Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Belom Municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Belom Municija
Predator
 Ja bih se složio sa prethodnim upisom, ali bih dodao da bi za obostranu korist bilo bolje da je ova priča krenula u avgustu ili septembru. Zna se kad se kupuje većina municije za lovnu sezonu. Sa druge strane, glavni dio sezone je na izmaku, ostaje mjesec dana za svinje i 2,5 mjeseca za patke i predatore. Kad da se pomenuta municija raširi po radnjama i kad da se ista isproba u lovu?

Sasvim prirodno

arli
 Ja sam u lovu na prepelicu ove godine pucao belom. 16 granulacija sačme,u kalibru 12,padli su i golubovi od nje,stvarno sam bio zadovoljan....
Samo reči hvale mogu da kažem za taj patron...E sad za ostale granulacije nisam kompetentan-nisam probao.
Mada imam želju da probam i pojedinaćne projektile,al otom-potomSmile Vremena za lov sve manje...

ssekir75

Scorpion Hunter kaže:

Pozdrav za Belom Bye

Imate vise nego solidan izbor municije u ponudi ali velika zamerka sto vrlo mali izbor municije imate u prodaji! Malo smesno ali istinito Grin
Moze da se kupi samo patron 32 grama i Trap, sve ostalo se teze nalazi u maloprodajnim radnjama...

Recimo Gualandi projektil 32 grama nisam nikako mogao da nabavim, nema ga u nekoliko okolnih gradova. Cak ga nije imao ni Magnum iz Jagodine Confused
Umesto njega nekako nadjoh gualandi PK 28,5grama da probam, odlican je metak Odobreno

Obican patron za kalibar 12 u beloj cauri je osetno kvalitetniji nego u plavoj cauri, u cemu je stos?

Letos kad sam kupovao trap cena Beloma je bila ista kao i za Mirage trap Shock

Kupio bih taj novi celicni projektil da probam, ali gde???
Gde da nadjem Gualandi 32 grama?

Isto pitanje i za municiju bez korpice?

за бк муницију знам да је била у ловоспорту у нишу, али само осмица. у канони има само обичан и јединачна зрна, а у ритму мислим да није било ништа. чак нисам нашао ни трап. чекам информацију има ли шта у вршцу и зрењанину.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Vuja
 Od municije Belom priznajem samo Trap metak i nista vise moje iskustvo kaze sledece 2004 godine a imam kutiju da to potkrepim, jedino sto je bilo dobro je bila kutija, pucao sam u papir na nekih 35 koraka nasao sam 10 dramlija u papiru pola metra sa pola metra. Pre 5 godina kupio sam kuglu da testiram postavio sam kantu od 10l i iza nje jednu tablu iverice metar sa pola metra, pucao sa haube automobila jedini pogodaj je bio 30cm levo pored kante, ostale nisam imao ni na iverici a pucao sam 5 komada. Zasto? Nemam pojma. Mozda moja puska ne voli Belom, ali mi Trap radi perefektno, koristio sam ga sto na gadjanju golubova sto na gadjanju flasa i nikad problem nisam imao. Zato samo Belom Trap a za ostalo neka hvala meni Krusik sve poslove zavrsava.
Jedan koji hoce uvek je jaci od dvojice koji moraju!! Vojvoda Zivojin Misic!!

Macvanski lovac
 Potkalibarni metak je dobar za cal 12,precizan na oho-ho daljinama i dobre snage Bravo 2
Rodjen da budem lovac

Scorpion Hunter
 Dok ne nadjem u prodaji Gualandi od 32 grama (da probam) za mene je taj PK gualandi najbolji metak sto pravi Belom. Mislim na kalibar 12... Moze da stane rame uz rame sa svim svetskim proizvodjacima jedinacnih projektila... Odobreno

Sto se tice sacmene municije mana Belom-a kao i Krusik-a je jako losa (nepravilna) sacma Sad To bre nije okruglo uopste, sto sigurno i mora da utice na posip. Pretpostavljam da imaju istog dobavljaca sacme. Confused
Dobar je i barut i cepovi i caure (Krusik ima za klasu bolje caure) ali sacma je jako losa. Promenite bre brate sacmu i bice vrhunska municija! Zar je to komplikovano?

