ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
|
Podunavac |
Objavljen 22.03.2016. 19:45
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
skojic kaže:
Što se tiče ormana ja nisam pravio ali sam kupio za 8 cevi 250 € a za 5 je bio 200 €
Druže odličan je. Ovaj sigurno ispunjava zakonsku normu.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 22.03.2016. 19:54
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Par stvari:
- Zakon o oružju je donet pre oko godinu dana, a njegova primena je počela od 01. marta ove godine; dakle, ako su lovci, lovačke organizacije i naročito čelni lovački funkcioneri ćutali kad je Zakon o oružju izglasavan, sada se, nakon godinu dana, buniti protiv odredbi tog Zakona je opet jedna vrsta naknadne pameti i jalov posao sve dok ne bude izabran novi saziv Skupštine Srbije i dok ne bude formirana nova Vlada Srbije, a do toga će proći par meseci sigurno, pa će biti mnogo prečih poslova...
- Posebno je pitanje kako sada zaustaviti primenu zakona, kada je Skupština Srbije raspuštena i raspisani izbori na svim nivoima? Ko može da preinači skupštinsku odluku donetu prošle godine vezano za Zakon o oružju i početak njegove primene?
- Što se tiče Pravilnika, tu je situacija jednostavnija, i tu nadležni ministar (ministri) mogu (još uvek) da urade izmene nekih pravilnika samo ako bude bilo političke volje za tako nešto, i ako pritisak lovaca i vlasnika oružja bude dovoljno velik i dovoljno istrajan.
Jasno je da će kao i mnogo puta do sada inertnost pre svega čelnika lovačkih organizacija, a i lovaca samih, doći glave lovstvu i dodatno zakomplikovati ionako komplikovanu situaciju u vezi lovstva, oružja i regulative. Kada su predsednik i zamenik predsednika LSS Šormaz i Kovačević kao narodni poslanici ćutali prilikom donošenja Zakona o oružju, sada svi lovci i vlasnici oružja plaćaju ceh tog njihovog ćutanja.
Slažem se da je text objavljen na Loristu 'bez glave i bez repa' - niti se zna kome je to pisanije što je objavljeno upućeno, niti u kom svojstvu potpisnici pišu, da li kao članovi uprava nekih organizacija ili kao pojedinci-fizička lica (Bane Živković je član UO LSS, a Dušan Ilić je, ako se ne varam, predsednik NAOS-nacionalne organizacije za oružje)? Da li je taj text deo nekog šireg dopisa (kome upućenog?), pa je samo istrgnut deo?
Ma džaba se troši vreme i energija, kad je tajming i način na koji se SADA traže promene pogrešan.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 22.03.2016. 19:58
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
ЛСС, ЛСВ и ЛСЦС треба да пошаље сваком ЛУ у Србији одштампан ЈЕДНОБРАЗАН ОБРАЗЛОЖЕН ЗАХТЕВ ЗА ОБУСТАВУ ПРИМЕНЕ И ИЗМЕНЕ ПРАВИЛНИКА ДОНЕТИХ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ НОВОГ ЗАКОНА О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ, адресиран на Министарство унутрашњих послова, који би потписали ловци именом и презименом, са уписаним бр.лк. и ЈМБГ........ и да обавежу ЛУ да потписане Захтеве доставе у ЛСС у року од 7 дана.
Тако прикупљене Захтеве са потписима, рецимо 50.000 ловаца, би требало предати надлежном Министарству, медијима, премијеру...свима....
Е онда би, можда, неко, размислио о томе....
Цео посао може да се заврши за 7 до 10 дана, и да пре избора буде достављено где треба...
ПОШТО ЈЕ ЛСС легитимни представник 80.000 ловаца, којег уредно плаћамо, ОН је тај који треба да покрене иницијативу за измене Правилника, а не појединци или поједина ЛУ....
ИНАЧЕ... КОЈИ ЈЕ СМИСАО ПОСТОЈАЊА ЛСС-а???

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 22.03.2016. 20:05
|

Lovčina

Upisa: 1301
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
A njih prosto zabole jer ce oni se i snaci,a mi cemo da naje..bemo i za njih! |
|
|
|
Barbarosa |
Objavljen 22.03.2016. 20:27
|

Stari član

Upisa: 245
Pristupio: 24.09.2012. 20:21
|
Ahaa...evo sad će da ga promene, čim NAOS podnese peticiju.
Mada kad razmislim, postoji mogućnost da ga izmene... ali tako da bude još gori.  |
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 22.03.2016. 20:47
|

