Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
kolega_LOVEc
 Smile Pa to diskreciono pravo i komsijske igrarije uopste i nisu tehnicke mere prikupljanja podataka za procenu bezbednosti, vec psiholoske mere konstantnog pritiska sistema na slobodu pojedinca i uticaj na donosenje odluka. To je izmisljeno pre puske...
I organizacija gde svako naseljeno cose ima svog malog cara na kome se ne primenjuju opsta pravila kao nagrada za kontrolu nad ostatkom populacije.
Vim vi repellere licet

7x57
 Pravo u centar, 100% si u pravu. Nazalost to se nikada nece promeniti.
Draško

sasaruma
 Kolege,da li je neko citao zakon o oruzju i municiji,clan 32 gde pise da se lovacko oruzje smije davati na poslugu?Ili ja nisam dobro protumacio

krilas
 Moze kolega, ali pod uslovom da onaj koji prima oruzje na poslugu ima oruzni list za istu vrstu oruzja i da onaj koji daje oruzje na poslugu bude licno prisutan.
Siroma

Kile_
 Moze i da dobije punimoc overenu kod notara i da cele godine vazi
Samo 300 i 4x4

Lala
 U proceduru izmene važećeg Zakona o oružju i municiji uključuje se i nova uprava LSS.
Evo šta o tome piše list 'Danas' prenoseći izjavu novog predsednika LSS Brace Ćirkovića.
Klik na link:
https://www.danas.rs/ekonomija/porez-...no-oruzje/
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

tomo vrbas
 Moj pokojni deda je imao takav problrem sa ukradenim pistoljem ali je za zivota uspeo da resi taj problem stim sto je bilo mukotrpno dokazivanje.Inace sad po pisanju mi nije jasno ovo za poluautomatske puske jeli je to greska u interpretaciji ili stvarno lovci treba da placaju porez na PA?Ako je tako ja ih imam dva bice kanda prodaje!

Max011

Kile_ kaže:

Moze i da dobije punimoc overenu kod notara i da cele godine vazi
NE MOŽE DA DOBIJE PUNOMOĆJE! Već mora da ode u Mup i uzme obrazac predvidjen za poslugu. U tom obrazcu mora da popuni elemente gde je jasno navedeno trajanje posluge. Dakle jedna posluga jedan obrazac. Rigidnost zakona se ogleda u tome da iako su davalac i primalac u istom lovu i ovaj drugi ima or.list za to oruzije moraju imati i obraza posluge. Dakle overeno punomoćje nije zakonsko reŝenje već put za prekrŝajnu prijavu po sadaŝnjem ZOMu
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Kile_
 Max ok ne klasicnu punomog.postoji obrazac za poslugu.upisujes podatke loviste i damut kada nosis oruzje.i u tom slucaju vlasnik ne mora da bude sa tobom.
Iz licnog iskustva imao sam za proslu godinu overenu punomoc za celu godini. Oruzje sam koristio za takcimenje u glinenim golubima.baveo sam sva lovista gde su se odvijala djadjanja. A vreme a selu 2018 kao za lov lisice jer sezona traje celen godine. Nasa referentica u mupu je to prihvatila
Samo 300 i 4x4

Max011
 Pozdrav Kile ako je to prihvaćeno ti si ispravan. Problem je ŝto svako to tumači kako mu volja. U tumačenju jednog od beogradskih Oup-a je da samo obrazac posluge potpisan od strane davaoca i primaoca za konkretan lov važi. Sve drugo ne. A poseban apsurd je da u istom lovu u kojem učestvuju davalac i primalac oruzija moraju imati obrazac posluge sa sobom! Dakle teatar apsurda se nastavlja a kulminiraće u martu ove godine.
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

tomo vrbas
 Ajde ko je menjao oruzni list sta je naveo za sta mu treba uverenje od specijalnog suda za ratne zlocine i organizovanog kriminala?Dali da napisem za preregistraciju oruzija ili izdavanje novog oruznog lista ili nesto trece?

