Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
zex66
 Ne mogu a da se ne javim. Ne da se nadmudrujem, vec da informisem. Gospodina Branimira Zivanovica nisam imao cast da upoznam licno, ali smo prijatelji na FB. Gospodin Zivanovic je gostovao na lokalnim TV stanicama i vrlo afirmativno govorio o strelcima i svim imaocima oruzja koje tisti los zakon. U najmanju ruku nije fer napadati ga. Kao sto je vec receno, NAOS ( svideo se nekom ili ne ) je jedina organizovana grupa ljudi koja nesto konkretno radi na promeni zakona. Sva ova nasa pametovanja na forumima nece ni na koji nacin uticati na promenu zakona. Zato je jedini i jedini nacin u ovom trenutku da pisemo konstruktivne predloge NAOS-u u nadi da ce ih dobro iskoristiti. Baksuziranje unapred tipa " Znam ja... ne valjaju oni, nista nece da urade " stvarno umaraju i potpuno su beskorisni.

neca90
 Пошто држим да се упис колеге Зекса односи на мој упис у којем поменух господина Живановића, и у којем колега Зекс вели да не може а да се не јави, исто тако и ја не могу да не одговорим.

Колега Зекс, није ни мени циљ да се с било ким надмудрујем или препуцавам, али изгледа да се мом сасвим пристојном и умесном питању одмах додељује епитет "паметовања", јер је исто логично, јасно, али и незгодно!!!

"У најмању руку није фер нападати га"... а како га ја то нападох??? Тиме што питах: "ШТО ЈЕ ПРЕДСТАВНИК ВАШЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЋУТАО У СКУПШТИНИ КАД МУ ЈЕ ДАТА РЕЧ КОЈУ ЈЕ МОГАО ДА ИСКОРИСТИ ДА КРИТИКУЈЕ"??? Зашто је то, по Вама, колега Зекс, напад на господина Живановића??? Пазите шта сте рекли, ја њега нападам... Чиме? Тиме што постављам сасвим пристојно, уљудно и цивилизовано питање: што је Ваш представник ћутао у Скупштини? Па зар није ћутао? Зар није седео у Скупштини? Зар није имао реч? Је л' критиковао неки лош предлог Закона? Сви ми знамо да представник НАОС-а у Скупштини није критиковао ништа. А ја сам само константовао да ми је господин Живановић одговорио на фејсбук групи да му није познато што је његов партијски друг ћутао у Скупштини. И то је сво моје помињање Бранимира Живановића. И Ви колега Зекс то називате нападом?

Гостовање по емисијама, празне речи и продавање магле не значе апсолутно ништа ако се све то што се говори по емисијама не покаже на делу. А ми знамо сви како се НАОС у Скупштини показао пре две године. Разлика је у томе што бисте неки то да прикријете некаквим измишљеним нападима који се нису десили, а неки гласно изговарамо оно што смо на телевизији у скупштинском преносу видели и чули! Е сад, по Вама, то константовање чулног опажања се назива "напад". Ајд' нек' буде.

Баш то фамозно ћутање од стране представника НАОС-а у Скупштини је оно што треба потенцирати чим се спомене НАОС! Сви који бране НАОС, да се тако изразим, премда ни њих као ни Живановића не нападам, већ само уљудно питам, треба да in medias res одговоре на питање зашто је представник НАОС-а ћутао у Скупштини! Опростићете, али то је срж теме која се зове "Закон о оружју и муницији"! Како веровати некоме ко те је једном изневерио? А поврх свега, тај неко се прави блесав као да се ништа није десило, а и даље се представља као мој представник, и ћути о томе што је ћутао онда!!!

