, i svesni smo pritisaka koje trpe LU od strane stručne službe LSS za uplatom članskog doprinosa. Takođe ste upućeni da se za već uplaćen iznos LSS neće uplaćivati u toku ove 2011 godine članski doprinos Lovačkom Savezu Centralne Srbije.
Na skupštini koja će se održati u nastavku Izborne skupštine doneće se odluka o visini članarine LSCS, njenoj konstrukciji i roku u kome postoji obaveza uplaćivanja pa Vas u tom smislu savetujem da se ne vrše nikakve uplate prema LSS samostalno već će sve buduće uplate ići u skladu sa odlukama LSCS.

Faks : 034 363 973
e-mail :
telefoni za kontakt i bliže informacije: 064 610 44 27, 034 371 134 - D.Guberinić

Dobar pogled Tomislav Radosavljević'

Ako ništa drugo, ali je novitet ova javnost rada LSCS, na samom početku, pa se nadam da će tako i nastaviti.
Izgleda da je ozbiljan manjak para u LSS, čim se ovde pominju 'pritisci od strane stručne službe LSS', i da će biti povuci-potegni. Ako se ne varam, 37 LU je najavilo da pristupa novom LSCS, a broj lovaca koje okupljaju je preko 30 000 ljudi.

LU Aleksandrovo
 Pa zvuči prilično dobro, možda ima malo problema kod članarine jer zakon još uvek vidi LSS kao korisnika lovišta, i svi mi lovci još uvek smo hteli ne hteli članovi LSS, a ne plaćanje članarine automatski povlači i isključenje iz saveza, i po meni je to logično a i zakonski, a ono gore sam napisao zato što znam da će se mnoga udruženja učlanjena u LSCS protive plaćanju članarineLSS a da skoro svi nisu još uvek prebacili ni dinar na ime članarine LSS. Uostalom videćemo ja ću 30. već imati informacije iz prve ruke o svim dešavanjima sa skupštine u Kragujevcu, ko zna možda nam zatrebaju pozitivna iskustva.

Lala

LU Aleksandrovo kaže:
Pa zvuči prilično dobro, možda ima malo problema kod članarine jer zakon još uvek vidi LSS kao korisnika lovišta, i svi mi lovci još uvek smo hteli ne hteli članovi LSS...

Cule, a kako onda da tumačimo to, što se štampaju članske karte LSV? Premer lovišta u Vojvodini radi LSV (rekao predsednik LSV Pažin). Članarina lovaca u Vojvodini za više saveze je 1000 dinara, a u centralnoj Srbiji 600 dinara... Šta piše u novim statutima LU, koja su se preregistrovala? Čiji su članovi LU? Čini mi se da sve zavisi od toga, ko im je radio nove Statute.
Ne bih ja tako lako tvrdio, čiji smo članovi... U mojoj članskoj karti (koja je doduše izdata pre svih ovih promena zakona), piše da sam član LSS. A članarinu sam platio LSV.

LU Aleksandrovo
 Veoma diskutabilno Lalo,a nekako mi na momenat deluje da se i malo politika igra sa svima nama i da smo izgleda mi lovci neki opitni kunić, do duše ništa iznenađujuće to smo bili i u staroj jugoslaviji a nisam siguran da sa nama nisu eksperimentisali i u austrougarskom carstvu. Ma koliko mi izbegavali politiku očigledno je da se ona već dobro uvukla u naše redove, ali nije mesto ni vreme da o tome razglabamo.
A da onih 1000 dinara je dobrim delom namenjeno Vojvođanskom lovcu, da se postavi na noge, to ti je informacija iz prve ruke.
A statut koji ja sad menjam nepunih par meseci od njegovog usvajanja je koštao moje udruženje 100.000 dinara kad sam preneražen upitao što, sekretar mi odgovori da je plaćeno autorsko pravo, e sve sam znao al da postoji autorsko pravo i na statut to nisam, dokaz da čovek uči dok je živ. Doduše sigurno znam da nije suma baš onolika, mislim da je duplo manja ali deset puteva do Novog Sada uz klopice i piće sigurno jeste tolika.
Da li je zakonski ili nije, opet tvrdim da LSV ima velikog značaja i uticaja na budućnost lovstva i daljih zbivanja na teritoriji Vojvodine, što je ko će ga znati možda za sada i dobro, a sigurno je bolje od rascepkavanja i želje za formiranjem nekog ili nekih drugih saveza i dodatnih podela već poljuljanog članstva.
Ne volim ni da pomislim da Dunav vidim kao granicu a još manje da to bude i Tisa, tako nešto nama lovcima sigurno ne treba.

Lala
 Obrni-okreni, sve se svodi na pitanje poverenja članova.
Smeo bih da tvrdim, da obični lovci ne bi ni trepnuli, za članarinu, samo kada bi se tačno znalo kuda idu 'naši novci', i kako se troše.
Počev od visine plata u savezima (LSS je to obelodanio, možda i posle našeg pisanja i insistiranja), LSV nije (još). Takodje, ne znam da ima podataka o ostalim prihodima ljudi iz saveza (rad u komisijama i odborima, obuke o oceni trofeja, rad zaposlenih kao upravnika lovišta, itd.). Pa onda dalje, o svim bitnim pitanjima (primer je sada aktuelan premer lovišta). Pa onda recimo fond za razvoj lovstva. Pa onda.... Da ne pričam dalje, i ovo je više nego dovoljno.
Ima toga dosta, što nije baš dostupno običnim lovcima (mislim na informacije). Možda vlada uverenje da nismo dovoljno sposobni da shvatimo, ili nešto drugo? Nemam pojma, zbog čega se jasno i glasno ne objave ovakve stvari? Pa kako ne shvataju, da kad god se nešto ne objavi jasno i javno, da se otvara prostor za razne špekulacije, i tačne i netačne, i da takav način rada najviše šteti samom savezu.
Da ne pominjem nepostojeći sajt LSV.
Granice? Pa Cule, crtanje raznoraznih granica je bio omiljen sport iz 90-ih, svejedno da li Dunav, TIsa, Drina, ili šta god; valjda smo nešto i naučili iz tog perioda?
Za politiku se potpuno slažem sa tobom, nije joj mesto ovde.

LU Aleksandrovo
 Na žalost ne svi, samo neki su naučili, a što se tiče budućeg informisanja od strane LSV mislim da neće biti problema, sobzirom da je u komisiju za informisanje ušao i moj dobar drugar Ratko Kušić, a on ima onako muški otresit glas ima da se daleko čuje, evo bar to mogu da garantujem.

Lala
 Pa i bivši predsednik je prilično glasan, samo nije stvar u tome kako se nešto kaže, važnije je šta se kaže - nije bitna samo forma, nego prvenstveno sadržaj!
A imam dovoljno godina i iskustva, da znam da je uglavnom najvažnije ono što se prećuti Smile
Ratko Kušić je i u Lovačkoj komori, ispred LSV, jel tako? Pa nismo se nešto nadobijali informacija o radu komore...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 873 28.10.2023. 20:17
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,449
Najnoviji član: MilanO

Poslednje vesti
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

63,889,929 posete www.srbijalov.com