Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Novosadski 'Dnevnik': intervju sa Markom Ticom


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
35% [17 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
14% [7 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
39% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [6 Glasa]

Glasova: 49
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

SUNTEK Lovačke kamere

INTERMAKER
Vreme

Novosadski 'Dnevnik': intervju sa Markom Ticom
Novosadski 'Dnevnik': intervju sa Markom Ticom

MAR­KO TI­CA, PRED­SED­NIK SKUP­ŠTI­NE LO­VAČKOG SA­VE­ZA SR­BI­JE:

LSS iz­la­zi iz kri­ze, sle­di no­vi Sta­tut, pa iz­bo­ri

Još od smederevske Skupštine LSS, iz nekih lovačkih organizacija, pre svega Lovačkog saveza Vojvodine, dolaze žestoke optužbe na račun predsednika Skupštine LSS, Marka Tice. Sa njim smo razgovarali o optužbama, kao i o aktuelnostima i trenutnoj situaciji u krovnoj organizaciji srpskih lovaca.
Kako ocenjujete trenutni položaj LSS? Ima li Savez budućnost bez Šumadinaca, Vojvođana, Kosovara....?

- Zbog zbivanja u minulom periodu LSS se ne nalazi u zavidnom položaju. Međutim, najvažnije je da se izašlo iz blokade rada organa i tela tako da se Savez nalazi na putu izlaska iz krize, može se reći da je već pred izlaznim vratima. LSS obuhvata celovito područje Srbije pa je nezamislivo da neki delovi ne budu pod okriljem. Sloboda udruživanja i princip dobrovoljnosti omogućuju LU da se učlanjuju u savez, koji štiti njihove interese pruža im usluge i da istupaju iz članstva, zavisno od njihove volje.

U čemu je problem na relacijama LSS - LSV i LSS - LSCS, te LSS - LS Kim?
- Najuže rukovodstvo LSV je nepoštujući Odluku Skupštine LSV i Odluke Skupština LU, kao i odredbe Statuta LSS u delu plaćanja članarine, učinilo da je LSV istupio iz članstva LSS i tim činom isključio LU iz Vojvodine iz članstva u LSS. Takvi stavovi su suprotni volji lovaca iz Vojvodine. Određeni broj LU iz Šumadije sa 6.000 lovaca je istupio iz članstva LSS više voljom pojedinaca i iz nekih svojih interesa o čemu oni treba da se izjasne. Ali mogu reći da su neka udruženja uvidela da su u zabludi pa se vraćaju u članstvo LSS. Savez je konstantno na više načina pomagao lovce Kosova, što će činiti i nadalje, koji su izvršili preregistraciju u APR-u pa njihov status uopšte nije sporan.
Šta smatrate da bi trebalo da se dogodi (ili uradi) pa da LSS ponovo bude krovni savez svih lovaca Srbije?
- LSS jeste krovna organizacija i nacionalna asocijacija lovaca Srbije, a što neki pokušavaju sebe uzdići iznad nje, neka pojasne sami.
Da li smatrate da ste (barem delom) odgovorni za trenutni položaj LSS?
- Svi koji smo u LSS smo na neki način odgovorni za trenutni položaj Saveza. Najviše nezadovoljstva izaziva izvršna funkcija koja nije u mojoj nadležnosti, tako da za taj deo ne mogu snositi odgovornost.
Mnogi u LSV vas optužuju za nedoslednost, kršenje statuta, da niste govorili istinu. Pogotovo zbog, kako tvrde, nelegitimnosti smederevske Skupštine. Kako odgovarate na te optužbe? Šta vi njima zamerate?
- Rekao sam za Skupštinu u Smederevu da je u potpunosti legalna. Prilikom napuštanja sale, svega 11 delegata je predalo glasačke listiće i delegatske bedževe tako da su za mene i radno predsedništvo samo oni zvanično napustili Skupštinu što nije smetalo daljem radu i kvorumu. Zlonamernici kažu da ih je 55 ili 59 napustilo Skupštinu. Tražio sam, pozivam Vas i molim da objavite spisak sa imenima svih koji su napustili sednicu. Što to niste učinili zajedno sa onima koji su davali takve izjave koje ste objavljivali, pa da se javnost uveri ko govori neistinu?
Tražim da odluke donete u Smederevu svi poštuju dok ih Skupština ne promeni ili ne stavi van snage. Sve su donete voljom većine u skladu sa zakonom, važećim Statutom i Poslovnikom o radu.
Sa moje strane nije bilo nedoslednosti, ali sam činio napore da se iznađu kompromisna rešenja po određnim pitanjima uz maksimalno razumevanje i toleranciju kako bi članstvo održao na okupu. Ta zalaganja nisu dala očekivane rezultate jel su neki imali za cilj da sruše Skupštinu, što im nije pošlo za rukom.
LSS trenutno usvaja novi statut,a uplaćeno je svega 35.000 članarina. Da li će novi statut nešto rešiti i šta?
- U toku je procedura donošenja Izmena i dopuna Statuta LSS sa ciljem da se neke odredbe izmene, dopune i pojasne kako bi otklonili nedostatke i nejasnoće koje su u dobroj meri dovele do različitih i spornih tumačenja i problema. Jedan od ciljeva je da se broj članova organa i tela smanji racionalizuje i doprinese boljoj unutrašnjoj organizaciji i efikasnijem radu i smanjenju troškova. Statutarne odredbe omogućavaju povratak svih koji su istupili iz članstva i definiše status novih članova i članica koje imaju iste ciljeve. Usvajanjem izmena Statuta najverovatnije slede izbori koji treba da donesu nešto novo u lovačkoj organizaciji.
D. Knežić