Е сад, можда бисте више волели, господине Зекс, да аплаудирам уместо да критикујем, да ћутим уместо да говорим, да се правим да не видим оно што сви виде, и да уместо незгодних постављам згодна питања? Жао ми је.

tomo vrbas
 Ma cutali su jer su verovatno ocekivali deo kolaca od ovog cerupanja pa kada su ih izigrali aj sad malo da mnjaucemo posto je lajanje zabranjeno pa nam mozda i daju neku mrvicu.Sto kaze Neca90 ne verujem im sve dok drugacije ne dokazu,a onda cu im se i ja izvinuti ovako za mene su isto jedni prasinari i prodavaci magle!
Sada se zakon ne menja samo se dopunjuje kada ga je trebalo menjati oni su cutali tako da i taj njihov rad je ono "trla baba lan" kasne oni dobrih 3-4 godine sa izmenama zakona.Prvo su pustili da se donese nesto lose i nakaradno i ajde sad da tu nakaradnost od zakono jos unakaradimo i dopunimo pa da posle se hvalimo kako smo mi(oni naos) nesto dobro uradili.

Lala
 Verujem da kolege koji postavljaju pitanje poverenja u NAOS jesu itekako svesni da je svako od poslanika izabran na nekoj od partijskih lista, da odgovara svojoj partiji i da poštuje partijsku disciplinu da nema soliranja i iskakanja od onoga šta njihova partija odluči. Dakle, samo naivčine veruju da poslanici iznose svoje mišljenje i stavove.
Ni jedan poslanik neće to prekršiti. Kao što ni jedan poslanik ne predstavlja NAOS, i nije biran na listi NAOS, nego kao član partije. Brkate pojmove, gospodo.
U tom smislu jasno je ko je predlagao, ko je branio ovakav zakon, i ko ga je izglasao. Isti oni koji bi da ga sad menjaju jer su ukapirali da je neprimenljiv ovakav zakon, i da im donosi više štete od koristi. Jasno je svima i iz koje partije su Šormaz i Kovačević, dva prva čoveka LSS, i oni su sedeli u Skupštini Srbije, Šormaz je još uvek tamo. Nečiji pokušaj dodvoravanja nekim krugovima iz EU je ispao kontraproduktivan. Čovek koji je pisao ovaj zakon nije više u MUP, i to je doprinelo da se izmene pokrenu.
U ovoj celoj priči nevladina organizacija NAOS kao deo civilnog sektora države je samo katalizator izmena, spona izmedju vlasnika oružja i trenutnih vlasnika vlasti. I tu ulogu za sada dosta dobro rade.
Podržao bi ja i bilo koga drugog da radi na promenama na bolje, ali nemam koga, osim što skidam kapu Čanku, sa kojim ne delim politička uverenja ali izuzetno cenim njegov doprinos borbi za dobrobit lovstva. Lovačke organizacije su zatajile i po ovom pitanju.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

krilas
 A ja mislio da su poslanici predstavnici naroda od koga su izabrani da bi stitili i zastupali iste te gradjane sto ih izabrali..., sad vidim da nisam u pravu. Pojmovi (svega) u zemlji Srbiiji su odavno pobrkani, i zato je to tako. Iz ovog zadnjeg upisa (Lalinog) sam samo dobio potvrdu da je ova zemlja necija prcija i da moze da radi sta oce! Stalnim pozivanjem na EU a da pritom u toj istoj EU nije nista kao kod nas, jasno se stavlja do znanja da mi u stvari i nemamo "nasu" vlast i vladu , vec da gospoda poslanici koje je izabrao i placa i dan danas ovaj narod, zbog "partijske" discipline i jos koje cega ne zastupa interese svoga poslodavca (naroda!). A jeli ta ista partijska disciplina opravdanje za takvo ponasanje? Imaju li gospoda poslanici svoju glavu i mozak, i da li ga koriste ? Jednom kad ne budu vise poslanici, gde ce ziveti? Prikljucio bih se kolegama da vise uopste ne verujem bilo kakvim "oraganizacijama"NVO narocito NISTA ne verujem, jer ne rade u interesu SRPSKOG NARODA !
Siroma

neca90
 Ниједан ја појам нисам побркао. Тачно знам шта причам и шта питам. Истина је да ниједан посланик не гласа по свом личном мишљењу, већ по задатку партије. И то није ништа ново нити епохално, нити дискутабилно. Нити сам ја казао штогод друкчије. То је тако од увођења вишестраначја.

