IZH-39E
|
Lala |
Objavljen 16.02.2013. 20:23
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Na predlog člana Kestenovac77.
Izvolite!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
kestenovac77 |
Objavljen 12.03.2013. 22:32
|

Mlađi član

Upisa: 47
Pristupio: 03.06.2012. 00:05
|
Posto sam dao prijedlog, da onda prvi i pisem.
Puska sa kojom lovim je trap puska IZH-39E-03, kalibra12/70.
Takticko-tehnicke karakteristike:
- kundak veoma lijep, izgleda kao montekarlo, na dnu je gumeni amortizer
- podkundak je siri i dublji nego u IZH-27
- cijevi su duzine 75cm, sa fiksnim cokovima (1mm i 1,25mm) i sirokom ventilirajucom sinom koja na kraju ima musicu od crvene plastike
- bravljenje je brovingovo, kocnica nije automatska, jedna selektivna obaraca (ako ne dodje do opaljenja poslije upotrebe selektora, puska se preklopi i sistem je u prvobitnom rezimu)
- baskula je brunirana
- masa je 3,7kg
- nema ramnik
Puska dobro "lezi". Posto ima "jake" cokove koristim B&P i rottweil sa filcanim cepom i rottweil sa koncentratorom, zavisno od terena, divljaci i temperature vazduha. Za lov divljih svinja koristim krusikovu potkalibarnu municiju. Koristio bih francuski sauvestre ali nisam ga nasao na domacem trzistu. |
|
|
|
trap |
Objavljen 12.03.2013. 23:23
|

Mlađi član

Upisa: 39
Pristupio: 17.02.2012. 16:36
|
prijatelju,ko te prevario da kupis TRAP pusku za lov |
|
|
|
kestenovac77 |
Objavljen 13.03.2013. 17:53
|

Mlađi član

|
Zasto, sta ne valja? Nisam joj nasao manu. |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.03.2013. 19:03
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Puška nema manu, ali nije predviđena za lov nego za trap. Duge cevi, jaki čokovi, veća težina i nedostatak pređica za remnik. Lično nisam ljubitelj ni automatske kočnice, ali je ona ipak standard na lovačkim puškama zbog bezbednosti u lovu. I mislim da čokovi nisu 1 mm (pun čok) i 1,25 mm (super čok), nego oba pun čok (1 mm). Super čok je pogodan samo za gađanje sitnijom sačmom do 2.5 mm (kolika i jeste sačma za trap i skeet). Na veću sačmu deluje tako što povećava rasturanje sačmenog snopa. Ne preporučuje se gađanje sačmom prečnika većeg od 5 mm iz ovakve cevi, a naročito ne kuglom zbog prevelikog opterećenja i mogućeg prskanja cevi pri vrhu.
|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 13.03.2013. 21:02
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
Kolega Kestenovac je u pravu sto se tice cokova Oni su 1,00 i 1,25 Ali treba biti veliki Mazohista da bi se nosila celi dan u lovu zbog svoje tezine A inace puska je sasvim dobra zasto je namenjena a to je trap pucanje i lov na preletnu divljac na velikim visinama Kako je proizvodjac naveo. |
|
|
|
270 |
Objavljen 13.03.2013. 22:08
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Ja sam jedne zime tako lepo sa njom lovio plovke u kombinaciji sa krušikovim "Super Duck" da je to bila milina!
Lepše mi legla nego PA koji sam tad imao MC 21, a ta 39-tka još bila dodatno otežana sa 700g. olova u kindaku!
Za druge lovove, malo teža nego što bi trebalo i prejako čokirana, alo ako lovcu leži, i uspešan je sa njom, što da ne!!!
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!
|
|
|
|
kestenovac77 |
Objavljen 13.03.2013. 22:16
|

