Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Ustanovljena nova lovna područja


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Ustanovljena nova lovna područja
news: lov-mapa.jpgOdlukom Vlade Republike Srbije koja je nedavno
objavljena u Službenom glasniku, u celoj Srbiji su ustanovljena su granice novih lovnih područja.
Ova informacija pre svega je značajna za rukovodstva lovačkih udruženja, jer jedno lovište ne može biti u dva različita lovna područja! To konkretno znači da lovačka udruženja, ako im je lovište podeljeno na dva dela, moraju da imaju dve lovne osnove, dva lovočuvara i sve prateće dokumente za dva (ili više) različitih lovišta, a to, naravno, povećava troškove. Kada je Vojvodina u pitanju, granice su najčešće prirodne - reke i kanali, ali i autoputevi, koji su podelili mnoga vojvođanska lovišta. Lovišta su podeljena na teritoriji kojom trenutno gazduju aktuelna udruženja u Bačkoj Topoli, Kuli, Vrbasu, Somboru, Malom Iđošu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Inđiji, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Šidu.... Zbog svega navedenog, od sekretara Lovačkog saveza Vojvodine Milenka Zeremskog stiže preporuka da, s obzirom da će u narednom periodu biti osnivana nova lovačka udruženja u Pokrajini, ove činjenice, tj. novoustanovljene granice lovnih područja, trebaju ozbiljno da se uzmu u obzir, pa tek onda se odlučivati na dalje korake.

1. Granica Severnobačkog lovnog područja počinje na mestu ulaska autoputa E-75 iz Mađarske u Srbiju, odakle ide desnom stranom (ogradom) E-75 prema jugu do mesta gde autoput preseca Veliki bački kanal, ide prema zapadu i sredinom VBK do puta koji razdvaja opštine Sombor i Apatin, nastavlja ovim putem do mesta gde put preseca kanal Prigrevica-Bezdan, skreće na sever i ide sredinom kanala do ušća Bajskog kanala, a dalje sredinom Bajskog kanala do granice sa Mađarskom, nastavlja granicom Mađarske i Srbije do početne tačke.

2. Granica Južnobačkog l. p. počinje na mestu ulaska Bajskog kanala u Srbiju iz Mađarske, odakle ide južno sredinom Bajskog kanala do njegovog ušća u kanal Prigrevica-Bezdan, a dalje sredinom ovog kanala do preseka sa putem koji razdvaja opštine Sombor i Apatin, nastavlja prema istoku do Velikog bačkog kanala, lomi se i ide dalje sredinom VBK sve do desne strane autoputa E-75, a zatim ide desnom stranom (ogradom) autoputa prema Beogradu do tačke preseka autoputa E-75 sa Dunavom, nastavlja na zapad sredinom Dunava do državne granice sa Hrvatskom i dalje nastavlja granicom Hrvatske i Mađarske do početne tačke.

3. Granica Istočnobačkog l. p. počinje na mestu ulaska Tise iz Mađarske u Srbiju, odakle ide prema jugu sredinom Tise do ušća u Dunav, odakle ide u pravcu zapada sredinom Dunava do tačke gde autoput E-75 preseca Dunav, a nastavlja u pravcu severa desnom stranom autoputa E-75 do granice sa Mađarskom, skreće na istok i ide granicom između Mađarske i Srbije do početne tačke.

4. Granica Severnobanatskog l.p. počinje na tromeđi državnih granica Srbije, Mađarske i Rumunije, odakle ide prema jugoistoku granicom Srbije i Rumunije do tačke gde Stari Begej ulazi u Srbiju, skreće na jugozapad i ide sredinom Starog Begeja do tačke gde se on uliva u kanal DTD, potom ide sredinom kanala DTD do ušća u Begej i nastavlja sredinom Begeja sve do ušća u Tisu, a zatim produžava sredinom Tise do državne granice sa Mađarsk om, odakle skreće na istok i ide granicom Mađarske i Srbije do početne tačke.

