Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Pokušaj obmane lovaca


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pokušaj obmane lovaca

Pokušaj obmane lovaca

Društvo, 06:00, 28.09.2012.

Slikali se pored Danila Golubovića i istog dana u Novom Selu tvrdili lovcima da su obezbedili njegovu podršku

Sajam lova i ribolova Novi Sad, Sajam lova i ribolova, Danilo Golubović, Lovački

Štand lovačkog saveza vojvodine na novosadskom sajmu

U utorak 25. septembra otvoren je Sajam lova i ribolova u Novom Sadu. To je tradicionalna prilika da se obavi kupovina pred početak sezone lova, upozna s novitetima na tržištu, ali i sretnu lovci i popričaju o aktuelnim problemima, kojih je, nažalost, na pretek.

Na štandu Lovačkog saveza Vojvodine sa Danilom Golubovićem, državnim sekretarom u resornom ministarstvu, razgovarali su domaćin Milan Pažin (predsednik Saveza i lovaca Zrenjanina), Miloš Beuković (potpredsednik LSV i predsednik u Rumi), Dejan Milkov (sekretar LSV i predsednik u Futogu) i gosti Tomica Radosavljević (predsednik Lovačkog saveza centralne Srbije i lovaca Stragara) i Uroš oković (predsednik Skupštine LSCS i lovaca Kraljeva).

Domaćini iz LSV predstavljaju 25.000 lovaca, a gosti iz LSCS oko 20.000, što je bio razlog da novopostavljeni državni sekretar iskoristi priliku i upozna se sa aktuelnom situacijom.

Neplanirano su im se pridružili Zoran Popović i Marko Tica. Obojica bez funkcija u bazi, pratio ih je Milomir ukić, u lovačkim krugovima poznat jer je krivično odgovarao za pljačku lovačkih para.

Najnekorektniji i najbučniji za stolom, naočigled dva novinara Kurira, bio je upravo ukić.

Domaćini su to „progutali“, ali iste večeri je ova trojka nastupila na lovačkoj tribini u Novom Selu kod Velike Plane.

ukić je tom prilikom rekao lovcima da su dobili podršku državnog sekretara za opstanak LSS na starim osnovama, gašenje novih saveza, te da hitno počnu uplatu članarine na njihov račun.

Slavoljub Dragišić

 

Državni sekretar Danilo Golubović Državni sekretar Danilo Golubović

Golubović: Nisam im dao nikakvu podršku!

- Oštro demantujem da sam Popoviću, Tici i ukiću obećao bilo kakvu ličnu podršku. 

Čak sam ih upozorio da su lovački savezi svojom lošom komunikacijom i narušenim međuljudskim odnosima doprineli devastaciji srpskog lovstva.

Tražio sam da što pre iznesu zajednički predlog za rešavanje problema, inače će država preduzeti sve zakonom dozvoljene mere u cilju zaštite lovstva.

Netačno interpretirane teme sastanka upravo dokazuju da su pojedinci jasno shvatili osnovnu poruku da će ovoga puta ministarstvo istrajati u borbi za spas i revitalizaciju lovstva u Srbiji, te su brže-bolje požurili da iznesu svoje lično „tumačenje“ predmetnog sastanka. I ovog puta poručujem da nas nikakve netačne interpretacije niti napadi i podmetanja bilo kakve vrste neće zaustaviti u osnovnom cilju - vraćanju lovstva Srbije na pozicije koje mu realno pripadaju.

Ne dozvoljavam da se moje ime i funkcija, te samim tim i ministarstvo, na bilo koji način zloupotrebljavaju i dovode u vezu sa bilo kime na ličnom nivou - rekao je za Kurir državni sekretar Danilo Golubović.

