ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
|
pavlepavlaka |
Objavljen 14.04.2016. 00:04
|

Stari član

Upisa: 418
Pristupio: 27.11.2011. 19:50
|
Eh vec mesec dana ja konstano zovem za obuku i nikako da pocne, danas bio u SUP i rekli su mi gde se vrsi lekarski pregled i da je sve po novom a ono sto je rekao Canak nema veze sa vezom i da o obustavi novog zakona nema nista to je to
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!
|
|
|
|
Aca016 |
Objavljen 14.04.2016. 00:15
|

Član

Upisa: 62
Pristupio: 20.11.2013. 21:18
|
Pavle kako si mogao to da kazes to je gospodin lovac... e moji lovci... polakomiste se na laz jednog random lika koji od lova ima dve recenice sa lovcima... |
|
|
|
sasaruma |
Objavljen 14.04.2016. 07:43
|

Stari član

Upisa: 375
Pristupio: 17.03.2016. 21:10
|
Bio sam u supu rumi lekarski obavezan za sada ga izdaje dom zdravlja u Durmitorskoj uBG.jer ovi uRumi nemaju jos licencu.Da sve bude jos gore rumski dom zdravlja vec vrsi lekarski pregled i za to uzimaju 4500 rsd.odes u sup a oni kazu ne vazi idite da vam vrate pare pa za Beograd po lekarsko. |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 14.04.2016. 10:08
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
pavlepavlaka kaže:
Eh vec mesec dana ja konstano zovem za obuku i nikako da pocne, danas bio u SUP i rekli su mi gde se vrsi lekarski pregled i da je sve po novom a ono sto je rekao Canak nema veze sa vezom i da o obustavi novog zakona nema nista to je to
Ниси пратио на часу! чанак није ни рекао да ће закон бити суспендован јер закон може само скупштина, која је тренутно распуштена, да суспендује! Оно што је он рекао се односило на правилник о лекарском прегледу!
Треба једна ствар да буде јасна многима. Они који раде по тим станицама су лица која не воле да се мешају у свој посао. Већина њих, посебно по мањим станицама, ће тек око лета да укапирају да је закон ступио на снагу. Око јесени ће покушавати да га укапирају а тек пред зиму ће схватити да постоје и правилници и да је дошло до неких промена.
У међувремену ће истресати своје комплексе на коме могу јер сем њих нико нема појма о њиховом послу и не сме нико да им се меша у ту имовину !
Ок, неко потегне везу па онда они шене ко кученце али одмах после тога ослободе своје комплексе на несрећнике који су без везе. |
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 14.04.2016. 10:12
|

Lovčina

Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
Tako je Aco svaka ti je ko Njegoseva!
A pusti decu nek trce pred rudu.Kerovi laju karavani idu...
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
Aca016 |
Objavljen 14.04.2016. 11:01
|

Član

|
Deca trce pred rudu a vi verujete u bajke cista predizborna kampanja.. ne spavajte na to uvce kolege lovci.. da ste pratili na casu videli bi da je taj isti pravilnik potpisao taj isti ministar koji ga nije video hehehe  |
|
|
|
kaludra |
Objavljen 14.04.2016. 14:06
|

Član

Upisa: 89
Pristupio: 13.10.2011. 22:05
|
aca016 da li ti stvarno mislis da je iko od njih procitao zakon i da su
svesno u svojoj nesvesti glasali za njega.
da li oni procitaju svaki pravilnik ili dopunu zakona pre nego sto ga podpisu
naravno samo ako se digne neka halabuka onih kojih se tice taj zakon.
procitaju ga ali opet ovlas (jelte nemaju vremena zbog obaveza). |
|
|
|
sasaruma |
Objavljen 14.04.2016. 18:20
|

Stari član

Upisa: 375
Pristupio: 17.03.2016. 21:10
|
Svi su oni procitali taj zakon pre nego je izglasan ali isto tako znaju da njih politicare isti nece dotaci.Ja licno mislim da oni nece prolaziti kroz lekarsku i MILICIJSKU TORTURU.Svi mi znamo kako to ide u njihovom svetu ima lekari da se utrkuju koji ce im pre izaci u susret strahujuci za svoj posao.Srbija je uvek bila i bice zemlja politicara i presvucenih UDBASA a mi narod njihova biracka masinerija.Gdin. Canak je u ovu pricu usao bas pred izbore bas ga je sada dotakao ovaj zakon jadan bas sada je video gde je problem.Ovaj problem mozemo resitri samo mi lovci tj.svi vlasnici oruzja ako ima iskreno ko da nas predstavlja pa lepo tihi protest NE platimo clanarinu Sormazu NE platimo clanarinu Milovancevu NE platimo porez za oruzje pa bojkotujemo sve organizacije koje nas predstavljajui oni ce onda nesto da preduzmu jer ce oni tada licno biti ugrozeni i oni i njihove fotelje u kojima sada sede o NASEM trosku. |
|
|
|
Aca016 |
Objavljen 14.04.2016. 18:35
|

