Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: IŽ-54

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
IŽ-54
Sremac75

krkaSova kaže:
Poštovani. Skoro sam kupio polovnu IŽ-54, pa bih voleo nesto više da saznam o njoj a imao bih i par pitanja!
Da li sam pogrešio ako sam ispolirao glavu puške, jer patina i lak su se skinuli sa više od 2/3 glave?
Primetio sam da bi mi odgovarao malko duži kundak, šta preporučujete?
Cevi su kod ležišta metka sa spoljne strane svetlije nego prema ustima cevi. Da li bih morao da je nosim na bruniranje?

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

canis aureus
 IŽ 54

-sačmarica horizontalnog rasporeda cevi, "položara"!!
Proizvodila se od 1954 pa sve do 1970 godine kao unapređeni model posleratnog(IIs.r.) modela IŽ49 i važila je za jednu od najboljih pušaka tog vremena!! Koncepcijski vidi se veliki uticaj Suhl-ovih sačmarica na IŽ54 što i nije ništa čudno za to vreme, politiku, teritoriju i tako toConfused
Elem, puška ima trostruko bravljenje "a la" Greener koje je jedno od najčvršćih, pa i dan danas!!, mada se manje upražnjava zbog više cene izrade ... al u to vreme se nije škrtarilo!
Mehanizam vatri je Anson-Deeley, provereno dobar i bez mnogo komplikacija! Pouzdan i dugovečan!
Cevi su unutra tvrdo hromirane a spolja brunirane mada je bilo i 54rki sa tvrdo hromiranim crnim spoljašnostima, dužine 73cm i 75cm za sportsku varijantu.
1/2 i 1/1 čokovi fiksni.
Rađena je bez ejektora i samo sa izvlakačima i samo u 12/70, dve obarače i automatska kočnica.
Baskula je uglavnom zaštićivana "paljenjem" i na njoj su pokazivači napetosti igala.
Drvo prvenstveno orah a kasnije i bukva.
Težina puške je od 3 do 3,5kg
...
E sad neki kazuju ... da je kvalitetnije rađena i od boljih materijala nego Suhl-ovke jer ipak ko je biJo tata u to vreme?!?(ruja naravno) a koliko je tačno neznam ali da je kvalitetna to je sigurno tačno!! Što se tiče završne obrade, na mnogo je višem nivou od današnjih novih ruskih pušaka i ne može da se poredi sa njima ni po estetici ni po funkcionalnosti, kvalitetu ... mnogoooo je bolja!!
Na našim terenima mogu da se vide iako nisu baš česte, i uglavnom su prilično izrađene i "neodržavane"Confused retko ih ima u prodaji jer vlasnici se nerado odvajaju od njih! Sa nekoliko vlasnika 54rki sam pričao ne bih li čuo šta "iz prve ruke" i svi su imali samo reči hvale!!

Po mom mišljenju jedna od boljih pušaka ... dugo mi je bila želja da nađem i pazarim IŽ54 ali nisam nailazio na vlasnike koji bi je prodali a i nisu bile u zavidnom stanju kod radih da je prodaju ...
...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Hunter forever
 Negde sam procitao da je i Iz 58 ista kao i ona samo sto je IZ 54 u kalibru 12 a Iz 58 u kalibru 16. Ako gresim neka me neko ispravi.
marka Engleski poenter marka

canis aureus
 Ispravljam te!
Grešiš i to grdno!!
IŽ58 je rađena u 12/70, 16/70 i 20/70(IŽ58MA-20M u 20/76) dok IŽ54 samo u 12/70 ...
... i ako uporediš ovo napisano u mom prethodnom upisu sa onim mojim upisom na temi IŽ58 videćeš sve razlike a taj koji je napisao da su iste ili nema pojma ili ih nije ni video nikadaConfused
54 i IŽ57 su slične a razlikuju se i u kalibrima, 57ica je 16/70Yes a koliko mislim i da za razliku od 54rke 57ica nije sa Greener bravljenjem
iveli
Dim

Hunter forever
 Stidljiv
marka Engleski poenter marka

canis aureus

canis aureus kaže:
Po mom mišljenju jedna od boljih pušaka ... dugo mi je bila želja da nađem i pazarim IŽ54 ali nisam nailazio na vlasnike koji bi je prodali a i nisu bile u zavidnom stanju kod radih da je prodaju ...
...