Predsednik LSV obećao spisak
S obzirom da je Marko Tica izjavio: " Tražio sam, pozivam Vas i molim da objavite spisak sa imenima svih koji su napustili sednicu ( u Smederevu). Što to niste učinili zajedno sa onima koji su davali takve izjave koje ste objavljivali, pa da se javnost uveri ko govori neistinu?", pozvali smo predsednika Lovačkog saveza Vojvodine Milana Pažina, koji je za "Dnevnik" izjavio:
- Skupštinu u Smederevu napustilo je 53 delegata. Od toga, 35 je bilo iz Vojvodine (ostala su četvorica). Trenutno sakupljamo spisak onih koji su izašli u Smederevu, i uskoro ćemo vam ga dostaviti - rekao je Pažin.
Podsećanja radi, od Marka Tice smo svojevremeno zatražili spisak delegata koji su, kako tvrdi, sačinjavali kvorum za odlučivanje na Skupštini u Smederevu 30. juna prošle godine. Obećanje da će spisak biti dostavljen nije ispunjeno, uz obrazloženje da " nakon izlaska delegata iz Vojvodine, te nakon dolaska nekolicine delegata (iz Bora, Bujanovca, Zaječara, Koceljeva...) nije vođena precizna evidencija o broju delegata, pa bi se moglo pogrešiti u slučaju nekog imena i onda bi nastao problem" - izjavio je Tica 6. septembra 2012. na konferenciji za medije u Titelu.

***********************

Srbijalov Admin Tim se zahvaljuje autoru intervjua Dušanu Knežiću na dozvoli da prenese tekst, posle objavljivanja u listu 'Dnevnik'!

          
Komentari
892 #1 Sremac75
dana 18.01.2013. 19:12
Ima jedna narodna "Kurvu pljuneš ona kaže pada kiša!"

Ovaj, inače jedan od najvećih poštovalac dela (ne i lika) Nikole Tesle je neverovatan!

On i dalje brani smederevski kvorum???
Po njemu samo oni koji su vratili bedževe su napustili skupštinu, a ostali su valda otišli na pišanje!!!

Sramota, sramota, sramota!

Eeee da je policija na vreme radila svoj posao ne bismo se maltretirali čitanjem ovakvog izlaganja!
136 #2 Lala
dana 18.01.2013. 19:55
Marko AC/DC Tica: jel ti stvarno veruješ u ono što pričaš, UNPROFORAC jedan?

A šta si ono pričao i obećavao u Futogu, onomad, i kasnije? Šta si trubio na proslavi jubileja LSV, koga ti nećeš to više da štitiš? Da li ti druže AC/DC Marko uopšte trepćeš kad govoriš?
Kada si govorio istinu? Ili, još bolje, da li si ikada govorio istinu, struja te naizmenična ne ubila?
Ko te postavi na to mesto gde sediš, dabogda mu prasići obor razvalili!