Član

|
kaludra posto mi je bliski rodjak ministar jednog resora dobro znam kako to ide i verujte mi da čitaju oni sve samo sto je njemu tada bilo u interesu da pregled bude sto rigorozniji ne racunajuci na lovce i posledice po nas zato nemojte sad da me ubedjujete da ne citaju i da nije znao sta je potpisao kad uopste nije tako da ne pricamo napamet... 
mnogo ste lakomisleni ako mislite da je Canak ovo rekao zato sto je to za njega nepravda... malo sutra... cista predizborna kampanja jer se jos odavno u uzim krugovima ljudi koji su upuceni u problematiku zna da ova frka nece biti resena pre izbora a to je idealna prilika da Canak prikupi jos koji glas.. kako vidim uspelo mu je u tome... pametno s njegove strane ali ne i sa one druge...  |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.04.2016. 19:55
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
D izvineš ali ako je pročitao kompletan zakon i prateće pravilnike , onda ili samo letimično ili su stvarno sa namerom pustili takav astronautski pravilnik o lekarskom pregledu , što im po meni ne ide na čast. Nisu bili izbori kada je Gospodin Lovac jedini reagovao na zabranu lova grlice i prepelice. Gde je bio onaj ZUG (zecom udaren u glavu) , kada se glasalo za amandmane , pio kafu? A sam je bio predlagač. Nešto tu gadno smrdi . I da se razumemo nisam član ni jedne stranke , ali ako se osnuje lovačka , molim prvoga me pišite.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 14.04.2016. 20:03
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Nisam mislio da se nastavljam u diskusiji i da polemišem sa bilo kim, ali kad počne da se piše bez argumenata i da se omalovažava bilo čiji trud na poboljšanju lovstva onda ne mogu da oćutim.
Dakle, pre svega, stav i tvrdnja koja je ovde izneta da je ova priča oko pravilnika i Čanka samo predizborna kampanja, je po mom mišljenju maliciozna. To isto je pokušao da uradi i voditelj jutarnjeg programa, pa je dobio odgovor od Čanka, ne moram ja da ponavljam, pregledaje snimak. I da ne bude zabune, nisam uopšte simpatizer Čankove politike‚ niti bilo čije - aolitičan sam totalno, ali nisam mutav da ne vidim ko šta radi ili ne radi. Rezultate cenim, a nerad, priče i naklapanja ne zarezujem.
Pa sve i da jeste taj istup kod ministra deo Čankove predizborne kampanje, pitam ja vas kolege a ko je branio recimo Šormazu, Kovačeviću, Milovančevu, Tomici i ostalima iz vrha uprava lovačkih saveza da isto tako pokušaju da uberu neki poen i zarade neki glas za sebe i svoju partiju time što će uraditi nešto za lovce povodom ovih propisa?? Da sam skot mogao bih da pomislim da sve ostale političare baš zabole doope za lovce, kad se nisu setili da urade ovo što je Čanak uradio! Pa da su lovački lideri koji su političari barem probali nešto, ja bi takav potez prvi pozdravio! Eeee, ali izgleda je teško pomeriti se!!! Dakle, kakvi god da su Čankovi motivi bili za ovo što je uradio, uradio je (pokušao da uradi) dobro za lovce, i tu svaka dalja priča postaje bespredmetna. Svi koji žele da pomognu lovcima u ovoj priči imaju (imali su) šansu - a kako se ko pokazao na delu?
Aca016 kaže:
Pavle kako si mogao to da kazes to je gospodin lovac... e moji lovci... polakomiste se na laz jednog random lika koji od lova ima dve recenice sa lovcima...
Kolega Aca016, koliko ja znam Čanak je lovac jedno 10-15 godina otprilike, pa ovu tvoju opasku o dve rečenice sa lovcima mogu samo da posmatram kao malicioznu i neozbiljnu, usmerenu samo da omalovaži KOLEGU LOVCA, zvao se on Čanak ili kako god drugačije. Nemoj da ti procenjuješ i ocenjuješ da li su se druge tvoje kolege lovci polakomili ili nisu - nemaš pravo da procenjuješ tudje pravo na stav i mišljenje.
Aca016 kaže:
Deca trce pred rudu a vi verujete u bajke  cista predizborna kampanja.. ne spavajte na to uvce kolege lovci.. da ste pratili na casu videli bi da je taj isti pravilnik potpisao taj isti ministar koji ga nije video hehehe 
Opet ista priča, kolega Aca016! To što, kako vidim, ne simpatišeš Čanka političara, to je tvoje pravo. Ali nemoj brkati političke stavove i lovačke stavove. Znam kako je išla cela priča oko Čankovog angažovanja u ovoj lovačkoj priči oko seta propisa, i znam dobro kojom brzinom je Čanak-lovac odreagovao na molbu grupe lovaca.
Pošto se hvališ kako znaš kako stvari funkcionišu u državnoj administraciji (ministarstvima), ja mislim da je ipak malo drugačije i da nisi baš upućen. Da li ti zaista misliš da ministar pročita svaki papir koji potpisuje, ili će pre biti da postoje službe koje pripremaju dokumenta koja odobravaju šefovi odelenja, direktori uprava, razni savetnici i pomoćnici ministra itd., pa kad prodje celu proceduru onda ga potpisuje ministar, pošto su odobrenje za dokument dali svi prethodno pomenuti. Dakle van pameti je ideja da ministar čita svaki papir, kad bi tako bilo, onda ministar ništa drugo ne bi stizao da radi.
Molio bih vas, kolege, da ne omalovažavate nikog, ni javne ličnosti, ni kolege forumaše. Niko ovde nije ni dete da trči pred bilo čim, niti smo deca da verujemo u bajke. Moglo bi mi se desiti da pomislim da se i na mene odnose takve rečenice. Dobro pazim šta pišem; naslov u vesti o ukidanju pravilnika na početnoj strani portala ima veliki znak pitanja, a i u tekstu sam na dva mesta ostavio rezervu oko ukidanja, rekavši da treba sačekati zvanično saopštenje, i napisavši da 'ukoliko pravilnik bude ukinut'.
Nemojte samo politiku da umešamo na forum, na prvi znak političke aktivnosti (bilo da se agituje za nešto, ili da se kritikuje) ovde brisaću svaki upis sa tom sadržinom, a neću se libiti ni da banujem. Nema politike na lovačkom forumu, zaboravite. Kolega Aca016, zanimljiva mi je činjenica da si član Srbijalov portala od 2013. godine, a da si ukupno imao 15 upisa za tri godine, od toga u zadnjih par nedelja 4 upisa i to na temi o zakonu i o Čanku... Zanimljivo!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Aca016 |
Objavljen 14.04.2016. 20:45
|

