Clever Mirage
|
Sremac75 |
Objavljen 21.11.2011. 08:02
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
aleksa kaže:
Predlazem temu municija "Clever Mirage".Vidim da postoje teme vezane za skoro svu italijansku municiju dostupnu kod nas pa bi mogao i Mirage da udje u tu grupu a i imam neka pitanja vezana za ovu municiju ali nema adekvatne teme.
Hvala unapred!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 21.11.2011. 11:15
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
Evo npr. jedno moje iskustvo.
Koristim kao drugi metak Mirage T2 Basic game 32 g (jesenji lov)
i u subotu sam imao par promasaja. Podbacivao mi je. Bilo je malo hladno za njega.
Prosto sam zaboravio na tu ciunjenicu da on nije za temperature u minusu.
Kao i kod svih proizvodjaca treba postovati specifikaciju za metak.
Za hladne uslove postoji iz serije T2 metak Standard game od 34 g sa sacmom od 3.5 mm koji je u hladnijim uslovima odlican. A imam ga kod kuce a nisam ga poneo!!!!!!!
To ti je kada se ne razmislja o detaljima. I onda se cudis kad promasis.
A kao prvi metak koristim T4 felt wad 34 g. koji je sjajan za pucanje na distancama do 25-30 m. |
|
|
|
aleksa |
Objavljen 21.11.2011. 13:27
|

Veteran

Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
Moje pitanje koje sam najavio,verovatno se odnosi na patron koji je stojkuki spomenuo.Naime,prosle sezone sam u nedostatku Basic Game koji moj cale obozava,nabavio dve kutije osmice Standard Game T3,34 grama,sa 3 zvezdice na samom patronu,dubokim metalnim delom i sa deklaracijom na kutiji.
Pre par dana,cale je preko svog prijatelja narucio jednu kutiju desetke Basic Game,ali posto ga nije bilo,ovaj mu je uzeo dve kutije Standard Game i to jednu desetke i jednu osmicu.Ta desetka je ista kao i municija od prosle godine koju sam nabavio ali osmica je drugacija.Patron je sa plicim metalnim delom,T2,na njemu su dve zvezdice i pise max 1050 bar.Takodje,na kutiji u kojoj je on,nije imala deklaracija.Cudno je to sto takvog patrona nema na njihovom sajtu,a kada sam otvorio po jedan T3 i T2,sacma je drugacija kod T2,tamnija i meksa i drugaciji je barut.Plasim se da se ne radi o nekoj prevari ili je to model koji su u medjuvremenu uveli?
U svakom slucaju,ja sam caletu dao kutiju T3 osmice,a uzeo ovu T2 1050 bar,svakako ce je lakse podneti moja PA nego njegova Zastavina bokerica. |
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 21.11.2011. 14:20
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
aleksa kaže:
Moje pitanje koje sam najavio,verovatno se odnosi na patron koji je stojkuki spomenuo.Naime,prosle sezone sam u nedostatku Basic Game koji moj cale obozava,nabavio dve kutije osmice Standard Game T3,34 grama,sa 3 zvezdice na samom patronu,dubokim metalnim delom i sa deklaracijom na kutiji.
Pre par dana,cale je preko svog prijatelja narucio jednu kutiju desetke Basic Game,ali posto ga nije bilo,ovaj mu je uzeo dve kutije Standard Game i to jednu desetke i jednu osmicu.Ta desetka je ista kao i municija od prosle godine koju sam nabavio ali osmica je drugacija.Patron je sa plicim metalnim delom,T2,na njemu su dve zvezdice i pise max 1050 bar.Takodje,na kutiji u kojoj je on,nije imala deklaracija.Cudno je to sto takvog patrona nema na njihovom sajtu,a kada sam otvorio po jedan T3 i T2,sacma je drugacija kod T2,tamnija i meksa i drugaciji je barut.Plasim se da se ne radi o nekoj prevari ili je to model koji su u medjuvremenu uveli?
U svakom slucaju,ja sam caletu dao kutiju T3 osmice,a uzeo ovu T2 1050 bar,svakako ce je lakse podneti moja PA nego njegova Zastavina bokerica. Kolega Aleksa nije prevara.Firma mirage koju ja smatram najboljim proizvodjacem sportske a i lovne municije koje ima manje u prodaji od ekstra klase.Oznacava svoju municiju po kvalitetu od T1,T2,T3,T4 i T5 i sa zvezdicama od 1-5 zavisno od jacine punjenja.Licno koristim za sportsko pucanje Mirage Pro Ekstra koji koriste 80% profesionalnih strelaca i sa njim ima najvise osvojenih svetskih kupova i zlatnih medalja na olimpijadama.A za Mirage T5 od 38 gr sa dodatkom 5% antimona sa maksimalnim pritiskom od 1350 bara koji koristim za lov pataka i gusaka i veoma ga tesko nabavljam je vrhunski patron namenjen za niske temperature i daleka pucanja sa izuzetnom energijom na dalekim ciljevima [nema ranjavanja i divljac kada se pogodi skrene je sa pravca leta] Tako da ti caletu za zastavinu bokericu daj T2 a sebi uzmi T3 koji je bolji sa jacim pritiscima i takodje brzinom sacme. |
|
|
|
kimi |
Objavljen 21.11.2011. 14:26
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Pitanje za Ohotnika....
Kolega možeš li da nam rešiš dilemu oko Mirage T2, da li je za niske temperature ili nije? Posebno me zanima trap, na kutiji ne piše ništa u vezi temperature....
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 21.11.2011. 14:34
|