Е сада, занима ме какве то везе има са представником НАОС-а...? Он није био (формално) ни у једној странци, и није представљао интересе (опет формално) ниједне странке, и као такав, имао је могућност да оспорава лоше одредбе предлога Закона, почев од "оправданог разлога" па надаље, али он је све друго причао само није критиковао!!! И какве везе има неспорна чињеница да посланици гласају не по диктату својих личних уверења већ по диктату партије са чињеницом да представник НАОС-а није критиковао предлоге Закона? Ако посланици нису критиковали због партијске дисциплине, због чије ли дисциплине он није критиковао? Ако посланици (а у свим политичким системима и земљама је тако, нисмо ми sui generis по том питању!) ћуте по директиви своје странке, по чијој је директиви он као нестраначка личност ћутао и зашто? То је врло занимљиво питање!

Што се тиче Шормаза и Ковачевића, ту сам сасвим сагласан са Лалом; били су и они у могућности да нешто кажу, а нису казали ништа! Међутим, разлог зашто прозивам само НАОС, а не и њих двојицу је тај што њима двојици од старта нисам веровао, па је онакво њихово пасивно држање нешто што није изненађујуће, док сам НАОС-у у почетку искрено веровао да ради у нашем интересу, а НАОС ништа бољи не испаде од двојице поменутих господина! Дакле, криво ми је што су ме насанкали да им у почетку верујем, и баш зато што сам им веровао, а они ћутали, ја константно постављам питање: ШТО СТЕ ЋУТАЛИ? Нисам им веровао само ја, веровали су им многи!

И око Чанка ћу се сложити са Лалом! Попут Лале, ни ја не делим Чанкове политичке ставове, али он се једини огласио у нашу корист! Сад, јасно је било да то неће да промени ништа, и јасно је да је на тај начин плански хтео да скупи неки политички поен, али се огласио! И ја то ценим! Наравно, никад не бих гласао за њега, али ценим што се огласио у нашу корист, и то му признајем, иако се ради о скупљању политичких поена! Да су и други скупљали политичке поене као он, 560 000 нас не би сада ни имало проблем!

coolerns
 Pitanje za gospodina Lalu, posto ste imali uvid u izmene predlozene od strane NAOS-a, interesuje me da li ima ikakvih naznaka da ce se ista traziti/pokusati po pitanju relaksiranja uslova za dobijanje dozvole za nosenje oruzja? Posto je istu dozvolu trenutno moguce dobiti jedino ako imate debelu vezu tj. ako ste politicar, biznismen ili neki slican prilepak ovog naseg tuznog sistema.

Lala

coolerns kaže:

Pitanje za gospodina Lalu, posto ste imali uvid u izmene predlozene od strane NAOS-a, interesuje me da li ima ikakvih naznaka da ce se ista traziti/pokusati po pitanju relaksiranja uslova za dobijanje dozvole za nosenje oruzja? Posto je istu dozvolu trenutno moguce dobiti jedino ako imate debelu vezu tj. ako ste politicar, biznismen ili neki slican prilepak ovog naseg tuznog sistema.