5. Granica Srednjobanatskog l. p. počinje na ulasku Starog Begeja iz Rumunije u Srbiju, pa ide državnom granicom na jugoistok do tromeđe opština Plandište i Vršac i Rumunije, skreće pod pravim uglom na jugozapad i ide sredinom Šulhovog kanala do njegovog ušća u DTD, zatim prelazi DTD i ide na jug graničnim putem opština Vršac i Alibunar do tromeđe ovih opština sa Specijalnim rezervatom prirode Deliblatska peščara, gde skreće na sever i ide granicom Rezervata do Dunava, ide uzvodno sredinom Dunava do ušća Tamiša, nastavlja admin. gran. AP Vojvodine do Dunava, dalje ide sredinom Dunava do ušća Tise i dalje sredinom Tise do ušća Begeja, nastavlja sredinom Begeja do mesta gde kanal DTD ulazi u Begej i dalje ide kanalom do ušća Starog Begeja, zatim nastavlja sredinom Starog Begeja do početne tačke.

6. Granica lovnog područja Deliblatska peščara počinje na tromeđi opština Vršac i Plandište sa Rumunijom, odakle ide u pravcu jugoistoka državnom granicom Srbije i Rumunije do Dunava, zatim se granica lomi prema zapadu i ide Dunavom i rukavcima, obuhvatajući ostrva Adu čibukliju i Adu žilovu, skreće na severozapad kod početne (uzvodne) tačke Ade žilove, izlazi na levu obalu Dunava i dalje ide granicom rezervata Deliblatska Peščara, sve do tromeđe opština Alibunar, Vršac i SRP Deliblatska peščara, a zatim skreće na sever i ide putem koji razdvaja opštinu Vršac i Alibunar do kanala DTD, odakle prelazi DTD kod ušća Šulhovog kanala i dalje ide do početne tačke.

7. Granica Severnosremskog l. p. počinje na državnoj granici, na ulasku autoputa E-70 iz Hrvatske u Srbiju, ide na sever i prati granicu Hrvatske i Srbije do Dunava, skreće na istok sredinom Dunava do mesta gde auto put E-75 prelazi Dunav, skreće jugoistočno i prati desnu stranu E-75 do mesta gde autoput preseca administrativnu granicu AP Vojvodine, nastavlja u pravcu jugozapada admi. gran. APV do mesta gde je autoput E-70 preseca, dalje ide ka zapadu desnom stranom autoputa E-70 (ogradom) do početne tačke.

8. Granica Istočnosremskog l. p. počinje na mestu gde autoput E-75 prelazi Dunav, ide u pravcu jugoistoka sredinom Dunava do administrativne granice sa AP Vojvodinom, odakle nastavlja ad. gran. APV do autoputa E-75, odakle skreće na severozapad i prati desnu stranu auto puta E-75 (ogradom) do početne tačke.

9. Granica Južnosremskog lovnog područja počinje na mestu ulaska autoputa E-70 iz Hrvatske u Srbiju, odakle ide desnom stranom autoputa E-70 do mesta gde preseca administrativnu granicu sa AP Vojvodinom, skreće na jug i prati admin. gr. Vojvodine do mesta gde se ona spaja sa Savom, odavde granica ide uzvodno Savom nazad do mesta gde admin. gr. APV napušta tok Save, nastavlja admin. gran APV na zapad do mesta gde se ona vraća na tok Save, nastavlja u pravcu zapada sredinom Save do državne granice sa Republikom Srpskom, prati državnu granicu sa Republikom Srpskom i Hrvatskom i dolazi do početne tačke.

