Laserski daljinomeri
|
Sniper Hunter |
Objavljen 18.09.2014. 23:03
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
" Smatram da na forumu treba otvoriti u okviru grupe OPREMA temu vezanu za "laserski daljinomer" ili ti en. "rangefinder". Manje vise svi zanmo cemu sluzi, ali nije zgoreg videti iskustva vlasnika istih. Pomenuti proizvodjace i dati lican stav i savet za kupovinu. Hvala"
Od kolege davidovic6
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 18.09.2014. 23:56
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Tjah, shta retji... Ovde je, mozda i znatno vishe nego u drugim oblastima, apsolutno prikladna ona stara "koliko ricapa, toliko zikemoo"! 
Dugo sam se kanio (umalo da i ja postanem Canis Aureus! Pozdrav za tebra imenjaka!), poqshavao da ono, a da ne ono, i na kraju qm Bune i ja izesmo ono i otvorismo se, te ortachki qpismo PRAVI daljinogled:

(verovatno sam ovu fotq ranije kachio, al eto, da istaknem daljinogled )
Znachi, da uprostimo prichu: LAJKA JE MAJKA! 
Ovo je vrrrlo osetljiva oblast, i jednostavno nisu svi daljinogledi isti. Npr., razliqju se po VREMENU potrebnom da se daljina do objekta izmeri(emituje se laser i meri se vreme za koje se isti odbije od obdzekta i vrne nazad), pa po ponovljivosti merenja(pozeljno da praktichno uvek pokazuje istu daljinu do istog objekta), zatim kvalitetu same slike, i svashta neshto...
Moj dobar prijatelj se bio nalozio da pazari neznatno jeftiniji Nikon, slichnog dometa kao i nasha Leica. I otidjosmo u Deltaa sii tiiii, takav sam i jaaa, i ljubazni prodavac izadje s nama van Deeeltaa sii tiiii, taaakaav saam i jaaa , i malo se igrasmo sa dva ljuta konjqrenta. Dobila Majka, naravno. Bolja slika, malko brze merenje, pouzdanije, na velikim daljinama Nikon hotje da ne izmeri uopshte, i sl... Ubrzo pobro pazario Majq, naravno...
Shta je, po meni, problem u "otvaranju" za ovako neshto? Paa, relativno nezna sprava, a sqpa... Kada bi bila meKanichki kao dobra optika, ni po jada... Ovako, PVC qtjishte, lagano, i mora stvarno dobro da se pazi...
Da ne budem pogreshno shvatjen: Ima tu josh VRH robe, mislim da su tu Zeiss i Swar, samo nisam imao konjtakta s njih, ali verujem da su odlichni, a i cena im je josh jacha od Lajq, tako da su mi bili malo kiselkasti... 
Ako se setim josh nechega, dopisatju, a ocheqjem i pitanja...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 19.09.2014. 00:07
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
Sheki. kolko ga izmeri onda kroz staklo kad ga kum Bune složi na mesto, bilo nešto 300 i kuuusur. dobra spravica nema šta samo što je toliko skupa. ako obore na 200-300 kupiće i bata kelt, ali nešto sujmam.
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 19.09.2014. 00:14
|

Lovčina

|
Izmerih tada 299m prvi poot, 299m droogi poot. "Qme, 299m! Qme, fajer!" I epilog bata-Kelt vetj reche...
Trend je da sprava POSQPLJOOJE, a ti samo chekaj... hehehe Npr., osnovni model bio CRF 800, i bio ispod 500e, a kad je izashao CRF 1000 - 550e! Daju na kashichicu dodatke(kao shto je malo povetjan domet, ili neke balistichke zezalice kod modela 1600), i na qtlachu dodaju cenu... 
Zashto je to tako sqpo? Pa, zbog nemasovnosti proizvodnje/prodaje, nedovoljne konjqrencije, i sl... Kada bi svaki ne samo srbistanski, negro i svaki nemecki lovac hteo to da qpi, bila bi cena mnooogo manja... Ovako, dok vetjina lovi na manjim daljinama od npr. 200m, stvarno nema logike da ta ista vetjina to qpuje u ozbiljnijem broju...
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
davidovic6 |
Objavljen 19.09.2014. 06:23
|

Član

Upisa: 111
Pristupio: 27.11.2013. 20:38
|
kupicu ga sad kad Vucic pojaca plate. I to kinez preko Alia pa sam da zvizdi.
Salim see naravno, madasam i o tome razmisljao. stotka je stotka |
|
|
|
srpko1 |
Objavljen 19.09.2014. 07:17
|

Član

Upisa: 162
Pristupio: 10.11.2011. 18:07
|
Koliko vredi platiti Swarowski daljinomer 8x30 ? |
|
|
|
MMilos |
Objavljen 19.09.2014. 08:39
|

