Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Belom Municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Belom Municija
belombeograd
 Poštovani,
Što se sponzorstva tiče,rado bih vam izašao u susret,ali mi u proizvodnji "nismo ovlašteni " da delimo "reprezentaciju". Stoji onaj predlog od ranije da se svi zainteresovani forumaši (a i šire) organizuju i dođu u proizvodnju Belom,uz adekvatnu najavu (pošto smo u krugu vojnom),da se sami uvere kako radimo,a ako pride bude i "poklona"....
Što se tiče Nano metaka,još nisu objavljene performanse na zvaničnom sajtu,a pogledajte ranije diskusije,misli da sam i naveo u jednom od njih. Mislim da su i neki snimci super brzom kamerom bili u prilogu,ako je forum kao sajt hteo da ih prihvati. Ali važnije nam je ,ako ga imate,Vaše lično iskustvo i doživljaj.Zato molba da nam o tome javite.
I Fejsbuk stranicu nam je sačinio novi direktor,koji na žalost nema dovoljno (bar za sada) vremena da se posveti administriranju istog,pa je mene "ovlastio" da podsetim lovce da i FB stranica Beloma postoji,i da može da Vam posluži kao dodatni "kanal" za komunikaciju sa nama,mada je i ovaj Forum sasvim dovoljan i aktuelan. Svako dobro i dobar pogled.

lovac junior
 Danas na sajmu pazarih 3 kutije beloma za 16cal. Cena je veoma povoljna, 900din po kutiji. Sto je 36 din po patronu, a skuplje sam placao municiju za preoelice. Uzeo sam 10 i 8. Ima li neko iskustva sa ovim patronom? Kako vam se pokazao?
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

Grom
 Pozdrav Belomu iz RH, koristimo nešto Vašeg streljiva ali kupujemo u Bih kada se stigne. U RH koliko znam, nemate prodaju. Krušik ima. Vaša potkalibarna kugla kal. 12 (Gualbo) u kojoj je kugla kalibra 20 se pokazala jako precizna i do 100 metara stvarno dobro ide. Probajte klasični Gualandi natjerati na 500 m/s, s dobrim barutom je moguće, a da pritisci ostanu normalni. Mislim da bi to bio pun pogodak, Gualandi je jako dobra i precizna kugla, a nije skupa. Vama na veću količinu sigurno još povoljnije, probajte se malo igrati. M90 puni i original Brenekke kugle koje su također dobre. Proširite malo asortiman jer u Italiji možete nabaviti svakakvih kugli po povoljnoj cijeni. I probajte doći do RH, Krušik u ZG ima jako dobre cijene. Možda bi ste i vi mogli naći nekoga da vas gura, samo poradite dodatno na kvaliteti jer lovci u Dalmaciji dosta koriste talijansko streljivo koje je i prilično skupo. Recept je jednostavan, kvalitet i ujednačenost za poštenu cijenu.
Grom

ssekir75
 и кугла гуаланди пуног калибра 12 одлично носи, бар мени.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

mrwa22250

lovac junior kaže:

Danas na sajmu pazarih 3 kutije beloma za 16cal. Cena je veoma povoljna, 900din po kutiji. Sto je 36 din po patronu, a skuplje sam placao municiju za preoelice. Uzeo sam 10 i 8. Ima li neko iskustva sa ovim patronom? Kako vam se pokazao?

