Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Ustanovljena nova lovna područja


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Ustanovljena nova lovna područja
news: lov-mapa.jpgOdlukom Vlade Republike Srbije koja je nedavno
objavljena u Službenom glasniku, u celoj Srbiji su ustanovljena su granice novih lovnih područja.
Ova informacija pre svega je značajna za rukovodstva lovačkih udruženja, jer jedno lovište ne može biti u dva različita lovna područja! To konkretno znači da lovačka udruženja, ako im je lovište podeljeno na dva dela, moraju da imaju dve lovne osnove, dva lovočuvara i sve prateće dokumente za dva (ili više) različitih lovišta, a to, naravno, povećava troškove. Kada je Vojvodina u pitanju, granice su najčešće prirodne - reke i kanali, ali i autoputevi, koji su podelili mnoga vojvođanska lovišta. Lovišta su podeljena na teritoriji kojom trenutno gazduju aktuelna udruženja u Bačkoj Topoli, Kuli, Vrbasu, Somboru, Malom Iđošu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Inđiji, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Šidu.... Zbog svega navedenog, od sekretara Lovačkog saveza Vojvodine Milenka Zeremskog stiže preporuka da, s obzirom da će u narednom periodu biti osnivana nova lovačka udruženja u Pokrajini, ove činjenice, tj. novoustanovljene granice lovnih područja, trebaju ozbiljno da se uzmu u obzir, pa tek onda se odlučivati na dalje korake.

1. Granica Severnobačkog lovnog područja počinje na mestu ulaska autoputa E-75 iz Mađarske u Srbiju, odakle ide desnom stranom (ogradom) E-75 prema jugu do mesta gde autoput preseca Veliki bački kanal, ide prema zapadu i sredinom VBK do puta koji razdvaja opštine Sombor i Apatin, nastavlja ovim putem do mesta gde put preseca kanal Prigrevica-Bezdan, skreće na sever i ide sredinom kanala do ušća Bajskog kanala, a dalje sredinom Bajskog kanala do granice sa Mađarskom, nastavlja granicom Mađarske i Srbije do početne tačke.

2. Granica Južnobačkog l. p. počinje na mestu ulaska Bajskog kanala u Srbiju iz Mađarske, odakle ide južno sredinom Bajskog kanala do njegovog ušća u kanal Prigrevica-Bezdan, a dalje sredinom ovog kanala do preseka sa putem koji razdvaja opštine Sombor i Apatin, nastavlja prema istoku do Velikog bačkog kanala, lomi se i ide dalje sredinom VBK sve do desne strane autoputa E-75, a zatim ide desnom stranom (ogradom) autoputa prema Beogradu do tačke preseka autoputa E-75 sa Dunavom, nastavlja na zapad sredinom Dunava do državne granice sa Hrvatskom i dalje nastavlja granicom Hrvatske i Mađarske do početne tačke.

3. Granica Istočnobačkog l. p. počinje na mestu ulaska Tise iz Mađarske u Srbiju, odakle ide prema jugu sredinom Tise do ušća u Dunav, odakle ide u pravcu zapada sredinom Dunava do tačke gde autoput E-75 preseca Dunav, a nastavlja u pravcu severa desnom stranom autoputa E-75 do granice sa Mađarskom, skreće na istok i ide granicom između Mađarske i Srbije do početne tačke.

4. Granica Severnobanatskog l.p. počinje na tromeđi državnih granica Srbije, Mađarske i Rumunije, odakle ide prema jugoistoku granicom Srbije i Rumunije do tačke gde Stari Begej ulazi u Srbiju, skreće na jugozapad i ide sredinom Starog Begeja do tačke gde se on uliva u kanal DTD, potom ide sredinom kanala DTD do ušća u Begej i nastavlja sredinom Begeja sve do ušća u Tisu, a zatim produžava sredinom Tise do državne granice sa Mađarsk om, odakle skreće na istok i ide granicom Mađarske i Srbije do početne tačke.