Pripremio: D. Knežić dnevnik.rs
        
Komentari
136 #41 Lala
dana 02.03.2011. 07:29
Ovo što si napisao, Knežiću, već liči na mnogo normalniji način komunikacije, ali su ti stavovi opet pogrešni, novinar si, nemoj da te ja učim.
Nisam Sremcov advokat, ali njihova priča (slučaj B.Palanka) je i počela upravo otvorenim i potpisanim pismom lovaca na sve nadležne adrese, pa i one koje si ti pomenuo. Možda tebi liči na 'opanjakvanje', meni liči na iznošenje ozbiljnih brljotina i kršenje zakona, pošto postoje dokumenti koji stavove iz pisma potkrepljuju. To pismo je objavljeno na temi koja se bavi 'Šta se dešava u LD Jelen B.Palanka', možeš ga pročitati. Pokriće za sadržaj tog pisma je nalaz zapisnik lovnog inspektorata, nalaz Nadzornog odbora LU, i krivične prijave koje su podnete: jedna od strane inspektorata, po službenoj dužnosti, i druga privatna. Tužilaštvo je pokrenulo predkrivični postupak. Dakle, sve je pokriveno dokumentima, i nema šanse da bude neke 'duševne boli'. Kakav je dalji tok postupka, i da li ima opstrukcije istog, ne znam, sve je moguće, na potezu je policija, tužilaštvo i sud. Ako vi u Dnevniku toliko 'cvikate' od tužbi, onda ste jako nesigurni u sebe, i u svoje pisanje.
Tvoj gaf sam stavio na sajt (nije moj sajt, ja sam jedan od adminsitratora), zato što si ga ti objavio u Dnevniku, pa sam smatrao da je bolje da ja, kao novosadjanin, reagujem i kritikujem, gaf je gaf, nego da te 'zaskoče' stanovnici nekog drugog dela Srbije, tu se moraš složiti sa mnom. I nisam napravio 'gafov gaf' jer sam odmah kritikovao tvoj gaf - ne možeš nešto kritikovati, a da ne pokažeš šta kritikuješ. Nije narod blesav, samo je pitanje trenutka bilo, kada bi neko drugi reagovao. Mojom reakcijom, reakcijom novosadjanina, sam ublažio bujicu prozivki, koja je mogla da sledi.
Hvala na pozivu za upoznavanje, nije problem, malo jesam u gužvi, ali biće dana. Zlonameran nisam nikad, i ni prema kome, i kada kritikujem bilo čiji potez, činim to sa namerom da se greške ne ponavljaju. A mnogo ljudi je sujetno i osetljivo na kritiku, pa i ti, i reaguju kao da sam ih opekao, umesto da razmisle, da li to što pišem ima smisla. Nemoj koristiti reč 'pljuvanje', ja nikog ne 'pljujem' nikad, ja sam kulturan i fino vaspitan vojvodjanin - Lala, a žargon ulice mi je stran. I do te kulture prilično držim, ako neko hoće da me iznervira, samo treba da bude nekulturan, uradio je pos'o Smile
Moje ime nija tajna, naravno, ali ne mislim da treba da se javno reklamiram, nit sam funkcioner, niti u upravi nekog LU, niti novinar, običan sam lovac-vikendaš, koji obožava da sa drugarima ode u prirodu.
Opet ponavljam, forum nije javno glasilo, kao što je Dnevnik ili Lovac, i ne mora niko da potpisuje i odobrava tekstove. Ovde se razmenjuju mišljenja, često vrlo suprotstavljena, a moje je da ne dozvolim vredjanje, psovanje, šovinizam, ili šta drugo neprikladno. Na žalost, zbog katastrofalnog informisanja lovaca, forum je postao mesto gde se više priča o 'škakljivim' temama', nego što se o tim temama govori tamo gde bi po definciji to moralo da se radi, a ne radi se! Tu vidim ogroman propust i rukovodstva LSS i LSV, a i redakcije Lovca. Hvalospevi u krizi, drugorazredne teme na par stranica, a zaobilaženje i izbegavanje 'vrućih krompira', dovedu do toga da se ljudi koji su svesni realnosti, okrenu alternativnom informisanju, i da formiraju svoje stavove na osnovu šturih informacija, koje uspemo da iskopamo. I posle Lala ili neko drugi optužen da je zlonameran? Pa radite svoj posao bolje, steknite poverenje lovaca, pa će onda naše pisanje na forumu biti bespredmetno. Ali, treba imati petlju, pa reći nešto što se nekom neće dopasti. To se zove oportunizam, a taj stil u novinarstvu nikad nije bio način da se stekne novinarski ugled, mada jeste bio profitabilan za pojedinca. Pisanje po sistemu 'veži konja gde ti gazda kaže', prolazi kod većine ljudi pritisnutih egzistencijalnim problemima.
Našao sam psa Grin posle 4 dana potrage. Moj veterinar Sloba, sjajan čovek i veliki profesionalac, je pomogao, i još nekoliko ljudi, uz faktor sreće, naravno.
892 #42 Sremac75
dana 02.03.2011. 07:47
G. Knežiću ja sam mislio da novinar ide za vešću i informacijama a ne po nalogu "gazde lista"!
Ali dobio sam odgovor na jedno pitanje i na tome sam ti zahvalan. Znači "gazda" je stopirao priču, ok!

Ja nisam ni rekao da sam dobio obećanje za "Dnevnik" nego da je bila priča da bi možda sva moglo biti objavljeno i u tom listu na šta si ti potvrdno klimao glavom.

