ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
|
Baki58 |
Objavljen 20.02.2020. 10:02
|

Član

Upisa: 64
Pristupio: 25.09.2011. 09:53
|
Ne mozes ti Lalo nekom da uteras u glavu kad on nezna da cita izmedju redova, ili nece da prihvati sta mu se prica...
Branislav
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 20.02.2020. 11:27
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Eno vam na naslovnoj strani snimak konferencije za medije iz Skuštine Srbije, ide predlog za produženje roka do 2022. godine.
Po mojim saznanjima nezvaničnim, predlog za produženje roka će dobiti zeleno svetlo na glasanju.
Još jednom molim kolege koje ne barataju sa dovoljno pravih informacija da ubuduće ne istrčavaju i ne iznose tvrdnje koje kod lovaca prave zabunu.
Kao što sam i najavio, biće izmena roka u zadnji čas. Medijska kampanja koja se prethodnih dana vodila da svi polete da preregistruju je imala samo jednu drugu svrhu o čemu ne bih ovom prilikom.
Naučite malo da mislite svojom glavom, i da ne nasedate na razne igre i igrice koje se vrlo često igraju, a čiji cilj običnim ljudima nije vidljiv.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 22.02.2020. 16:22
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Jutrošnja emisija na TV Prva:
https://l.faceboo...IBTDmchTWE
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
mihailo |
Objavljen 22.02.2020. 21:38
|

Veteran

Upisa: 572
Pristupio: 05.10.2010. 10:39
|
Bas lepo gospodja nacelnik objasni diskreciono pravo! |
|
|
|
angler |
Objavljen 26.02.2020. 15:35
|

Mlađi član

Upisa: 25
Pristupio: 26.11.2012. 17:21
|
https://dosta ilo.rs/blog/2020/02/26/djb-podneo-izmenu-zakona-spreciti-otimanje-oruzja-savesnim-gradjanima/
shotguns... what like guns that fire shots?
|
|
|
|
micic80 |
Objavljen 02.03.2020. 15:05
|

Član

Upisa: 72
Pristupio: 31.01.2013. 21:56
|
Kurir - produzen rok za preregistraciju
|
|
|
|
darko7x64 |
Objavljen 02.03.2020. 20:32
|

Član

Upisa: 113
Pristupio: 30.09.2013. 18:15
|
Pozdrav kolege lovci. Interesuje me šta ja sad da radim jer sam još 2017.godine uradio to famozno preregistrovanje oružja sa mene na mene...ja ću izgleda dva puta da radim sistematski i ostala s...a a neko ni prvi put? Šta da radim ja sada?
IN VINO VERITAS
|
|
|
|
micic80 |
Objavljen 02.03.2020. 21:10
|

Član

Upisa: 72
Pristupio: 31.01.2013. 21:56
|
Ja jos nisam i ne planiram u bliskoj buducnosti. Nije trebalo niko da preregistruje po tim cenama i uslovima, netreba zuriti. Moje misljenje, posteni najvise na......
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 02.03.2020. 21:13
|

Lovčina

Upisa: 1052
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Kolega ako prodjemo i na sledecem sistematskom da budes srecan kao i ja sto si zdrav.
Salu na stranu borba za normalniji ZOM tek pocinje.
Borba protiv diskrecionog prava, opravdanog razloga za kratke cevi, malokalibarsko oruzje a valjda ce se i duzina vazenja zdrastvenog pregleda produziti uz pracenje izabranog lekara za nastanak smetnji za koriscenje oruzja.kako je naglasio Cirkovic u emisiji skoro.
Iskreno da kazem ja nisam dobio mnogo saznanja da su lovci imali problem ( sem finansijskih) na zamenu oruznih listova za dugo oruzje.
Cak evo drugarov cale sa 82 godine zavrsi preregistraciju i prodje zdrastveni pregled u 80 i kusur, sa mozdanim udarom, kataraktom , na insulinu i dijalizi.
Sta reci. Cestitu starinu najvise boli sto ni sin ni unuk od skoro 30 ni da cuju da oruzje uzmu na sebe.
Ako je mozda bilo problema bilo je u manjim sredinama zbog nekog licnog sukoba ili netrpeljivosti.
Ali problem imaju objektivno, kako cujem, vlasnici kratkih cevi i malokalibarskog oruzja.
Tako da veci angazman treba da ima NAOS jer ipak mnogo vise je ostalo kratkih nego dugih cevi za zamenu listova.
A NAOS tek treba da se izbori za status predstavnika vlasnika oruzja. |
|
|
|
darko7x64 |
Objavljen 02.03.2020. 21:41
|