Sve dok jednog lepog dana prve polovine novembra gospodnje 2011g. ...Yes
... u fabričkom stanju a bRez ijedne ogrebotine, što spolja što izUnutra, što na metale što na drvenariji ...Frown qq qq
joj joj jojjjj al će da praši sadE u nedelju ako Bog mili daKrsti jooojj srbijalovYes
iveli 3iveli 4
Dim

stojkuki
 E daaaaaa. to je zaista jedna od retkih pusaka koju bih voleo da imam. I ako ndjem neku u dobrom stanju (dobra cev i glava, bez obzira na drvo) ima da je uzmem, pa na sredjivanje.
Ali zamo IZH54 nista drugo ...

canis aureus
 i44.tinypic.com/35javc2.jpg
i44.tinypic.com/28tf4g3.jpg
i41.tinypic.com/35089aw.jpg
i42.tinypic.com/287gh2s.jpg
Veselo 2Harmonikaiveli 4

Ee daa, da!
Da si pre mene stig'o ... ovu u odličnom stanju ne bi imao šta da sređuješConfused
ALI samo je prvi prvi a svaki sledeći joj je drugiYesGrin

... a što samo IZH54 ništa drugo?!?!
Dim

Jank

canis aureus kaže:
IŽ 54

-sačmarica horizontalnog rasporeda cevi, "položara"!!
Proizvodila se od 1954 pa sve do 1970 godine kao unapređeni model posleratnog(IIs.r.) modela IŽ49 i važila je za jednu od najboljih pušaka tog vremena!! Koncepcijski vidi se veliki uticaj Suhl-ovih sačmarica na IŽ54 što i nije ništa čudno za to vreme, politiku, teritoriju i tako toConfused
Elem, puška ima trostruko bravljenje "a la" Greener koje je jedno od najčvršćih, pa i dan danas!!, mada se manje upražnjava zbog više cene izrade ... al u to vreme se nije škrtarilo!
Mehanizam vatri je Anson-Deeley, provereno dobar i bez mnogo komplikacija! Pouzdan i dugovečan!
Cevi su unutra tvrdo hromirane a spolja brunirane mada je bilo i 54rki sa tvrdo hromiranim crnim spoljašnostima, dužine 73cm i 75cm za sportsku varijantu.
1/2 i 1/1 čokovi fiksni.
Rađena je bez ejektora i samo sa izvlakačima i samo u 12/70, dve obarače i automatska kočnica.
Baskula je uglavnom zaštićivana "paljenjem" i na njoj su pokazivači napetosti igala.
Drvo prvenstveno orah a kasnije i bukva.
Težina puške je od 3 do 3,5kg
...
E sad neki kazuju ... da je kvalitetnije rađena i od boljih materijala nego Suhl-ovke jer ipak ko je biJo tata u to vreme?!?(ruja naravno) a koliko je tačno neznam ali da je kvalitetna to je sigurno tačno!! Što se tiče završne obrade, na mnogo je višem nivou od današnjih novih ruskih pušaka i ne može da se poredi sa njima ni po estetici ni po funkcionalnosti, kvalitetu ... mnogoooo je bolja!!
Na našim terenima mogu da se vide iako nisu baš česte, i uglavnom su prilično izrađene i "neodržavane"Confused retko ih ima u prodaji jer vlasnici se nerado odvajaju od njih! Sa nekoliko vlasnika 54rki sam pričao ne bih li čuo šta "iz prve ruke" i svi su imali samo reči hvale!!

...

Sve je tako....Canise...nisam ni znao da imam tako dobru pušku....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

stojkuki

canis aureus kaže:
Veselo 2Harmonikaiveli 4

Ee daa, da!
Da si pre mene stig'o ... ovu u odličnom stanju ne bi imao šta da sređuješConfused

Iskreno drzah razne ruskinje u rukama od PA do 27mice u raznim verzijama i godistima, ali sam imao priliku i da vidim jednu 54ku koja je radjena po porudzbini u fabrici. Blagi boe kakva puska. Na nivou remek dela iz Ferlaha.
Babaroga.
I nakon toga nijedna vise nije dobra. A jednom priliko sam imao u rukama pusku jednog drugara iz nemacke koji je kupio redovnu pusku, mislim onu za smrtnike i nakon toga je radio gravure i drvo. isto izgleda savrseno, a lepo leze u rame i vrlo lepo je balansirana.