Belom trap dobar metak, necu da ga kupim iz principa zato sto kosta isto kao Lambro i Mirage trap, za koje je placen transport i carina (pa samim tim ne razumem kako je cena ista) a kvalitetniji su od Beloma...
Mozda nije do fabrike ali morate nekako da kontrolisete trziste, da imate neki maloprodajni objekat...

Uvek sam pre za domaci proizvod nego za uvozni Odobreno

belombeograd
 Poštovani,
samo ukratko,pošto proizvodimo,što se tiče maloprodaje,nemamo sopstveni objekat,imali smo nekad u zgradi SDPR-a,a ne uzimaju svi prodavci od nas robu,recimo Canona,Peloponez ili Grof,tako da nije do nas. I njima kao i svima vrata su otvorena za saradnju. Što se cena tiče,takođe ,to je odluka konkretnog trgovca koliku maržu zaračunava,jer VP cene su jedno,a dok dođe u radnju MP cena "skoči" do Miraža,RC i dr.strane robe. Takođe,malo moje zapažanje iz iskustva,svi trgovci uvoznu robu plaćaju odmah i zato moraju da je odmah i plasiraju,dok je Belom (a valjda i Krušik i dr.) na odloženo.Što se tiče Gualbo steel -a,uzeo ga je za sada samo "Snajper" Bg,pa kod njih potražite.Mach trap s 5% antimona je trap s svim karakteristikama običnog trapa,s tim da onih 5 % Sb čini sačmu tvrđom,pa je samim tim i pogodak izvesniji. Sačmu sve više uvozimo,ali istina je,koristimo i iz domaćih "izvora" što za posledicu ima možda ponekad opravdano nezadovoljstvo Vas lovaca. RAdimo na tome da se kvalitet sačme unapredi i biće po tom pitanju dobrih vesti.Hvala što se javljate i pozdrav. Dobar pogled svima!

arli
 Ako sam dobro razumeo,vaša adresa na Novom Beogradu nema veze sa maloprodajom?! Kakva je priča da se od vas naruči municija preko lovačkog udruženja,da bude neka normalnija cena nego u(maloprodaja) snajperu,recimo njihov popust od 10% što daju određenim čovecima?! Malo da glumim menadžeraGrin

ssekir75

Scorpion Hunter kaže:

Dobar je i barut i cepovi i caure (Krusik ima za klasu bolje caure) ali sacma je jako losa. Promenite bre brate sacmu i bice vrhunska municija! Zar je to komplikovano?

Uvek sam pre za domaci proizvod nego za uvozni Odobreno

белом има шедитове чауре, које су, бар по мени, много боље. никад ми се није десило да се шедитова чаура расцвета, док је код фиочијевих, које користи крушик, релативно редовна појава. исто важи и за капислу. поред тога, шедитове чауре су боље за препуњавање (ко то ради).
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

belombeograd
 Da,koristimo od osnivanja Cheddite caure i sve kako ste napisali je razlog sto i dalje nameravamo da nastavimo da ih koristimo. od skora na njima ce pisati Belom umesto cheddite. Vec smo pustili jednu seriju s tom novom caurom.
Prodavnica na N.Bg je bila u zgradi SDPRa ,ali nije bilo prometa,pa je zatvorena. Kao lovacka ili streljacka udruzenja mozete nabaviti patrone,ali o detaljima,i cenama morate pitati nasu komercijalu.telefoni su na sajtu. Pozdrav

arli
 Za čaure se apsolutno slažemSmile Ne znam koja je kapisla u belomu...Ali fiočijeva kapisla sa belom,ili roze bojom kad se gleda sa gornje(strana koja ulazi u patron-čauru) strane, je mnogo moćnija(daje veće početne brzine,u odnosu na istu količinu sačme i drugu kaislu) od kapisli koje se prodaju u snajperu-lakirana crnim premazom...Ruku na srce, nikad ni jedna nije slagala,bez obzira na firmu-prizvođačaSmile E pusta komercijalaGrin će se naoružamo strpljenjem, i da budemo navalentniSmeko
Ako su neke gospođice u pitanju,da to prepustimo mlađim snagamaSmile na mlađima svet ostaje...