Za moje kolege lovce, citat velikog Duška Radovića: 'ako vam se neka 'tica posere na glavu, obrišite se diskretno i pravite se ludi, kao i uvek kada su vas posrali!'.
716 #3 DakiNS
dana 18.01.2013. 19:57
Šta reći nego MAHERIPosle toliko iznesenih činjenica pokazanih dokumenata, i dalje ista pesma, samo malo promenili ritam. Ne mogu da verujem. Sretao sam takove ljude u životu. Toliko brzo smisle laž i tako je lepo interpretiraju da istog momenta i sami poveruju u nju.A neki nisu ni zinuli a već su slagali. Teši me jedna stvar, a to je da su svi uglavnom već odavno u Zatvor
732 #4 bogoljub
dana 18.01.2013. 19:59
Sve je reko ništa reko nije.Vaistinu
1459 #5 Indjijanac
dana 18.01.2013. 20:13
nebi me iznenadilo ni da je Dušanu Knežiću ponudio svoju ostavku kao što je nudio na skupštini u FutoguHoemo jo
136 #6 Lala
dana 18.01.2013. 20:17
Ala će se Pažin i Beuk obradovati, kad pročitaju intervju... Ne da se hrabri Marko, tvrd je to orah!
Kad porastem, biću Marko!!!
Stigao mi račun za struju! Shock
3390 #7 Kosmajac
dana 18.01.2013. 21:27
- Bila jednom jedna lopina, koja je uhvaćena kako krade struju.
- Jednom je neko izjavio da više neće da štiti lopove.
- Neko je jednom lagao da je Popović kod ministra poljoprivrede.
- Neki lik je do sada više puta slagao da će da dokaže kako je skupština u Smederevu bila legalna.
- Neki lik ide po Srbiji i laže narod kako će LSS da dobije stare ingerencije i kako će da budu privilegovani oni koji su članovi LSS, pri dodeli lovišta.

I da ne ređam više, da ima trunku savesti i časti taj lažov i lopov ne bi imao hrabrosti da izađe na ulicu a kamo li da daje javne izjave !!!!Preki Sud
BAŠ ME ZANIMA DA LI SE NEKO PREPOZNAO OVDE !
1839 #8 elko
dana 18.01.2013. 22:43
Sve same laži od osobe kojoj to nije ni prvi ni poslednji put.
Laže što bi narod rekao pa granje ne drži.
Toliko laži da je i od njega previše.
Drago mi je što je uspeo da prebroji članove u LSCS na isti način kako je izbrojao one koji su napustili smederevsku skupštinu ili na način kako je utvrdio kvorum.
Kako te nije sramota od Novice Stefanovića o čiji predlog za ponovno utvrđivanje kvoruma si se oglušio i ne samo o njegov već i Tome Trajkovića.Evo imena pa neka se proveri.
Da li čovek koji krade struju,falsifikuje dipolmu, o kome najveći broj lovaca Srbije misli najgore, koji laže gde stigne sme da se ogledne i da vidi koja baraba stoji ispred ogledala.Ima li taj čovek ime, prezime, položaj.Prepoznaje li se na bilo koji način i da li ga i kako prepoznaju lovci Srbije.

O kakvim legitimnostima govori gospodin marko tica kada su i takvu skupštinu zapisnicima kojih je bilo više verzija učinili smešnom, bilo da se radi o odlukama o članarini, smenama u UO i NO LSS, o kakvom moralu priča čovek koji svoje najbliže saradnike pre neki dan na proslavi jubileja LSV nazva lopovima.
Jad i beda, moralni sunovrat koji otprilike traje duži period samo se sada jasnije vidi.
Moralni patuljak i ništa više.
O zabludelima koji se vraćaju pod okrilje takvih kao on suvišno je govoriti a najbolje je da ih prebroji kao i delegate njihove skupštine.
Za dotičnog LSS sa njima i dalje slovi za predstavnika svih lovaca Srbije iako mu nedostaje nekih 45000 lovaca u odnosu na broj članarina LSS.
O nedoslednostima u pozivanju ni reči,sramota ga svoje gluposti, spiskova pozivanja i uplate članarina.
Da je pismen pročitao bi tumačenja smederevske skupštine u pogledu obaveze uplate članarine i prava na upravljanje.Sami su napisali da niko ko članarinu nije izmirio do kraja marta nemože da ostvaruje pravo na upravljanje a po tome je samo 5-6 LU moglo daa učestvuje u radu skupštine od 30.06.2012.
Nije dosta da laže već se bavio i falsifikatom, zloupotrebama i td i tako će i da prođe.
626 #9 slavaplana
dana 18.01.2013. 23:34
Iz Negotina preko Djordja Donica je dospela informacija u Velikoj Plani da svi koji ne budu clanovi LSS nece moci da love pa se u Starom Selu registruje novo udruzenje koje ce dati Popovicu podrsku jer ovo sto postoji podrzava LSCS i ne moze da bude u sastavu sadasnjeg Pomoravlje Plana????
Kad sam cuo da planiraju da tri udruzenja medjukojima je i ovo iz Starog Sela koje tek treba da se registruje treba da bude satavni deo Pomoralje Plana i da ce svako imati svoj racun i da ce samostalno odlucivati o svojim parama ..da ce svako za sebe da kupuje divljac....i da se tri sekcije koje cine po statutu sadasnje L.U. Pomoravlje Plana GASE i da ce biti tri pravna lica u pravnom licu smejao sam se 2 sata i jos uvek se smejem a to je vec uradila SEKCIJA VELIKA PLANA ciji je predsednik VELJA VP koji mi tvrdi da je moguce da se udruzenja udruzuju ...da svako ima svoj ziroracun .......da svako radi za sebe......i da ce mo svi biti clanovi POMORAVLJE PALNA ali kao pravna lica u pravnom licu!!??????????????