5. Granica Srednjobanatskog l. p. počinje na ulasku Starog Begeja iz Rumunije u Srbiju, pa ide državnom granicom na jugoistok do tromeđe opština Plandište i Vršac i Rumunije, skreće pod pravim uglom na jugozapad i ide sredinom Šulhovog kanala do njegovog ušća u DTD, zatim prelazi DTD i ide na jug graničnim putem opština Vršac i Alibunar do tromeđe ovih opština sa Specijalnim rezervatom prirode Deliblatska peščara, gde skreće na sever i ide granicom Rezervata do Dunava, ide uzvodno sredinom Dunava do ušća Tamiša, nastavlja admin. gran. AP Vojvodine do Dunava, dalje ide sredinom Dunava do ušća Tise i dalje sredinom Tise do ušća Begeja, nastavlja sredinom Begeja do mesta gde kanal DTD ulazi u Begej i dalje ide kanalom do ušća Starog Begeja, zatim nastavlja sredinom Starog Begeja do početne tačke.

6. Granica lovnog područja Deliblatska peščara počinje na tromeđi opština Vršac i Plandište sa Rumunijom, odakle ide u pravcu jugoistoka državnom granicom Srbije i Rumunije do Dunava, zatim se granica lomi prema zapadu i ide Dunavom i rukavcima, obuhvatajući ostrva Adu čibukliju i Adu žilovu, skreće na severozapad kod početne (uzvodne) tačke Ade žilove, izlazi na levu obalu Dunava i dalje ide granicom rezervata Deliblatska Peščara, sve do tromeđe opština Alibunar, Vršac i SRP Deliblatska peščara, a zatim skreće na sever i ide putem koji razdvaja opštinu Vršac i Alibunar do kanala DTD, odakle prelazi DTD kod ušća Šulhovog kanala i dalje ide do početne tačke.

7. Granica Severnosremskog l. p. počinje na državnoj granici, na ulasku autoputa E-70 iz Hrvatske u Srbiju, ide na sever i prati granicu Hrvatske i Srbije do Dunava, skreće na istok sredinom Dunava do mesta gde auto put E-75 prelazi Dunav, skreće jugoistočno i prati desnu stranu E-75 do mesta gde autoput preseca administrativnu granicu AP Vojvodine, nastavlja u pravcu jugozapada admi. gran. APV do mesta gde je autoput E-70 preseca, dalje ide ka zapadu desnom stranom autoputa E-70 (ogradom) do početne tačke.

8. Granica Istočnosremskog l. p. počinje na mestu gde autoput E-75 prelazi Dunav, ide u pravcu jugoistoka sredinom Dunava do administrativne granice sa AP Vojvodinom, odakle nastavlja ad. gran. APV do autoputa E-75, odakle skreće na severozapad i prati desnu stranu auto puta E-75 (ogradom) do početne tačke.

9. Granica Južnosremskog lovnog područja počinje na mestu ulaska autoputa E-70 iz Hrvatske u Srbiju, odakle ide desnom stranom autoputa E-70 do mesta gde preseca administrativnu granicu sa AP Vojvodinom, skreće na jug i prati admin. gr. Vojvodine do mesta gde se ona spaja sa Savom, odavde granica ide uzvodno Savom nazad do mesta gde admin. gr. APV napušta tok Save, nastavlja admin. gran APV na zapad do mesta gde se ona vraća na tok Save, nastavlja u pravcu zapada sredinom Save do državne granice sa Republikom Srpskom, prati državnu granicu sa Republikom Srpskom i Hrvatskom i dolazi do početne tačke.

