Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Ustanovljena nova lovna područja


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Ustanovljena nova lovna područja
news: lov-mapa.jpgOdlukom Vlade Republike Srbije koja je nedavno
objavljena u Službenom glasniku, u celoj Srbiji su ustanovljena su granice novih lovnih područja.
Ova informacija pre svega je značajna za rukovodstva lovačkih udruženja, jer jedno lovište ne može biti u dva različita lovna područja! To konkretno znači da lovačka udruženja, ako im je lovište podeljeno na dva dela, moraju da imaju dve lovne osnove, dva lovočuvara i sve prateće dokumente za dva (ili više) različitih lovišta, a to, naravno, povećava troškove. Kada je Vojvodina u pitanju, granice su najčešće prirodne - reke i kanali, ali i autoputevi, koji su podelili mnoga vojvođanska lovišta. Lovišta su podeljena na teritoriji kojom trenutno gazduju aktuelna udruženja u Bačkoj Topoli, Kuli, Vrbasu, Somboru, Malom Iđošu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Inđiji, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Šidu.... Zbog svega navedenog, od sekretara Lovačkog saveza Vojvodine Milenka Zeremskog stiže preporuka da, s obzirom da će u narednom periodu biti osnivana nova lovačka udruženja u Pokrajini, ove činjenice, tj. novoustanovljene granice lovnih područja, trebaju ozbiljno da se uzmu u obzir, pa tek onda se odlučivati na dalje korake.

1. Granica Severnobačkog lovnog područja počinje na mestu ulaska autoputa E-75 iz Mađarske u Srbiju, odakle ide desnom stranom (ogradom) E-75 prema jugu do mesta gde autoput preseca Veliki bački kanal, ide prema zapadu i sredinom VBK do puta koji razdvaja opštine Sombor i Apatin, nastavlja ovim putem do mesta gde put preseca kanal Prigrevica-Bezdan, skreće na sever i ide sredinom kanala do ušća Bajskog kanala, a dalje sredinom Bajskog kanala do granice sa Mađarskom, nastavlja granicom Mađarske i Srbije do početne tačke.

2. Granica Južnobačkog l. p. počinje na mestu ulaska Bajskog kanala u Srbiju iz Mađarske, odakle ide južno sredinom Bajskog kanala do njegovog ušća u kanal Prigrevica-Bezdan, a dalje sredinom ovog kanala do preseka sa putem koji razdvaja opštine Sombor i Apatin, nastavlja prema istoku do Velikog bačkog kanala, lomi se i ide dalje sredinom VBK sve do desne strane autoputa E-75, a zatim ide desnom stranom (ogradom) autoputa prema Beogradu do tačke preseka autoputa E-75 sa Dunavom, nastavlja na zapad sredinom Dunava do državne granice sa Hrvatskom i dalje nastavlja granicom Hrvatske i Mađarske do početne tačke.

3. Granica Istočnobačkog l. p. počinje na mestu ulaska Tise iz Mađarske u Srbiju, odakle ide prema jugu sredinom Tise do ušća u Dunav, odakle ide u pravcu zapada sredinom Dunava do tačke gde autoput E-75 preseca Dunav, a nastavlja u pravcu severa desnom stranom autoputa E-75 do granice sa Mađarskom, skreće na istok i ide granicom između Mađarske i Srbije do početne tačke.

4. Granica Severnobanatskog l.p. počinje na tromeđi državnih granica Srbije, Mađarske i Rumunije, odakle ide prema jugoistoku granicom Srbije i Rumunije do tačke gde Stari Begej ulazi u Srbiju, skreće na jugozapad i ide sredinom Starog Begeja do tačke gde se on uliva u kanal DTD, potom ide sredinom kanala DTD do ušća u Begej i nastavlja sredinom Begeja sve do ušća u Tisu, a zatim produžava sredinom Tise do državne granice sa Mađarsk om, odakle skreće na istok i ide granicom Mađarske i Srbije do početne tačke.