Mlađi član

|
Podunavac kaže:
Puška nema manu, ali nije predviđena za lov nego za trap. Duge cevi, jaki čokovi, veća težina i nedostatak pređica za remnik. Lično nisam ljubitelj ni automatske kočnice, ali je ona ipak standard na lovačkim puškama zbog bezbednosti u lovu. I mislim da čokovi nisu 1 mm (pun čok) i 1,25 mm (super čok), nego oba pun čok (1 mm). Super čok je pogodan samo za gađanje sitnijom sačmom do 2.5 mm (kolika i jeste sačma za trap i skeet). Na veću sačmu deluje tako što povećava rasturanje sačmenog snopa. Ne preporučuje se gađanje sačmom prečnika većeg od 5 mm iz ovakve cevi, a naročito ne kuglom zbog prevelikog opterećenja i mogućeg prskanja cevi pri vrhu. Znam da joj je prava namjena gadjanje glinenih golubova u trap disciplini. Sto bi rekli "sta 'cito, 'od'o, bolan" tako i za cokove, na cijevima pisu te vrijednosti. Prije ove puske imao sam IZH-27 kalibra 12/76 sa promjenjivim cokovima, bijelom baskulom i dvije obarace. Mnogo su me nervirali ti promjenjivi cokovi, narocito kad se ciste. Stalno kontrolisi i dotezi. Magnum metak i nema neku posebnu prednost, osim slabog izbora municije, cijene i skidanja koze srednjeg prsta jace ruke od strane stitnika obarace. Kundak mi nije dobro "lezao", morao sam "traziti" musicu prilikom ubacivanja puske u zgib ramena. Sa IZH-39E sve sam ovo rijesio. Tada sam prvi put i vidio da postoji varijanta 03, tj. za trap. Nus pojava su malo duze cijevi i malo veca masa. Sto za moje godine i konstituciju i nije neki problem. Puska je kod mene oko 2,5 godine i jos je u garanciji, zato jos nista ne diram oko predjica. Kad prodje garancija onda cu da trazim prednju predjicu kao kod berete i rijesiti problem remnika. Po meni na kocnicu se covjek navikne i ako je disciplinovan nema problema. Poredim iskljucivo ova dva ruska modela. Nisam htio da propustim priliku i ne kupim ovako lijepu i dobru pusku samo zato sto ima duze cijevi za 2,5cm; vecu masu za 100g i vecu cijenu za 25 evra. Konacan utisak neprocjenjivo. |
|
|
|
kestenovac77 |
Objavljen 13.03.2013. 22:18
|

Mlađi član

|
270 kaže:
Ja sam jedne zime tako lepo sa njom lovio plovke u kombinaciji sa krušikovim "Super Duck" da je to bila milina!
Lepše mi legla nego PA koji sam tad imao MC 21, a ta 39-tka još bila dodatno otežana sa 700g. olova u kindaku!
Za druge lovove, malo teža nego što bi trebalo i prejako čokirana, alo ako lovcu leži, i uspešan je sa njom, što da ne!!! Hvala kolega, zivio! Ne razumijem, kako to mislis dodatno otezana sa 700g, na koji nacin? |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.03.2013. 22:27
|

