Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Belom Municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Belom Municija
AcaNik
 Стварно је вређање ителигенције рећи да је фирми као што је Шедит, у 21 веку проблем да одраде на Србској Ћирилици! Да сте тражили сигурно би одрадили јер се из остатка поста види да је вама циљ латиница због продаје у ''региону''!? Као да у том региону не живе и Срби исто којима би било сигурно драго да виде своје писмо на чаури. У Кини ћеш видети да је све преплављено натписима на Руској ћирилици тако да њима то сигурно не смета. Поента која која се види у посту је да вас баш брига за домаћег купца!
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

ssekir75

belombeograd kaže:

Jesu bele caure i dalje,s tim da su magnum caure crvene ili tamno plave,trap je u zlatnoj,mach trap u crnoj cauri,kal 20 u zutoj,kal 16 u zelenoj boji. Providne bele su sve u kal 12 u poklopcu,dok za zvezdu malo ubacujemo plavo providne s natpisom belom. U cheddiite nemaju kalup za ћирилицу.,и да има у Србији произвођач чаура,сигурно би било на чаури и ћирилице. Друго,ми не продајемо само у Србији,већ и у региону,,и од скоро у Кини.,па мора бити латиница.

добро, манеш сад ћирилицу, урађено је тако како је. све се може, поготово данас са овом технологијом. могло је да буде и двоазбучно, што да не. ако може кока кола да пише на ћирилици што не би могао и српски производ?

што се чаура тиче, управо тај плави и златни патрон нервира људе. и трап и магнуми су били бели. кажем, нема везе са функционалношћу, али ето, гунђање постоји. препрошле године биле су и црвене чауре, конкретно осмица пертлована у звезду.

даље, има ли наде да се у неко догледно време појави метак са филцаним чепом и неки специјализовани за патке?

допуна због ациног уписа: у "региону" ћирилицом пишу бугари и македонци, као и срби у свим бившим југословенским републикама. без проблема читају је сви муслимани који се не изјашњавају као срби и добар део хрвата. хрвати ће свакако пре купити свој производ (вушир), који јесте добар метак, а то често важи и за муслимане. све само да није српско. и код нас стиже мађарска суку крема за комарце, па је сви купују иако не знају реч мађарског. није написана ни на једном другом, разумљивијем језику. даље, треба да покушате да се убаците на руско тржиште, а како рекох, тамо чак и кока кола и мек доналдс пише ћирилицом.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

belombeograd
 Nemam коментар на предходно речено... мало сте скренули с теме.

ssekir75
 па и нисмо. коментаришемо нову беломову чауру Smile
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

AcaNik
 И однос према корисницима!
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Scorpion Hunter

ssekir75 kaže:

колега белом, знам да везе нема са функционалношћу, а и да се ви лично ништа не питате, али кад се већ оглашавате и питате за мишљење лепо би било да чауре УВЕК буду беле Stidljiv некако смо сви навикли да белом чауре буду беле, и бар у мом друштву се људи мрште кад виде да су црвене, златне, плаве... а и то са ћирилицом је могло да се уради кад се већ правио калуп. поред тога, к100 нема нигде. не знам заштоConfused

колега скорпион, мени се никад није десило да беломов метак слаже, нити знам да је неког слагао а да није било до пушке (десило се пре две недеље да је колега имао проблем, али то није било до метка већ до јако прљаве главе). такође не знам никог да му је крушик слагао због каписле, а сва лагања дешавала су се са розе капислом јер је тврда и неће свака пушка да је опали.

Druze Krusik je bio PATRONČINA u poredjenju sa Belomom u svakom pogledu! U zadnje vreme Krusik su iskvarili do te mere da je cak i Belom bolji od njega!
Belom je u zadnje vreme popravio kvalitet Odobreno

ssekir75
 ^кључна реч БИО...Frown

mihailo

Scorpion Hunter kaže:

ssekir75 kaže:

колега белом, знам да везе нема са функционалношћу, а и да се ви лично ништа не питате, али кад се већ оглашавате и питате за мишљење лепо би било да чауре УВЕК буду беле Stidljiv некако смо сви навикли да белом чауре буду беле, и бар у мом друштву се људи мрште кад виде да су црвене, златне, плаве... а и то са ћирилицом је могло да се уради кад се већ правио калуп. поред тога, к100 нема нигде. не знам заштоConfused

колега скорпион, мени се никад није десило да беломов метак слаже, нити знам да је неког слагао а да није било до пушке (десило се пре две недеље да је колега имао проблем, али то није било до метка већ до јако прљаве главе). такође не знам никог да му је крушик слагао због каписле, а сва лагања дешавала су се са розе капислом јер је тврда и неће свака пушка да је опали.