Veteran

|
kimi kaže:
Pitanje za Ohotnika....
Kolega možeš li da nam rešiš dilemu oko Mirage T2, da li je za niske temperature ili nije? Posebno me zanima trap, na kutiji ne piše ništa u vezi temperature.... Kolega malopre sam pisao na ovu temu Ako mislis na mirage T2 trap municiju konkretno plavi patron punjenja 24gr je nize klase patron namenjen za sportsko pucanje na glinene golubove i nije namenjen za lov.Nije za hladnije vreme Mozes ga koristiti na pocetku lova na fazana dok je jos toplije vreme i divljac se dize na kracim distancama.Moj ti je savet ostavi ga za lov grlica i prepelica.Sada ces imati samo ranjavanja divlaci koja se vec dize na daljim dinstancama.Pozdrav |
|
|
|
kimi |
Objavljen 21.11.2011. 14:39
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
ohotnik kaže:
kimi kaže:
Pitanje za Ohotnika....
Kolega možeš li da nam rešiš dilemu oko Mirage T2, da li je za niske temperature ili nije? Posebno me zanima trap, na kutiji ne piše ništa u vezi temperature.... Kolega malopre sam pisao na ovu temu Ako mislis na mirage T2 trap municiju konkretno plavi patron punjenja 24gr je nize klase patron namenjen za sportsko pucanje na glinene golubove i nije namenjen za lov.Nije za hladnije vreme Mozes ga koristiti na pocetku lova na fazana dok je jos toplije vreme i divljac se dize na kracim distancama.Moj ti je savet ostavi ga za lov grlica i prepelica.Sada ces imati samo ranjavanja divlaci koja se vec dize na daljim dinstancama.Pozdrav
Da,da na taj plavi patron mislim...ali za gađanje glinenih golubova mislim, nisam mislio na lov.
Kad smo već kod toga sa kojim metkom preko zime da gađam glinene golubove?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 21.11.2011. 14:45
|

Veteran

|
Pa za trening preko zime pucaj sta imas nema veze Mada ako bas hoces nesto brze jace i bolje za hladnije vreme onda Mirage pro ekstra,RC4,B&P fles i B&P Mach. |
|
|
|
arnotije |
Objavljen 21.11.2011. 16:41
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Ja jarebicu pucam sa T2 Mundijal (oznaka na kutiji, crni patron) 1.9 mm po meni je ok metak, kupio sam prosle godine na sajmu u Nisu par kutija, bila je bas dobra cena, a pucao sam patke mislim T3 (tri zvezdice) 34gr -3mm i nije bilo lose.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 21.11.2011. 17:03
|

Lovčina

|
Izvini, a gde to pucas jarebice |
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 21.11.2011. 17:13
|

Lovčina

|
Basic game definitivno nije za ladnocu. Standard game jeste i moze. Voditi racuna o pritiscima, zbog bravljenja ali i kod PA zbog cilindra.
Na starijim puskama od preterane upotrebe jace municije moze da se razglavi cilindar.
Ali generalno T3 je super super metak |
|
|
|
arnotije |
Objavljen 21.11.2011. 17:41
|

Veteran

|
stojkuki kaže:
Izvini, a gde to pucas jarebice Pa kod mene u mom udruzenju ... Zbog cega pitas???
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 21.11.2011. 18:44
|

Lovčina

|
Retko je vidjam ... Inace je mnogo volim. Atraktivan lov, brza ptica i mnogo lepa. |
|
|
|
aleksa |
Objavljen 21.11.2011. 20:33
|

