Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Završeni izbori u LSS


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
35% [17 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
14% [7 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
39% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [6 Glasa]

Glasova: 49
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

SUNTEK Lovačke kamere

INTERMAKER
Vreme

Završeni izbori u LSS
Završeni izbori u LSS

Završeni izbori u LSS: Bratislav-Braca Ćirković iz Niša ubedljivom pobedom postao novi predsednik Lovačkog saveza Srbije!

Danas je u Beogradu, u zgradi starog sedišta Narodne skupštine Srbije, održana redovno i izborno zasedanje Skupštine lovačkog saveza Srbije. Za novog predsednika LSS je izabran Bratislav-Braca Ćirković, predsednik LU Niš, i dosadašnji predsednik Nadzornog odbora LSS. Kao protiv kandidati su bili Dragan Šormaz-Tetreb (sada već bivši predsednik LSS) i Zoran Marković-Ćefta iz Uba.

Glasanje je, po našim informacijama, završeno sledećim rezultatom:

Ćirković: 66 glasova

Šormaz: 40 glasova

Marković: 12 glasova

Već sam rezultat glasanja govori o više nego ubedljivoj pobedi Ćirkovića, koji je od drugoplasiranog Šormaza osvojio preko 60% glasova više, kako se u žargonu kaže, 'počistio' je Šormaza, klasičan nokaut! Da je pobeda Ćirkovića više nego ubedljiva, govori podatak da je on sam osvojio za četvrtinu više glasova nego oba druga kandidata zajedno!

Skupštini je prisustvovalo 120 delegata od predvidjenih 124, koliko je ostalo posle isključenja delegata LSV iz rada skupštine LSS. Ovako visok odziv delegata govori kako je shvaćena ozbiljnost situacije u LSS i lovstvu Srbije, i pokazatelj je koliko je ljudima bilo dosta Šormaza i njegovih promašenih poteza.  Vojvodjanski delegati su, predvodjeni predsednikom LSV Milovančevim, ipak došli na skupštinu ali ih obezbedjenje zgrade nije pustilo da udju u salu! Delegati LSV, njih dvadesetak, su svo vreme zasedanja proveli na trotoaru ispred zgrade, što je zaista bio vrlo mučan prizor za gledati, kako sede glave više sati stoje i čekaju da se neko dozove pameti. Ipak, preovladava utisak da su vojvodjanski delegati to stoički i dostojanstveno istrpeli, i pokazali da su veća gospoda lovci od umišljenog Šormaza i njegovih adjutanata. Takodje je i pristup novinarima bio zabranjen, a pisac ovih redova je lično doživeo da ga obezbedjenje udalji uprkos uredno pokazanoj novinarskoj legitimaciji i uprkos na vreme poslatoj akreditaciji, na komandu Dragana Šormaza koji je sedeo pored metal-detektora i budno pratio ko ulazi! Šormaz je do poslednjeg poteza pokazao da se ponaša kao da mu je LSS dedovina, i povukao još sramniji potez, koji ide na obraz Šormaza, ako ga uopšte ima. To nije smetalo (pre)podobnom Jeremiji Trifunoviću da uz domundjavanje sa Šormazom on kao novinar udje u salu za zasedanje. Dakle, i javnost se, slično lovačkim savezima u Srbiji, po Šormazu deli na podobne i nepodobne!? Naravno da smo, uprkos Šormazovom pokušaju da nam onemogući pristup, našli efikasan način da dobijamo informacije momentalno, i zato tačno znamo šta i kako se dešavalo.

Pre izbora novog predsednika LSS, Skupština saveza je sa ogromnom većinom odbila da usvoji Šormazov izveštaj o radu, ali i finansijski plan za narednu godinu, sa oko 100 glasova protiv! Šormazu to nije bio dovoljan signal, nego je tražio ponovno glasanje i brojanje, gde je opet prošao 'kao bos po trnju'! To je već bio ozbiljan signal da mu se sprema debakl na izborima.Od Vojvodjana su u sali bili prisutni jedino predsednik LSV Milovančev (kao član UO LSS po funkciji), i predsednica Damskog lovačkog kluba Sanja Momčilović-Bognič, kao direktni član LSS. Mora se reći: i preds. LSV Milovančev i predsednica DLK Sanja su se lavovski borili ne samo za interese vojvodjana, nego i za lovstvo Srbije - odavno nije vidjena takva skupštinska borba! Čestitamo im ovaj put oboma na držanju, iako nisu uspeli u nameri da vojvodjanski delegati udju u salu, ali su veoma doprineli da dosadašnji neomiljeni predsednik LSS Šormaz prodje onako kako je prošao - da doživi debakl, za čije razumevanje će mu verovatno trebati par dana vremena!