5. Granica Srednjobanatskog l. p. počinje na ulasku Starog Begeja iz Rumunije u Srbiju, pa ide državnom granicom na jugoistok do tromeđe opština Plandište i Vršac i Rumunije, skreće pod pravim uglom na jugozapad i ide sredinom Šulhovog kanala do njegovog ušća u DTD, zatim prelazi DTD i ide na jug graničnim putem opština Vršac i Alibunar do tromeđe ovih opština sa Specijalnim rezervatom prirode Deliblatska peščara, gde skreće na sever i ide granicom Rezervata do Dunava, ide uzvodno sredinom Dunava do ušća Tamiša, nastavlja admin. gran. AP Vojvodine do Dunava, dalje ide sredinom Dunava do ušća Tise i dalje sredinom Tise do ušća Begeja, nastavlja sredinom Begeja do mesta gde kanal DTD ulazi u Begej i dalje ide kanalom do ušća Starog Begeja, zatim nastavlja sredinom Starog Begeja do početne tačke.

6. Granica lovnog područja Deliblatska peščara počinje na tromeđi opština Vršac i Plandište sa Rumunijom, odakle ide u pravcu jugoistoka državnom granicom Srbije i Rumunije do Dunava, zatim se granica lomi prema zapadu i ide Dunavom i rukavcima, obuhvatajući ostrva Adu čibukliju i Adu žilovu, skreće na severozapad kod početne (uzvodne) tačke Ade žilove, izlazi na levu obalu Dunava i dalje ide granicom rezervata Deliblatska Peščara, sve do tromeđe opština Alibunar, Vršac i SRP Deliblatska peščara, a zatim skreće na sever i ide putem koji razdvaja opštinu Vršac i Alibunar do kanala DTD, odakle prelazi DTD kod ušća Šulhovog kanala i dalje ide do početne tačke.

7. Granica Severnosremskog l. p. počinje na državnoj granici, na ulasku autoputa E-70 iz Hrvatske u Srbiju, ide na sever i prati granicu Hrvatske i Srbije do Dunava, skreće na istok sredinom Dunava do mesta gde auto put E-75 prelazi Dunav, skreće jugoistočno i prati desnu stranu E-75 do mesta gde autoput preseca administrativnu granicu AP Vojvodine, nastavlja u pravcu jugozapada admi. gran. APV do mesta gde je autoput E-70 preseca, dalje ide ka zapadu desnom stranom autoputa E-70 (ogradom) do početne tačke.

8. Granica Istočnosremskog l. p. počinje na mestu gde autoput E-75 prelazi Dunav, ide u pravcu jugoistoka sredinom Dunava do administrativne granice sa AP Vojvodinom, odakle nastavlja ad. gran. APV do autoputa E-75, odakle skreće na severozapad i prati desnu stranu auto puta E-75 (ogradom) do početne tačke.

9. Granica Južnosremskog lovnog područja počinje na mestu ulaska autoputa E-70 iz Hrvatske u Srbiju, odakle ide desnom stranom autoputa E-70 do mesta gde preseca administrativnu granicu sa AP Vojvodinom, skreće na jug i prati admin. gr. Vojvodine do mesta gde se ona spaja sa Savom, odavde granica ide uzvodno Savom nazad do mesta gde admin. gr. APV napušta tok Save, nastavlja admin. gran APV na zapad do mesta gde se ona vraća na tok Save, nastavlja u pravcu zapada sredinom Save do državne granice sa Republikom Srpskom, prati državnu granicu sa Republikom Srpskom i Hrvatskom i dolazi do početne tačke.

Pripremio: D. Knežić dnevnik.rs
          
Komentari
905 #31 zoranp
dana 28.02.2011. 06:30
Kada sam pokazao nekolicini kolega(koji su u materiji) vase i nekoliko komentara nakon teksta o lovnim podrucjima, kunem se, siti se ismejase i rekose mi da nisam normalan! Potpuno su u pravu. Ne zbog teksta, vec zbog moje potrebe da onima koji pojma nemaju nesto dokazujem i pravdam se.

Knežiću mi se vama (koji ste u materiji) više i ne smejemo, mi sada već plačemo, jer to što radite je mimo svake etike, logike i interesa svih nas!!!! Nego nešto ne odgovarate na direktna pitanja koja smo vam postavili Sremac i ja. Zar ni toliko dostojanstva nemate???
892 #32 Sremac75
dana 28.02.2011. 08:35
G. Knežiću, šta se desilo sa člankom o malverzacijama u LD"Jelen" Bačka Palanka, za koje ste dobili sve podatke i pismene dokaze, i za koji ste obećali da će biti objavljen u jednom lovačkom časopisu, ali možda čak i u "Dnevniku"!
Zar ta informacija nije bila vredna objavljivanja?
Ko je stopirao objavljivanje?