Lovčina

Upisa: 1301
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Jaoj ja bi taj naos zabranio zajedno sa ruzicevim zelenima i ostalim nvo organizacijama samo su nam stetili i isli protiv nas vlasnika oruzija! |
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 22.03.2016. 21:08
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
ISKLJUCIVO LAPANJE LOVACKIH PARA I LICNA PROMOCIJA GOMILE MEDIOKRITETA,PARAZITA I LEZILEBOVICA.
Posto kod nas sve promene zadnjih 25 godina idu na gore,ne dirajte nista,ko Boga vas molim.
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 22.03.2016. 21:24
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
tomo vrbas kaže:
Jaoj ja bi taj naos zabranio zajedno sa ruzicevim zelenima i ostalim nvo organizacijama samo su nam stetili i isli protiv nas vlasnika oruzija!
 |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 22.03.2016. 21:33
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Mislim da nemamo dobar stav prema NAOS-u . Imamo zajedničku ljubav prema oružiju , kao i sa kinolozima , zajedničku ljubav prema psima. Ko su članovi NAOS-a , pa mi , ljubitelji oružija , pored toga i ljubitelji prirode i kinolozi. Imamo zajednički cilj , muče nas isti problemi . Sami članovi NAOS-a ne mogu mnogo učiniti bez šire podrške svih ljubitelja oružija , na kraju krajeva šta smo to pa mi učinili ? Naš predsednik (glavni LoSoS) koji je predložio nekoliko amandmana nije bio uopšte na skupštini niti glasao , kako onda da očekujemo da to neko drugi učini u naše ime . Ispravite me ako grešim , ili podržite svaku inicijativu da se postojeći zakon promeni u našu korist pa ma ko da je predlagač ili inicijator ideje.
NBDSSS
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
sasaruma |
Objavljen 22.03.2016. 22:03
|

Stari član

Upisa: 375
Pristupio: 17.03.2016. 21:10
|
Ukinuti sve lovacke saveze i vratiti sve na nivo opstinskih lovackih saveza kao nekada i onda ce sve da bude u redu. |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 22.03.2016. 22:17
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Jes' DakiNS istinu zboriš.
Al ovi naši i sad ćutU tj, oću da kažem, ne pametuju ni sad kad nisu onomad kad su trebali 
Godinu dana su razmatrali?!? ... ta mante se ...
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
sasaruma |
Objavljen 22.03.2016. 22:19
|

Stari član

Upisa: 375
Pristupio: 17.03.2016. 21:10
|
canis aureus kaže:
Jes' DakiNS istinu zboriš.
Al ovi naši i sad ćutU tj, oću da kažem, ne pametuju ni sad kad nisu onomad kad su trebali 
Godinu dana su razmatrali?!? ... ta mante se ...  E bas tako |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 22.03.2016. 22:35
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Čekajući "vaše" možemo se polako opraštati od oružija i lova . Svi smo mi naši , i lovci i NAOS i kinolozi, Samo treba da se ujedinimo u zajedničku akciju . A da se manem , ne verujem , i ja sam rođen u Sremu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Barbarosa |
Objavljen 22.03.2016. 22:35
|

Stari član

Upisa: 245
Pristupio: 24.09.2012. 20:21
|
Da se izmeni zakon...od toga nema ništa, da se izmene pravilnici...teško. Kasno gospodo, kasno...
Očekivali smo da novi zakon olakša nabavku oružja, da smanji diskreciono pravo mup-a, da se dozvoli reloading, da imamo manje taksi...
Dobili sve suprotno: potrebno navesti opravdani razlog za nabavku (zašto mi treba razlog? Zar mi Ustav ne garantuje pravo na ličnu bezbednost?), lekarski kao za kosmonauta, diskreciono pravo ostalo čak se i proširilo, a ne vidim zašto? Zar nije dovoljna potvrda iz suda i pregled za kosmonauta?
Reloading može, ali mora da se polaže obuka za rukovanje minsko eksplozivnim sredstvima!?
Tek glupost da oni koji imaju oružije od ranije, a nisu prošli "obuku u rukovanju" moraće da polažu i to po ovim novim "povoljnim" cenama 
Mislim se nešto, pa što nisu tražili da svi koji imaju dozvolu za vožnju ponovo polažu kada su menjali zakon o saobraćaju...jer po ovome to tako treba.
Na kraju dođem na ono što kaže kolega Mrwa "Posto kod nas sve promene zadnjih 25 godina idu na gore,ne dirajte nista,ko Boga vas molim."
Ne pada mi napamet da više podržavam ikoga, jer sve njih zajedno baš zabole za probleme nas (l)ovaca, bitno je samo gde i šta ima da se drpi i kakvu ličnu korist mogu da navuku po raznim udruženjima, savezima, strankama...
Tako da, što se mene tiče...naos...lss...lsv...  |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 22.03.2016. 23:20
|