Član

|
Lalo nije mi bila namera da ikoga omalovazavam... verovali ili ne nisam ni ja clan nijedne stranke a politika bilo koje sa nase scene mi se ne svidja pa cesto glasam za one koji su najvise pomogli mom zavicaju u smislu materijalne pomoci i to samo zato sto smatram da treba ispuniti tu gradjansku ''obavezu'' inace ni to ne bih jer me politika ne zanima... nisam se nasao uvredjen od strane kolege @Kile taman posla stav je stav zustrije ili skromnije iznesen ovde... koliko postoji ljudi u nasim udruzenjima i drustvima koji nose epitet lovca a od toga nema ni L? mnogo.. zato ne vidim razlog da javno ne kazem sta mislim o takvim ljudima... Canak, covek na zalost ne moze da se krece vec godinama pa o lovu i ne razmislja i to znam iz proverenih izvora... niti pak imam nesto protiv njega... imam protiv ove predizborne kampanje gde se ne biraju ni sredstva ni nacini da se dodje do glasova... bogate se na nasoj muci u svakom smislu te reci a iza prividne namere da nam se pomogne prava namera za to ne postoji nazalost... ako neko velica takav nastup onda sa pravom moze da se kaze da se isti polakomio na to... veruj mi Lalo da stvari ne stoje tako sa ministrom i potpisivanjem... slazem se da ne citaju svaki papir ali ovako nesto nije svakakav papir i u obavezi su da procitaju pre potpisivanja jer su ovo osetljive stvari zbog kojih se gubi fotelja... i sami ste videli kako je jedan ministar skoro izgubio fotelju i zbog cega... ovaj pravilnik je bio spremljen odavno ali se cekalo da zakon stupi na snagu... da li ste znali da je ovaj pravilnik cak i menjan par puta dok nije zvanicno proglasen kao vazeci? niste znali...
ja Lalo ne pisem cesto ovde jer ne volim... ja sam iskren covek a posto pratim nekoliko tema video sam da ste ovde debelo otisli u drugom pravcu i daleko od sustine problema... dosta je vremena proslo od njegove izjave a evo zivi bili pa videli da se nece mrdati dalje pre izbora...
kad smo kod toga kako se Canak zalaze za nas lovce ne mogu a da ne pomenem njegove ranije izjave koje su nam samo nastetile i posluzile NVO organizacijama da nam se jos vise zakace za... citiram ''Fazan je ukrasna ptica iz Azije'', ''Africke grlice su stetocine'', ''Africke grlice se ne gnezde ovde'', ''U africi im zapale gnezda jer ne znaju sta ce sa njima'', ''Najveci problem srnama zimi je sto nemaju vode'', ''Africke grlice nisu kao ove nase bele, one lete krivudavo u cik-cak''... i jos mnoge druge... izvinjavam se ali na osnovu cega je on onda gospodin lovac? moj sin zna vise o biologiji divljaci nego on... dajte ljudi malo ozbiljnosti u celu ovu problematiku da ne budemo stvarno kao deca... strucnjaci se guzvaju po nekim tesnim stolicicama po nekim nebitnim televizijama i emisijama sa retardiranim voditeljkama a on se baskari po jutarnjim programima cije termine je dobio za? za izbornu kampanju... dajte da se izborimo da se cuje glas strucnjaka! |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.04.2016. 21:17
|