Kada mi odgovorite na ova pitanja, možemo dalje razgovarati i o lovstvu i o novinarstvu!
29 #33 Jank
dana 28.02.2011. 11:27
Ne samo da gospodin Knežić nije odgovorio Zoranup i Sremcu , nije ništa komentarisao ni na moje upite, jedino se bori da pokaže kako su svi članovi foruma nenormalni a samo je on normalan a moje pitanje je bilo jednostavno....Kako je moguće da na jednoj stranici prikaže samo kartu lovnih područja Vojvodine, a da se samo ona izdvoje ipak je potrebno neko znanje. Kaže da nije moguće fizički prikazati celu Srbiju, moguće je gospodine Knežiću nego niste hteli, dovoljno je bilo smanjiti razmeru pregledne karte lovnih područja i na istoj površini bi bila prikazana cela karta Srbije. Da bi bilo razumljivije trebalo je samo smanjiti sliku karte Srbije a ne odvajati Vojvodinu....o tome mi pričamo...

img84.imageshack.us/img84/9614/upravniokruzi5.jpg

Ovo je karta ili slika koju ste Vi prikazali

Da ste hteli na toj istoj površini papira mogli ste da prikažete i ovakvu kartu

img263.imageshack.us/img263/5192/vojvodinaupravniokruzi5.jpg

Mogli ste da ste hteli ali očigledno niste ....Moje pitanje je bilo: Zašto niste prikazali celu Kartu lovnih područja Srbije ?
29 #34 Jank
dana 28.02.2011. 11:34
Poštovane kolege lovci, besmisleno je gluvom govoriti, više se neću vraćati na ovu temu, Već sam jednom napisao.."Meni je lovac mio ma koje vere bio", nikada lovci nisu postavljali pitanje nacionalne i verske pripadnosti...zašto nas neko uporno pokušava da strpa u neke okvire nije mi jasno...Zašto nas razdvajaju....neznem...Confused
136 #35 Lala
dana 28.02.2011. 17:46
Momci, nema potrebe više pričati o karti, propust je, po mom mišljenju bio, a valjda je i autor članka shvatio primedbu, ne treba davati ovoj objavljenoj mapi značaj koji realno mislim da nema. Niko nas ne razdvaja, reč je o čisto uredjivačkom propustu.
A o ostalim pitanjima koja su dotaknuta, a ima ih nekoliko interesantnih, nastavite, ako želite.
905 #36 zoranp
dana 01.03.2011. 10:49
Čim upitaš o problemima u Ld "Jelen" Bačka palanka odmah "junaci" i "stručnjaci" koji se smeju i sve znaju, a još k tome koji su i "u materiji" nestaju sa sa ovog portala kao rukom odnešeni ili nastaje muk Sad ...možda misle ..ma samo ne odgovraj proće to samo od sebe... ali nadam se da neće moći ove noći gospodo..a vidim i čita se ovih par stranica, baš puno..neka, neka..samo nek se čita B)
658 #37 mirko knezevic
dana 01.03.2011. 11:43
Ma sta bre ne treba Lalo vise komentarisati,pa jel Srbija ne postoji van ove karte sto nije ovako kao Jank stavio kartu pa da napise ljudi ja se izvinjavam,ili kao sto nas zove braco lovci izvinite u redakciji mi radi jedna osoba koja ne ume da rukuje kompom pa stavio samo vojvodinu... Od ovakve karte se pocinje autonomasenje i daje ti dokaz da su Sava i Dunav dve granice,tu Srbija postoji tu zivi ovo ostalo ma ko te pita bre nema veze... Ajde knezicu urednice odgovori nesto!!!!
136 #38 Lala
dana 01.03.2011. 21:43
mirko kneževic, ako ne dozvoljavam drugima da vredjaju, ne dozvoljavam ni tebi, pa da si mi brat rodjeni! Pripazi na rečnik!
1384 #39 dusanknezic
dana 01.03.2011. 23:24
Ha, prijala mi je pauza za hladjenje glave, pa evo uhvatih malo vremena da razjasnim neke stvari. Nisam nikud pobego ni uteko, ali nemam ni vremena, ni zivaca ni potrebe da se beskonacno ubedjujem oko nekih stvari. Stvarno sam mamlaz, nekad se palim kao hepo kockica. No, pre nego sto odleprsam bez zelje za povratkom na ubedjivanja i prepucavanja na ovaj nacin, odgovaram na neka pitanja, a tebe Lalo ostavljam za kraj.
Pitanja, tacnije optuzbe Zoranap i dalje ne razumem, a Jankove necu da komentarisem, samo cu mu poruciti da procita stranu br 15 u "Dnevniku" od 25 februara, pa ce mu (valjda?) biti jasnije. Tekst je, inace, sa mapom Vojvodine, zauzeo POLA stranice. To se apsolutno ne praktikuje!
Sto se Sremca tice, u vezi sa Backom Palankom, imam mu saopstiti sledece:
- za tekst u lovackom casopisu adresa je pogresna, to je pitanje za gazdu lista, on odlucuje a ne ja koji sam u toj prici otprilike strucno-drugarska pomoc
- Sto se "Dnevnika" tice, ja NIKADA nisam obecao da ce izaci tamo, i ne znam otkud ti to. A objasnicu i zasto. Stav redakcije po slicnim pitanjima je da ne treba "dizati rampu". Sta to znaci? Ako se rampa digne jednim tekstom, onda ce na desetine njih, tj. razni likovi iz raznih lovackih organizacija da se sjate, pa ce se medjusobno optuzivati, opanjkavati, iznositi prljav ves (kog ima prilicno, to nije sporno) i traziti da to objavimo, a to onda Bog ne razmrsi! Mi od toga nemamo nista, mozemo da fasujemo samo tuzbe (zbog nanete "dusevne boli"), jer to je sad profitabilno i popularno. Cuo sam da se tako lane Gradjanski list zaleteo, pa sada cekaju sud. Svako neka resava svoje probleme, zasto mi da resavamo tudje, pogotovo sto neki traze da im se ima ne objavljuje u novinama!! Pazi Boga ti! Zato postoje inspekcije, tuzilastvo, policija (kakvi su da su)... Izvolte! To su prave adresa. Pa kada neko od njih nesto zvanicno saopsti, vrlo rado cemo preneti i pozabaviti se tom temom, kao primera radi, u slucaju Djapo, ili U Sumadiji. Do mene je prilicno lako doci, pa ne znam zasto se odgovori traze ovde i na ovaj nacin. Zna se gde sam i kako se na razgovor dolazi, ali sada za njim nema potrebe.