Ne znam da li si na mene mislio kada si rekao da "neki traze da im se ima ne objavljuje u novinama!! Pazi Boga ti! "? Vrlo dobro znaš da sam se ja imenom i prezimenom potpisao na dopis, koji je upućen na 10ak adresa i koji je objavljen na Srbijalovu i Loristu! A u suštini, tebi kao novinaru, ime i prezime onoga ko ti daje informaciju ne treba ni da bude bitno, dovoljno je da se uveriš i istinitost te informacije, zar ne?

Kada nadležni organi nešto zvanično objave onda ne treba biti novinar da bi se ta vest objavila nego daktilograf koji će je samo prekucati, a onda je i licemerno takvom temom se zabavljati u novinama!

Posao novinara je da sam stisne mooda, istraži informaciju, sa dužnom pažnjom utvrdi istinitost iste, otkrije vest, i na kraju je objavi, pa onda nadležni organi pod pritiskom javnosti počnu da rade svoj posao (tako je u Srbiji, nažalost)! Puko prenošenje saopštenja i otkrivanje vesti prave razliku između "novinara" i novinara.

To o čemu ti pričaš ja zovem "zicer novinarstvom" i to može da radi i moja baba.
E, zato Brankica ima honorare do neba....i policijsku zaštitu. Ali ima MOODA, za razliku od 99% ostalih koji se nazivaju novinarima, koji su zadovoljni svojim honoračićima (koji možda i nisu tako mali), i koji smatraju da bavljenje novinarskim pozvom nije u službi javnosti, opštih ili širih interesa, nego isključivo u službi ostvarivanja ličnog interesa i kao sredstvo za obezbeđivanje sopstvene egzistencije!

Živio!
1384 #43 dusanknezic
dana 02.03.2011. 09:05
Citaj kako je napisano, Sremce, ne izmisljaj! Nisam rekao da je gazda stopirao pricu, vec da on o novinama odlucuje, a to je bitna razlika. Ne izmislaj i ne spocitavaj coveku nesto sto nije istina! A sta o svmu muslim, u svoje ime sam napisao, svidelo se to tebi ili ne i ne pada mi na pamet da o tome vise polemisem s tobom. Javio samo jer me je jako iziritirala tvoja druga recenica gde si prikacio coveku neku tvoju slobodnu interpretaciju koja nema veze i nikako ne pije vode. A ko je trazio da mu se ime ne pominje u novinama, vrlo dobro znas. Gde su tu mooda, kako ih nazivas, gde je tu petlja? Da ih neko drugi potura zbog tudjeg problema?
Posto vidim da se razumes i u novinarstvo, cudi me da se time ne bavis, ili da nisi pronasao na desetine medija koji ce tu pricu plasirati. Novinar nije istrazni organ kvalifikovan za utvrdjivanje pravnih zajebancija i eventualno krsenje zakona, vec zna se ko, to ti vrlo dobro znas. Ali, posto rekaoh da se necu vise nisa kim ovde raspravljati, ti udri slobodno, ali po meni, ne po coveku kog si gore spomenuo, jer to u najmanju ruku nije korektno.
892 #44 Sremac75
dana 02.03.2011. 11:02
OK nije "stopirao" priču nego je odlučio da se ista ne objavljuje, izvinjavam se iako je meni to isto!!!
Ipak mislim da nije u redu da ti samnom na takav način polemišeš, a posebno da nije lepo da kažeš, u više navrata, kako je nešto izmišljam!

A što se tiče mooda i petlje, ja ih sigurno imam, i nemam nameru da ti to dokazujem, a za tebe ne znam, ne poznajemo se dovoljno.
Samo znam da Brankica ne odaje izvore svojih informacija, njoj nije potrebno da se krije iza nekog imena ili nečijeg saopštenja, ona ima mooda i petlju, a ne kao neki!

A što se tiče poziva da se bavim novinarstvom, nemam ambicija, ali mislim da bi se prepisivanjem i objavljivanjem saopštenja zvaničnih organa i pisanjem hvalospeva o nečemu što ne valja od korena do vrha, bavio vrlo uspešno, kada bih imao želudac za to!