Juniore,ja vec trecu sezonu trosim belomovu 10 i 8 i vise sam nego zadovoljan.Ucinak na divljaci odlican,na papiru veoma ujednacen posip,a cenovno mi odgovara.Moja preporuka.Doduse sve navedeno vazi za cal.12,mada verujem da je i u 16-ici solidan metak.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

lovac junior
 Tako sam nesto i cuo i ovom patronu Odobreno Do sad sam koristio Labro Feltro i odlicno mi se pokazao i nisam ga nasao na sajmuza moj kalibar. Belomova kugla je odlicna, pa sam resio da probam i sa sacmom. Javljam rezultate koliko u nedelju Smile
Elmermarkafazan

ssekir75
 нећеш да се покајеш. иако ја више волим крушик картонац, моја пушка више воли белом. зашто је то тако Confused, тек, много боље ми лежи њихова џебана од било које друге, укључујући и ону много скупљу.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

tomo vrbas
 Jedinu manu kod Beloma sam jos davno naveo jako puno prlja cev od PA i ja sam uzeo i dodatno krimpovao jednu kutiju metaka.Rezultat je bio mnogo,mnogo bolji zaprljanost je bila duplo manje,a iz prelamaca je Bogami muski drmao u rame sto sa PA nisam osecao.Ja ga isto koristim mada vise preferiram Krusik ali iz prelamaca koje imam u cal12 i 16 vrse posao i sto mi odgovara njihova mekoca,a ucinkovitost je dobra.

Max011
 Moram da pohvalim Belom što se tiče baruta. Tačnije u poslednja dva lova pucana njihova desetka. Prijatno je i primetno stanje cevi bez mnogo gareži. Obično barut u njima začadi da izgledaju kao sulundar bubnjare. Ovako malo spreja i par krpica i cevi se cakle kao staklo!
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

lovac junior
 I ja moram da pohvalim belom. Pucao 10 i 8 u nedelju i divljac ostajala na mestu. Ni cevi nisu zaprljane. Pricam o cal 16. Sve preporuke za ovaj patron.
Elmermarkafazan

belombeograd
 Poštovani strelci i lovci,
iskrene želje da Vas služi dobro zdravlje,da Vas sreća prati,Vama i Vašim najbližima u Novoj 2019.g. želi kolektiv BSS- Belom . Svako dobro i dobar pogled.

arli
 Što i vama Želimo, da bude robe i po novoj godiniiveli

belombeograd
 Poštovani,
u našem proizvodnom programu su novi patroni
Metak čelični projektil Gualbo steel kal 12
Metak lovački kal 12 Disperzant 2,5 mm i 3,00 mm
Metak lovački kal PRACTICAL SHOOTING 3,00 mm
i meci kal 12 -10,8,6,4 bez korpe
pa očekujemo Vaše mišljenje,
kao i za ranije "puštene" u proizvodnju:
Metak NANO 12 PP kugli,kal 12,
Metak NANO kal 12,Gualandi 32g i 40 g
Metak lovni 36 gr SUPER B (10,8,6,4)
i metak sportski MACH trap 2,4 mm 24 gr s sačmom 5% Sb,
Unapred hvala na mišljenju i
dobar pogled!
Srećni nastupajući praznici!

krilas
 Dobro nam se vratio kolega! Posle duze pauze, imas i lepe vesti za nas lovce. Bilo bi lepo da i zvanicni sajt Beloma bude azuriran, jer je isti od kad je objavljen.
Siroma

AcaNik
 Останем без муниције за 28 а нисам хтео да пуним нову јер сам чекао да стигне пушка у кал 20. Пошто сам од прошле године имао неки светло плави белом у кал 12 понесем њега. Мало је рећи да је метак био разочарење. То су бачене паре исто као што сам и то побацао. Јбт долази пас да проверава да ли сам пио када не падају петлови Sad Запертлани никако. Неки се отворили сами, за разлику рецимо од Трепчиног метка који и дан данас изгледа као нов.
Белом, сем јединачног зрна, остало никада више!
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

ssekir75

belombeograd kaže:

Poštovani,
u našem proizvodnom programu su novi patroni
Metak čelični projektil [b]Gualbo steel kal 12
Metak lovački kal 12 Disperzant 2,5 mm i 3,00 mm
Metak lovački kal PRACTICAL SHOOTING 3,00 mm [/b]
i meci kal 12 -10,8,6,4 bez korpe
pa očekujemo Vaše mišljenje,
kao i za ranije "puštene" u proizvodnju:
Metak NANO 12 PP kugli,kal 12,
Metak NANO kal 12,Gualandi 32g i 40 g
Metak lovni 36 gr SUPER B (10,8,6,4)
i metak sportski MACH trap 2,4 mm 24 gr s sačmom 5% Sb,

Unapred hvala na mišljenju i
dobar pogled!
Srećni nastupajući praznici!

