Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
Lala
 Još malo informacija: ovih dana je predsednik LSV Milovančev, posle izvesnih kritika koje je čuo od delegata skupštine LSV, krenuo sa obilaskom LU po Vojvodini, a kao povod sastanaka je upravo početak primene ovih novih propisa. Do sada je bilo koliko znam dva sastanka sa više LU, a za ponedeljak se planira treći, u novosadskoj opštini. Da li je Milovančev shvatio kuda vode novi propisi pa želi da uz pomoć članstva LSV pomogne Živkoviću i pokrene stvari u korist lovaca, ili je obilazak vojvodjanskih LU eto slučajno pao baš u jeku predizborne kampanje, ne znam, ali kako god bilo, ovim potezom je predsednik LSV pokazao da ume da spoji 'lepo sa korisnim', jer, koliko sam upoznat, pored teme oko propisa na tim sastancima je bilo govora i o plaćanju članarine za LSV, gde izgleda škripi. Videćemo da li će i šta će daje preduzeti LSV konkretno oko propisa.

Predsednik LSV Šormaz je bio preokupiran drugim stvarima (sastanak FACE u Beogradu, o tome ću posebno pisati, veselo...), pa je ceo teret pokušaja promene novih propisa prebacio na Živkovića (brigo moja, predji na drugoga!), iako je i Bane bio jedan od izlagača na FACE sastanku. Bane Živković je na svoja pleća preuzeo ogroman teret i nezahvalnu ulogu da 'vadi fleke' koje nije napravio i sa pozicijom da ukoliko uspe u izmenama propisa, onda će dobar deo zasluga skoro sigurno sebi pripisati Šormaz, a ako ne uspe, onda će Bane ispasti kriv, a Šormaz oprati ruke! Kladim se da se na to ide!

U svom trudu i jurnjavi da se spreči velika šteta po lovstvo i lovce Bane Živković je (neočekivano?) dobio veliku pomoć od jednog političara. Upoznat sam prilično šta se dešavalo i dešava, ali još uvek neću o imenima, da me ne bi neko optužio da predizborno lobiram za nekog. Zato i govorim da možda nije sve gotovo, i da će nesretni pravilnici (neki od njih) biti korigovani, možda već do kraja meseca? Mislim da zaista treba lovcima preneti šta ih čeka i kakve troškove i obaveze da očekuju ako sve ostane kako je sada. Takodje mislim da uprave LU treba da zauzmu svoje zvanične stavove i da preko lovačkih saveza upute svoje nezadovoljstvo; podsećam da po zakonu lovački savezi zastupaju svoje članove pred državnim organima, pa hajde da poštujemo zakon, i uradimo kako je predvidjeno. Dakle, sasvim dovoljno je da uprave LU na svojim sastancima sroče dopis svom savezu u kojem izražavaju nezadovoljstvo skoro izvesnim štetnim posledicama novih propisa. Time će LU indirektno obavezati svoje saveze da na osnovu njihovih stavova reaguju kod državnih organa. Dakle, kolege, pritisnite svoje predsednike LU i LD, i svoje delegate po skupštinama LU, da rade svoj posao; oni neka pritisnu savez, itd.

Inače, ova tema je, iako nova, veoma posećena, naročito od neregistrovanih gostiju. Pošto imam kao administrator uvid, mogu da kažem da je izgleda ova tema pod budnim okom zainteresovanih, koje ovom prilikom srdačno pozdravljam. Samo čitajte, lebac vam vaš, evo šta ste naradili svojim neodgovornim ponašanjem i neradom, dabogda vas zecom lovački krstili!!!
Mogu još samo da kažem da imamo pouzdane informacije o tome šta se dešava, i da (JOŠ UVEK!) ne želim da sve što saznamo iznesem javno. Kada bih izneo sve što znam, bojim se da nekom ne bi bilo dobro, a najviše onima (onom) koji je po svojoj funkciji u lovstvu najodgovorniji!
Po starom običaju, na sajtovima lovačkih saveza nema ni reči ni naznaka da se nešto krupno upravo valja iza brega. Nema ni jedne jedine informacije, pa bi neupućen posmatrač komotno mogao da stekne utisak da je opšta nirvana u lovstvu Srbije. A ključa i vri na sve strane! Srdačan pozdrav Komisijama za informisanje lovačkih saveza, možda oni žive i love u nekoj drugoj državi?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

AcaNik
 Шта је са оним ЛУ који нису чланови савеза?

Lala

AcaNik kaže:

Шта је са оним ЛУ који нису чланови савеза?

Južno od Save i Dunava nema takvih LU, koliko ja znam. U Vojvodini ima oko desetak ili nešto više LU koja nisu članovi saveza, ili da budem precizniji, toliko LU nije platilo članarinu savezu. Oni imaju mogućnost da se u svoje ime obrate direktno nadležnim ministarstvima (zdravlja, MUP...).

