Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Završeni izbori u LSS


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
35% [17 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
14% [7 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
39% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [6 Glasa]

Glasova: 49
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

SUNTEK Lovačke kamere

INTERMAKER
Vreme

Završeni izbori u LSS
Završeni izbori u LSS

Završeni izbori u LSS: Bratislav-Braca Ćirković iz Niša ubedljivom pobedom postao novi predsednik Lovačkog saveza Srbije!

Danas je u Beogradu, u zgradi starog sedišta Narodne skupštine Srbije, održana redovno i izborno zasedanje Skupštine lovačkog saveza Srbije. Za novog predsednika LSS je izabran Bratislav-Braca Ćirković, predsednik LU Niš, i dosadašnji predsednik Nadzornog odbora LSS. Kao protiv kandidati su bili Dragan Šormaz-Tetreb (sada već bivši predsednik LSS) i Zoran Marković-Ćefta iz Uba.

Glasanje je, po našim informacijama, završeno sledećim rezultatom:

Ćirković: 66 glasova

Šormaz: 40 glasova

Marković: 12 glasova

Već sam rezultat glasanja govori o više nego ubedljivoj pobedi Ćirkovića, koji je od drugoplasiranog Šormaza osvojio preko 60% glasova više, kako se u žargonu kaže, 'počistio' je Šormaza, klasičan nokaut! Da je pobeda Ćirkovića više nego ubedljiva, govori podatak da je on sam osvojio za četvrtinu više glasova nego oba druga kandidata zajedno!

Skupštini je prisustvovalo 120 delegata od predvidjenih 124, koliko je ostalo posle isključenja delegata LSV iz rada skupštine LSS. Ovako visok odziv delegata govori kako je shvaćena ozbiljnost situacije u LSS i lovstvu Srbije, i pokazatelj je koliko je ljudima bilo dosta Šormaza i njegovih promašenih poteza.  Vojvodjanski delegati su, predvodjeni predsednikom LSV Milovančevim, ipak došli na skupštinu ali ih obezbedjenje zgrade nije pustilo da udju u salu! Delegati LSV, njih dvadesetak, su svo vreme zasedanja proveli na trotoaru ispred zgrade, što je zaista bio vrlo mučan prizor za gledati, kako sede glave više sati stoje i čekaju da se neko dozove pameti. Ipak, preovladava utisak da su vojvodjanski delegati to stoički i dostojanstveno istrpeli, i pokazali da su veća gospoda lovci od umišljenog Šormaza i njegovih adjutanata. Takodje je i pristup novinarima bio zabranjen, a pisac ovih redova je lično doživeo da ga obezbedjenje udalji uprkos uredno pokazanoj novinarskoj legitimaciji i uprkos na vreme poslatoj akreditaciji, na komandu Dragana Šormaza koji je sedeo pored metal-detektora i budno pratio ko ulazi! Šormaz je do poslednjeg poteza pokazao da se ponaša kao da mu je LSS dedovina, i povukao još sramniji potez, koji ide na obraz Šormaza, ako ga uopšte ima. To nije smetalo (pre)podobnom Jeremiji Trifunoviću da uz domundjavanje sa Šormazom on kao novinar udje u salu za zasedanje. Dakle, i javnost se, slično lovačkim savezima u Srbiji, po Šormazu deli na podobne i nepodobne!? Naravno da smo, uprkos Šormazovom pokušaju da nam onemogući pristup, našli efikasan način da dobijamo informacije momentalno, i zato tačno znamo šta i kako se dešavalo.

Pre izbora novog predsednika LSS, Skupština saveza je sa ogromnom većinom odbila da usvoji Šormazov izveštaj o radu, ali i finansijski plan za narednu godinu, sa oko 100 glasova protiv! Šormazu to nije bio dovoljan signal, nego je tražio ponovno glasanje i brojanje, gde je opet prošao 'kao bos po trnju'! To je već bio ozbiljan signal da mu se sprema debakl na izborima.Od Vojvodjana su u sali bili prisutni jedino predsednik LSV Milovančev (kao član UO LSS po funkciji), i predsednica Damskog lovačkog kluba Sanja Momčilović-Bognič, kao direktni član LSS. Mora se reći: i preds. LSV Milovančev i predsednica DLK Sanja su se lavovski borili ne samo za interese vojvodjana, nego i za lovstvo Srbije - odavno nije vidjena takva skupštinska borba! Čestitamo im ovaj put oboma na držanju, iako nisu uspeli u nameri da vojvodjanski delegati udju u salu, ali su veoma doprineli da dosadašnji neomiljeni predsednik LSS Šormaz prodje onako kako je prošao - da doživi debakl, za čije razumevanje će mu verovatno trebati par dana vremena!