Druze Krusik je bio PATRONČINA u poredjenju sa Belomom u svakom pogledu! U zadnje vreme Krusik su iskvarili do te mere da je cak i Belom bolji od njega!
Belom je u zadnje vreme popravio kvalitet Odobreno

Тачно тако био ПАТРОНЧИНА ал док је био производ Крушика!!Онда ФЛМ (фабрику ловачке муниције ) купи једна приватна фирма....... тако да патрон није био Крушиков производ.
Пре пар месеци је поново ФЛМ купљена и поново је патрон Крушиков,е дал ће поново бити ПАТРОНЧИНА то ћемо видети.

mihailo

ssekir75 kaže:

^кључна реч БИО...Frown

Док је био производ КРУШИКА!!!

ssekir75
 ја углавном пуцам крушик картонац док не овлажи, онда пређем на белом. картонац ми је супер, а белом ми много више одговара од крушик специјала. да ли је до пушке или до мене, немам појма, али је тако. углавном, колеге на крушиковој теми кажу да нова крушикова џебана не ваља. да ли је у питању намерна саботажа пре продаје или нешто треће не бих да нагађам, а како ће даље бити видећемо.

Scorpion Hunter
 Krusik kartonac nisam video ne pamtim koliko dugo a kamoli pucao. Imao je nekad i onaj BK Specijal i njega vec dugo ne vidjam u radnjama. Od standardnih laboracija krusika u radnjama uglavnom vidjam samo Specijal 34g i Super patak, kartonac i onaj BK su iscezli. Ima i semi magnuma i Kinga ali im je cena kao da je B&P ili RC vrhunska municija, pored koje krusik nema sta da trazi!

I kod mene Belom ima bolji posip od Krusika, probao sam vise puta na papir. Samo jos kad bi ubacili kvalitetniju sacmu to bi bio PATRONCINA...

Vuja

Scorpion Hunter kaže:

Krusik kartonac nisam video ne pamtim koliko dugo a kamoli pucao. Imao je nekad i onaj BK Specijal i njega vec dugo ne vidjam u radnjama. Od standardnih laboracija krusika u radnjama uglavnom vidjam samo Specijal 34g i Super patak, kartonac i onaj BK su iscezli. Ima i semi magnuma i Kinga ali im je cena kao da je B&P ili RC vrhunska municija, pored koje krusik nema sta da trazi!

I kod mene Belom ima bolji posip od Krusika, probao sam vise puta na papir. Samo jos kad bi ubacili kvalitetniju sacmu to bi bio PATRONCINA...

Kolega imate krusik kartonac u prodavnici Lovac Agp u Alekse Nenadovic
Jedan koji hoce uvek je jaci od dvojice koji moraju!! Vojvoda Zivojin Misic!!

ssekir75
 а и специјал бк има на много места. вујо, знаш ли му цену и има ли га у кал 16?

гледе баскијерија, ф2 у моју пушку више не улази, лонг ренџ је добар за то за шта је намењен, као и триколор. црни и жути рц је за 5 класа бољи од баскијерија, а ту је егал са њим и мираж. онај зелени од 32грама за к***ц није. из неког разлога код нас су запостављени шедит и фиочи, а са њима имам искуства само тако што сам гледао колегу који их користи. шедит је био ок, а фиочи или њему не лежи или нешто друго није како треба. у сваком случају, ја остајем при домаћој џебани.

Scorpion Hunter
 Drago mi je da jos uvek negde postoji kartonac, mislio sam da je izcezao! To je veliki problem nase domace municije i Krusika i Beloma, domaca proizvodnja a nema nigde da se kupi, sajtovi neuredni ne znas ni sta im je proizvodni program. Kod Beloma i nekako, kod Krusika nema nikakav podatak o proizvodnom programu...
Nisam skoro video taj krusikov BK u mojoj okolini, uglavnom se snabdevam u Magnum Jagodina nije ga bilo u ponudi...
Krusik specijal 34g je mnogo los metak, mislim najgori na trzistu. Super patak nije toliko los ali u crvenoj cauri, onaj u zelenoj cauri je s*anje Sad
Problem je sto ga prave samo sa sacmom od 3mm 10tka, kad udari minus 10tka na patke nema sta da trazi, tako da gubi svrhu...

@ssekir75

B&P je odlicna municija, kao i sva druga italijanska municija, Italijani su majstori!

Npr RC serie Oro u radnji je skuplji cini mi se za 3 dinara od Krusikovog Kinga, za ne poverovati jer ta dva proizvodjaca (kakvo je sada stanje sa krusikom) ne mogu da se porede...

Jos jedan veliki problem i Krusika i Beloma je neujednacenost kvaliteta... Belom je dosta popravio kvalitet, mislim na novu seriju bela caura na kojoj na dancetu pise Belom. Ako su pametni samo tako i da nastave, velika promena u odnosu na onaj u plavoj cauri za koji sam rekao da nikad vise u pusku nece da udje mozda je cak i gori od Krusik specijala...

ssekir75
 од те "одличне" муниције најбичнији фазан на 15м је бежао, на опште чуђење свих присутних ловаца. кад су их керови стигли и касније погоци проверени, видело се да су сасвим добри. међутим, само две куглице су пробиле кожу, остало су били само бубоци, тј модрице. тако да то лајно у моју пушку више Ne-ne не сећа мсе више где је купљена та кутија, мислим у агп у нишу док је постојала радња, углавном разделио сам за пробу и свима је било лоше. са друге стране, лонг ренџ је пристојан метак. далеко од одличниг, али пристојан. од жабара рц оро и мираж су појам за све остале код нас доступне.