ssekir75
 да не изигравам дрвеног адвоката кад је ту колега из белома, али и каписле су им шедитове. фиочијеве каписле су тврђе, па се често дешавало да та розЛа за*ебе код неких пушака. конкретно, иж 27 и монте карло. оне сребрнасте су радиле без грешке. ја на тоз 34 нисам имао проблема.

не знам које су те црне из снајпера. ја сам пре пар година напунио неколико метака да пробам и ставио сам шедитове каписле. опалиле су без грешке и од 5 метака пале су три патке. тренутно се пуњење не исплати, али није на измет знати шта је шта.

Scorpion Hunter
 Pozdrav vec koristim tu serju sa novim caurama, isprobano Odobreno

www.dodaj.rs/images/IMG_20191213_211507.jpg

Bolji je ovaj patron nego onaj stari u plavoj cauri, ali i u njemu je sacma katastofa loseg kvaliteta.

Za moj pojam Krusik ima bolje pertlovanje i bolju cauru. Kapisla mi samo jednom nije opalila od ispucanih hiljade patrona (iz vise pusaka) sto je zanemarljiv broj u odnosu na Belom koliko je bilo problema, opalim ono kao da lete komfete NEKAD, sada nije los vise mi se svidja od krusika, samo kad bi tu sacmu malo popravili (vazi za oba proizvodjaca)...

Da se razumemo nisam ovde da bih kritikovao kolegu iz Beloma, ovo je dobronamerna kritika ako moze nesto da se unapredi. Jer ako Gualandi od 32 grama ne mogu da najdem nigde a proizvodi se u Srbiji onda tu nesto ne stima Hmmm

AcaNik
 Могли сте и ћирилицом да напишете!
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

belombeograd
 Све је Чедит,чаура,каписла,а и све више и сачма,чепови,....
Подржавам колегу за очување ћирилице. Ћирилицом се потписујем,пишем,....👍

arli
 Ништа без ЋирилицеOdobreno

ssekir75
 колега белом, знам да везе нема са функционалношћу, а и да се ви лично ништа не питате, али кад се већ оглашавате и питате за мишљење лепо би било да чауре УВЕК буду беле Stidljiv некако смо сви навикли да белом чауре буду беле, и бар у мом друштву се људи мрште кад виде да су црвене, златне, плаве... а и то са ћирилицом је могло да се уради кад се већ правио калуп. поред тога, к100 нема нигде. не знам заштоConfused

колега скорпион, мени се никад није десило да беломов метак слаже, нити знам да је неког слагао а да није било до пушке (десило се пре две недеље да је колега имао проблем, али то није било до метка већ до јако прљаве главе). такође не знам никог да му је крушик слагао због каписле, а сва лагања дешавала су се са розе капислом јер је тврда и неће свака пушка да је опали.

belombeograd
 Jesu bele caure i dalje,s tim da su magnum caure crvene ili tamno plave,trap je u zlatnoj,mach trap u crnoj cauri,kal 20 u zutoj,kal 16 u zelenoj boji. Providne bele su sve u kal 12 u poklopcu,dok za zvezdu malo ubacujemo plavo providne s natpisom belom. U cheddiite nemaju kalup za ћирилицу.,и да има у Србији произвођач чаура,сигурно би било на чаури и ћирилице. Друго,ми не продајемо само у Србији,већ и у региону,,и од скоро у Кини.,па мора бити латиница.

tomo vrbas
 Zasto mora biti latinica?

mihailo
 Зато што није двојезично......

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Krušik municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 840 30.09.2022. 21:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,687,803 posete www.srbijalov.com