Na današnjoj sednici Skupštine LSS su izabrani i članovi drugih organa i tela saveza: tako je za predsednika Skupštine LSS ponovo izabran Uroš Djoković (koji je današnju sednicu odlično vodio!), za zamenika predsednika LSS je izabran Bojan Radovanović iz Mladenovca, a izabrani su i članovi UO LSS, Nadzornog odbora i Suda časti LSS. Svojevrstan mini-šok je bila vest da je Vlada Videnović iz Zaječara opet izabran u Upravni odbor LSS, ali tek nakon odustajanja jednog šumadijskog kandidata, koji bi da je bio izabran, bio četvrti član UO LSS iz jednog saveza (LSCS), što Statut ne dozvoljava, pa je njegovo mesto zauzeo sledeći na listi. Videnović je inače jedan od onih koji su na Šormazovom Upravnom odboru glasali za isključenje Vojvodjana iz rada Skupštine LSS i iz izbora! Kako se ovo moglo desiti, nije nam jasno? Ovo je dodatni prst u oko Vojvodjanima, ne treba dolivati benzin na vatru nastalu posle Šormazovog vrlo glupog poteza oko delegata LSV!

U momentu dok postavljamo ovu vest, završena je primopredaja pečata LSS, ključeva od prostorija saveza, i pripremljen je, potpisan i overen dokument kojim se iz Agencije za privredne registre konačno briše ime Dragan Šormaza kao zakonskog zastupnika LSS, a registruje se novi predsednik Bratislav Ćirković.

SRBIJALOV ADMIN TIM ČESTITA NOVOIZABRANIMA NA FUNKCIJE U LSS, UZ ŽELJU DA NIKAD VIŠE NE DOZVOLE DA SE PONOVE PRETHODNE ČETIRI GODINE, NI PO NAČINU RADA, NI PO PERSONALNIM REŠENJIMA. BIVŠEM PREDSEDNIKU LSS ŠORMAZU UPUĆUJEMO DOBRONAMERAN SAVET DA SE OKANE LOVSTVA, JER NITI JE POKAZAO DA JE U DUŠI PRAVI LOVAC, NITI JE RAD SAVEZA UNAPREDIO, NAPROTIV, UNAZADIO GA JE!

Uz čestitke novoizabranima, podsećamo ih da Srbijalov neće odustati od kritike loših poteza lovačkih funkcionera, bez obzira o kome se eventualno bude radilo. Nove ljude čeka ogroman posao, pre svega na preseku stanja u LSS (izveštaj o radu prethodnika nije usvojen!), zatim na reviziji poslovanja u prethodnom periodu, uz istovremenu relaksaciju odnosa sa vojvodjanskim savezom; i na kraju, ali veoma važno, hitno treba raditi na izradi i usvajanju novog Statuta LSS, ali istovremeno i na učešću u izradi novog zakona o lovstvu, kao i na izmenama Zakona o oružju. Mnogo posla, uz nedovoljno poznato stvarno stanje u LSS. Neka im je Bog dragi i Sv. Evstatije u pomoći.