AcaNik
 Моје ЛУ је међу првима напустило савез и није члан ни једног. Надам се да ће тако и остати и даље.

apinest
 Хоће ли ловачке интересе заступати и (од)бранити исти онај политичар који је то чинио и у републичкој Скупштини приликом доношења Закона о оружју и муницији? Свашта се прича! А избори се ближе...

Podunavac
 На кога то мислиш побратиме? На сепаратисту? Тешко ономе кога он брани.
Tri prsta 2Kolce

apinest

Podunavac kaže:

На кога то мислиш побратиме? На сепаратисту? Тешко ономе кога он брани.

На њега мислим, побратиме. Ви у ЕУ не морате о томе да размишљате, јер сте пребринули те бриге. Ми на истоку се боримо како знамо и умемо да решимо проблеме који нас муче, и знаћемо да ценимо оне који нам у томе помогну, како год се називали. Нека о томе размишљају и они који очекују наш (ловачки) глас 24. априла...

DakiNS
 Ovo sam kopirao sa susednog foruma. Lepa inicijativa koju bi trebalo da sledi svako LU !

Evo jedne od malobrojnih, a konkretnih incjativa kojom se pokusava nesto promenuti i lovce dovesti u povolniji polozaj u smislu ublazavanja rigidnih uslova na lekarskom pregledu koje treba ispuniti da bi mogli posedovati i koristiti oruzje.

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Ул.Немањина 22-26, Београд

Н/Р господину асс.др ЗЛАТИБОРУ ЛОНЧАРУ

Предмет: Иницијатива за хитно стављање ван снаге ПРАВИЛНИКА, о утврђивању здравствене способности физичких лица за држање и ношење оружја ''Службени гласник РС'', број 25 од 09.марта 2016. године.

Поштовани министре

Представници Браничевског ловног округа овим путем, а на основу седнице Браничевског ловног округа, одржане 11.03.2016. године у Пожаревцу, изражавају своје незадовољство одредбама ПРАВИЛНИКА, о утврђивању здравствене способности физичких лица за држање и ношење оружја ''Службени гласник РС'', број 25 од 09.марта 2016. године.

На основу члана 12ст. 3 и 9 и члана 45 став 2 Закона о оружју и муницији, '' Службени гласник РС'' број 20/15 донели сте ПРАВИЛНИК, о утврђивању здравствене способности физичких лица за држање и ношење оружја ''Службени гласник РС'', број 25 од 09.марта 2016. године. Предлажемо Вам у име ловаца Браничевског ловног округа, да ставите ван снаге напред наведени ПРАВИЛНИК због следећих разлога:

О б р а з л о ж е њ е

Критеријуми који су постављени у наведеном ПРАВИЛНКУ, изузетно су високи и захтевају од потенцијалног власника оружја да има здравствене и физичке способности пилота или припадника елитних против диверзантских јединица. Ловци су ,љубитељи природе и њихове здравствене карактеристике и физичке способности нису у првом плану, нити су опредељујући фактор да ли ће неко бити ловци или не. Актуелни правилник је крајње ригидан, до задирања у људска права јер његовом применом била би вршена дискриминација људи по различитим основама.

Из тих разлога Вас молимо у име Браничевског ловног округа поменути ПРАВИЛНИК ставите ван снаге. Ми се обавезујемо да ћемо у најкраћем року у доставити наш предлог ПРАВИЛНИКА, а да онда у заједничким сусретима, уз Вашу помоћ изнађемо најоптималније решење.

У напред се захваљујемо у име ловаца Браничевског ловног округа и у своје лично име

1. Драган Митић Л.У. „Војвода Миленко“ Пожаревац

2. Слађан Марковић Л.У. „Голуб“ Велико Градиште

3. Драгољуб Миловановић Л.У. „Фазан“ Средњево

4. Борислав Филиповић Л.У. „Млава“ Мало Црниће

5. Слободан Рајић Л.У. „Стиг“ Божевац-Смољинац

6. Славиша Момчиловић Л.У. „Морава“ Жабари

7. Новица Радивојевић Л.У. „Ресава“ Пољана

8. Неша Пауновић Л.У. „Мирко Трифуновић“ Александровац

9. Милорад Ђорђевић Л.У. „Трест“ Петровац на Млави

10.Бобан Шпирић Л.У. „Крилаш“ Ћовдин

11. Дарко Благојевић Л.У. „Јелен“ Кучево

12. Бојан Тадић Л.У. „Пек“ Раброво

13. Драган Недељковић Л.У. „Пек Браничево“ Браничево

14. Бранислав Живковић Л.У. „Јован Шебрановић“ Жагубица

Povodom ove incijative 7.4 2016 god . kod gospod. ministra Zlatibor Loncara na razgovoru su bili inicijator gospodin Branislav Zivkovic i gospodin Nenad Canak ( koji se jedini i do sada od politicara zalagao za lovacku stvar) i dobili obecanje da ce zakon biti podlozan promenama ukoliko obezbede masovniju podrsku ovoj incijativi kako Lovackih udruzenja tako i lovaca pojedinaca.
Mislim da bi trebali pomoci ovu vrednu i korisnu incijativu i poslati svoj glas podrske na adresu ministra u Nemanjinoj 22-26. Koliko sam obavsten nacelna odluka bi trebala da se donosi u ponedeljak sa verovatnim prolongiranjem tog roka. Zato neka Vam ne bude tesko da pokusate uciniti neso vredno za sve nas.