Shvati ovo samo kao odgovor na tvoj upis, a ne kao poziv na dalju diskusiju jer za istu zaista nema potrebe, tu se slažem sa tobom, sve je jasno!
136 #45 Lala
dana 02.03.2011. 11:56
Moram samo da konstatujem, da je ova temu do sada pogledana 1250 puta za 5 dana, i da ima 44 komentara, čime je svrstana u red najčitanijh tema sa naslovne strane na Srbijalov. I da ima izgleda da obori apsolutni rekord u čitanosti.
Knežiću, da li je sad jasno, zašto sam reagovao? Zamisli da je svaki deseti čitalac ove vesti i komentara, reagovao?
Opet padaš u vatru u prepisci sa Sremcem, Knežiću, i opet dolaziš u situaciju da napišeš, u žaru, nešto što možda ne misliš. Smiri se čoveče, piši hladne glave.
Sremac, svesni smo svi, da Knežić ne odlučuje o tome šta će se objavljivati. Njegovo je da napiše, ili potpiše tekst, a kako to radi, možemo dati svoje mišljenje kao čitaoci, i to smo i radili. O objavljivanju tekstova odlučuju drugi. Pusti Knežića, ispašće da vodimo kampanju protiv njega, i da će od komentarisanja mape, ovo otići u neku drugu krajnost. Ja samo znam, da ste vi u Palanci imali petlju, da ukažete na neke loše stvari i kršenja zakona, i da je to potvrdjeno nalazima inspekcija i NO vašeg LU. O sankcijama prema prekršiocima, odlučuju neki drugi organi. A o načinu kako se prekršioci brane, pa zakon dozvoljava odbranu na svaki način (čak po zakonu, eventualni optuženi može i da laže, ako misli da će mu to koristiti, jel tako?).
Zašto drugi, koji informišu nemaju petlju da iznesu nešto makar kao informaciju, to je neka druga priča, i nije za komentarisanje ovde, u priči o mapi. A činjenica je da nemaju petlju, tu se slažem; koji je razlog, ne znam (kao), mogu da nagadjam (i da pogadjam), ali ne mogu da dokažem. Telefon je jako dobra stvar Smile
968 #46 paninm
dana 02.03.2011. 14:10
ljudi ja sam shvatio da novinar knezic ne odlucuje sta ce biti,a sta nece u Dnevniku,i Lovcu, jednostavno covek tamo radi,i mora da se povinuje onome ko je sef. Pa to je i normalno,nece on sada pisati da nesto nije u redu u LSS ili LSV,i da onda Glavni iz LSS to odobri,i da postavlja skakljiva pitanja. Nemogu biti svi kao na B-92, jednostavno ta Tv kuca sigurno ima drugaciju semu uredjivanja,i vrlo verovatno da novinari imaju mnogo veca ovlascenja,da mogu da otkrivaju i kritikuju sve i svasta,ali to je istrazivacko novinarstvo, a ne ovaj vid novinarstva koji je ipak daleko od istrazivackog,ali verujem da to ovi iz Dnevnika i lovca i netraze od Knezica da to radi,jer im to i netreba.
eto ja to mislim,mozda gresim.
892 #47 Sremac75
dana 02.03.2011. 18:29
Komšo, možda bih ja trebao da napišem tekst, uredno ga potpišem, pa da ga neki "novinar" odnese u redakciju ili štampariju na štampanje???
I ako se nekom "šefu" ili "gazdi" svidi, neka ga isti i potpiše kao svoj, a moj potpis da mu čuva zadnjicu????
Trt Milojka
594 #48 saja rudnik
dana 05.03.2011. 18:08
Ja bih iskreno voleo da mi u Sumadiji imamo svoje glasilo lovacko,da me stvarno neinteresuje glasilo lovaca u Vojvodini,na Kosovu..itd..Da iz tog glasila saznam sve sta treba da saznam a ne sa ovog portala.Izgleda mi da je ovaj portal jedino glasilo obicnim lovcima,da nesto saznaju,posto je ocigledno da obicne lovce niko i nista nepita.Sumljam da ce do pocetka odmora letnjih i biti objavljena celokupna karta lovnih regiona u Srbiji,nekome to neodgovara.Kao sto sam i predpostavio,moje udruzenje ce se najverovatnije prostirati u dva lovna regiona ili kako ce ih vec nazvati,gledajuci podeli Vojvodine...
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 25
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,218,569 posete www.srbijalov.com