Fokus mog interesovanja po pitanju izmena ZOM je lovačko oružje, uslovi za nabavku, držanje, i oduzimanje istog, i stvari koje vlasnike lovačkog oružja pogadjaju. Iskren da budem, nisam obratio dovoljno pažnje na deo koji se odnosi na oružje za ličnu bezbednost. Moraćemo sačekati rezultat rada Radne grupe MUP i NAOS, pa će se znati da li će biti izmena i u kom pravcu po pitanju oružja za ličnu bezbednost.
Ono što ja znam jeste da su lovci, pa i forumaši Srbijalov, dali solidan broj konstruktivnih primedbi i predloga. Da li su vlasnici druge vrste oružja osim lovačkog slali predloge i primedbe, nisam se upuštao. Znam da je NAOS pripremio predlog izmena uvažavajući prispele smislene predloge od gradjana.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

sasaruma
 Ajde ljudi da vidimo rezultate pa cemo onda u raspravu.

neca90
 Резултати ће бити као пре две године- једно велико НИШТА!

А ако се укину "оправдани разлози" и режим набавке дугих и кратких цеви врати да буде исти као по старом Закону, ја ћу јавно НАОС да замолим да прихвати моје извињење! Али, од та посла нема да буде ништа! Јер НАОС не ради у нашем интересу!

Волео бих јако да грешим! Али мислим да сам на жалост свих нас у праву!

Vuja
 Neca90 Jel ti to imas neke insajderske informacije ?

Pretpostavljamo svi mi kako ce da se zavrsi ali kolega imaj malo nade ce mozda ovaj put nesto biti drugacije nego do sada.

neca90
 Немам инсајдерске информације, али се сећам како је то све изгледало марта 2016-е! То је сасвим довољно кад је НАОС у питању!

Кажем, волео бих да грешим, али чим се сетим оног ћутања од пре две године, тешко да могу да верујем НАОС-у!

А ако буде некаквих измена, то ће бити козметичке измене које ће да нам се представљају као "велика победа" уз обавезно наглашавање "ми смо барем толико, други нису нимало" 😊

Једино што се НАОС-у може признати је у потпуности укидање "оправданог разлога" и враћање старих услова за набавку где су дуге и кратке цеви биле у истом рангу за све грађане. Ако то буде, а било је до марта 2016-е, ја повлачим све што сам рекао о НАОС-у!

Baki58
 Zivim u eu. Lovac sam ovde a isto i u srbiji. Ovde je jako liberalno za nabavku lov.Oruzja,a sto se tice nabavki kratkih cevi to je vema tesko, i moguce je dobiti ako si registrovan u streljackom klubu, i sluzi samo za to.Sto se tice nosenja kratkih cevi, kada bih neko i trazio tako nesto ne da bih mu uzeli njegov pistolj,nego bih ka poslali direkno lekaru. Naravno ja to podrzavam.

PS. Nas zakon za lov. Oruzje je nakaradan,takav mislim da ne postoji nigde u svetu.
Branislav

coolerns
 @Lala
Zahvaljujem na odgovoru, s' obzirom da sam lovac i posedujem vise komada lovackog oruzja a takodje se rekreativno bavim i streljastvom i posedujem oruzje u tu svrhu, mislim da svi mi legitimni vlasnici oruzja u Srbiji moramo da se drzimo zajedno i da se zajednici borimo za svoja prava bez obzira koji su razlozi za posedovanje legalnog oruzja, bilo da je to lov, sport, ljubav ili nesto drugo. Suvise nas je malo i napadnuti smo sa svih strana da bi dozvolili sebi luksuz da se delimo.

@Baki58
Vidite postovani kolega ovo je tema oko koje se nikako necemo sloziti, iz vise razloga a ja cu navesti samo neke od njih.
- Ja bih se slozio sa vama kada bi postojala neka utopisticka drzava koja moze da sprovete kontrolu prometa sto legalnog sto ilegalnog naoruzanja u toj meri da se osetno smanji kolicina oruzja kod kriminalaca, a sa druge strane koja ima sisteme i sluzbe koji zaista efikasno mogu da reaguju u zastiti svojih gradjana. Takva drzava ne postoji niti ce ikad postojati. Nikad drzava nece moci da zastiti gradjane od svih kriminalaca, niti od svih slucajeva Brejvika ili raznoraznih teroristickih napada.
- Ne postoji dokaz da liberalizacija zakona o oruzju dovodi do povecanja stope kriminala, cak na protiv. Ako pogldamo Evropsku uniju u kojoj Vi kolega zivite imate primere Ceske i Slovacke kao zemalja sa cini mi se najliberalnijim zakonima po pitanju prikrivenog nosenja oruzja a koje ipak padaju ispod proseka EU po stopi kriminala i ubistvima.
- Koliko god zakoni i kontrole bile striktne to nece spreciti kriminalce da dodju u posed oruzja, samo ce razoruzati posten svet i uskratiti mu sansu da se sam brani.