Stari član

Upisa: 400
Pristupio: 25.07.2014. 09:42
|
Pogledajte i Laser Technology.
To su profesionalni uređaji koji se koriste za merenja geodetske tačnosti i imiaju IP (Ingress Protection) standarde izdržljivosti.
Skupi su dosta ali su možda i najkvalitetniji na tržištu (u rangu Swar-a).
Leica je ime, ali kako moja firma prodaje konkurentsku opremu, ne volim ni ime da joj čujem  |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 19.09.2014. 10:28
|

Lovčina

|
srpko1 kaže:
Koliko vredi platiti Swarowski daljinomer 8x30 ?
S obzirom na preciznost pitanja, odgovoriću adekvatno: VREDI!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
MMilos |
Objavljen 19.09.2014. 10:49
|

Stari član

Upisa: 400
Pristupio: 25.07.2014. 09:42
|
Ne znam koliko vredi al evo koliko ga jedan ceni:
https://www.kupujemprodajem.com/Swaro...id=5368207
Kaže čova da je nov 1000 E, što je vrlo verovatno...znajući njihove cenovnike . |
|
|
|
sile |
Objavljen 19.09.2014. 13:40
|

Mlađi član

Upisa: 43
Pristupio: 28.04.2012. 11:09
|
vrhunska stvar i meni je neizostavan dio opreme ! kod nas se jedno vrijeme mogao novi dobiti sa popustima za cc 800 eura !! daleko je iznad konkurencije
šile
|
|
|
|
srpko1 |
Objavljen 19.09.2014. 15:28
|

Član

|
sheytan kaže:
srpko1 kaže:
S obzirom na preciznost pitanja, odgovoriću adekvatno: VREDI!  |
|
|
|
srpko1 |
Objavljen 19.09.2014. 15:37
|

Član

|
srpko1 kaže:
sheytan kaže:
srpko1 kaže:
Dobro zboris jes ne precizno pitanje, bio sam u zurbi kad sam pisao.
Mislio sam koliko vredi polovan veoma malo koriscen i dobro ocuvan, bas kao ovaj sa oglasa sto je kolega okacio.
Kakvog su kvaliteta leupoldovi u odnosu na ovaj swar? |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 19.09.2014. 16:04
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Sobzirom da je daljinomer ipak sekundarna stvar u lovu u odnosu na optiku, smatram da je Leupold i više nego dovoljan što se tiče kvalitete. A verovatno je i u ceni poprilična razlika u odnosu na Swarovski. Dobri su i Nikon daljinomeri, a cene im se kreću od 130 $ pa naviše. I Bushnell ima solidne daljinomere za prihvatljivu cenu.
Ali po mom mišljenju daljinomer je nepotreban lovcima koji pucaju na daljine do 200 m. Samo onima koji pucaju preko te daljine daljinom je nophodan u lovu. Naravno pod uslovom da znaju šta rade, inače im ni svemirska tehnologija ne može pomoći.
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 19.09.2014. 20:19
|

Lovčina

|
srpko1 kaže:
srpko1 kaže:
sheytan kaže:
srpko1 kaže:
Dobro zboris jes ne precizno pitanje, bio sam u zurbi kad sam pisao.
Mislio sam koliko vredi polovan veoma malo koriscen i dobro ocuvan, bas kao ovaj sa oglasa sto je kolega okacio.
Kakvog su kvaliteta leupoldovi u odnosu na ovaj swar?
Ja nisam imao prilike da Swara uporedim sa Majq, ali verujem da je odlichan, ozbiljna je firma u pitanju. Zashto mi uopshte nije bio u uzem izboru, kao ni Zeiss? Pa, pre svega jer su sqplji... Mislim da na stranim sajtovima moze da se nadje poredjenje tih vrhunskih daljinogleda, pa ako lovac ima mogutjnosti, verujem da netje pogreshiti ako uzme i te sqplje sprave! 
Inache, onaj iz oglasa Swar - koliko sam skapirao, prodava ga nash ugledni kolega sa foruma, tako da verujem da je u solidnom stanju! Treba proveriti po EU koliko koshta nov, pa razmisliti...
Kolega Sile, da li ste uporedjivali Swara sa Leica-om i sl. konqrencijom?
Leupold i Noink ipak ne mogu da se porede sa prvoligashima, odgovorno tvrdim! Ali, svako ima pravo da za svoje novce pazari shta zeli, tako da...
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 20.09.2014. 09:33
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Bata Šeki ja nisam rekao da Nikon i Leupold po kvaliteti mogu da se mere sa Swarom, Zeissom i Leicom, nego da mogu dovoljno dobro da posluže u ove svrhe. I dalje sam mišljenja da za daljinomer nema potrebe da se daju velike pare jer je sasvim sporedna stvar u lovu. Onaj ko ima para za razbacivanje može dati 1000 evra za daljinomer i da ne oseti, ali prosečni lovac ne može sigurno, i ni ne treba. Za prosečnog lovca koji baš stvarno treba daljinomer je dobar i onaj za 200-300 dolara. A za te pare može da se nađe stvarno solidan i upotrebljiv na internetu.
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 20.09.2014. 09:44
|

