PUMPARICE!
|
Sremac75 |
Objavljen 31.03.2011. 20:07
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Dare_Makedonija kaže:
Imam ja jeden predlog za teme. Puske pumparice

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Dare_Makedonija |
Objavljen 31.03.2011. 20:16
|

Veteran

Upisa: 540
Pristupio: 29.12.2010. 02:53
|
Koristi li neko od vas ove sacmarice? Ja sam video jednu mosberg ovamo u jednu radnju simpaticna i laka. Mada ja sam ljubitelj dvocevke. Pa kolege hajmo da cujemo koju o ove puske. |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 31.03.2011. 20:44
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Uvežban strelac sa pumparicom može da puca skoro kao iz poluautomata, sa tom razlikom što pumparica nije osetljiva na izbor municije ni po barutnom punjenju ni po gramaži sačme. Mnogi modeli se prave sa dve cevi. Jednom dužom sačmenom sa izmenjivim čokovima, a drugom kraćom sa olučenom cevi i mehaničkim nišanima za kuglu i potkalibarna zrna. Ovakva kombinacija pokriva dobar deo divljači. Međutim u Evropi nikada nisu stekle popularnost kao lovačke puške, nego isključivo kao vojno-polcijske i puške za samoodbranu. Ali zato u Americi suvereno vladaju tržištem pušaka sačmarica. Tamo sa pumparicama love čak i jelene a možda i još neku krupniju divljač.
|
|
|
|
nemeza |
Objavljen 31.03.2011. 21:08
|

Veteran

Upisa: 830
Pristupio: 11.12.2010. 02:10
|
Podunavac, u potpunosti se slažem sa tobom samo da napomenem jedan detalj iz svog iskustva, imao sam remington 870 super magnum koji sam posle dva iznošenja poklonio prijatelju, pri punjenju i prepunjavanju stvara takav rezak i prodoran zvuk da će te sva divljač zaobići u širokom krugu. Pozdrav.  |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 31.03.2011. 21:17
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Znam druže, koristio sam ih u službi. I na početku rata su bile česte, pa sam stekao dosta iskustva sa njima. Od svih mi se naj više svidela Mosberg ATP 8. Ali i po mom ukusu to nije lovačko oružje (ne samo zbog zvuka). Što se tiče zvuka u lovu imaš dve solucije. Prva da ubaciš metak u cev na samom početku lova i zakočiš pušku, posle prvog pucnja zvuk više i tako nije bitan. Druga da nosiš pušku sa otvorenim zatvaračem i u trenutku ubacivanja puške u zgib ramena zatvoriš zatvarač, tada je divljači već kasno za reakciju.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 31.03.2011. 21:27
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Moj kolega, naš član Rančer, lovi sa winchester pumparicom, i retko ko će brže pucati prvi metak od njega, pa čak i drugi. Sve je stvar navike i vežbe.
Mislim da je on jedini, od stotinak lovaca, koji koristi pumparicu u lovu.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 31.03.2011. 21:32
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
Puska namenjena za policijsku i vojnu upotrebu eventualno za samoodbranu.Po meni nema sta da trazi u lovu A sto je u Americi popularna to govori o njihovom mentalitetu i kulturi lova koja nije na zavidnom nivou. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 31.03.2011. 21:36
|

Moderator

|
ohotnik kaže:
Puska namenjena za policijsku i vojnu upotrebu eventualno za samoodbranu.Po meni nema sta da trazi u lovu A sto je u Americi popularna to govori o njihovom mentalitetu i kulturi lova koja nije na zavidnom nivou.
Kakva je razlika izmedju PA i sačmarice? Samo u sili koja deluje na zatvarač (gasovi ili trzaj, ili snaga ruke).
A za kulturu lova... pa mislim, ne branim amere, daleko bilo, ali mogli bi malo prvo o kulturi lova jednog dela naših lovaca, pa tek onda o tudjoj.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
nemeza |
Objavljen 31.03.2011. 21:46
|