Član

Upisa: 113
Pristupio: 30.09.2013. 18:15
|
Kako god kolege lovci i ljubitelji oruzja, na glasanju cu ipak malo vise obratiti paznje kome svoj glas dajem. Ne shvatite me pogresno, nije ovo politicka kampanja, ali kolege prevareni lovci i ljubitelji oruzja, otvorte cetvoro oci prilikom glasanja na sledecim izborima. A ja konkretno stavljam tacku na lov i bavljenje lovom, sramota za sve, za drzavu,,, ma ko me j... e, lepo kaze nas narod, dobar i budala braca. Ovom prilikom molim administratore da me uklone sa ovog foruma, ako je to moguce. Postovane kolege lovci DOBAR POGLED.
IN VINO VERITAS
|
|
|
|
repaja957 |
Objavljen 02.03.2020. 22:52
|

Mlađi član

Upisa: 21
Pristupio: 11.06.2019. 21:46
|
planinko011, kao što vidiš nisi u pravu. Ovaj naš kolega DARKO 064 ode iz naše priče. Ja znam još mnogo takvih pošto sam lovio u više LU. I mnogo mi je žao što je ovo masovna pojava u svim LU. Naročito kod naših kolega sa ruralnog područja. A koliko su ovakvi lovci dali dobrovoljnih akcija, uložili svog vremena, truda, materijala, i svih mogućih doprinosa koji ostaju nama - aktivnim lovcima. Nekada su takvi lovci ispraćani sa zlatnim značkama i počastima a sada odlaze na ovakav tužan način.
Predlažem da se u Statute LU ugradi odredba o obaveznom zajedničkom lovu na početku ili kraju svake sezone, sa lovcima veteranima, bez obzira da li su aktivni članovi LU, ili ne, normalno sa organizovanim druženjem posle lova.
A mi preostali aktivni lovci imamo zadatak da svu stečenu imovinu, lovno tehničke objekte, lovačke domove, hranilišta, čeke i sl. odbranimo od trenda privatizacije, od bogatih lešinara, pragmatičnih "lovaca" koji nastupaju posle tihog odlaska pravih lovaca. Ima načina - uknjiženje, ozakonjenje, i td.
repaja 957
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 03.03.2020. 00:35
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Imenjače i kolega , tvoj izbor oko bavljenja ili ne lovom je tvoje opredeljenje, i žao mi je zbog toga. Lično sam imao igranku oko preregistracije koja me je koštala otprilike 10 godina lova, i nisam odustao. Ima moja priča na forumu šta sam sve morao proći zbog neznanja i samovolje policijskog službenika. Ne dozvoli im da te pobede , nije nam predaja u krvi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Deroko |
Objavljen 03.03.2020. 08:25
|

Mlađi član

Upisa: 11
Pristupio: 02.05.2017. 23:00
|
https://www.youtu...e=emb_logo
Nije čovjek ono što misli, već ono što čini.
"Meša Selimović"
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 04.03.2020. 15:52
|

Lovčina

Upisa: 1301
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
https://www.faceb...tn__=EHH-R |
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 04.03.2020. 21:06
|

Lovčina

|
Ovo odlaganje roka nije neka istorijska pobeda vec borba za liberalizaciju ZOMa tek predstoji a i za smanjenje taksi i svodjenje na iznos za izradu biometrijskog oruznog lista od 800 dinara i taj zdrastveni pregled koji treba da vazi prema starosti bas koliko i vozacka dozvola.
E sad voleo bih da oni sto su drvlje i kamenje bacali na predsednika LSS Cirkovica bar procede neku pohvalnu rec za njega a i za NAOS a da sugerisu neko poboljsanje - amandman koji bi poboljsao ZOM.
Od LSS ocekujem da usaglase nekoliko bitnih clanova i da sa predlogom idu od poslanika do poslanika a najbolje zna se gde.
Ko god da pobedi na izborima, ako ih EU i ostali priznaju, mora biti nas partner u toj prici i koliko god se ne slagali sa tom politikom. |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 05.03.2020. 00:35
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
имам једно питање, ако неко зна... да ли је случајно неко предложио да се у закон уведе врста оружја ловачки пиштољ? сви знамо да се у неким земљама може носити пиштољ у лов, било као секундарно оружје у случају напада рањене дивљачи, било за самилосни метак.
највећи проблем пререгистрације нису паре, већ краткоцевно оружје, тј недавање дозволе за исто.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 07.03.2020. 07:01
|

