Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
viktor
 Pozdrav kolege
Nisam cesto na forumu,Ali pratim sta se desava.
Ako nas 80 ili 70 000 lovaca nismo mogli nametnuti nase (recimo)preporuke u vezi zakona i boljeg lovstva,
niko nam nije kriv.
Nadajmo se mozda ulaskom u EU? Da ce uskladiti zakone sa evropskim.
Kolce

IvicaL

viktor kaže:

Pozdrav kolege
Ako nas 80 ili 70 000 lovaca nismo mogli nametnuti nase (recimo)preporuke u vezi zakona i boljeg lovstva,
niko nam nije kriv.
Kolce

A kojim Evropskim ??? Onim rigoroznim i losim za lovce ili onim boljim ??? Nije isti zakon u Finskoj, Norveskoj, Nemackoj, Spaniji,... Jaaaaako su razliciti a svi su Evropski
lala, pa sta

IvicaL
 Pre neko vreme se spominjao orman za cuvanje i drzanje oruzja, pa je tu bilo milion raznih komentara i nedoumica. Pa da ne bi mnogo razmisljao ja sam napravio ovaj.
1.5mm celicni lim
okretna brava plus mesto za katanac za glavna vrata
posebna polica sa okretnim kljucem unutra za municiju
cena 6000 rsd
lala, pa sta

IvicaL
 i opet muka sa slikama
lala, pa sta

IvicaL
 sl2
lala, pa sta

IvicaL
 sl3
lala, pa sta

dzudzubajac
 Bravo 2 kolega

I ja ću praviti nešto slično za vikend, samo bez police za municiju. Ne znam jel ko obraćao pažnju ali sad ne piše u pravilniku da se oružje mora držati odvojeno od municije za fizička lica i kolekcionare.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

klaja
 Ivice to je to..zadovoljava
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

viktor

IvicaL kaže:

viktor kaže:

Pozdrav kolege
niko nam nije kriv.
Kolce

A kojim Evropskim ??? Onim rigoroznim i losim za lovce ili onim boljim ??? Nije isti zakon u Finskoj, Norveskoj, Nemackoj, Spaniji,... Jaaaaako su razliciti a svi su Evropski

viktor
 Pa kolega ,recimo Francuskim.
On bi nam odgovarao 100%

ssekir75
 све што се копира из евРОПСКЕ уније копира се такода буде најгоре за грађане.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

IvicaL
 Da, u tome i jeste problem. Nece nama da narede valda da kopiramo bolji,...
lala, pa sta

sasaruma
 Pozdrav kolege lovci.Ovaj zakon i nije toliko opasan koliko je ne jasan.Kontaktirao sam SUPu Rumi gde zivim i oni nemaju pojma,jedino sto znaju je to da treba lekarsko uverenje za onoga ko podnosi zahtev za nabavku oruzja.

Kile_
 Postavlja se pitanje da li ce postojati program kao citac lk tako i citac oruznog lista.jer prilikom kupovine municije za lk kako ce znati da li taj kalib imas a uslov je za kupovinu...
Samo 300 i 4x4

stojkuki
 Jelte moliću lepo da mi neko pojasni,... koje lekarsko uverenje? od koga?
Nesto nisam našo podatak di se to s'oprostenjem vadi, ... Medecina rada, ... jel kod ortopeda, ili mozda nefrologa, .. ili ned'o svevišnji, ... urologa, ... ne nađoh možda sam samo ja neupućet, ...nenaćitan ...

skojic
 Što se tiče ormana ja nisam pravio ali sam kupio za 8 cevi 250 € a za 5 je bio 200 €
skojic priložio/e:
20151120_153407.jpg 20151127_155016.jpg

Svetislav Bato Kojić
Lov srbijalov i Žene enaidu zajedno

skojic
 evo još koja slika
skojic priložio/e:
20151120_153512.jpg 20151120_153624.jpg

Svetislav Bato Kojić
Lov srbijalov i Žene enaidu zajedno

AcaNik
 После годину дана се сетили да критикују закон.

http://lorist.co....ravilnika/

DakiNS
 Ovaj zakon jednostavno tera ljude da pored legalnog nabavljaju i ilegalno oružije. Kako ne mogu da shvate da ovaj narod jako dugo pamti svoju istoriju . Retko se sastavi generacija bez nekog rata , navikli smo da treba biti spreman na svakojake nedaće. Ukoliko ostanem bez legalnog oružija siguran sam da neću biti nenaoružan. Izazvaće totalni kontraefekat.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75

AcaNik kaže:

После годину дана се сетили да критикују закон.

http://lorist.co....ravilnika/

Гледам и не верујем.....
Јеремија (прво)борац за права ловаца.....

Само ми боде очи то што је испод ПОМПЕЗНОГ НАСЛОВА наведено "Od autora Lorist press - 22. март 2016." иако је на крају текста наведено "AUTORI: DULE ILIĆ, BRANISLAV ŽIVKOVIĆ"

Велики број читалаца ће помислити да је Јеремија покренуо неку иницијативу, или чак да је нека иницијатива уопште и покренута....

Сама информација је иначе професионално катастрофална.
Помпезан наслов који нема везе са текстом, јер овде се не ради о иницијативи него о представци два (оправдано) незадовољна човека правилницима који су у прилогу Закона о оружју и муницији.
Очигледно је да се ради о писму или допису 2 лица, али се не види коме је допис упућен.
ИНИЦИЈАТИВА за измену прописа се покреће на сасвим другачији, законом уређен, начин.

Још један пример дилетантизма и покушај остваривања јефтиних поена на ловачкој муци.

Тек на основу оваквог става АУТОРА ПРЕДСТАВКЕ, УО ЛСС је донео одлуку о формирању радне групе која ће покушати да измени заиста неприхватљиве Правилнике...али, по мени је то на далеком штапу и доообрано закаснело....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,627,341 posete www.srbijalov.com