          
Komentari
2585 #1 davorcalic
dana 27.10.2018. 17:39
Čestitam gospodinu Ćirkoviću i želim mu puno pameti u radu...
3265 #2 mrwa22250
dana 27.10.2018. 19:04
Putuj Gargamele na djubriste lovacke istorije gde si mesto odavno zasluzio.
I od mene cestitke za gosn.Cirkovica i ekipu uz onu narodnu"Samo vas gledamo".
U koliko se ne povede pitanje odgovornosti,sada vec bivseg preCednika saveza za finansijske i razne druge malverzacije,ubedjen sam da je opet sjaho Kurta da uzjase....
1749 #3 Planinko011
dana 27.10.2018. 19:07
Za Sormaza na pocetku rekoh da nece na dobro ispadne.
Ne znam da li izbore treba ponavljati kad se izbace Sormazovi puleni jer malo je mnogo da 4 godine LSV ne participira na pravi nacin u Skupstini.
E sad jel to prava slika Cirkovica ili je ovo neki momak od 20 i nesto godina?
U svakom slucaju ne sme se dozvoliti da ikad vise u Skupstini i Upravnom odboru bude neko ko nije osvedoceni dugogodisnji lovac.
Nek i je sa srecom a i nama sa njima.
136 #4 Lala
dana 27.10.2018. 19:15
Nije Braca baš golobradi momak, ali deluje dosta mladoliko. Otac je dvoje dece, ima 38 godina, dosta je prešao ali je očuvan, garažiran, redovno servisiran Grin... Uspešan je privrednik, privatna firma. Visoko obrazovan, situiran. Kafu nikako da stigne da mi plati! Grin
Ja lično imam poprilično poverenje u ovog čoveka zbog rezultata koje ima kao predsednik LU Niš, ali i posebno kao predsednik Nadzornog odbora LSS koji je prvi ustao protiv Šorazovih marifetluka; zatim, jer iza njega stoji ceo Južni savez, ali i pre svega zato što ga i LSCS i Tomica Radosavljević podržavaju.

Evo pa pogledate ko je Braca, kako rezonuje i kako je govorio o lovstvu i o formiranju Jugoistočnog saveza, u decembru prošle godine:
716 #5 DakiNS
dana 27.10.2018. 19:42
Reviziju rada treba pomeriti na period od 8 godina jer ŠorGmaz obećao da će preispitati prethodne pronevere , a nije kao ni ništa drugo što je obećao , ali je zato galantno trošio lovačke novce.Iako mislim da bi za policiju bilo pune ruke posla.
813 #6 karea
dana 27.10.2018. 19:53
Ne zaboravite Vojvodjani da delegati LSCS i LSJIS su glasali da ne prisustvujete danasnjoj skupstini otud i ubedljiva pobeda.
136 #7 Lala
dana 27.10.2018. 20:05
Karea, nije ti tačna informacija o glasanju!
LSCS i LS JiS su bili UZDRŽANI na glasanju!

Ubedljiva pobeda je rezultat nekih drugih momenata, a ne zbog odsustva Vojvodjana! Vojvodjanskih 19 delegata koliko ih je došlo nisu mogli, da su učestvovali, ništa da promene!

Jasno je da su LSCS i LS JiS, praktično sami, bez pomoći vojvodjanskih delegata, oduvali Šormaza.
813 #8 karea
dana 27.10.2018. 20:21
Glasalo se ko je ZA da delegati LSV prisustvuju skupstini 25 bilo ZA tako da nisu ni glasali ko je protiv ni uzdrzan toliko o glasanju i jedinstvu LSS-e
2585 #9 davorcalic
dana 27.10.2018. 20:27
Jel to sad važno kako su glasali kad je LSV degradiran manjim delom zbog sopstvene krivice a većim delom zbog samovolje sada bivšeg predsednika.... Najvažnije je da je gosn Tetreb odleteo.... Lovstvo lovcima....
4038 #10 dragan23
dana 27.10.2018. 20:53
Neka je sa srecom novom predsedniku, novoj upravi i svma nama. Cestitam! Treba stisnuti i isterati sto dalje u cesljanju papira i potegnuti pitanje odgovornosti.
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,404
Najnoviji član: pop011

Poslednje vesti
Odbor za poljoprivredu Skupštine Srbije
Гласајте за поштанску марку Поште Србије!
Jubilej LSCS
Magazin Predator, novi broj
Sednica UO LSV 16.4.

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarbogoljub
Offline
· 02.05.2021. 08:21

Hristos vaskrese


avatardalibor
Offline
· 24.03.2021. 09:49

Pozdrav kolege nakon duzeg vremena iveli 4


avatarLimun
Offline
· 13.03.2021. 20:30

Pozdrav Slavo takođe posle dugo vremena Bye


avatarslavaplana
Offline
· 06.03.2021. 12:42

Dobar dan posle 5god.


avatarbogoljub
Offline
· 10.01.2021. 07:20

Obradoviću srećan rođendan iveli


avatarPlaninko011
Offline
· 07.01.2021. 06:31

Hristos se rodi kolege i da proslavite praznike sa vasim porodicama u zdravlju i sreci.


avatarbogoljub
Offline
· 18.12.2020. 22:17

Srećan rođendan lovci Rodjendan
60,582,182 posete www.srbijalov.com