Lovčina

|
kestenovac77 kaže:
Znam da joj je prava namjena gadjanje glinenih golubova u trap disciplini. Sto bi rekli "sta 'cito, 'od'o, bolan" tako i za cokove, na cijevima pisu te vrijednosti. Prije ove puske imao sam IZH-27 kalibra 12/76 sa promjenjivim cokovima, bijelom baskulom i dvije obarace. Mnogo su me nervirali ti promjenjivi cokovi, narocito kad se ciste. Stalno kontrolisi i dotezi. Magnum metak i nema neku posebnu prednost, osim slabog izbora municije, cijene i skidanja koze srednjeg prsta jace ruke od strane stitnika obarace. Kundak mi nije dobro "lezao", morao sam "traziti" musicu prilikom ubacivanja puske u zgib ramena. Sa IZH-39E sve sam ovo rijesio. Tada sam prvi put i vidio da postoji varijanta 03, tj. za trap. Nus pojava su malo duze cijevi i malo veca masa. Sto za moje godine i konstituciju i nije neki problem. Puska je kod mene oko 2,5 godine i jos je u garanciji, zato jos nista ne diram oko predjica. Kad prodje garancija onda cu da trazim prednju predjicu kao kod berete i rijesiti problem remnika. Po meni na kocnicu se covjek navikne i ako je disciplinovan nema problema. Poredim iskljucivo ova dva ruska modela. Nisam htio da propustim priliku i ne kupim ovako lijepu i dobru pusku samo zato sto ima duze cijevi za 2,5cm; vecu masu za 100g i vecu cijenu za 25 evra. Konacan utisak neprocjenjivo.
Ako ti kolega puška odgovara onda nema razloga da je ne koristiš za lov. Samo pazi na onaj super čok (1,25 mm). Nisam gledao na cevima šta piše, a u jednom katalogu je bio podataka za obe cevi pun čok.
Što se tiče težine ona nije prevelika, a dobro dođe kod pucanja težih sačmenih punjenja. Ni razlika u dužini cevi nije prevelika. Automatsku kočnicu lično ne volim i smatram da je bitnija "kočnica" u glavi. Jedino joj pređice fale. Iako pušku u lovištu uglavnom nosim u ruci, ima trenutaka kad je remnik potreban.

|
|
|
|
270 |
Objavljen 13.03.2013. 22:27
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
kestenovac77 kaže:
Hvala kolega, zivio! Ne razumijem, kako to mislis dodatno otezana sa 700g, na koji nacin?
U rupu za šrafljenje kundaka ubačeno 700g olova (olovne sačme) i vraćen amortizer i to ti je to!
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!
|
|
|
|
kestenovac77 |
Objavljen 13.03.2013. 23:03
|

Mlađi član

|
Podunavac kaže:
kestenovac77 kaže:
Znam da joj je prava namjena gadjanje glinenih golubova u trap disciplini. Sto bi rekli "sta 'cito, 'od'o, bolan" tako i za cokove, na cijevima pisu te vrijednosti. Prije ove puske imao sam IZH-27 kalibra 12/76 sa promjenjivim cokovima, bijelom baskulom i dvije obarace. Mnogo su me nervirali ti promjenjivi cokovi, narocito kad se ciste. Stalno kontrolisi i dotezi. Magnum metak i nema neku posebnu prednost, osim slabog izbora municije, cijene i skidanja koze srednjeg prsta jace ruke od strane stitnika obarace. Kundak mi nije dobro "lezao", morao sam "traziti" musicu prilikom ubacivanja puske u zgib ramena. Sa IZH-39E sve sam ovo rijesio. Tada sam prvi put i vidio da postoji varijanta 03, tj. za trap. Nus pojava su malo duze cijevi i malo veca masa. Sto za moje godine i konstituciju i nije neki problem. Puska je kod mene oko 2,5 godine i jos je u garanciji, zato jos nista ne diram oko predjica. Kad prodje garancija onda cu da trazim prednju predjicu kao kod berete i rijesiti problem remnika. Po meni na kocnicu se covjek navikne i ako je disciplinovan nema problema. Poredim iskljucivo ova dva ruska modela. Nisam htio da propustim priliku i ne kupim ovako lijepu i dobru pusku samo zato sto ima duze cijevi za 2,5cm; vecu masu za 100g i vecu cijenu za 25 evra. Konacan utisak neprocjenjivo.
Ako ti kolega puška odgovara onda nema razloga da je ne koristiš za lov. Samo pazi na onaj super čok (1,25 mm). Nisam gledao na cevima šta piše, a u jednom katalogu je bio podataka za obe cevi pun čok.
Što se tiče težine ona nije prevelika, a dobro dođe kod pucanja težih sačmenih punjenja. Ni razlika u dužini cevi nije prevelika. Automatsku kočnicu lično ne volim i smatram da je bitnija "kočnica" u glavi. Jedino joj pređice fale. Iako pušku u lovištu uglavnom nosim u ruci, ima trenutaka kad je remnik potreban. Hvala drug na savjetima i slazem se s tobom da je mnogo bitnija kocnica u glavi. Pucao sam i podkalibarna zrna. Po nekoliko komada u metu tek da vidim kako nosi. Ispostavilo se da su malo precizniji pogodci iz gornje cijevi. Nazalost sa njom jos nisam imao srecu da odstrijelim vepra. |
|
|
|
kestenovac77 |
Objavljen 13.03.2013. 23:05
|