ту нову беломову муницију ја још нисам ни видео, али ова стара мени ради сасвим добро. не волим да експериментишем ако не морам. беломов гуаланди пуног калибра ми је супер, 8 бк, 8 стандардни са корпицом, 6, 4, трап, пуна буља шимика. е , да, и скит. ооодличан метак! једино што ћу лакше да нађем муницију за калибар 14 него тај метак. крушик специјал мени не одговара, не знам зашто. то што има да се испуца (мада се занављам па вата зјала тамо по кутијама) и од крушика само картонац, силвер хок и евентуално патак.

иначе слажем се да је вееелика мана то што домаћих производа нема у више од пола радњи, а уз ове две фирме додајем и грома, који се такође показао врло добро у лову на гуске а нема га нигде сем код шекија у блазнави. рецимо, пошто смо на беломовој теми, у целом јебеном нишу једино ловоспорт има какву-такву понуду. у канони катастрофа, у ритму и нема. оних пар мешовитих радњица које су постојале угушене су генијалним одредбама новог зом-а. 100метара нема нигде, кугле и бк само у ловоспорту и то врло понекад. није боља прича ни са крушиком. у вршцу такође нема белома осим кугли (били моји ученици пре пар дана да се распитају), а ни за панчево нисам чуо да има. у зрењанину знам да има и крушик и белом, али ми је далеко да се цимам само за то.

цене су тек посебна прича. обичан белом је у нишу 42 дин, крушик специјал 45. у ловоспорту је била заостала нека серија картонца 6-ице и цена је била 35 дин. колико је кинг појма немам јер га нисам видео од како су затворили агп-ову радњу у нишу, али и тад је био у рангу са жабарима. да ли су произвођачке цене проблем или се трговци изапињу не знам, али да су скупи у односу на страну муницију јесу.

Scorpion Hunter
 Kolega municiju B&P smatram za jednu od najboljih ako ne i najbolju na nasem trzistu. U pricu da fazana ne mogu da probiju kuglice iz patrona B&P na 15m ne mogu da poverujem, zato sto je B&P dosta probojan metak... Fazana probiju kuglice i od S&B municije koju smatram najgorom na trzistu a kako li ga tek probija B&P koji je duplo probojniji, uzmi jednu dasku pa opali oba proizvodjaca i uverices se koliko kuglice iz B&P ulaze u dasku... Odobreno

Za fazana F2 Fiber i F2 clasik rade posao i vise nego dovoljno, da ne spominjem Long Range koji je patroncina u odnosu na dva gore pomenuta...

Da se vratimo na temu, jedva nadjoh novu seriju Beloma sa belim caurama i napisom Belom na dancetu...
Cekamo jutro da vidimo da li ce fazani da "begaju" ili da padaju Grin

www.dodaj.rs/images/IMG_20200104_133050.jpg

kimi

U pricu da fazana ne mogu da probiju kuglice iz patrona B&P na 15m ne mogu da poverujem, zato sto je B&P dosta probojan metak...

Najvise volim kad odstrelim fazana kog nije probila sacma
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

ssekir75

kimi kaže:

U pricu da fazana ne mogu da probiju kuglice iz patrona B&P na 15m ne mogu da poverujem, zato sto je B&P dosta probojan metak...

Najvise volim kad odstrelim fazana kog nije probila sacma

а да га јуриш по атару?

ssekir75

Scorpion Hunter kaže:

Kolega municiju B&P smatram za jednu od najboljih ako ne i najbolju na nasem trzistu. U pricu da fazana ne mogu da probiju kuglice iz patrona B&P na 15m ne mogu da poverujem, zato sto je B&P dosta probojan metak... Fazana probiju kuglice i od S&B municije koju smatram najgorom na trzistu a kako li ga tek probija B&P koji je duplo probojniji, uzmi jednu dasku pa opali oba proizvodjaca i uverices se koliko kuglice iz B&P ulaze u dasku... Odobreno

Za fazana F2 Fiber i F2 clasik rade posao i vise nego dovoljno, da ne spominjem Long Range koji je patroncina u odnosu na dva gore pomenuta...

мени је искуство лоше и ф2 у моју пушку више Ne-ne за лонг ренџ се слажем да је патрончина у односу на ф2. белот не пуцам, тако да не знам. од жабара мираж је чича на мафију.

Scorpion Hunter
 Zasto si razocaran u F2?

Sve pohvale za ovu novu seriju Beloma, odlican patron... Odobreno

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Krušik municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 840 30.09.2022. 21:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,687,812 posete www.srbijalov.com