Veteran

Upisa: 830
Pristupio: 11.12.2010. 02:10
|
Lala,Lala, naše je naše a nihovo je ... Pozdrav.  |
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 31.03.2011. 21:48
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
Lala kaže:
ohotnik kaže:
Puska namenjena za policijsku i vojnu upotrebu eventualno za samoodbranu.Po meni nema sta da trazi u lovu A sto je u Americi popularna to govori o njihovom mentalitetu i kulturi lova koja nije na zavidnom nivou.
Kakva je razlika izmedju PA i sačmarice? Samo u sili koja deluje na zatvarač (gasovi ili trzaj, ili snaga ruke).
A za kulturu lova... pa mislim, ne branim amere, daleko bilo, ali mogli bi malo prvo o kulturi lova jednog dela naših lovaca, pa tek onda o tudjoj. Razlika je ogromna tako da bi trebao dugo da pisem a nemam vremena Prvo pumparica je napravljena da bi mogla da fukcionise sa raznom vrstom municije koju koriste policijske i vojne snage a to su meci sa gumom,gumenim kuglicama,svetlosni,zvucni,gasni,za razvaljivanje brava na vratima i jos....mnogo drugoga koji nebi mogli da repetiraju poloautomat i pruze pouzdan rad A nakon prvog pucnja zadrzati pokretnu metu na nisanskoj liniji i pri tom repetirati je nemoguce Nasi lovci su jos izmislili za Amere kulturu lova.Cast pojedincima |
|
|
|
arnotije |
Objavljen 31.03.2011. 21:49
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Po mom misljenu to nije puska za lov, ne iznosim tehnicke i ostale podatke cisto kazem onako iz srca , kad se pojavi u lovu imam osecaj kao da je specijalac posao da lovi. Prav asocijajacija makr za mene kada neko pomene pumparicu je policija,vojska. Mada je to verovatno zbog toga sto se kod nas retko koriste u lovu.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
arnotije |
Objavljen 31.03.2011. 21:51
|

Veteran

|
ohotnik kaže:
Lala kaže:
ohotnik kaže:
A za kulturu lova... pa mislim, ne branim amere, daleko bilo, ali mogli bi malo prvo o kulturi lova jednog dela naših lovaca, pa tek onda o tudjoj. Razlika je ogromna tako da bi trebao dugo da pisem a nemam vremena Prvo pumparica je napravljena da bi mogla da fukcionise sa raznom vrstom municije koju koriste policijske i vojne snage a to su meci sa gumom,gumenim kuglicama,svetlosni,zvucni,gasni,za razvaljivanje brava na vratima i jos....mnogo drugoga koji nebi mogli da repetiraju poloautomat i pruze pouzdan rad A nakon prvog pucnja zadrzati pokretnu metu na nisanskoj liniji i pri tom repetirati je nemoguce Nasi lovci su jos izmislili za Amere kulturu lova.Cast pojedincima
Neki ce reci da sam nacionalista ali do Tokija
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 31.03.2011. 21:54
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Da budem kratak i jasan, lovio sam sa pumparicom, ubio sam se da je uvezem iz Kanade, jednostavno nemam šta lepo da kažem o njoj i njenoj funkcionalnosti u lovu, sem možda ako vas napadne zec pa morate da pucate sa kuka kako bi spasili život
Ajd sad i nešto lepo o njoj, pa onaj ko je ima bude zanimljiv jedno vreme ostalim, dok ga ovi ne izgustiraju i počnu da se smeju i zaebavaju.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 31.03.2011. 22:13
|

Moderator

|
Stvar navike. Hajde pogledajte malo na YouTube, moj drugar, dvostruki evropski šampion u disciplini IPSC (praktično streljašto) sa pumparicom i višestruki šampion više evropskih zemalja sa PA. (ukucajte ime Igor Janković, pa pogledajte šta se radi i kako se puca).
Sve što pričate, možda vama tako izgleda, mislim da je više stvar navike.
Ohotnik, imamo mi u lovstvu dovoljno domaćih budala, da ne moramo da pričamo o tudjim budaletinama.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
mirko knezevic |
Objavljen 31.03.2011. 22:23
|