Na današnjoj sednici Skupštine LSS su izabrani i članovi drugih organa i tela saveza: tako je za predsednika Skupštine LSS ponovo izabran Uroš Djoković (koji je današnju sednicu odlično vodio!), za zamenika predsednika LSS je izabran Bojan Radovanović iz Mladenovca, a izabrani su i članovi UO LSS, Nadzornog odbora i Suda časti LSS. Svojevrstan mini-šok je bila vest da je Vlada Videnović iz Zaječara opet izabran u Upravni odbor LSS, ali tek nakon odustajanja jednog šumadijskog kandidata, koji bi da je bio izabran, bio četvrti član UO LSS iz jednog saveza (LSCS), što Statut ne dozvoljava, pa je njegovo mesto zauzeo sledeći na listi. Videnović je inače jedan od onih koji su na Šormazovom Upravnom odboru glasali za isključenje Vojvodjana iz rada Skupštine LSS i iz izbora! Kako se ovo moglo desiti, nije nam jasno? Ovo je dodatni prst u oko Vojvodjanima, ne treba dolivati benzin na vatru nastalu posle Šormazovog vrlo glupog poteza oko delegata LSV!

U momentu dok postavljamo ovu vest, završena je primopredaja pečata LSS, ključeva od prostorija saveza, i pripremljen je, potpisan i overen dokument kojim se iz Agencije za privredne registre konačno briše ime Dragan Šormaza kao zakonskog zastupnika LSS, a registruje se novi predsednik Bratislav Ćirković.

SRBIJALOV ADMIN TIM ČESTITA NOVOIZABRANIMA NA FUNKCIJE U LSS, UZ ŽELJU DA NIKAD VIŠE NE DOZVOLE DA SE PONOVE PRETHODNE ČETIRI GODINE, NI PO NAČINU RADA, NI PO PERSONALNIM REŠENJIMA. BIVŠEM PREDSEDNIKU LSS ŠORMAZU UPUĆUJEMO DOBRONAMERAN SAVET DA SE OKANE LOVSTVA, JER NITI JE POKAZAO DA JE U DUŠI PRAVI LOVAC, NITI JE RAD SAVEZA UNAPREDIO, NAPROTIV, UNAZADIO GA JE!

Uz čestitke novoizabranima, podsećamo ih da Srbijalov neće odustati od kritike loših poteza lovačkih funkcionera, bez obzira o kome se eventualno bude radilo. Nove ljude čeka ogroman posao, pre svega na preseku stanja u LSS (izveštaj o radu prethodnika nije usvojen!), zatim na reviziji poslovanja u prethodnom periodu, uz istovremenu relaksaciju odnosa sa vojvodjanskim savezom; i na kraju, ali veoma važno, hitno treba raditi na izradi i usvajanju novog Statuta LSS, ali istovremeno i na učešću u izradi novog zakona o lovstvu, kao i na izmenama Zakona o oružju. Mnogo posla, uz nedovoljno poznato stvarno stanje u LSS. Neka im je Bog dragi i Sv. Evstatije u pomoći.

          
Komentari
905 #11 zoranp
dana 27.10.2018. 21:08
Dobto je da je taj bajni stručnjak prošlost srpskog lovstva👍.. Ali moram da primetim i upitam, ima li u zadnjih 30ak godina ijedan predsednik LSS, kojeg Tomica nije podržavao kako u usponu tako i u padu??..Rasim smb!!
3265 #12 mrwa22250
dana 27.10.2018. 21:39
A ono jes,rekoh ja vec ali da se ponovim.Yebo promene ako ih predvode Beuk i Pazin u Vojvodini a Tomica u Srbiji.
Nego mi nesto kopa oci ova info o glasanju o prisustvu delegata LSV-a na skupstini.Ako je od 120 svega 25 glasalo da prisustvuju,da li to znaci da im tamo i nije mesto???Da li je,cak i uzdrzanost od glasanja(mada to ovde i nije bila opcija,ili si za ili nisi)LSCS i LSJIS mozda poruka vojvodjanima da nisu trebali podrzati Markovicevu kandidaturu i da ce ih to i u buduce skupo kostati???Voleo bih da nisam u pravu,ali mi se cini da se opet kucimo na kilavim temeljima.Vreme ce pokazati ko je ko,ali je mnogo starih "igraca"ostalo u prvoj postavi tako da je beton liga surova realnost.
136 #13 Lala
dana 27.10.2018. 21:50
Mrwa, mislim da rezonuješ potpuno tačno što se tiče glasanja i podrške LSV kandidaturi Markovića! Evo da se ispravim malo: LSCS i LS JiS nisu glasali, to je tačnije nego reći da su bili uzdržani.
Samo toliko da kažem.

