Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
kaludra
 ne znam dal su znali za novi zom ovi koji su ih pohvalili ali...
http://www.blic.r...om/b6680sn
a na drugoj strani odma diskriminacija invalida po pitanju zom-a
po toj logici svi paraolipijci i drugi koji su u streljackom sportu... itd ne smeju koristititi i posedovati oruzje .....da ne sirim dalje
vec mi je muka od tih koji su pisali zom

kaludra
 jbte sad prosetah po dnevnim novinama
satara ,noz ,sekira,cekic...
http://www.blic.r...ce/sh2c0dd
http://www.blic.r...om/epz7p3p
....

vladimir krusevac
 Nema ovde vajde,lopovska drzava,takva su i lovacka drustva,savezi i kraj.
vladimir krusevac

AcaNik
 s6d7.turboimg.net/t1/26609894_5522712.jpg

Lala
 Možda još uvek nije sve gotovo, nešto će se možda pozitivno desiti. Ne pričam napamet.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ssekir75
 лало, неће можда него ће сигурно. мора да се деси! ово јеј едноставно толико ван памети да нема шта више да се дискутује. понављам, тај ко је преписивао правилник о лекарском није приметио да он важи за ПИЛОТЕ ЛОВЦЕ, а не за нас обичне ловце. а друго, ово око обуке, па ..бо те миш, људи имају пушке по 40 и јаче година, ловили или не небитно, и ти ћеш сад старца од 80-90 година да шаљеш на обуку??? ретроактивно се закони не примењују колко се ја сећам. тек ће цена оружја на црно да скаче...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

MMilos
 Nisu ni svesni šta su napravili...

Ovakvim zakonom će ubiti legalno tržište oružja, i upropastiti sve koji od toga žive - dakle uvoznici, prodavci, puškari, etc...

A to naravno znači cvetanje crnog tržišta i povećanje broja nelegalnog oružja...tako da će ona debilna procena od 200.000 - 900.000 komada nelegalnog oružja kod Srbalja drastično da poraste pa će da bude množenje sa datumom da se dobije gornja granica?!

NapreDNO, zar ne?Sad

Tomash
 Nije toliko problem zakon kao takav, jer on je bio javan, bio je na raspravi....,

PROBLEM SU PRAVILNICI (Pocevsi od pravilnika o lekarskom pregledu), njih je neko samoinicijativno doneo bez ikakve kontrole, i zdravog razuma, bez bilo kakve rasprave i misljenja strucne javnosti, bez misljenja struke i uopsteno bez ikakvog misljenja bilo kakve javnosti koje se ti pravilnici dotiču...

U svim raspravama u skupštini se pominjao psiho test kao glavni razlog zdravstvenog pregleda, a niko živi nije pomisljao da će imbecili na vlasti poturiti uz to i milion drugih testova kojima se razoružava narod samo tako!

Znači, srčani bolesnik (kome je terapija šetnja po prirodi)- ne može oružje,
imaš šećer-NE MOŽE ORUŽJE,
imao si pušku i/ili karabin....35-40 godina i lovio sa njima - Znači treba ti jedno 40-50 hiljada da polažeš-u Prevodu:NE MOŽE ORUŽJE AKO NEMAŠ DA PLATIŠ!!!

Ej bre STOKO!!!
Pa vi ste tu da služite narod, a ne da narod služi VAS!

Pravilnici na mala vrata razoružavaju narod, ubijaju lov i kinologiju!
Pravilnike niko ne kontroliše, to je siva zona da se radi šta se prohte.

Zakon kao zakon, sam po sebi, je još i dobar(ima manjkavosti, ali je bar bilo javno, pa smo mogli reagovati...ili barem naši čelnici saveza koji su u skupštini,(zabole ih za nas)), ali ovi zakonodavci nas na mala vrata UBIŠE!

Mene lično ne, ja sam još mlad, ali....
Sa kim ću Bre ja u LOV, ako ovo ovako ostane?!

Pa svaki dan vam kupujem nekakvu akcizu, auto mi ide na akcizu a ne na gorivo, uzmite mi i lovu za lekarski, i za preregistraciju, daću Vam para koliko god treba, ali mi ne ubijajte družinu, skim bre u lov?