Veteran

|
Ohotnik,problem je sto na tom patronu sa T2 oznakom pise i max1050bar,a na ovom T3 ne pise nista.Cudno je to sto su oba u istoj kutiji na kojoj pise Standard Game,a razliciti su.
Po mom misljenju,oznake T2,T3 i itd. se prvenstveno ondnose na kvallitet sacme,tj. procenat antimona u njoj i uglavnom veci broj uz oznaku T se poklapa sa jacim punjenjem i jacim pritiscima sto je negde i logicno.Ali u slucaju ove municije koju navodim,na patronu sa oznakom T2 pise 1050 bar,a na onom sa oznakom T3 ne pise nista.
Na kraju,ovo je prvi patron sa 34 grama sacme da postoji upozorenje od 1050 bar.Uglavnom ta oznaka pocinje sa municijom od 36 grama pa navise.
Moj neki intuitivni zakljucak bi bio da su proizvodjaci pojacali malo pritisak na ustrb kvaliteta sacme da bi ostali na istom nivou cene.
P.S.Mnogo puta sam rekao da bi moj izbor za lov sigurno bio Mirage,zbog najboljeg odnosa kvaliteta i cene,samo da sam blize Grofu ili da redovno idem na sajam u NS.Pucao bih kombinaciju Basic Game T2 32 grama i Standard Game 34 grama T3 za zeca i fazana,Lite Game 30,5 grama za prepelicu i nesto od 36 grama za lisicu i sakala.
Posto nisam blizu Grofa i ne idem redovno na sajam pa ne mogu da pronadjem sve varijante koje sam naveo,a kad pronadjem nesto,cene su visoke,trenutno se "snalazim" sa B&P-em Fiber 33 grama i Mirage-om Standard Game T2 34 grama. |
|
|
|
aleksa |
Objavljen 21.11.2011. 20:42
|

Veteran

|
Da potkrepim celu ppricu sa sajtom i linkom na kojem je municija Standard Game o kojoj pricam.Ti patroni na slici su T3 34 grama,a ono sto je moj cale kupio je patron T2 34 grama,sa plicim metalnim delom caure,zute boje,a ova na slici je srebrne.
http://www.clever...-game.html |
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 21.11.2011. 22:40
|

Veteran

|
Kolega Aleksa oni dele municiju po kvalitetu Svaka serija pocevsi od T1 do T5 je boljeg kvaliteta komponenti za punjenje od caure baruta sacme korpica i drugoga.Svaka serija naprimer T2 ima vise vrsta punjenja recimo od 30gr,32,34.Pa serija T3 ima takodje vise vrsta gramaza i vrsta punjenja sa casicom ilo bez ili filcanim cepom I tako dalje A sto nema oznake maksimalnog pritiska netreba da te brine. |
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 22.11.2011. 06:34
|

Lovčina

|
Sustinski ne bi trebalo da ti pravi problem ako postujes velicinu patrona. I naravno ako ne preterujes sa pucanjem jace municije. to je do 1050 bara. Iznad toga postoji joj jedna jaca klasa punjenja ali se nikako ne preporucuje za starije puske koje nisu deklarisane za te pritiske.
Najveci problem je kod PA dtarije konstrukcije kod koje moze doci do kvarova u gasnom mehanizmu.
Koliko sam ih ja provalio oni municiju dele prema nameni, konstrukciji i prema kvalitetu kao sto Ohotnik rece.
Najkvalitetnije su im T5 serije kod kojih je najpravilniji oblik sacme, najbolji baruti kapisle i casice. To nikako ne znaci da T1 nije kvalitetan vec da mu je drugacija namena.
Ako se pogleda za hladnije vreme uglavnom idu serije T3 do T5 iako i pojedini iz T2 mogu da posluze.
E sad ono naj bolnije. Od T1 do T5 razlika uc ceni moze da ide cak i duplo.  |
|
|
|
arnotije |
Objavljen 22.11.2011. 13:41
|

Veteran

|
stojkuki kaže:
Retko je vidjam ... Inace je mnogo volim. Atraktivan lov, brza ptica i mnogo lepa.
Kod mene tj. nas je ima, male parcele,nema mnogo hemije, dosta neobradjivanih povrsina. A za lov je prelepa, jak miris pa kerovi lude od nje.
Matija Beckovic
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 22.11.2011. 17:19
|

Lovčina

|
Znam kolega. Lovio sam je par puta ali ne u srbiji vec mnogo dalje. Lov je ludilo od dinamike. Ovde sam je slabo i vidjao. Moracu da pronadjem neku varijantu ... |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 22.11.2011. 18:05
|

Lovčina

Upisa: 3217
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Ima Mirage-a i od 36gr ;)
 Lov je za mene život =)))