Mozda emocija, ne znam ... ali mi se nekako 27mice i druge ne svidjaju ...

Lala
 Jel se to C.A. ponovio sa još jednom cevkom, ako dobro kapiram? Tj. sa DVE cevke Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Scorpion Hunter

canis aureus kaže:
Veselo 2Harmonikaiveli 4

Ee daa, da!

Bravo 2 divim se tvojim puskama iveli 3 Imamo isti ukus po pitanju oruzja Cao poljubac

canis aureus
 Jes' Lalo stigo par cevKiiveli
SkorpiJonU tebra pa trudimo seStari drago mi je što se diviš a još draže zbog ukusa jer retki su pravi ...Grin
Veselo 2iveli 3
Dim

Jank

canis aureus kaže:
Jes' Lalo stigo par cevKiiveli
SkorpiJonU tebra pa trudimo seStari drago mi je što se diviš a još draže zbog ukusa jer retki su pravi ...Grin
Veselo 2iveli 3

E pa coleza canis čestitam, ako je ta sa slike lepa je moja 54 nema tako lep kundac....Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

canis aureus

canis aureus kaže:

joj joj jojjjj al će da praši sadE u nedelju ako Bog mili daKrsti jooojj

... dao mili Gospod BogKrsti pa je "prašila" al baš valjano i kako treba!!!Yes
ispunila sva očekivanja ... pa i više od toga!!! ... veliki doprinos užitku u današnjem lovu ...Chut
i42.tinypic.com/20a6o07.jpg

B)Yes
Dim

sheytan
 Čestitam "krštenje", tebra imenjače! Bravo

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

canis aureus
 she, imenJache iveli 3

... ma legla mi je k'o na budalu šamarClAQueConfusedYes
U prvom susretu, prvom hvatu, unošenju u zgib ramena i prvom nanošenju na zamišljeni cilj ... kraj!!! ... mora biti mojaConfused
Prezadovoljan!B)
Dim

sheytan

canis aureus kaže:
she, imenJache iveli 3

... ma legla mi je k'o na budalu šamarClAQueConfusedYes
U prvom susretu, prvom hvatu, unošenju u zgib ramena i prvom nanošenju na zamišljeni cilj ... kraj!!! ... mora biti mojaConfused
Prezadovoljan!B)

Te-bra, pri-ja-te-ljuuu...

www.youtube.com/w...

Grin

Kolce
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

canis aureus

canis aureus kaže:

54 i IŽ57 su slične a razlikuju se i u kalibrima, 57ica je 16/70Yes a koliko mislim i da za razliku od 54rke 57ica nije sa Greener bravljenjem
iveli

-samo da se ispravim jer ov' sam se nešto zaJebuniJoConfused
IŽ54 i IŽ57 se razlikuju samo u kalibru- 54rka 12/70 a 57ica 16/70
a ona što je jako slična a razlikuje se od njiJu po Greener bravljenju je IŽ26
...Yes

-na sliKi moja 54rka u kombinaciji sa Krušikovim Standardom bez koncentratora sa 30g sačme prečnika 3,5mm i rezultatom ...
a tu se vidi se taj treći ključ ...
canis aureus priložio:
223_3.jpg

Dim

Scorpion Hunter

canis aureus kaže:

canis aureus kaže:

iveli

-samo da se ispravim jer ov' sam se nešto zaJebuniJoConfused
IŽ54 i IŽ57 se razlikuju samo u kalibru- 54rka 12/70 a 57ica 16/70
a ona što je jako slična a razlikuje se od njiJu po Greener bravljenju je IŽ26
...Yes

-na sliKi moja 54rka u kombinaciji sa Krušikovim Standardom bez koncentratora sa 30g sačme prečnika 3,5mm i rezultatom ...
a tu se vidi se taj treći ključ ...

Canis exstra lepa puska i svaka cast na ulovu iveli 3

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,756 posete www.srbijalov.com