Lovčina

Upisa: 1063
Pristupio: 02.08.2010. 15:40
|
Ja mislim da su te puske kupljene za vreme lepih sankcija,jer ja ljude koje znam da ih imaju su uglavnom tada uzete,jbg imas dozvolu oces novu pusku a izbor ti je zastavina polozara bokerica i pumparica... Da sam ja u pitanju pre bih kupio bokericu nego onaj razanj kako ga ja zovem,ljudi nemojte da se uvredite ako neko ima nju i lovi sa njom,ali ono sluzi samo da brusalicom skrati cev i za blisku borbu ne daj boze... Kakvi crni lov sa pumparicom jos one zastavine imaju tezak mehanizam stvarno ti treba snaga da je repetiras... A i price koje kruze svuda pa i kod nas da ce onaj sa pumparicom da ispali tri patrona brze nego onaj sa PA... Ljudi izvinite ali za mene su smesne....
Srbija do Tokija!

|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 31.03.2011. 22:32
|

Lovčina

Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
Po meni to nije lovacka puska isto to misljenje imam i za PA. Ko je voli i nosi je nemam nista protiv jer svako nosi pusku koju voli i sa voljom je nosi koju nevolis ne nosi ti se. pa tako i ja nevolim PA i Pumparice. rado bih pucao sa njima na strelistu ali za lov namaju potrebe. kad budu poceli u srbiji da se love Grizliji i Lavovi umesto Zeca i Fazana kupicu PA i Pumparicu....  |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 31.03.2011. 22:43
|

Lovčina

Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Ne znam za PA ali pumparica po meni definitivno nije lovačko oružje, za preživljavanje, egzebicioniste i zaljubljenike, definitivno može da bude i lovačko, ali za sve nas prosečne i obične lovce to nije. A po pitanju lova ne vidim ni jednu prednost u odnosu na klasičnu dvocevku a možda čak i na jednocevku.
A ameri su kao kultura u lovu ravni stoci
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 31.03.2011. 23:00
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Svaka čast svima ali ja tu gvožđuriju nebi ni nosio...pa ne idem ja u građanski rat, nego u prirodu da uživam da se družim sa kolegama i zaljubljenicima u prirodu, da posmatram odnos psa i divljači u marki, da nešto ulovim ako mi se ukaže prilika a ne da robujem i povijam se pod težinom nekih šmajsera i ostalih kinđurijama,,,,,,jednocevka je zakon.....
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 01.04.2011. 07:50
|

Lovčina

Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
B)Jank kaže:
Svaka čast svima ali ja tu gvožđuriju nebi ni nosio...pa ne idem ja u građanski rat, nego u prirodu da uživam da se družim sa kolegama i zaljubljenicima u prirodu, da posmatram odnos psa i divljači u marki, da nešto ulovim ako mi se ukaže prilika a ne da robujem i povijam se pod težinom nekih šmajsera i ostalih kinđurijama,,,,,,jednocevka je zakon.....  |
|
|
|
arnotije |
Objavljen 01.04.2011. 08:06
|

Veteran

|
Lala kaže:
Stvar navike. Hajde pogledajte malo na YouTube, moj drugar, dvostruki evropski šampion u disciplini IPSC (praktično streljašto) sa pumparicom i višestruki šampion više evropskih zemalja sa PA. (ukucajte ime Igor Janković, pa pogledajte šta se radi i kako se puca).
Sve što pričate, možda vama tako izgleda, mislim da je više stvar navike.
Ohotnik, imamo mi u lovstvu dovoljno domaćih budala, da ne moramo da pričamo o tudjim budaletinama.
covek puca alal mu vera B)
Matija Beckovic
|
|
|