Mlađi član

|
270 kaže:
kestenovac77 kaže:
Hvala kolega, zivio! Ne razumijem, kako to mislis dodatno otezana sa 700g, na koji nacin?
U rupu za šrafljenje kundaka ubačeno 700g olova (olovne sačme) i vraćen amortizer i to ti je to! Hvala, zivio! |
|
|
|
nemeza |
Objavljen 14.03.2013. 21:43
|

Veteran

Upisa: 830
Pristupio: 11.12.2010. 02:10
|
Kolega evo pređice za tebe mislim na model.
http://www.ebay.d...2044wt_754 |
|
|
|
kimi |
Objavljen 14.03.2013. 21:49
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Ima da se kupi u Snajperu
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
kestenovac77 |
Objavljen 14.03.2013. 23:08
|

Mlađi član

|
Nemeza i kimi hvala vam. Cim prvom prilikom dodjem u Beograd potrazicu. Ono sto sam ja gledao, predja predjica je pricvrscena sa dva vijka koji su uvrnuti u prutove. Koja je varijanta bolja, ova sa linka ili ovo sto sa gledao? |
|
|
|
kimi |
Objavljen 15.03.2013. 08:20
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Ovaj prednji nosač(držač) remnika-kaiša je univerzalan i obuhvata donju cev. Ništa se ne buši već ima dva poluprstena obuhvataju cev tako da ništa ne oštećuju. Lako se montira i isto tako demontira. U kompletu ide i imbus ključ kao i zadnji nosač odnosno deo koji se šrafi u kundak.
Ja sam ga kupio prošle godine u Snajperu i prezadovoljan sam, ne mogu da se setim cene ali mi si čini da je bilo 1600 dinara.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
nemeza |
Objavljen 15.03.2013. 14:09
|

Veteran

Upisa: 830
Pristupio: 11.12.2010. 02:10
|
kestenovac77 kaže:
Nemeza i kimi hvala vam. Cim prvom prilikom dodjem u Beograd potrazicu. Ono sto sam ja gledao, predja predjica je pricvrscena sa dva vijka koji su uvrnuti u prutove. Koja je varijanta bolja, ova sa linka ili ovo sto sa gledao?
Slažem se sa kolegom, varijanta sa sajta je bolja jer ne oštećuješ cevi.  |
|
|
|
kestenovac77 |
Objavljen 15.03.2013. 15:39
|

Mlađi član

|
nemeza kaže:
kestenovac77 kaže:
Nemeza i kimi hvala vam. Cim prvom prilikom dodjem u Beograd potrazicu. Ono sto sam ja gledao, predja predjica je pricvrscena sa dva vijka koji su uvrnuti u prutove. Koja je varijanta bolja, ova sa linka ili ovo sto sa gledao?
Slažem se sa kolegom, varijanta sa sajta je bolja jer ne oštećuješ cevi.  Cijevi ne ostecuje ni varijanta koju sam gledao, a o njoj sam i pisao. Ne kazem da je losa ova sa sajta. Do kraja godine nesto cu napraviti, necu nista da diram dok traje garancija. Hvala jos jednom, uzdravlje. |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 15.03.2013. 16:20
|

Lovčina

|
kestenovac77 kaže:
Ako ne planiraš da skidaš prednju pređicu, onda ti je bolja solucija ova sa šarafima kroz prutove. Nema govora ni o kakvom oštećenju puške (cevi). Ovaj sistem koriste i pojedini proizvođači umesto letovanja na cev. Ako planiraš da ih iz nekog razloga skidaš, onda je bolja demontažna varijanta sa linka.
|
|
|