Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: "Zabala-Hermanos"

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
"Zabala-Hermanos"
Sremac75

ivanfox kaže:
Jel može tema "Zabala-Hermanos".Hteo bih da čujem nešto više o sačmarama iz Španije.Ako se ne varam uvozila ih je direktno firma iz S.Mitrovice.

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Podunavac
 Zabala Hermanos je Španska firma koja pravi kvalitetne sačmarice, koje su cenom prihvatljive. Na žalost kod nas su slabo zastupljene, a u Evropi imaju dobru reputaciju i čak ih poznati trgovački lanci koji se bave prodajom oružja i lovačke opreme prodaju pod svojim imenom (po povoljnim cenama).
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 Jedan kolega je uzeo TRAP pušku ovog španskog proizvođača te sam imao priliku i ja da je probam na strelištu ... i mogu reći da je odlična i da možda i vredi više nego što košta. Pre 7-8god on je novu platio 800-850 koliko se sećam.
Robusna, jaka ali i prilično elegantna. Završna obrada na višem nivou iako nije LUX kategorija, drvo ništa naročito ali odlično upasovano i zaštićeno. Samo funkcionisanje puške je B) -bez ikakvih zastoja! Ejektori takođe odlično rade i za razliku od pojedinih jeftinijih ili u tom cenovnom rangu pušaka ovde podjednakom silom otvaranja izbacuju na podjednaku daljinu -bez zastoja!
Meni nije odgovarala jer bih morao neke izmene da radim što bi već prešlo cenu ... tako da se nisam preterano zagrejao za takvu puškuConfused
ALIIII zato kada sam jednom kao gost u jednom lovu video "a la horizontale" Zabala toliko mi se svidelaaaFrown H&H sistema vatri, ejektor(mislim da su mogli da se isključe), dve obarače, 1/4 i 3/4 fiksni čokovi, engleski kundak, orahovina sasvim pristojna ... i koliko mi tada reče vlasnik, koštala ga oko 1500 što mu nisam verovao jer sam mislio da je skuplja. Onda sam je pronašao u katalogu Jagd&Sport 08/09 i uverio se da u katalogu košta 1398 i da je model "Imperial Luxus"!! Oduševio sam se kako izgleda, funkcioniše, zabravljuje, ... da je bilo negde da se kupi, dobro bi razmislio o toj investiciji!!

Neznam koliko sad koštaju ali koliko vidim u ceni su sa turskim puškama(odprilike) ... a poredeći ove dve španske, što sam imao prilike da vidim i manje-više "prostudiram", sa turskim koje sad gledam po prodavnicama mislim da su bolji izbor špankinje! (šta mislimJaooo ubeđen sam da su bolje i kvalitetnije!!)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac
 Canise sa svim što si napisao se u potpunosti slažem osim sa jednim. Zabala položare ne koriste H&H sistem vatri, nego Anson&Deeley. A bočne pločice su samo dekorativnog karaktera i na prvi pogled podsećaju na H&H sistem. I ja sam gledao dve prelepe položare sa jednim obaračem, izmenjivim čokovima i ejektorima. Model Anthea. Sa belom ili paljenom glavom i po izboru engleski kundak ili sa pištoljskim rukohvatom. A kalibri 12/76 i 20/76 Magnum. Akah ih prodaje pod svojim imenom, ali ih pravi Zabala Hermanos.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 Drago mi je što se sa većinom slažeš ZivioRodjo... a za ovo što se ne slažeš Palica...Grin

i42.tinypic.com/elceic.jpg
nije bitno šta piše vidU se i čivijeYes
i41.tinypic.com/2ezpd3t.jpg

na ovim slikama se vidi i sad se moraš složitiConfused ... da si naučio nešto novoStari
iveli 3
Dim

arli
 Koliko se sećam bilo je par pušaka u AGP lovcu-BG. E sada da li ih još uvek imaju stvarno neznam.

Podunavac
 Nismo se razumeli, ustvari ja se nisam dobro izrazio. Mislio sam na tu cenovnu klasu koju si naveo. Zabala pravi H&H mehanizme sa 7 osovinica, ali su to najskuplji modeli, koji nisu tako česti. Naravno ovo mislim na naše tržište.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 Pa na slici se vidi cena koju sam naveoConfused
Neznam gde je taj kolega pazario svoju koju sam imao tad priliku da vidim ali je moguće da ga je koštala toliko više koliko iznosi carina, porez ili šta već da bi bilo skuplje od ove cene iz kataloga.

"Zabala položare ne koriste H&H sistem vatri, nego Anson&Deeley. A bočne pločice su samo dekorativnog karaktera i na prvi pogled podsećaju na H&H sistem"

-ja sam ovde razumeo da si hteo reći ...
Dim

ivanfox
 Drago mi je da se tema razvija a voleo bih i da vidim neku lepu sa vertikalnim cevima ako ima neki kolega da postavi.Prošle godine jedva ubedih matorog da otuđi jednu novokomponovanu ruskinju pa u trampu uz neznatnu doplatu u kuću naiđe zgodna,moram reći vitka položara,model 213. Puška je 2006.kupljena kod nas,malo lovljeno sa njom.Vrlo dopadljiva puška težine oko 2,7 kg,kalibar 20/70,kundak je sa pištoljskim rukohvatom od biranog oraha sa politurom.Baskula je hromirana sa mašinskom ono sitnom kao arabeska gravurom.Puška ima samo dva donja ključa u baskuli kako rekoše kolege treba da je to Anson-Deli sistem ako nisam pogrešio i mislim da je zbog toga jeftiniji model inače puškica vrlo lepo leže i prileže u rame i ruke.Svi drugari lovci koji su je videli su oduševljeni,ko penkala.