Lovčina

|
Где пише да мора да се прође обука у руковању минско експлозивним средствима? |
|
|
|
mihailo |
Objavljen 22.03.2016. 23:22
|

Veteran

Upisa: 572
Pristupio: 05.10.2010. 10:39
|
Sremac75 kaže:
ЛСС, ЛСВ и ЛСЦС треба да пошаље сваком ЛУ у Србији одштампан ЈЕДНОБРАЗАН ОБРАЗЛОЖЕН ЗАХТЕВ ЗА ОБУСТАВУ ПРИМЕНЕ И ИЗМЕНЕ ПРАВИЛНИКА ДОНЕТИХ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ НОВОГ ЗАКОНА О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ, адресиран на Министарство унутрашњих послова, који би потписали ловци именом и презименом, са уписаним бр.лк. и ЈМБГ........ и да обавежу ЛУ да потписане Захтеве доставе у ЛСС у року од 7 дана.
Тако прикупљене Захтеве са потписима, рецимо 50.000 ловаца, би требало предати надлежном Министарству, медијима, премијеру...свима....
Е онда би, можда, неко, размислио о томе....
Цео посао може да се заврши за 7 до 10 дана, и да пре избора буде достављено где треба...
ПОШТО ЈЕ ЛСС легитимни представник 80.000 ловаца, којег уредно плаћамо, ОН је тај који треба да покрене иницијативу за измене Правилника, а не појединци или поједина ЛУ....
ИНАЧЕ... КОЈИ ЈЕ СМИСАО ПОСТОЈАЊА ЛСС-а???
СМИСАО ПОСТОЈАЊА ЛСС-а ЈЕ ДА НЕМА СМИСЛА ШТО ПОСТОЈИ |
|
|
|
IvicaL |
Objavljen 23.03.2016. 00:54
|

Veteran

Upisa: 779
Pristupio: 07.02.2013. 10:13
|
Ja ne znam kako vi i dalje ne vidite da je TAJ zakon nama napisao iz belosvetskog vrha i rekao da se usvoji. Ni mi a ni oni u skupstini se nismo nista pitali niti cemo.
Zapad nam je to nametnuo i mi mozemo samo odskakivati od zemlje od cuda i neverice,...
Ma da svi potpisemo neke peticije sa sve jmbg,... i krvnom grupom naseg dede,... nece se nista promeniti.
A o kakvim vi izborima pricate????? kad se odavno zna da su izbori suvise ozbiljna i velika stvar da bi se prepustili narodu
mislite o tome
lala, pa sta
|
|
|
|
HANTER |
Objavljen 23.03.2016. 07:45
|

Član

Upisa: 165
Pristupio: 20.08.2009. 12:27
|
AcaNik kaže:
Где пише да мора да се прође обука у руковању минско експлозивним средствима?
Piše ti u zakonu o oružju i municiji
Spravljanje municije
Član 21
Članovi streljačkih i lovačkih organizacija koji imaju registrovano oružje iz kategorije B i koji su obučeni za rukovanje eksplozivnim materijama [/b]mogu, na osnovu rešenja nadležnog organa kojim im je odobreno spravljanje municije za sopstvene potrebe i potrebe njihovih streljačkih i lovačkih organizacija, spravljati municiju u skladu sa propisima koji regulišu nabavku, upotrebu, promet i smeštaj eksplozivnih materija.
Ja položio to kod savetnika tako se zovu za tu obuku i košta 8000 dinara najmanje pa do 12000 dinara( Potvrda o stručnoj osposobljenosti lica na poslovima transporta opasnog tereta-punilac eksplozivnih materija -Klasa 1) -tako glasi potvrda. Neće izaći nikakav pravilnik za punjenje, neko podnosiš zahtev MUP-u zajedno sa uverenjem da si obučen pa ti oni donose rešenje tako kaže zakon, ali neznam kolika je još taksa za rešenje
MIHAJLO
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 23.03.2016. 08:15
|

Lovčina

|
Разлика у руковању експлозивним материјама и минско експлозивним су ко небо и земља  |
|
|
|
HANTER |
Objavljen 23.03.2016. 08:50
|

Član

Upisa: 165
Pristupio: 20.08.2009. 12:27
|
[quote]AcaNik kaže:
Разлика у руковању експлозивним материјама и минско експлозивним су ко небо и земља :
materije klase 1 su ti, sve Eksplozivne materije-pirotehnika, municija, barut, privredni eksploziv, sporogoreći štapin... i meni je ovo trebalo i zbog drugih stvari rad sa vatrometima, ali siguran sam da je za dobijanje Rešenja za spravljanje municije potrebna Potvrda o obučenosti za rukovanje eksplozivnim materijama, jedino ako ne promene Zakon pa ne navedu da ce doneti i pravilnik za punjenje municije.
MIHAJLO
|
|
|