 

Izvor: http://www.kurir-info.rs/

          
Komentari
716 #1 DakiNS
dana 28.09.2012. 08:12
Da li je neko možda očekivao drugačiji način ponašanja ukića,ZdrP-a ili Tice. Pa to rade godinama na isti način.Mislim da zahvaljujući ovom forumu se skrenula pažnja na njihovo ponašanje tako da je g.Golubović mogao odmah da demantuje i upozna lovce sa pravom istinom . E Planjani sada se nadam da ste barem malo progledali barem na jedno okoB)

Mene su kao dete učili da ko laže taj i kradeLovac 3
136 #2 Lala
dana 28.09.2012. 08:47
Prvoklasna blamaža za ljude iz LSS, koji su ovo napravili! Bravo 2
Juče sam na sajmu čuo verziju ovog dogadjaja, koja se potpuno poklapa sa ovim što je drž. sekretar Golubović izneo u Kuriru. Dakle, jasno je da je ova trojka iz LSS (Popović, Tica, Djukić) pokušala da navede vodu na svoju vodenicu, ovakvom interpretacijom dogadjaja, i da profitira za svoje ciljeve. Neću da napišem da su slagali, neka svako izvuče svoj zaključak.
Ovo je još jedan korak garniture iz LSS ka ponižavanju lovačke organizacije; da ne govorim da je većina lovaca, časnih ljudi, verovatno zatečena nelovačkim i nečasnim pokušajima da se obezbede pozicije u rasčišćavanju odnosa u lovstvu, koje, skoro sam siguran, sledi u narednih par meseci. Ovako dalje ne može - bruka za trenutno rukovodstvo LSS - šta još treba da urade, a da se ne postide sami sebe? Uspeli su sada, ovim postupkom, da vrlo brzo posle imenovanja nove vlasti, udju u sukob sa, posle ministra, najvažnijom osobom u ministarstvu! Alal vera, majstori - kako mislite danas-sutra da saradjujete sa nadležnima, na ovim osnovama? Čas posla dovedete sebe u situaciju da izgubite poverenje! Čini mi se da pojedinci iz LSS imaju dar da iskoriste svaku priliku da se dodatno blamiraju!

Nadam se da će neko iz LSV, ko je bio na tom sastanku, izneti u javnost svoje vidjenje - ne sumnjam u demanti Golubovića, ali me baš zanima, odakle ovima iz LSS ideja da ovako nastupe, i šta su oni to čuli i shvatili? Smetnje na vezama - 'gluvi telefoni'?
Imam i jednu ozbiljnu zamerku za cifre lovaca objavljene u tekstu: piše da LSV predstavlja 25 000 lovaca, a koliko ja znam, uplaćeno je oko 15 000 članarina, tako da ove podatke iz teksta autori treba da prvo provere, pre nego ih napišu i objave.
1839 #3 elko
dana 28.09.2012. 08:49
Ne poznajem gospodina Danila Golubovića ali je njegov demant upravo ono što mnogi lovci i očekuju od resornog ministarstva uključujući i njega kao Državnog sekretara pogotovu što je lovac i što sigurno poznaje stanje u lovstvu i želje lovaca Srbije.
Ponašanje i zloupotrebe susreta sa g.Golubovićem još jednom pokazuju nedostatak elementarne kulture i morala ali i neodustajanje sa puta razbijanja i degradiranja LSS od strane onih koji bi trebalo da budu predvodnici i najmoralniji likovi a koji sada nažalost vode LSS.
Niko nema pravo da svojata lovstvo Srbije i da sebe predstavlja kao legitimnog predstavnika lovaca Srbije kada svi znaju da to nisu.Koliko je ko platio članarinu LSS, LSV, LS KiM, LSCS a koliko njih nije nikome uplatilo članarinu nezadovoljni predhodnim radom prvenstveno LSS - u, nije merilo poverenja u bilo koji savez.Ucene,laži kao i ove poslednje urušiće i ovo malo poverenja u LSS prvenstveno u osobe koje se predhodno i pominju.
Želja da se zadrže postojeće pozicije, da se ne otkriju i obelodane sve zloupotrebe pomenutih pojedinaca koji sada vode LSS su i jedini razlog blokiranja reformi LSS samim tim i celokupnog lovstva Srbije.
Verujem gospodinu Goluboviću a i vreme je da država i u lovstvu počne da ostvaruje svoj uticaj kako bi sprečila još veće zlo.Ne traže nezadovoljni lovci da bude po njihovome već da se dođe do promena koje će svima doneti bolje, NI PO BABU NI PO STRIČEVIMA, NI NA STRANU OVOG ILI ONOG UDRUŽENJA, SAVEZA, POJEDINCA BEZ OBZIRA O KOME SE RADI, VEĆ NA STRANU LOVSTVA SRBIJE.
Sramota koju je sadašnje rukovodstvo LSS pričinilo lovstvu ne može rečima da se opiše i vreme je da se umeša neko stariji kako bi se sve vratilo u normalne tokove a gazdovanje lovištima bilo najpreči zadatak svih zajedno.Umesto laži i podmetanja treba se setiti lovačkog kodeksa i stvaranja sasvim drugačije atmosfere u lovstvu Srbije.Umesto da država bude ponosna na lovce, na LSS, ostale Saveze, da nam predstavnici dolaze kao gosti kod dobrih domaćina doživeli smo da nam oni uskoro uređuju odnose.
626 #4 slavaplana
dana 28.09.2012. 08:50
Pricali su price pricaju ih i dalje!!!U Novom Selu su pricali nebuloze i lovci koliko cujem nisu zadovoljni sa posetom celnika iz LSS od kojih nista konkretno nisu saznali !!!Videli su svi da se LSS vise nista ne pita!!!
Sadasnji predsednik Jovica Golubovic je dovodjenjem Popovica u Novo Selo mislio da ce povecati svoju poziciju u ocima lovaca ali ispalo je sasvim nesto kontra!!!Ovo je pitanje dana kad ce da propadne !!