Lovčina

|
Da bi revolver prosao kao lovacko oruzje prvo u glavama vlasti treba nesto da se okrene naopacke. Da napomenem da je revolver u prednosti jer se metak ne moze zaglaviti sto pred ranjenim veprom u gustisu moze biti fatalno.
Sama zabrana nosenja kratkih cevi tj razdvajanje dozvola za nosenje za 2-3% vlanika i dozvola za drzanje za nas 97% po njima sitne boranije je napravila prvi problem za koriscenje kratkih cevi u lovu.
Ako je ostalo isto predlog za odobrenje nosenja oruzja daje nacelnik PS a odobrava ministar policije sto suzava krug ljudi koji to mogu dobiti na maksimalno 10-20 po opstini.
Sigurno su i tu nejasni kriterijumi tj jasno je da nacelnik policije mora da ti bude drugar ili neko ko moze njemu da naredi da te zavoli.
Kad se tu doda i cifta od 100e godisnje takse ili poreza sta god onda nosenje bude zaista kiselo grozdje. Meni se te pare nisu davale a cak sam i mogao dobiti saglasnost par nacelnika sa kojima sam bio dobar, a i kad su zabranili nosenje odustao sam od zamene zastavinih cevi za Glok ili slicnu.
Bojim se da za nosenje sada morate biti vodja navijaca ili bar kontraverzni biznismen.
U Srbiji nosenje kubure u lovu nema bas utemeljenje ni u blizoj istoriji dok u SAD ( koje bas i ne volimo) je obavezno a i normalno i u nekim evropskim zemljama.
Samo bojim se da nase vlasti od EU zanimaju samo pristupni fondovi a nikako prava i slobode gradjanina i odgovornost dtzave prema gradjanima.
Oni bi ipak da vlast moze da preslisava gradjane a nikako obratno i to se nece promeniti ni promenom ove vlasti tj bar nije u poslednjih 70 godina a i vise. |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 07.03.2020. 08:23
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Уопште није тачно да се метак не може заглавити у револверу. Проблем је што тај застој се много теже отклања него код пиштоља где је обично само једно репетирање довољно да се застој реши ;)
Можда би законодавац и дозволио ношење кратких цеви у лову да образлагање разлога за то није узео на себе, приликом расправе, шољмаз
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 07.03.2020. 16:18
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
планинко, хрватска има категорију ловачки пиштољ, ако сам ја добро прочитао на њиховим форумима.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 07.03.2020. 16:41
|

Lovčina

|
Pa ovo je jedini forum koji citam i u kome ucestvujem.
Hrvati nemaju problem sa tim da sve kopiraju od Nemacke i Austrije ili ranije da izadju na tv i kazu kakoi bi drugacije ali Nemacka je rekla tako i tako mora biti.
Svabe su znale da budu za..an narod ali da znaju sta je red, rad i disciplina znaju.
Nasi muceni prekopiraju u svim zakonima nesto od komsiluka, nesto od Svaba, nesto cak saznaju od Skandinavaca pa onda izvuku iz toga sve sto su prava gradjanina a ostatak smuckaju u sejk od zakona koji bas ne funkcionise u praksi.
Mi ne zelimo da priznamo da su nezavisne samo zemlje koje imaju nuklearno oruzje vec mislimo da smo nezavisni ako vlast moze nesmetano da uzima za sebe drzavne pare i diluje resursima za sebe i svoje.
I to se ne menja.
Kako da nam daju revolver u lovistu kad ne zele da nam ga daju u kuci?
Ko ce nekom u svilenoj kosulji i odelu od dve hiljade evra objasniti sta znaci uci u grmlje za ranjenim veprom?
U Hrvatskoj pune municiju bar dve decenije, sad gledam da u Austriji se lovi prigusivacem a kod nas se razmisljaju da nam nije mnogo 60 metaka godisnje.
I normalno im je da daju policajcu 20 metaka godisnje za vezbu (ne svake godine) a sutra ocekuju da policajac upotrebi pistolj u gradu. |
|
|