Kako oni tumace zakon postojece udruzenje ce u svoje okrivlje da promene statut i da pravna lica budu u pravnom licu????

Nije mi jasno ko je ovu glupost izmislio ali posto je sekcija VELIKA PLANA ZVANICNO PRESTALA DA POSTOJI od 28.11.2012god i o tome pismenim putem obavestila L.U. Pomoravlje Plana a to sam tek veceras video i na papiru postavlja se pitanje kako postojece udruzenje sa promenom u svom clastvu moze da gazduje lovistem ???


Samo miniraju pricu Starog Sela oko LSCS ali verujte mi ovo je elementarno nepoznavanje Zakona o uduzenjima i Zakona o divljaci i lovstvu?????

Smejao sam se kao lud !!

Veceras je ispalo da je PLANA U PRAVU I DA SAMO JA TVRDIM NESTO DRUGO!!!

Pitam se da li ovi ljudi citaju nesto o lovu makar i ELEKTRONSKI LOVAC???

Knjigovodja koja vodi knjige u udruzenju je obavestila pismenim putem sekciiju da svi imaju pravo uvida u poslovanje udruzenja ,N.O.,svi lovci sem SLAVOLJUBA STOJADINOVICA i to je javno procitano na sednici U.O. u Velikoj Plani kojoj je i VELJA bio prisutan kao i na sekciji u Starom Selu 28.12.2012god i to je uslo u zapisnik sa izvsnog odbora!!

Kada sam zatrazio taj papir isyti mi nije dat jer je posle toga NEKAKO ZAGUBLJEN????Obecao sam tuzbu udruzenju,knjigovodji i predsedniku sekcije Staro Selo a ja kad nesto obecam .....

Moracu svedocima da dokazujem narusavanje mojih prava na osnovu Zakona o udruzenjima a kaznu ce platiti lovci ako je bude bilo!!!A bice je sigurno!!

Vise nema oprastanja!!!

Posle cu ja da ispadnem jer prijavljujem i tuzakam udruzenja za sitnice!!!

Sve polako isplivava ali sad ce mo da se tuzimo i da trazimo odgovorne za sve propuste!!

Samo kad ih puknes preko dzepa mogu da shvate da su pogresili!!!!

LSS ovo sto pokusava da zabludama u Velikoj Plani minira direktno mene vratice Vam se kao bumerang!!!

Za ovo sto pokusavate kaznicu Vas sa manje clanarina u LSS sa 5 udruzenja iz moje okoline!!

Izgubili ste 1500clanarina u 2013-14god!!!To je kazna!!!

Budete li nastavii da igrate prljavo i da podrzavate Donica u Plani sledi nova kazna !!!
1459 #10 Indjijanac
dana 19.01.2013. 06:28
KOSMAJAC A DIPLOMA?Foto
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,412
Najnoviji član: los

Poslednje vesti
Ponovo ptičji grip i zabrana lova
Otvoreno pismo
Preminuo je Bernard Loze, počasni predsednik CIC
Povodom tri godine mandata predsednika LSS
Dabar u Dunavu udavljen u mreži

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarVoganjac
Offline
· 24.11.2021. 16:43

Zelim da pozdravim sve kolege ovog foruma i da podelim radosni vest.... Dobio sam nabavku dozvolu i napokon kupujem pusku za dve nedelje😊koliko sam srecan nemogu vam opisati... 💓


avatarbogoljub
Offline
· 02.05.2021. 08:21

Hristos vaskrese


avatardalibor
Offline
· 24.03.2021. 09:49

Pozdrav kolege nakon duzeg vremena iveli 4


avatarLimun
Offline
· 13.03.2021. 20:30

Pozdrav Slavo takođe posle dugo vremena Bye


avatarslavaplana
Offline
· 06.03.2021. 12:42

Dobar dan posle 5god.


avatarbogoljub
Offline
· 10.01.2021. 07:20

Obradoviću srećan rođendan iveli


avatarPlaninko011
Offline
· 07.01.2021. 06:31

Hristos se rodi kolege i da proslavite praznike sa vasim porodicama u zdravlju i sreci.


avatarbogoljub
Offline
· 18.12.2020. 22:17

Srećan rođendan lovci Rodjendan
60,898,890 posete www.srbijalov.com