Trenutna situacija u lovstvu je takva da 'banku drže' šumadinci i južnjaci, a vojvodjani su od nekadašnje lokomotive lovstva postali... dopišite sami. O razlozima neću ovom prilikom, samo ću reći da je svako krojač svoje sudbine.
Vidi, nisam baš bio srećan kad sam video da je u UO LSS izabran OPET Vlada Videnović iz Zaječara... To mu je čini mi se 389 mandat u UO... Čovek za sva vremena... Čovek koji je glasao na Šormazovom UO za zabranu učešća Vojvodjana na skupštini LSS.
Šta reći? Kakvu posluku porati? Grin
2585 #14 davorcalic
dana 27.10.2018. 22:09
LSV je sam sebe doveo u takvu situaciju... Sporo reagujući ili uopšte ne reagujući.... Ja to tako vidim... Uostalom svaka promena je bolja od prethodne (pogotovo prethodne)...
Ako će lovstvu biti bolje sa činjenicom da je LSV malko gurnut u drugi plan meni onda svejedno.... Opet kažem, i sami snose odgovornost za to...
1192 #15 temudjin
dana 27.10.2018. 23:16
Да цитирамо статут ЛСС:
Члан 17.
(1) Ловачки савез Србије се организује за територију Републике Србије.
(2) Савез уједињује рад свих ловаца и њихових организација у Републици Србији.
.....
Члан 21.
(1) Покрајински ловачки савези су Ловачки савез Војводине и Ловачки савез Косова и
Метохије, као традиционални ловачки савези Србије на подручју покрајина.
(2) Покрајински ловачки савез чине ловачка удружења са подручја покрајине.
(3) Ловци и ловачка удружења са подручја покрајине, стварују чланство у Ловачком савезу
Србије и делују на остваривању заједничких циљева и интереса у ловству Србије преко свог
покрајинског савеза.

Паметном је доста јер из горе цитираног се јасно види да тренутно не постоји Ловачки савез Србије.
Неопходно је у разумном року (100 дана) заказати ванредну скупштину, са новим статутом и допуњеним извештајима о раду у претходним периоду јер нису усвојени и наравно са свим члановима са територије Републике Србије.
2092 #16 kaludra
dana 27.10.2018. 23:53
pa kojih je to 40 trs razbojnika glasalo za njega u 3 pzm
4062 #17 branko75
dana 28.10.2018. 04:45
Cesitamo !!!! Puno srece I uspeha u radu novom rukovodstvu Lss, samo hrabro napred, pravi lovci su uz vas
905 #18 zoranp
dana 28.10.2018. 12:45
Moram priznati da je ovde temudjin napisao osnovu za pocetakbilo čega oko LSS-a
1433 #19 tomo vrbas
dana 28.10.2018. 18:12
Cestitke svima nama lovcima na novome predsedniku LSS-a i da bude bolji od predhodnog!A starome zelim da i u politici prodje kao u lovu i lovstvovanju!
4813 #20 deda
dana 29.10.2018. 07:52
ČESTITAM BRACI, I BEZ SUMNJE OČEKUJEM SNAŽAN ZAOKRET U LOVSTVU SRBIJE, NARAVNO NA BOLJE, JER GORE NIJE MOGLO DA BUDE, HVALA BOGU DA SMO OTERALI ZLO IZ SAVEZA I NIKAD VIŠE NE TREBAMO DOZVOLITI DA NAM (PROPALI) POLITIČARI VODE LOVSTVO... LOVCI SRBIJE ČESTITAM VAM (NAM) NOVO RUKOVODSTVO !!!Kolce
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,404
Najnoviji član: pop011

Poslednje vesti
Odbor za poljoprivredu Skupštine Srbije
Гласајте за поштанску марку Поште Србије!
Jubilej LSCS
Magazin Predator, novi broj
Sednica UO LSV 16.4.

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarbogoljub
Offline
· 02.05.2021. 08:21

Hristos vaskrese


avatardalibor
Offline
· 24.03.2021. 09:49

Pozdrav kolege nakon duzeg vremena iveli 4


avatarLimun
Offline
· 13.03.2021. 20:30

Pozdrav Slavo takođe posle dugo vremena Bye


avatarslavaplana
Offline
· 06.03.2021. 12:42

Dobar dan posle 5god.


avatarbogoljub
Offline
· 10.01.2021. 07:20

Obradoviću srećan rođendan iveli


avatarPlaninko011
Offline
· 07.01.2021. 06:31

Hristos se rodi kolege i da proslavite praznike sa vasim porodicama u zdravlju i sreci.


avatarbogoljub
Offline
· 18.12.2020. 22:17

Srećan rođendan lovci Rodjendan
60,582,084 posete www.srbijalov.com