AcaNik
 За пререгистрацију оружја. Знају све они већ.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

dreger
 a zasto ti to traze kad radis samo zamenu starih oruzanih listova,kod nas to netreba samo onima koji prvi put nabavljaju oruzje.
ja sam pre nove godine predao papire za zamenu oruzanih listova i nisu mi to trazili niti rekli da mi treba.

tomo vrbas
 Kod nas i to traze da se dostavi potvrda od oraganizovanog kriminala i od specijalnog tuzilastva za ratne zlocine,a zasto to traze nemam pojma.I naravno od opstinskog suda da nisam krivicno gonjen.

@andjelkovic
 Kolege, ko sada vrši preregistraciju oružja ( novi oružni listovi ) i nabavku oružja, pored ustaljenog protokola to jest uverenja od suda po mestu prebivališta-opštine , lice je dužno da dostavi i uverenje da se protiv njega ne vodi istraga niti da je osuđivan za krivična dela, za ratne zločine i organizovani kriminal. Predmetno uverenje se dobija u Višem sudu, u posebnom odeljenju za organizovani kriminal i ratne zločine ( ne kao do sad, u sudu koji je nadležan po opštini prebivališta) i sam postupak uverenja traje dva radna dana, takođe važnost uverenja je dva meseca od datuma izdavanja. Depeša je bila poslata još u Avgustu mesecu svim PS i Sup-ovima, ali tek od 01.01.19 se zvanišno primenjuje.ika
Lov nije naše bogom dato pravo, već obaveza, pa se u skladu sa tim i treba ponašati.

sasaruma
 Kolege,isto tako je MUP poslao depesu svim sup i oup da sami moraju pribavljati tu dokumentaciju sem ako vlasnik oruzja zeli da ubrza proceduru pa donese sam.

sasaruma

dreger kaže:

Обавештавамо вас следеће, што је установљено у самом врху МУП-а, а о чему имају инструкцију и све полицијске управе:
1. Да се приликом пререгистрације плаћају само две таксе: једна за оружје са олученим цевима (карабини, пиштољи, револвери, малокалибарске пушке, пиштољи и револвери и комбиноване пушке) у износу од 5360 динара и једна за оружје са глатким цевима у износу 2560 динара, без обзира колико једних односно других цеви имате.
2. Да приликом пререгистрације није обавезно донети уверење да нисте под истрагом, ово уверење ако донесете лично само убрзава поступак, у супротном МУП ће га прибавити по службеној дужности.
3. Да имаоци оружја које је регистровано пре 1999. године не треба да полажу испит о безбедном руковању оружјем и не треба да доносе уверење о томе приликом подношења захтева за пререгистрацијu.
!!!
Proslo je 20 dana od ovog sastanka i ovih instrukcija svim PU.
i u Zrenjaninu evo i dalje traze "obuku u rukovanju" iako su ljudi registrovali puske pre 1999g.sad mi rece kolega lovac stari clan (40 god.staza) da su njemu i jos jednom kolegi trazili i tu obuku izmedju ostalog,kao i uverenje iz suda (mada ni to netreba) kako pise ovde gore ,...
i sta sad???
Evo ovde citajte pod 2

DakiNS
 Čist kretenluk ! Da si napravio bilo kakvo krivično delo ili da si pod istragom , prvo bi ti oduzeli oružije , znači harač, kroz takse i maltretiranje vlasnika oružija.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

tomo vrbas
 Danas poslato u specijalne sudova za org.kriminal i ratne zlocine preporucena pisma taksa je 190din po uplatnici.Drug otisao da pita da mu PS odradi to po sluzbenoj duznosti i zove kaze kako sam slao otkacili ga kao i mene nemaju kad prebukirani su.Taksa u opstinskom sudu je 210din.Jbg kad sve takse poplacas i kad sve sracunas lepa se cifra tu nakupila samo na takse i uplatnice,a gde je jos lekarski i ostalo.

neca90
 Томо, шта то пререгиструјеш кад ти треба уверење да ниси оранизовани криминалац и ратни злочинац? Сачмару? Карабин? Пиштољ? Малокалибарку?

Опрости што питам, али баш сам затечен да чак и то треба!
Добро да ЈОШ УВЕК не траже чланску карту НАОС-а, а не бих био изненађен да и то затреба једног дана!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,694,690 posete www.srbijalov.com