E Lalo, kuco stara, ok je da ne persiramo jedan drugom. Imas ti kefalo. Razumes masu stvari, ali ja ne razumem zasto su gaf jednog urednika skinuo i turio na svoj sajt, pa napravio gafov gaf?Glavu o zid
Potpuno si u pravu, ja jesam sujetan. Ne previse, ali jesam. No, to sada nema veze. Kao sto rekoh, do mene nije tesko doci, naidji da se upoznamo, popijemo kaficu ili stagod i ljudski se ispricamo, u oci se gledajuci a ne preko tastature. Ne bezim ni od kritike, ali argumentovane i ljudski, kulturno "u brk" srocene, pa cu ti onda kasti zasto neke( ne sve naravno) tvoje nastupe smatram neargumentovanim ili cak zlonamernim. Jer, u Srbiji je sada (ma oduvek) najlakse i vrlo popularno nekoga pluvati i prozivati, pa jos iza pseudonima, odma razdragana masa odusevljeno prihvata, pa jos dobijes ovacije. Ok, sve je to legitimno, al ja nekako nisam ljubitelj toga, sto je opet moja stvar. nego, sat bi s kerom, ne rece mi?
A sad adio...
905 #40 zoranp
dana 02.03.2011. 07:29
Knežiću ja zaista nebih dalje da se nadovezujem na tvoje priče i pričice, jer ti si očigledno čovek koji ima problem sa razumevanjem nečega što je svima razumljivo...a sad još dodade da sam te i optuživao Frown...imaš problem i žao mi je zbog toga...sujetan čovek kolega nemože biti i relan i ti to verujem jako dobro znaš!! Hvala na odgovorima i nadam se da ćemo se nekada sresti, pa da te pitam lično (u brk) ono što mislim, jer vidim da to navodiš kao jedini razuman odnos pri razmeni mišljenja!! Živ bio!! Kiss
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,442
Najnoviji član: Stevanovic

Poslednje vesti
SABOR LOVACA SRBIJE ZLATIBOR 2024
Преминуо Илија Елезовић у Косовској Митровици
UPITNIK U VEZI EVROPSKOG ZECA
ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK 2024
ZABRINUTI LOVCI U ATARU KULE PRONAŠLI NOVE PRIMERKE OTROVANE SRNEĆE DIVLJAČI

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,044,913 posete www.srbijalov.com