Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
Bigman86
 Pozdrav,

Jel zna neko kakva je situacija sa kolekcionarskom dozvolom?
Negde sam pročitao da se plaća jednokratna taska za izdavanje od 36000.
Da li je neko vadio kolekcionarsku pa može ovo da potvrdi ili demantuje?

dzudzubajac
 Kolega, pogledaj zakon o republičkim administraivnim taksama, član 10, tarifni broj 32

16) rešenja kojim se odobrava izdavanje kolekcionarske dozvole 31.890

https://www.parag...ksama.html
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

vojkan
 Ja sam kolega izvadio kolekcionarsku dozvolu prošle godine u martu mesecu.Sve je ostalo isto samo je sada uvedena taksa od 32000 dinara koja se plaća prilikom podnošenja zahteva.
Ne zaboravi da će ti tražiti metalnu kasu ili sef za oružje to je jedan od uslova da bi je dobio.
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

vojin46
 Da li je neko zna, da li vlsnici kolekcionarskih dozvola koje su prosle godine izvadjene moraju da plate tu novu taxu?
VV

HANTER
 ja sam posle nove godine dobio dopis da platim i platio sam taksu novu jer svi koji smo dobili u Kragujevcu prošle godine potpisali smo papir da ćemo platiti taksu koja bude.
MIHAJLO

krilas
 Mislim da je kolega vojin46 hteo da pita jel je taksa za kolekcionarsku dozovolu jednokratna ili se placa svake godine ?!
Siroma

Kile_
 Jednokratna
Samo 300 i 4x4

vojin46
 Bas to me interesovalo Mihajlo. Koliko se secam i meni dat taj papir, ali me od tad jos niko nije zvao niti slao da treba taxu d platim. Verovatno ce me uskoro iznenaditi 🙈
VV

dzudzubajac
 Ja odradio preregistraciju i traže mi da donosim ugovor sa izabranim lekarom kad ga menjam...Gledam zakon, gledam pravilnik al to se ne spominje nigde. Valjda opet samovolja lokalnih PU.

Ja ovde promenio već tri lekara, te specijalizacija, te trudnoća,... Sad sam našao doktorku koja je u godinama pa valjda neće biti tih problema.

Kile_
 Da, kako sto nigde ne pise da kada uradis lekarski pregled moras da ga predas u roku od mesec dana inace ne vazi.... glupost
Samo 300 i 4x4

kolelok
 da li mup obaveštava vlasnike oružja da treba da promene oružni list,jedan moj gorštak mi kaže :ma de si ti to čuo?ima toz petlaru još pre rata, ja mu kažem oduzeće ti,a on videćemo...

@andjelkovic

kolelok kaže:

da li mup obaveštava vlasnike oružja da treba da promene oružni list,jedan moj gorštak mi kaže :ma de si ti to čuo?ima toz petlaru još pre rata, ja mu kažem oduzeće ti,a on videćemo...

Kolega kolelok, Mup ne obaveštava vlasnike oružja pojedinačno. Kada je izašao nov zakon o oružju i municiji, navedeno je dokle je rok za preregistraciju oružja, čak je bilo propraceno u medijima kada je zakon izglasan i usvojen, i kada je obavljen u službenom glasniku.
Ima sasvim dovoljno vremena da se preregistracija izvrši, a ko ne bude u radio u propisanom roku ( tri godine od stupanja zakona na snagu ) sigurno će snositi posledice-kazne.
Ne bi bilo loše da matična LU-LD edukuju svoje članove preko njihovih predstavnika u matinim LU, kako bi na vreme izvršili gore navedene radnje i kako ne bi upali u potencijalan prekršaj.
Lov nije naše bogom dato pravo, već obaveza, pa se u skladu sa tim i treba ponašati.

rk
 Ne obaveštavaju se pojedinačno vlasnici kao sto se gradjanin je obaveštavaju o odredbama drugih zakona. Ne poznavanje zakona škodi staro je pravilo, obzirom da su zakoni javni nema sumnje da su svi “upoznati”.
Da li period je period dovoljan od tri godine ne znam. Na osnovu onog sto sam video mislim da MUP nema tehničke uslove za preregistraciju oruzja.
Ne zaboravite da za svaku preregistraciju je potrebno izvršiti terenaku proveru pa sad
Vidite kolko ima vlasnika oruzja u SRB.
RK

dzudzubajac
 U najboljem slučaju 20% registrovanih vlasnika oružja je do sada odradilo preregistraciju, za protekle dve godine.
Ostaje još njih 80.000+ u ovih 11 meseci Smile Nije ni čudo što su referenti loše raspoloženi...

@andjelkovic
 Mislim da je najveći problem kod naš, to što sve ostavljamo za poslednji tren, pa se onda stvaraju gužve čekanja i na kraju ništa ne stižemo.
Lov nije naše bogom dato pravo, već obaveza, pa se u skladu sa tim i treba ponašati.

dzudzubajac
 U ovom slučaju ko je požurio, zahebao se...
Za početak lekarski pregled koji je u prvih godinu dana bio svemirski, pa evo i sad nemaju jasnu proceduru za neke stvari, npr preregistracija umesto da bude samo zamena oružnih listova posmatra se kao nabavka. MUP je u ovo uleteo vrlo naivno i napravili su ljudima dosta problema zbog nesređenih i nejasnih procedura.

Da je normalna država pa da ih tužiš da se opamete, ovako možeš samo da ih kuneš.

@andjelkovic
 Kao i sve u zemlji srbiji, naivno se svemu pristupa pa posle haos.
Ipak sam mišljenja da je bolje na vreme da završimo neke svari, kada je reč o oružju, nego da čekamo zadnji momenat, nadajući se da će doći do nekakvih promena..i onda nam bude kriv đavo. čekanje gužva i kratak rok.
lekarski pregled je na ustavnom sudu odbijen i odmah je usvojen novi pravilinik ( mnogo blaži )

Udruženja su ta, koja bi po difoltu trebala da prekos predstavnika obavesti svoje članove, jer relano nije puno vremena ostalo gona će očas posla da prođe..

rk
 Lekarski je bio problem u prvih par meseci.
Sigurno ne treba čekati poslednji momenat jer je i sad poprilično komplikovana procedura. U ostalom oni koji su prvi dobijali kolekcionarske dozvole mnogo su bolje prošli. Bez obzira na izjave posto niko ne može retroaktivno da vas obaveze da plaćate taksu. Ne znaci da ne mogu da ubedi neki drugi namet.
Proces preregistracije je obavilo negde oko 10% to je podatak koji sam dobio od ljudi iz uprave za upravne poslove. U to se uracunava i trofejno oruzje za koje je rok bio pre godinu dana.
Ne znam kolko imate iskustva sa policijskim stanicama Al na hiljade komada oruzja je vraćeno beogradske stanice nemaju nikakve uslove za držanje tog oruzja.
RK

Podunavac
 Све ће то они да претопе, као и тенкове, транспортере и артиљеријска оруђа што су исекли и претопили. Србија је једна од ретких држава која ради сама против себе и властитог народа.
Tri prsta 2Kolce

kolega_LOVEc
 Confused
https://www.youtube.com/watch?v=9HBEH...HBEHcfjhF0
https://www.youtube.com/watch?v=hoQuo...oQuoR_0O4M
https://www.youtube.com/watch?v=kqr2Y...qr2Y1PkR80
Izgleda da kad se prodaje "ukradeno" zarada uvek bude 100%
Vim vi repellere licet

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,697,382 posete www.srbijalov.com