Admin

|
Aco pa imaš "stručnjake " na čelu saveza , i kakva vajda je od njih posebno od najstručnijeg ZUG - u. Što se oni ne pojaviše bilo u skupštini ili na jutarnjem programu . Da li ZUG ima veći fond znanja od Čanka?
|
|
|
|
Barbarosa |
Objavljen 14.04.2016. 21:17
|

Stari član

Upisa: 245
Pristupio: 24.09.2012. 20:21
|
^ i kako ćemo da se izborimo? |
|
|
|
Aca016 |
Objavljen 14.04.2016. 21:30
|

Član

|
daki mislio sam na one strucnjake kod kojih ta titula ne mora da bude pod navodnicima... nazalost takvi kakve si pomenuo su svuda na vrhu to je ono sto me najvise i nervira... takvi se dele na dve grupe oni mnogobrojni kojih nema ni na mapi i onih malobrojnih koji trabunjaju vecito o onome sto ne znaju...
kolega barbarosa ja sam samo obican covek iz naroda koji traga za tim resenjem koje i ti trazis... tamo gde sam mogao potegao sam ali odgovor je svuda bio isti.. nista pre izbora... pa ajde da vidimo i to...
ne znam da li ste obavesteni o predlozima koji su uzeti u obzir a neki od njih verovali ili ne slucajno ili namerno postavljeni na sajtu parlamenta kao sto je ovaj i to bas posle Nenadove izjave
http://www.parlam...-13Lat.pdf |
|
|
|
Lala |
Objavljen 14.04.2016. 21:34
|