Ja sam loviti neću...

Pamet u glavu gospodo lovci, i da podržimo svaku inicijativu protiv ovih glupavih pravilnika za razoružavanje kolega.

krilas
 Kolega Tomash, pa sve ovo nije ni malo slucajno, sve se radilo planski, i stavljeni smo pred svrsen cin! E sad, ako smo ...... masa, onda ce to tako da prodje i ostane, a ako ne , pa proba li su. I ovako su nam drzavu i vojsku sveli jos malo pa na beogradski pasaluk ( a izgleda da im je to namera) a nase drzavno i ostalo vodjsvto (najblaze receno ) cuti i pravi se da je sve ok i da nista ni oni ni mi ne vidimo i neznamo! SRAMOTA!
Siroma

Lala
 Na Srbijalov portalu sam prisutan 7 godina, i nisam do sada video da su neki propisi izazvali ovakav sveopšti revolt u svetu lovstva.

Napisao sam već da je nezadovoljstvo novim propisima i revolt ovaj put krenuo 'odozdo', od lovaca, kada su objavljeni ovi nesretni pravilnici i kada je svaki lovac pojedinačno bio opleten, neko finansijski, a neko bogami i suočen sa ozbiljno mogućnošću da ostane bez oružja i bez šanse da se i dalje bavi lovom. Vox populi (glas naroda) je ovaj put bio dovoljno glasan i jasan da natera neke ljude da se barem zamisle, a za dalje od toga, videćemo...

Postoje indicije da su neki od naših (lovačkih) glavešina verovatno bili još ranije upoznati sa sadržajem nekih pravilnika, ali izgleda nije im padalo na pamet da reaguju! Da li vam ovo zvuči poznato? Smile

Mislim i znam da i u ovoj i ovakvoj Srbiji postoje ljudi koji hoće i žele (a valjda i mogu) da promene bar ove pravilnike koji zasigurno vode u propast lovstvo, lovnu kinologiju, lovačke organizacije, lovni turizam, promet oružja i lovnu struku. Znam da takvi ljudi, iskreni zaljubljenici u lov, čine sve što je u njihovoj moći da se primena pojedinih pravilnika odloži i da se hitno pristupi izmeni istih. Ne želim da detaljišem, koraci koji se preduzimaju ovih dana su vrlo ozbiljni i postoje šanse da se nadležni, suočeni sa opštim nezadovoljstvom lovaca i vlasnika oružja, ipak preispitaju, da se dozovu pameti i povuku ili izmene neke od donetih pravilnika. Kada cela ova frka oko seta propisa prodje, biću slobodan da napišem KO je, KADA, i NA KOJI NAČIN pokušao (a nadam se i da će uspeti) da ovo sve privede normali.

Mislim da će mnogi biti iznenadjeni.

Ne mogu da verujem da su tvorci ovih pravilnika bili toliko kratkovidi da nisu mogi da predvide posledice svojih umotvorina! Prosto se ne mogu oteti utisku i osećaju da je neko svesno pokušao da syebe sve čega se dotiče u tim pravilnicima.

Baki58
 Ovo je ne verovatno kao prvo pozivaju se na eu, pa zasto onda nisu prepisali zakon od Svetske,Svajcarske ,Austrije ,Nemacke ili neke druge normalne zemlje. Sada lovac ako oseti neki mali psihicki problem ili vec nesto drugo nece smeti da se javi lekaru za pomoc jer direkno ostaje bez oruzja, molim vas gde to jos ima u normalnom svetu. Sledeca stvar ako je zakon jednak za sve,stacemo onda sa strancima koji dolaze da love kod nas,dali ce ih grupa lekara cekati na granici izvrsiti pregled i naplatiti 100€? EEE Zemljo Srbijo...
Branislav

kaludra
 sad kad je sormazu doslo iz dupeta u glavu kao iskusnom preletacu(da ne kazem da ce izgubiti min.mesto)
pokrenuo validnost istog zakona,
e pa ako su lovci zavisni od koje kakve bagre onda nek voda nosi.
jedna jaka licnost (iz lov sfere)bi to sve promenila.
usli bi u skupstinu na velika vrata

