Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
repaja957
 OBAVEŠTENJE svim lovcima. Ako niste preduzeli nikakve aktivnosti po pitanju preregistracije oružja, u narednih 30 dana mora da se pribave sva uverenja, potvrde i dokumenta. Računajte i na gužve i redove jer uvek se, po običaju, sve završava u minut do dvanest. Posledice su, ako budu poštovali svoj Zakon, loše za nas, ( ne i za njih ). Ovo je posebno važno za naše kolege iz seoskih sredina jer će morati više puta da putuju do grada.
Ko bude rizikovao u uverenju da će možda biti opet produženja roka, može da ostane bez oružja. Zato savetujem, krajnje je vreme da se počne sa pribavljanjem dokumentacije.
Čujem da je najpovoljnije zdravstveno uverenje u Bgd. u lekarskoj ambulanti u TC Stadion u Zaplanjskoj ul.
repaja 957

tomo vrbas
 I da dopunim kolegu trazite sluzbenim putem da vam odrade uverenja iz sudova jer cete tako uci u postupak pa kad odradite odradili ste.

ssekir75
 овај томин предлог је јако добар, нарочито за мања места, јер ја сам предао 1.4. а стигло ми је крајем септембраGlavu o zidGlavu o zidGlavu o zid
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

arnotije
 Može li pojašnjenje oko ovoga da se traži službenim putem? Hvala. Zbog specifičnosti situacije sam ja i dosta meni slicnih prinuđeni da čekamo do poslednjeg momenta.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

kolega_LOVEc
 Pa odneseš referentu lekarsko uverenje, uverenje o položenom lovačkom ispitu (za lovačko oružje) uverenje o rukovanju oružjem( potrebne vrste) isplaćaš takse.......kad rrferent utvrdi da ti fale uverenja iz sudova i tužilaštva , naglasiš da to nabave službeno.
Vim vi repellere licet

arnotije
 Hvala.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

repaja957
 Ssekir 75 nisi u pravu, ovde nema potrebe za ironijom i sarkazmom, TOMO VRBAS je u pravu. Zašto bi lovac iz Gornjeg Račnika dva puta silazio u grad ( Jagodinu ) po sudska uverenja i pri tome plaćao dve takse, za ista, kad može kako to kolega LOVEC reče, da se u policijskoj stanici izjasni da oni ( policija ), pribave ta uverenja - službeno. ( Bez plaćanja takse ). I baš ga briga kad će oni to da završe i kad će da bobije novi oružni list. Dok ga ne dobije važi mu stari.srbijalov
repaja 957

repaja957
 OBAVEŠTENJE svim lovcima. Ne zaboravite kada prikupite sva dokumenta, poplaćate sve takse, ( i psihički se pripremite da ne napravite neki ispad zbog ukupnog maltretiranja ), da ponesete u PS svo naoružanje za koje vršite preregistraciju, na uvid. Nije mali problem držati isto u gepektu auta, i čekati dugi red u PS, i posle sve vraćati.
repaja 957

ssekir75

repaja957 kaže:

Ssekir 75 nisi u pravu, ovde nema potrebe za ironijom i sarkazmom, TOMO VRBAS je u pravu. Zašto bi lovac iz Gornjeg Račnika dva puta silazio u grad ( Jagodinu ) po sudska uverenja i pri tome plaćao dve takse, za ista, kad može kako to kolega LOVEC reče, da se u policijskoj stanici izjasni da oni ( policija ), pribave ta uverenja - službeno. ( Bez plaćanja takse ). I baš ga briga kad će oni to da završe i kad će da bobije novi oružni list. Dok ga ne dobije važi mu stari.srbijalov

шта нисам у праву? предао сам у суд 1. априла, стигло ми је уверење крајем септембра. пешке да су ишли од суда до суда пде је све требало брже би завршили. како год, пушка је данас коначно моја Vebanje
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

repaja957
 Ssekir75 Nesporazum. Kada je nabavka oružja u pitanju, onda je praktičnije ( jer je brže ) lično nabaviti oba uverenja iz suda. Kada je u pitanju preregistracija već registrovanog oružja, nije bitna brzina postupka jer važi postojeći oružni list.
Policija izdaje potvrdu koja ga zamenjuje do izdavanja novog.
Postoji još jedan važan podatak. U slučaju nabavke novog oružja, obe potvrde iz suda važe 6 meseci, predato lekarsko uverenje važi do daljeg, i ne vadi se novo, terenska kontrola važi 6 meseci.
repaja 957

ssekir75
 тако би требало да буде, али ево мене заврнуше само тако. добро, ипак је на крају све испало како треба.

DakiNS
 Podsetio si me za još jedan razlog otimanja novca od lovaca. Ta uverenja od suda, da postoji bilo šta , odmah bi ti se stvorili u kući i oduzeli oružije.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Djurovic Djordje
 Sledece sto ce verovatno da uvedu je oporezivanje poluautomata,nacuo sam nesto I pitah u MUP-u I tamo mi rekose razmatra se jos uvek ali moguce je. Ima li neko vise informacija?
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

ssekir75

DakiNS kaže:

Podsetio si me za još jedan razlog otimanja novca od lovaca. Ta uverenja od suda, da postoji bilo šta , odmah bi ti se stvorili u kući i oduzeli oružije.

слажем се, али то и није неки издатак у односу на све друго.

kolega_LOVEc
 Ne sekiraj se ssekir75 ja sam čekao ravno jedan dan manje od 6 meseci za te papiriće, pa opet uspeo da završim a pri tom sam sva dokumenta predao uredno bez službenog pribavljanja potvrda.Confused
Vim vi repellere licet

@andjelkovic
 Po meni jedan od najvećih nelogičnosti je to što uverenja suda( Višeg i opštinskog ) traju samo 14 dana. Neverovatan podatak. Kada su mi saopštili u PS, samo što se nisam šlogirao. Do skoro je važnost uverenja bila 6 meseci od datuma izdavanja, a sada je 14 dana, a u nekim PS-ovima samo 7 dana. Paušalno se uređuje trajanje istih kako ko Besan
Zaista neverovatno.
Tako da i to treba uzeti u obzir. Jer dešava se da lica izvade uredno uverenja i da zbog privatnih obaveza tek kasije odu u PS da podnesu zahtev bilo za nabavku ili preregistraciju, onda se šlogiraju. Da moraju ponovo da vade uverenja jer su postojeća istekla.Rastanak
Lov nije naše bogom dato pravo, već obaveza, pa se u skladu sa tim i treba ponašati.

micic80
 Kao sto rece vec neko ovde, treba registrovati lovačku stranku. Mislim da bi nas lovaca sa članovima svojih porodica prešli cenzus od ta 3%. I onda skrenuti paznju na nas. Razmatrati i menjati ZOM, porez na oruzje, očuvanje prirode itd itd. Ovako nista od svega toga moje misljenje. Politika me ne zanima. Poz
srbijalov

Swarovski
 Šta bi sa prikupljanjem potpisa?
Puj pike ne važi😀😀!

micic80
 Pitanje za gospodina Ćirkovića i LSS.
srbijalov

mrwa22250
 Danas dobih info da se rok produžava za još 2 godine zbog nemogućnosti MUP a da obradi sve zahteve vlasnika koji nisu još uvek preregistrovali oružje. Ima li neko info o tome?
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,689,355 posete www.srbijalov.com