Moderator

|
Aca016, stvar je lične percepcije da li će neko verovati onome što je Čanak izgovorio u emisiji. Ja lično, na osnovu onog što znam, verujem u to što je rečeno. A znam dosta o tome kako je došlo do toga da se Čanak zauzme i u ranijim prilikama, a i sada.
Ponavljam: ko je branio bilo kom političaru da pokuša da kod nadležnih isposluje povoljnija rešenja po lovce? Zašto niko drugi nije, posebno naši lovački čelnici? Zašto niko drugi, pa ni oni koji bi morali to da urade po svojoj funkciji, nisu uradili ništa kada je trebalo? Zašto sad osudjivati Čanka za predizborno poentiranje, a ne osudjivati čelnika nacionalnog saveza koji se u vreme lovačkog izbora na sva usta hvalio podrškom premijera i uticajem, a posle baš nešto i nije bilo rezultata u praksi tog navodnog uticaja i podrške? Mi smo otišli daleko od suštine problema, ma hajde? Nisi ni svestan koliko nisi u pravu, ali neću da te ubedjujem.
Radne verzije pravilnika su se menjale do konačnog oblika, i to je normalna procedura - prvo se radi nacrt, pa se češljaju odredbe, pa se tražerazna mišljenja, pa se doradjuje i preradjuje. Kad smo kod ovoga, neću da tvrdim, ali ima indicija da su neke odredbe pravilnika bile poznate odredjenim ljudima iz lovstva i pre nego što su pravilnici stupili na snagu, pa umesto da se radilo na ublažavanju, nije se radilo uglavnom ništa. To je suština problema, a nije suština da li je Čanak išao u lov ili nije (a i tvoja 'pouzdana' saznanja ti nisu baš pouzdana veruj mi).
Čankove izjave neću da komentarišem ovde, mada bi se imalo štošta reći u njegovu korist, da ti ne pojašnjavam jer sa tvog stanovišta verovatno nećeš razumeti. Ono što je najvažnije jeste da je Čanak svojim istupom ako ništa drugo ono je uspeo da problem rigidnih pravilnika stavi u žižu i pokrene priču, da se ne bi desilo da sve prodje tek onako, pa da se lovci posle češu kad ih sustigne sve što je propisano! Ako sam ja dobro informisan,čak ni sam Čanak nije znao (kao što ni 90% lovaca do tada nije znalo) za sve te odredbe pravilnika i za sve ono što tamo piše, reakcija je bila da se šokirao kad mu je skrenuta pažnja.
Evo za tvoju informaciju Aca016, pripremljeni su LOVAČKI predlozi novih pravilnika koji će biti prezentovani nadležnima. Znači, kad se digne frka, onda mogu i lovci da se pitaju za odredbe!!! Sa druge strane, nije moguće primenjivati Pravilnik o zdravstvenoj sposobnosti za oružje jer ne postoji spisak ovlašćenih zdravstvenih ustanova! Kompletan promet oružja je zaustavljen koliko ja znam, zato što izmena ovog Pravinika vrlo verovatno povlači za sobom i izmene ostalih pravilnika iz ovog seta. Od Čankovog istupa i sastanka kod ministra je prošlo 7 dana, prijatelju... Da li će očekivane izmene biti pre ili posle 24. aprila i izbora, meni uopšte nije bitno, nego je bitno da se pravilnici izmene na bolje po lovce.
Eto ti rezultat lovačkog gundjanja i inicijative pre svega, a zatim i Čankove pomoći. A ti misli kako god hoćeš i šta god hoćeš, imaj svoj stav i mišljenje, ali nemoj da etiketiraš nikog ni da omalovažavaš ništa. Posebno nemoj pisati sa omalovažavajućim epitetima 'neke nebitne televizije' ili pogrdnim opaskama o 'retardiranim voditeljkama'. Zar je neko retardiran ako ne poznaje detaljno lovačke propise i procedure? Pa sutra može i tebi neko da kaže da si retardiran jer ne poznaješ tehniku i rad mlaznog motora...
Čovek je stil, a tvoj stil pisanja sa ovakvim epitetima ti po mojim merilima ne služi na čast. I ne odaje utisak gospodina Lovca sa velikim 'L', kakav bi pretpostavljam hteo da budeš.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.04.2016. 21:41
|

Admin

|
I takvih stručnjaka smo imali i još uvek imamo (ZdrP i ), ali i od njih slaba vajda , samo još dublje kopaju raku gde će sahraniti lovstvo. Ni ti pravilnici nisu pali s neba i njih je neko morao napisati , a sad da li su plaćeni ( tapetarska udruženja) da ga tako nakaradnog naprave ili ga prepisaše od NASE , ali smastram da trebaju da snose debele sankcije.
|
|
|
|
kaludra |
Objavljen 14.04.2016. 21:51
|

Član

Upisa: 89
Pristupio: 13.10.2011. 22:05
|
aco taj predlog je mogao da napise i neki diplomac fak. za bezbednost kao diplomski.
reagovanje lovacke i drg. populacije(internet) na na nepovoljne predloge po njih.
pogotovo mi je pala u oci ona zadnja recenica ko da je pisao pera lozac
"Nemoguće je detaljno izvršiti analizu efekata propisa , ali je jasno da će se primenom ovog zakona povećati bezbednost građana
ko da je napisao.
ako svima odsecemo ruke i kitu
nece vise biti ubistava i silovanja.
Nemoguće je detaljno izvršiti analizu efekata propisa ali je jasno da će se primenom ovog zakona povećati bezbednost građana |
|
|
|
Lala |
Objavljen 14.04.2016. 22:14
|

Moderator

|
Kad smo kod efekata novih propisa, evo šta se upravo danas dešava: čak se i Jeremija uključio jednom zaista aktuelnom vesti, hvata čovek priključak !!! Pročitajte:
http://lorist.co.rs/pocinje-lov-srnda...-municiji/
Večeras neću moći ali ću sutra probati da saznam da li su u pitanju novi propisi, ili je problem sa stranim lovcima turistima druge neke prirode. Koliko ja znam ništa se nije menjalo u proceduri dolaska ino turista sa oružjem.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
golf071 |
Objavljen 14.04.2016. 22:34
|

Veteran

Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|