Pripremio: D. Knežić dnevnik.rs
          
Komentari
136 #1 Lala
dana 25.02.2011. 14:18
Odlukom Vlade Republike Srbije, ustanovljena su lovna područja u Srbiji (što naravno podrazumeva i Vojvodinu). Odlukom urednika 'Dnevnika', data je samo mapa Vojvodine, sa granicama lovnih područja. Nisam siguran da bi bilo koji list iz nekog mesta u Srbiji, objavio mapu Srbije, bez Vojvodine!
857 #2 charuga
dana 25.02.2011. 16:08
ZASTO NE POSTOJI L.P. JUZNI BANAT?!?
626 #3 slavaplana
dana 25.02.2011. 16:17
Vi izgleda slutite nesto u Vojvodini ili mi se cini??Nema veze !!!!!
738 #4 Boban-KG
dana 25.02.2011. 16:43
Bre Lalo davno je receno ``Sto juznije to tuznije``.Bice Vojvodina(citaj Ugarska) i beogradski pasaluk.
Moracete da promenite naziv sajta.Trt Milojka
905 #5 zoranp
dana 25.02.2011. 16:44
Ja vidim samo jedno..da se lovci u vojvodini informisati mogu samo preko nekih dnevnih listova ili tome slično, a zvaničan sajt LSV-e ..ma šta će nam to Angry ....ovako ko uhvati neku informaciju uhvati, a ko ne uhvati ko mu je kriv...a ovo Lalo sa mapom si potpuno u pravu izgleda da nama netreba većih dušmana nego što smo sami sebi...Besan
1384 #6 dusanknezic
dana 25.02.2011. 19:28
AMAN LJUDI DAL STE NORMALNI?!? Novosadski list "DNEVNIK" izlazi SAMO na teritoriji Vojvodine, zato je data mapa Pokrajine i granice lovnih podrucja u njoj, a ne u celoj Srbiji. Ne bi ni bilo mesta fizicki sve da stane. A sve navedeno bi prvi trebao da zna cuveni Lala, koji se uvek pravi pametan i svemu i svacemu nalazi zamerku!
S postovanjem braci lovcima, urednik lovacke strane u Dnevniku, D. Knezic
1063 #7 LU Aleksandrovo
dana 25.02.2011. 19:28
Sve će biti jasnije već u utorak, verujte mi na reč.
275 #8 slavko75
dana 25.02.2011. 20:07
puc puc
778 #9 bturjane
dana 25.02.2011. 20:12
kolega ja sam juznjak pa i kod nas Izvolteima lokalnih novina i drugih medija pa eto zarad opste informisanosti prenose i takve vesti koje se ticu samo Vojvodine ali briga vas gde su i sta rade svi juzno od Dunava bitno da vas vojvodjane niko ne dira jer kad vas samo i spomenu vi odma niste zadovoljni a to sto recimo prosecna zarada u mojoj opstini za protekli mesec iznosi 11 000 dindzi ili 105 evra to nije bitno e pa vidis mi se ne zalimo i na sva zvona ne udaramo nego pokusavamo da sa svima budemo fer i korektni jer bar ja mislim da i dalje zivimo u istoj drzavi dok nas jos vise ne podele takvi kao ti i ostali "autonomasi"na celo sa onim sto misli da je crtica na F od pocetnog slova jednog velikog i svetski poznatog showmena
905 #10 zoranp
dana 25.02.2011. 20:31
Kolega Knežić u redu ..aj da to vaše tumačenje pije vode ( mada sam skloniji kolegi bturjanu u razmišljanju), dali vi mislite da Dnevnik treba da bude javno sredstvo informisanja jednog LSV-a???...ako mislite navedie mi neke razloge, jer ja sam siguran da uz toliki proračun i ovoliki broj članova LSV-e je dužan u današnje vreme da ima svoj ili elektronski servis informisanja ili neki vid informisanja koji je BAŠ NJIHOV, a ne ovako ko uvati uvati tu vašu LOVAČKU STRANU (TUGA I SRAMOTA DA CELA VOJVODINA IMA JEDNU STRANU U DNEVNOM LISTU Cry ) , a ko ne jbg...i na kraju da upitam šta smo mi to tako strašno napisali, pa da vi imate razlog da nekoga velikom slovima prozivate nenormalnim poštovani kolega???
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,442
Najnoviji član: Stevanovic

Poslednje vesti
SABOR LOVACA SRBIJE ZLATIBOR 2024
Преминуо Илија Елезовић у Косовској Митровици
UPITNIK U VEZI EVROPSKOG ZECA
ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK 2024
ZABRINUTI LOVCI U ATARU KULE PRONAŠLI NOVE PRIMERKE OTROVANE SRNEĆE DIVLJAČI

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,044,854 posete www.srbijalov.com