Lovčina

|
Ne razoomemo se, izgleda, dobri moj tebra. Pomenuo sam da je VRHUNSKI Nikon neznatno jeftiniji od Majke, a ipak je za klasu lošiji. Ovi znatno jeftiniji koje pominješ su još lošiji, i najčešće imaju i manji domet, što jopet može da zatreba... Znači, kome treba, po meni, bolje da se malo nategne, nego da ide na konjpromisno rešenje. Tako da je moje mišljenje da je Leica ipak best buy, iako je sve, samo ne jeftina...
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
davidovic6 |
Objavljen 20.09.2014. 10:10
|

Član

|
I ja se slazem sa Podunavcem. Realno koliko je daljinomer neophodan i kakav nam je budzet sasvim ali sasvim za nase potrebe je "Nikon prostaff 3 rangefinder" vrh. Jer kad pogledamo da su nasi karabini 200-300 evra, optike 200-500 evra, mislim da tu nema mesta za daljinomer dati preko 200 evra. Do duse daljinomer u zivotu nisam koristio ali sam citao i gledao na netu pa mi i odatle takvo misljenje i razlog da pokrenem temu.
U krajnjoj liniji kolika je tacnost daljinomera je sekundarna stvar kad oni daju gresku od plus minus 1 metar. Pa se razmisljam i da je 5 metara to je prakticno nista u odnosu na ranije kako smo merili. Stavis saku na celo pa ckiljis. Razlika u brzini - odzivu je verujem minijaturan i ne igra neku ulogu. Tako da sve u svemu Zeiss, Swar u toj prici su vrh vrhova i samo za punise.
 |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 20.09.2014. 10:18
|

Lovčina

|
Totalno pogrešno razmišljanje, Davidovicu! 
Te greške u merenju mogu biti jaaaako velike, ako izmeriš nešto ISPRED/IZA objekta!
Isto tako razlika u odzivu je jaaako bitan element, jer ti ne meriš daljinu sa stativa, nego iz ruq...
Ali, izbor je samo tvoj!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
davidovic6 |
Objavljen 20.09.2014. 13:22
|

Član

|
Ajde onda u tom slucaju da kupujemo samo Anshutz, Blaser, Sako ... puske, municija Sako, optike Swar, Kahles, Zeis SB, IOR, Lecia, Doctor, Steiner... I to sve u gravuri sa pozlatom. 
Pa gde sve to vodi pitam se? Za lov ti onda treba 20000 evra ili ti grasonjera.
Neznam dal si video Nikon-a. Mislim da je sasvim OK.
Nemoj She pogresno da me shvatis. Ali meni nije neka pomoc da mi kazes da je Mercedes OK auto ili da je Anshutc super.
Meni treba "best by" savet. To je meni sustina price.
npr. ja sam kupio M70 3006 (250eura) + Kahles Helia S 2,2-9x42 (375eura) + Rade H Picatiny i prstenovi (80eura). Sve u svemu 700 eura. I mislim da sam proso super, dok je moj kolega platio nov karabin 500 eura + Bushnell Elite 4200 za 700 eura. Sve novo i pod garancijom. Mislim da sam ja neuporedivo bolje i jeftinije proso. Jer kad razmislis ta garancija ne vazii za mehanicka ostecenja koja se u 90 slucajeva javljaju. A druga stvar je koja je verovatnoca da je moja optika fals i da ce da mi zakaze u narednih 5-10godina a koja je verovatnoca njegov bushnel da ce da zakaze. I da se nikome ne desi problem - opet je on skoro duplo vise platio svoju pusku. 
Opet kazem to je samo moje misljenje i moja racunica  |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 20.09.2014. 13:24
|

Lovčina

|
Ne znam da li si ti chitao shta sam ja napisao u prvom postu??? 
A ovo poredjenje gore ti ne stoji - sa Zastavom i PPU-om se sasvim lepo moze pogoditi i na 300m(koristim i Zastavu i PPU i Leica-u), i divljach pojma nema od chega se rahmetlisala. Ali, ovo je oblast(daljinomeri) gde se puno taktizirati i ushtedeti NE MOZE, nazalost... PO MENI, naravno, a da li sam u pravu, vreme tje pokazati!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|