Lala

kaludra kaže:

sad kad je sormazu doslo iz dupeta u glavu kao iskusnom preletacu(da ne kazem da ce izgubiti min.mesto)
pokrenuo validnost istog zakona,
e pa ako su lovci zavisni od koje kakve bagre onda nek voda nosi.
jedna jaka licnost (iz lov sfere)bi to sve promenila.
usli bi u skupstinu na velika vrata

Nije Šormazu ništa došlo nego je lovačka raja počela opasno da gundja, pa je onda tek kad su ukapirali da če biti priično gadno kad počne odliv članstva zbog nekoliko pravilnika na inicijativu nekoliko članova UO LSS oformio radnu Radnu grupu na čelu sa Banetom Živkovićem iz Žagubice, koja treba da proba da vadi kestenje iz vatre naknadno, kad već g.Predsednik nije prstom mrdnuo kad je trebao.

Evo vam i jedna vrlo zanimljiva informacija koja je, koliko sam saznao, juče javno izrečena: postojala je ideja da se prošle godine u okviru Skupštine Srbije oformi jedna vrsta lovačkog kluba u koji bi ušli poslanici lovci bez obzira na partijsku pripadnost!!! Ako su moje informacije tačne, ideja je bila da se poslanici lovci zajedno bore za interese lovaca i lovstva, i da imaju usaglašen nastup u Skupštini kada se raspravlja o propisima koji se tiču lovstva, lovaca i divljači. To je mogla biti odlična stvar samo da je bilo volje kod nekih ljudi da se to uradi.
Šta mislite ko je odbio da se tako nešto osnuje?!? Imate pravo 2 puta da pogadjate! Grin

kaludra
 uuf prijatelju to bi billa prava stvar slicno ili ko ugledu na nemce

AcaNik
 Станка са сигурних 50 000 гласова би била парламетарна странка сигурно! Каква би онда била ситуација у ловству можемо само да нагађамо Smile

Tomash

Lala kaže:

Evo vam i jedna vrlo zanimljiva informacija koja je, koliko sam saznao, juče javno izrečena: postojala je ideja da se prošle godine u okviru Skupštine Srbije oformi jedna vrsta lovačkog kluba u koji bi ušli poslanici lovci bez obzira na partijsku pripadnost!!! Ako su moje informacije tačne, ideja je bila da se poslanici lovci zajedno bore za interese lovaca i lovstva, i da imaju usaglašen nastup u Skupštini kada se raspravlja o propisima koji se tiču lovstva, lovaca i divljači. To je mogla biti odlična stvar samo da je bilo volje kod nekih ljudi da se to uradi.
Šta mislite ko je odbio da se tako nešto osnuje?!? Imate pravo 2 puta da pogadjate! Grin

Jel onaj sto ga krstili Zecom?
Jel, jel.....

Ne mogu da podnesem neizvesnost......i srecni dobitnik je.................jeeeeeeeeeeeeeeee, jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..........................................:

sasaruma
 Kako da podrzimo g.Zivkovica mislim na koji nacin

velja
 ...i ja se to pitam,kako mi obicni lovci da podrzimo zivkovica i na koji nacin da se borimo za svoja prava?
8x57jsStari

IvicaL
 Ajde pocnimo od nas samih. Pitajmo nase starije kolege lovce, koji su sada u jeku poljprivrednih ili nekih drugih radova i nemaju vremena da se lovacki bas informisu, da li znaju da ce morati da polazu za lovacku pusku koju su uspesno nosili 35 i vise godina, da li znaju sta ih ceka na lekarskom pregledu, da li znaju da nece moci nositi sinovu ili bratovu pusku u lov ako i taj drugi ne ide i jos pride ne potpisu u supu ko je zajmodavac i zajmoprimac itd

Poenta je da mnogi pojma nemaju sta se skuvalo u skupstinskom loncu
Pitajmo ih i informisimo usmeno pa ce i njihov glas da se cuje

I to sad ih pitajmo pre VELIKIH IZBORA
lala, pa sta

AcaNik
 Питао не питао исто је, не занима их нити желе да те чују шта им причаш! Убеђени су да је то само мало галаме и да ће све бити по истом као и до сада Sad

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,639 posete www.srbijalov.com