Zbog toga sam ja zagovornik opcije da se stanovnistvu da sansa da se sam brani u kriticnim situacijama.
Uzmimo primer Norveske koja vazi za uredjenu zemlju u kojoj jedan bolesnik uspe da ubije 70 ljudi. 70 ljudi ispalivsi 190 metaka u roku od sat vremena (60 minuta!) koliko je trebalo sistemu da reaguje i sluzbama da dodju na ostrvo koje se nalazi 5km od Osla. Ubedjan sam da je od 550 ljudi koji su bili na tom ostvu barem neko bio naoruzan i spreman da reaguje da bi scenario bio drugaciji. Slicno vazi i za bezbrojne napade sirom Evrope u poslednjih nekoliko godina.

Da se razumemo, ni jednog momenta ne mislim na neodgovorno naoruzavanje naroda i davanje oruzja svakoj budali. Kontrola i treba da bude stroga, i dozvolu treba da dobije onaj za koga se utvrdi da je psihicki u stanju za tako nesto, ko je prosao odgovarajuce obuke i naravno bez mrlje u dosijeu.

krilas
 ^Bravo 2
Siroma

mihailo

coolerns kaže:

@Lala
Zahvaljujem na odgovoru, s' obzirom da sam lovac i posedujem vise komada lovackog oruzja a takodje se rekreativno bavim i streljastvom i posedujem oruzje u tu svrhu, mislim da svi mi legitimni vlasnici oruzja u Srbiji moramo da se drzimo zajedno i da se zajednici borimo za svoja prava bez obzira koji su razlozi za posedovanje legalnog oruzja, bilo da je to lov, sport, ljubav ili nesto drugo. Suvise nas je malo i napadnuti smo sa svih strana da bi dozvolili sebi luksuz da se delimo.

@Baki58
Vidite postovani kolega ovo je tema oko koje se nikako necemo sloziti, iz vise razloga a ja cu navesti samo neke od njih.
- Ja bih se slozio sa vama kada bi postojala neka utopisticka drzava koja moze da sprovete kontrolu prometa sto legalnog sto ilegalnog naoruzanja u toj meri da se osetno smanji kolicina oruzja kod kriminalaca, a sa druge strane koja ima sisteme i sluzbe koji zaista efikasno mogu da reaguju u zastiti svojih gradjana. Takva drzava ne postoji niti ce ikad postojati. Nikad drzava nece moci da zastiti gradjane od svih kriminalaca, niti od svih slucajeva Brejvika ili raznoraznih teroristickih napada.
- Ne postoji dokaz da liberalizacija zakona o oruzju dovodi do povecanja stope kriminala, cak na protiv. Ako pogldamo Evropsku uniju u kojoj Vi kolega zivite imate primere Ceske i Slovacke kao zemalja sa cini mi se najliberalnijim zakonima po pitanju prikrivenog nosenja oruzja a koje ipak padaju ispod proseka EU po stopi kriminala i ubistvima.
- Koliko god zakoni i kontrole bile striktne to nece spreciti kriminalce da dodju u posed oruzja, samo ce razoruzati posten svet i uskratiti mu sansu da se sam brani.