Podunavac

canis aureus kaže:
Pa na slici se vidi cena koju sam naveoConfused
Neznam gde je taj kolega pazario svoju koju sam imao tad priliku da vidim ali je moguće da ga je koštala toliko više koliko iznosi carina, porez ili šta već da bi bilo skuplje od ove cene iz kataloga.

"Zabala položare ne koriste H&H sistem vatri, nego Anson&Deeley. A bočne pločice su samo dekorativnog karaktera i na prvi pogled podsećaju na H&H sistem"

-ja sam ovde razumeo da si hteo reći ...

Jeste cena za Nemačko tržište. Sad na to naračunaj carinu, porez i trgovačku maržu. Svaka puška je kod nas 50-80% skuplja od njene cene u Nemačkoj. Isti takav katalog imam i ja, a čitao sam da prave i položare sa H&H sistemom vatri sa 7 osovinica koji je jeftiniji od ostalih proizvođača. Inače po osovinicama može da se oceni gde je sistem H&H a gde su samo ukrasne pločice. Ali sam mislio na položare Anthea i mod. 213 koji bi se eventualno i mogli naći na našem tržištu. Nisam imao priliku da uživo vidim položare, samo jednu bokericu model XL90 i svidela mi se.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 ... u istom katalogu IŽ27 je od 558 do 659 ČZ801 1486 Lanber od 977 do 1166 ... što su cene koje su bile i po našim prodavnicama a gore sam već pisao da je kolega svoju TRAPavu made in Spain kupio po ceni 850(+-?) koliko je koštala i tamo negdeConfused
A naravno da se i vidno razlikuje H&H od ukrasnih pločica ...
Dim

aleksa

arli kaže:
Koliko se sećam bilo je par pušaka u AGP lovcu-BG. E sada da li ih još uvek imaju stvarno neznam.

Relativno skoro,negde pocetkom januarasam bio u "Lovcu AGP" i nisam video nijednu Zabalu Hermanos.A,dok se jos nisu rasprodale,imao sam priliku da malo razgledam i igram se sa modelom 213 u kalibru 12/70.U pitanju je polozara sa belom,rekao bih niklovanom glavom sa ukusnom masinskom gravurom,potkundak je sa tzv. Purdey-push rod dugmetom za skidanje,veoma je solidne ergonomije,nema vise od 3 kg-a i jako dobro lezi u mom ramenu.Cevi su sa fiksnim cokovima i jedina zamerka je sto je kombinacija cokova malo jaca,3/4 i pun cok.Jos jedna pozitivna karakteristika je sto ima dva obaraca.Cena je bila 70000 ili 75000 dinara,nisam siguran.

Scorpion Hunter

aleksa kaže:

arli kaže:

Relativno skoro,negde pocetkom januarasam bio u "Lovcu AGP" i nisam video nijednu Zabalu Hermanos.A,dok se jos nisu rasprodale,imao sam priliku da malo razgledam i igram se sa modelom 213 u kalibru 12/70.U pitanju je polozara sa belom,rekao bih niklovanom glavom sa ukusnom masinskom gravurom,potkundak je sa tzv. Purdey-push rod dugmetom za skidanje,veoma je solidne ergonomije,nema vise od 3 kg-a i jako dobro lezi u mom ramenu.Cevi su sa fiksnim cokovima i jedina zamerka je sto je kombinacija cokova malo jaca,3/4 i pun cok.Jos jedna pozitivna karakteristika je sto ima dva obaraca.Cena je bila 70000 ili 75000 dinara,nisam siguran.

Kad cujem polozara Osmeh dva obaraca Srean fiksni cokovi Presrean
Ima li neki link tih pusaka? da malo parimo oci Molitva
70 000 nije mnogo ako je kvaliteta polozara;)
I cokovi nisu problem volim jace cokove Aleksa tebra zad si me zalozio sa ovom polozarom ZivioRodjo

bule 78
 zabala hermanos 12/76
bule 78 priložio:
3591052.jpg

bule 78

bule 78
 zabala hermanos 12/76
bule 78 priložio:
3591054.jpg

bule 78

bule 78
 zabala hermanos 12/76
bule 78 priložio:
3591055.jpg

bule 78

bule 78
 zabala hermanos 12/76
bule 78 priložio:
3591056.jpg

bule 78

bule 78
 zabala hermanos 12/76
bule 78 priložio:
3591057.jpg

bule 78

bule 78
 zabala hermanos 12/76
bule 78 priložio:
3591058.jpg

bule 78

ssekir75
 буле, где вадиш ове лепотиње? Smile
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,741 posete www.srbijalov.com