колега, ајд мало детаља о овој муницији... шта је за који метак карактеристично? и наравно где има, јер ја сем класике и бк не видох ништа.Confused

ацо, откад ти је та муниција? мени је белом јако добар метак, све што је погођено пало је без грешке.

AcaNik
 Прошле године сам је добио. Светло плави метак у калибру 12.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

belombeograd
 Poštovani,svu našu municiju uzima prvo "Snajper" a kome on i kako po Srbiji distribuira,(i po kojoj ceni) ne znam.Karakteristike će biti objavljene na sajtu,a ovako samo kretko,Projektil je rađen po istim pritiscima i brzinama kao i PK i obični Gualandi u kal.12, Disperzant je za šljuke,i sa čepom istog naziva (4 komorna korpica),Practical shooting je za takmičenja u praktičnom gađanju iz neposredne brzine (sa punjenjemod 34 g sačme i manjim pritiscima),a bez korpice su po svim performansama rađeni kao i "obične" patrone tih granulacija,samo su s čepom bez korpe.
Što se tiče reklamacija na svetloplavi metak u kal.12 slobodno Vašem prodavcu odnesite te i takve patrone,a on da vrati nama,da vidimo u čemu je problem,samo bi bilo poželjno da dostavite i poklopac kutije komercijalne s utisnutim brojem serije,što i piše na samoj kutiji.
Hvala na mišljenjima i sugestijama (i kritikama,ako ih ima),to nama pomaže da budemo još bolji. Gledaću da se češće javljam ,a ostaje poziv da se organizovano poseti proizvodni pogon u Nikincima,uz adekvatnu najavu.
pozz

ssekir75
 захваљујем. обичног метка има скоро свуда, међутим, већ бк представља проблем. понекад га налетим у нишу у ловоспорту. знам чему служи дисперзанте, али пошто ми не ловимо шљуке ја га користим за фазана у густом и за патке на слетању/полетању. добра ствар. тај практикал би ваљало испробати у исте сврхе. шта је овај мах трап и колико се разликује од обичног трапа?

што се тиче тог плавог метка, то је паковање куповано прошле године. зато сам и питао. ја нисам још начео та паковања, али видим да колеге пуцају њиме и оно што је погођено падне без неког премишљања. шта се то промакло код аце Confused

Scorpion Hunter
 Pozdrav za Belom Bye

Imate vise nego solidan izbor municije u ponudi ali velika zamerka sto vrlo mali izbor municije imate u prodaji! Malo smesno ali istinito Grin
Moze da se kupi samo patron 32 grama i Trap, sve ostalo se teze nalazi u maloprodajnim radnjama...

Recimo Gualandi projektil 32 grama nisam nikako mogao da nabavim, nema ga u nekoliko okolnih gradova. Cak ga nije imao ni Magnum iz Jagodine Confused
Umesto njega nekako nadjoh gualandi PK 28,5grama da probam, odlican je metak Odobreno

Obican patron za kalibar 12 u beloj cauri je osetno kvalitetniji nego u plavoj cauri, u cemu je stos?

Letos kad sam kupovao trap cena Beloma je bila ista kao i za Mirage trap Shock

Kupio bih taj novi celicni projektil da probam, ali gde???
Gde da nadjem Gualandi 32 grama?

Isto pitanje i za municiju bez korpice?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Krušik municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 840 30.09.2022. 21:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,688,691 posete www.srbijalov.com