DOBAR POGLED!!!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

krilas
 ^ Bravo 2 Eto ovo su uradla lovacka udruzenja iz mog kraja! I ostali treba to isto da ucine !
Siroma

DakiNS
 Nadam se da će lideri stranaka gledati angažmane i zasluge svojih kolega , ali mislim da onaj udaren zecom po glavi ima do sada popriličan broj minusa ( predlaganje izmena zakona u vezi lovstva , a ne obrazlaganje istih i čak nije ni bio prisutan pri glasanju , pa Kuvar - sko ponašanje na važnim međunarodnim skupovima , mislim i na izrečene laži pred izbore , posebno oko utvrđivanja da li su lovci opljačkani , što ga po meni svrstava u saučesnike ) dok je političar lovac dobio nekoliko dobrih pluseva.

golf071
 E to bi trebali svi mi da podržimo i ovde na našem forumu.Bravo 2
Novine

Lala
 Polako momci, polako!
Prvo, nije niko, pa ni ministar Lončar, mogao da obećava izmenu zakona. Zakon je jedno, a pravilnici su drugo!
Dalje, pitanje je veliko da li će objavljivanje ovog dopisa koji je upućen ministru doprineti da dodje do izmena pravilnika, tim pre što se tu pominju neki rokovi, ponedeljak i slično. Šta mislite, da li će ministar (ministri) biti oduševljen što se pre postizanja dogovora i pre donošenja odluke o izmenama ovaj dopis i detalji (neki detalji, ima tu još dosta stvari) pojavio u javnosti? Jel to neko na svoju ruku postavljao rokove? Kome? Ministru? Ili Čanku i Živkoviću? O čemu se ovde radi?
Mislim da je objavljivanje ovog dopisa i iznošenje neproverenih tvrdnji u ovom momentu kontraproduktivno. Nije trebao Krauc na Loristu ovo da objavi - koliko ja znam, on je dobio juče ovaj dopis na uvid, pa onda požurio da obnaroduje ne vodeći računa da time indirektno minira napore i Čanka i Živkovića.
Sve ovo i još štošta drugo sam ja znao još pre nedelju dana, ali nisam hteo da istrčavam sa detaljima da ne kvarim posao. Jedino mi je bio cilj da barem malo smirim napetost ali ne vredi kad neko drugi uradi ovo to uradi. Svaka politika, pa i lovna politika je osetljiva stvar, soliranje ume da napravi velik problem.
Bezveze je uradjeno - mleko je sad prosuto i šteta napravljena. Nekoliko ljudi učesnika u ovoj aktivnosti oko izmena pravilnika su se zabezeknuli kad su od mene jutros čuli šta je objavljeno na Lorist forumu.

DakiNS
 Jeste Lalo potpuno si u pravu ! I uvek ono "ali" to su prvi i jedini koji su nešto konkretno uradili, ja lično sam siguran kada bi svi isto uradili da bi bilo efekta , sigurno bolje nego što neki udareni debili ili pozeri ne rade ništa.

AJDUK
 http://niskevesti...g-komsije/

kolege zbog ovakvih pijanaca smo mozda tu gde smo za tri godine sam promenio 4 grupe lovaca samo zbog opijanja u toku lova razumem posle lova.Mozda i nije tema ali se iz ove izjave vidi da prvo policija mozda nije odradila svoj deo posla par puta prijavljen a oruzije nije oduzeto,niko ne pise da je mozda to oruzije bilo u nelegalnom posedu.
Dok ima ovakvih i lopovske drzave moze da bude samo gore.

tomo vrbas
 Tu smo zbog policije i sudstva,a ne zbog nas ovde su organi reda krivi "NEKOLIKO PUTA DO SADA PRIJAVLJIVAN U MILICIJU I NIKO NIJE REAGOVAO" znaci oni nisu odradili svoj posao pa ajde opleti po lovcima!

AcaNik
 Укинут је правилник о лекарском прегледу. Од 11:29 минута.

Од 11:29 минута

https://www.youtu...tml5=False

Barbarosa
 ^ gledam kako pokušavaju da izminiraju, još im i smešno.
Uveo bi ja njima opravdan razlog da se bave novinarstvom, a Jovanici obavezan pregled...Lupa

Lala

AcaNik
 Па већ је окачен тај видео

ssekir75
 реко ли ја да ће врло брзо да падне??? no passaran!!!Presrean
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,492 posete www.srbijalov.com