LSS je izgubio mnogo zbog ljudi koji su zalutali u rukovodece funkcije a koji nisu ni grupovodje nikad bili a kamoli nesto vise!!!
905 #5 zoranp
dana 28.09.2012. 11:09
Tražio sam da što pre iznesu zajednički predlog za rešavanje problema, inače će država preduzeti sve zakonom dozvoljene mere u cilju zaštite lovstva.

..ovo je srž i ako sekretar i država istraju na ovoj ideji,onda negde mora pući, tj. ili će se srediti savezi i rad u njima ili ključ u brave i da država preuzme kontrolu!!Odobreno
638 #6 huntinggirl1
dana 28.09.2012. 13:51
dok Država ne preduzme korake, u svetu našeg lovstva neće biti reda, pojedincima naravno to ne godi, ali lovstvo je na granici propadanja... sramota za ovakvu instituciju, sve ih treba smeniti u LSS i postaviti ljude koji hoće, a i znaju da rade i vode adekvatno lovstvo... svaka čast sekretaru Goluboviću...
3199 #7 macak
dana 28.09.2012. 14:07
Bravo za Danila Golubovića !!! Konačno u ministarstvu neko ko zna šta hoće!
778 #8 bturjane
dana 28.09.2012. 15:04
Znaci ova banda iz LSSa stvarno vise nezna na koju stranu tera,sta jos treba da se desi da u ovoj drzavi tuzioci pocnu da rade svoj posao nadam se da ce gosn Golubovic nesto da preduzme ......
626 #9 slavaplana
dana 28.09.2012. 18:26
Svaka cast i KURIRU I PREDATORu koji objektivno iznose sve cinjenice i podatke!!!!

LSS je pretio i tuzbama ali za sada niko nepodnese ni jednu tuzbu jer istu treba dokazati i cinjenice koje oni iznose su pokrepljene papirima .....tu je problem....!!Lako je kritikovati a treba to i dokazati......!!!A dokaza ima mnogo

Jedino DJUKIC u NOVOM SELU JAVNO KAZE DA IMA GOMILU PAPIRA I DOKAZA ZA TOMICU ali nikako da ih prosledi nadleznim organima ili medijima da vidimo sta to gospodin ima????Prikrivanje krivicnog dela je krivicno delo!!!

"Plasi mecku resetom" a on krivicno odgovarao ??Sta reci vise....
1459 #10 Indjijanac
dana 28.09.2012. 19:40
Slavo jel su se to hvalili u V.Plani,Novo Selo,kuku pa dobro nisu došli i kod tebe u Staro Selo.
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,442
Najnoviji član: Stevanovic

Poslednje vesti
SABOR LOVACA SRBIJE ZLATIBOR 2024
Преминуо Илија Елезовић у Косовској Митровици
UPITNIK U VEZI EVROPSKOG ZECA
ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK 2024
ZABRINUTI LOVCI U ATARU KULE PRONAŠLI NOVE PRIMERKE OTROVANE SRNEĆE DIVLJAČI

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,041,544 posete www.srbijalov.com