Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Održavanje lovačkog oružja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Održavanje lovačkog oružja
Podunavac

vlada lovac kaže:

Podunavac kaže:
Данас сам пробао нову четкицу коју сам купио на сајму, и веома сам задовољан са њом. Одлично скида наслаге олова, а релативно је мека и не може да направи никакву штету. Трговац ми рече да је увоз из Русије. Сад ми жао што не узех одма 2-3, него само једну за пробу. Овако изгледа.

Prava stvar za skidanje olovnih naslaga, imam je vec desetak godina, nisam znao da je uvoze iz Rusije, misleo sad da je negde kod nas prave.

Vlado ja sam sada ovakvu četkicu prvi put video u našim prodavnicama. Gde si je našao pre deset godina?
Tri prsta 2Kolce

Barbarosa
 Podunavac i ja koristim takvu četku već par godina, kupio sam je u Trofeju (s.c. 11 April).
Četka je odlična Odobreno

Podunavac
 Не знам како сам то пропустио? А баш волим све да видим и проњушкам.
Tri prsta 2Kolce

hercegovac
 I ja već 4-5 godina koristim istu cetku. Kupio na sajmu u NS. Bila mi interesantna i kupio da imam. Kad sam probao odmah mi bilo žao sto ne kupih još koju. Od tada stalno gledam po štandovima ali ih nisam vidio. Sjećam se da mije tada prodavač rekao da je turski proizvod.

Macvanski lovac

stojkuki kaže:
Probaj da nabaviš tehnički amonijak. Amonijak i čelik u uslovima normalnih temperatura i pritisaka ne reaguju, pa se sa njim čišćenje naslaga bakra i olova super rešava.
Rasklopis pusku skroz. Očistis od gareži.
Od plute napraviš čepić (ja sam nabavio one male apotekarske i dodatno ih obradio da pasuju kalibru) koji ce da udje u usta cevi odnosno da začepi cevku na ustima ali da bude dobro zatvoreno. Ovo je kritično jer curenje sa strane čepića dovodi do oštećenja brunira. Sa strane ležišta napuniš cev tehničkim amonijakom. Skroz. Ponovo, moraš jako paziti da ti ne kapne na brunir jer, ... ode .... izjede ga. Ja to radim spricem ... polako. Ostavis cevku ustima na dole, uspravno da odstoji, da amonijak odradi. Amonijak reaguje za olovom i bakrom. Čelik ne dira. Posle nekog vremena koje zavisi od zaprljanosti. Polako ispustis amonijak vadjenjem plutanog cepica. Izaći će čudo. Plavo, sivo, zeleno, .. od bakra i olova. Ondak ispereš vodom dobro (tuš ... skinem disperzor, cev sa blagim tokom vode doooobro isperem od amonijaka, opet je smer od ležišta ka kruni cevi a paziš da brunir ne bude u kontaktu amonijakom. A onda suva krpa i udriiiiii. dok se skroz ne posuši cev. To potraje i 20 minuta. Kanap i kao u vojsci ... cepaj rode krpice dok ne bude suvo. Potom lepo nauljis pa ponovo osušiš ....
Ovo se recimo radi nakon stotinak ispaljenih metaka iz karabina.
Ovo je fora koju su mi prodali momci koji često pucaju takmičenja. Tamo je varijanta da se ispali i po 60 70 metaka pa i više za dan.
Probao, radi i od tada ja jednom godišnje recimo ovako očitim cevke iz kojih dosta pucam.
Roble su dobre i one u sebi imaju amonijaka i ostalih sredstava koje rastvaraju ali cini mi se da je ova prica sa amonijakom ipak delotvornija, barem se meni tako pokazalo. U najmanju ruku je jeftinija i to značajno.

Mogu li ovako da se tretiraju sacmene cevke i ima li potrebe za tim?
Rodjen da budem lovac

ssekir75
 могу ал нема потребе.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

vlada lovac

Podunavac kaže:
Vlado ja sam sada ovakvu četkicu prvi put video u našim prodavnicama. Gde si je našao pre deset godina?

Na sajmu u Nisu, ne secam se na cijem standu

stojkuki
 Da ... lovacku pusku nema potrebe da cistis drugacije nego standardno, ...

pavlepavlaka
 Da li pri ciscenju lovacke puske onom mesinganom ili ne znam od cega je tacno spiralnom zicom moze da se osteti cev kod LP?
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

tomo vrbas
 Mesinganom ne mozes ali ako je celicna gledaj da je ne proterujes kroz usta cevi i da je kroz ista vracas da nebi ostetio krunicu na ustima cevi!

pavlepavlaka
 Ne znam mislim da je mesinfana ali ja sam je vuko napred nazad kako da znam koja je i da li moze da steti?

DakiNS
 Po boji, mesingana je žuta a čelična sivo-crna.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

pavlepavlaka
 Moja je celicna, ali ja sam trljao napred nazad pprvo nauljim pa onda da li nisam nesto ostetio?

DakiNS
 Obriši dobro cevku i pogledaj kroz nju , kazaće ti se samo.

pavlepavlaka
 Ta fleka sto je bila tu je sve isto mozda je fleka zbog toga pojavila nema veze nista joj ne fali barem tako mislim a i da fali sta ja tu mogu

DakiNS
 Ne sekiraj se , neće promeniti ništa na cilju , samo redovno održavaj.

tomo vrbas
 Tesko da ce fleka da nastane od cetke ona moze samo da ti ostavi uzduzne risove ili da ko sto osam pre rekao okruni vrh cevi(krunicu)!E sada fleka moze biti i od nagomilanog olova i nona se vidi kao ispocenje na unutrasnjosti cevi,a ako je od rdje onda bude kao udubljenje nagrizeno!I sto kaze Daki nema mnogo brige nema nikakvih smetnji u daljoj eksploataciji puske!

Podunavac
 Ne može ni čelična spiralna četkica da ošteti cev. Ali ta se četka kroz cev provlači od ležišta prema ustima cevi samo u jednom pravcu.
Tri prsta 2Kolce

kimi

Podunavac kaže:

Ne može ni čelična spiralna četkica da ošteti cev. Ali ta se četka kroz cev provlači od ležišta prema ustima cevi samo u jednom pravcu.

Što samo u jednom pravcu?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

nidzamotocross

Podunavac kaže:

Ne može ni čelična spiralna četkica da ošteti cev.

Odobreno
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1790 29.06.2025. 11:38
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Porez na oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 233 17.01.2025. 08:58
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,728,997 posete www.srbijalov.com