Zbog toga sam ja zagovornik opcije da se stanovnistvu da sansa da se sam brani u kriticnim situacijama.
Uzmimo primer Norveske koja vazi za uredjenu zemlju u kojoj jedan bolesnik uspe da ubije 70 ljudi. 70 ljudi ispalivsi 190 metaka u roku od sat vremena (60 minuta!) koliko je trebalo sistemu da reaguje i sluzbama da dodju na ostrvo koje se nalazi 5km od Osla. Ubedjan sam da je od 550 ljudi koji su bili na tom ostvu barem neko bio naoruzan i spreman da reaguje da bi scenario bio drugaciji. Slicno vazi i za bezbrojne napade sirom Evrope u poslednjih nekoliko godina.

Da se razumemo, ni jednog momenta ne mislim na neodgovorno naoruzavanje naroda i davanje oruzja svakoj budali. Kontrola i treba da bude stroga, i dozvolu treba da dobije onaj za koga se utvrdi da je psihicki u stanju za tako nesto, ko je prosao odgovarajuce obuke i naravno bez mrlje u dosijeu.

E ta mrlja u dosijeu je u nasem zakonu regulisana tako da se odlucuje na osnovu provere.

tomo vrbas
 Treba samo uvesti smrtnu kaznu i da vidis kako bi svaka ta budala se opametila i ne bi tako olako potezala oruzije.I kada bi mogli bar mi normalni ljudi da imamo pravo da nosimo svoje livore za pas pa bi se mnogi dobro razmislili da potegnu oruzije tako olako,a ne znas ko sve nosi pistolj!I sto kaze kolega da je u toj masi ljudi u Norveskoj bar neko bio noruzan pa da uzvrati vatru mnogo bi ih manje mozda izginulo!

rk
 Nažalost nije bas tako, smrtna kazna kao mogicnos prema statistici ne utiče na smanje krivičnih dela.
Ne postoji idealno društvo niti društvo u kom nema kriminala i zloupotrebe oruzja Al cilj ke u smanjenju kriminala. Država koja ima poverenje u svoje gradjanske upravo to pokazuje kroz davanje mogucnosti gradjanina da zaštite sebe, svoje porodice i imovinu pa kad je to potrebno i upotrebom oruzja.
RK

Baki58
 Ljudi!! Mislim da smo otisli mnogo daleko i stigli do Norveske. Mislim da je ovaj forum za lov,lovce,lovacko nauruzanje itd. Tako mislim da nema veze sa nosenjem kratkih cevi za pojasom. Mi se ovde borimo sa lov i liberalizaciju lovackog oruzja. Znam da mnogi nece da se sloze samnom, ali to je moje licno misljenje.
Branislav

krilas
 ZOM regulise SVE oruzje i lovacko i ostalo. I kao takav treba se i menjati! A dal smo otisli daleko ili smo se vratili u nazad .... U svakom slucaju zakon nije dobar za gradjane bili oni lovci ili ne. Treba se pruziti mogucnost da svaki covek (a to mu i Ustav garantuje ) moze da brani sebe i svoje najblize kao i one koje prvi put vidi. Jer drazava i policija to nije u stanju. Ovakvo stanje stvari pogoduje samo kriminalcima, jer znaju da posten svet je bezopasan i da ne moze i ne sme da uzvrati. Kriminalci, ovde mislim na razbojnike i pljackase, nikad nisu marili za zakon i njima nije potrebna nikakva dozvola za bilo sta, cak sta vise ako na bilo koji nacin ih neko ugrozi biva kaznjavan! Pa to je van svake pameti! Oni koji su se ogresili o zakon, u redu je da ne mogu da imaju oruzje, ali ako nema nikakvih mrlja , zasto neko ne bi posedovao oruzje ? To je problem, to je diskreciono pravo MUP-a , koje treba ukinuti. Znaci kada ne postoji nikakav razlog a podnosilac bude odbijen!
Siroma

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,696,575 posete www.srbijalov.com