Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Laserski daljinomeri

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Laserski daljinomeri
Sniper Hunter
 " Smatram da na forumu treba otvoriti u okviru grupe OPREMA temu vezanu za "laserski daljinomer" ili ti en. "rangefinder". Manje vise svi zanmo cemu sluzi, ali nije zgoreg videti iskustva vlasnika istih. Pomenuti proizvodjace i dati lican stav i savet za kupovinu. Hvala"

Od kolege davidovic6

sheytan
 Tjah, shta retji... Ovde je, mozda i znatno vishe nego u drugim oblastima, apsolutno prikladna ona stara "koliko ricapa, toliko zikemoo"! Grin

Dugo sam se kanio (umalo da i ja postanem Canis Aureus! Grin Pozdrav za tebra imenjaka!), poqshavao da ono, a da ne ono, i na kraju qm Bune i ja izesmo ono i otvorismo se, te ortachki qpismo PRAVI daljinogled:

i173.photobucket.com/albums/w45/zeljko74/LOV%20%20LOVCI%20I%20OSTALO%20VEZANO%20ZA%20LOV/IMG_1435.jpg

(verovatno sam ovu fotq ranije kachio, al eto, da istaknem daljinogled Smile )

Znachi, da uprostimo prichu: LAJKA JE MAJKA! Stari

Ovo je vrrrlo osetljiva oblast, i jednostavno nisu svi daljinogledi isti. Npr., razliqju se po VREMENU potrebnom da se daljina do objekta izmeri(emituje se laser i meri se vreme za koje se isti odbije od obdzekta i vrne nazad), pa po ponovljivosti merenja(pozeljno da praktichno uvek pokazuje istu daljinu do istog objekta), zatim kvalitetu same slike, i svashta neshto...

Moj dobar prijatelj se bio nalozio da pazari neznatno jeftiniji Nikon, slichnog dometa kao i nasha Leica. I otidjosmo u Deltaa sii tiiii, takav sam i jaaa, i ljubazni prodavac izadje s nama van Deeeltaa sii tiiii, taaakaav saam i jaaa Grin , i malo se igrasmo sa dva ljuta konjqrenta. Dobila Majka, naravno. Bolja slika, malko brze merenje, pouzdanije, na velikim daljinama Nikon hotje da ne izmeri uopshte, i sl... Ubrzo pobro pazario Majq, naravno...

Shta je, po meni, problem u "otvaranju" za ovako neshto? Paa, relativno nezna sprava, a sqpa... Kada bi bila meKanichki kao dobra optika, ni po jada... Ovako, PVC qtjishte, lagano, i mora stvarno dobro da se pazi... Smile

Da ne budem pogreshno shvatjen: Ima tu josh VRH robe, mislim da su tu Zeiss i Swar, samo nisam imao konjtakta s njih, ali verujem da su odlichni, a i cena im je josh jacha od Lajq, tako da su mi bili malo kiselkasti... Grin

Ako se setim josh nechega, dopisatju, a ocheqjem i pitanja... Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

kelt
 Sheki. kolko ga izmeri onda kroz staklo kad ga kum Bune složi na mesto, bilo nešto 300 i kuuusur. dobra spravica nema štaNe razumemsamo što je toliko skupa. ako obore na 200-300 kupiće i bata kelt, ali nešto sujmam.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

sheytan
 Izmerih tada 299m prvi poot, 299m droogi poot. "Qme, 299m! Qme, fajer!" puc puc I epilog bata-Kelt vetj reche...

Trend je da sprava POSQPLJOOJE, a ti samo chekaj... hehehe Npr., osnovni model bio CRF 800, i bio ispod 500e, a kad je izashao CRF 1000 - 550e! Daju na kashichicu dodatke(kao shto je malo povetjan domet, ili neke balistichke zezalice kod modela 1600), i na qtlachu dodaju cenu... Grin

Zashto je to tako sqpo? Pa, zbog nemasovnosti proizvodnje/prodaje, nedovoljne konjqrencije, i sl... Kada bi svaki ne samo srbistanski, negro i svaki nemecki lovac hteo to da qpi, bila bi cena mnooogo manja... Ovako, dok vetjina lovi na manjim daljinama od npr. 200m, stvarno nema logike da ta ista vetjina to qpuje u ozbiljnijem broju...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

davidovic6
 kupicu ga sad kad Vucic pojaca plate. Pfft I to kinez preko Alia pa sam da zvizdi.
Salim see naravno, madasam i o tome razmisljao. stotka je stotka

srpko1
 Koliko vredi platiti Swarowski daljinomer 8x30 ?

MMilos
 Pogledajte i Laser Technology.
To su profesionalni uređaji koji se koriste za merenja geodetske tačnosti i imiaju IP (Ingress Protection) standarde izdržljivosti.
Skupi su dosta ali su možda i najkvalitetniji na tržištu (u rangu Swar-a).

Leica je ime, ali kako moja firma prodaje konkurentsku opremu, ne volim ni ime da joj čujem Smile

sheytan

srpko1 kaže:

S obzirom na preciznost pitanja, odgovoriću adekvatno: VREDI! Grin

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

MMilos
 Ne znam koliko vredi al evo koliko ga jedan ceni:
https://www.kupujemprodajem.com/Swaro...id=5368207
Kaže čova da je nov 1000 E, što je vrlo verovatno...znajući njihove cenovnike .

sile
 vrhunska stvar i meni je neizostavan dio opreme ! kod nas se jedno vrijeme mogao novi dobiti sa popustima za cc 800 eura !! daleko je iznad konkurencije
šile

srpko1

sheytan kaže:

srpko1 kaže:

srpko1

srpko1 kaže:

sheytan kaže:

srpko1 kaže:

Dobro zboris jes ne precizno pitanje, bio sam u zurbi kad sam pisao.
Mislio sam koliko vredi polovan veoma malo koriscen i dobro ocuvan, bas kao ovaj sa oglasa sto je kolega okacio.

Kakvog su kvaliteta leupoldovi u odnosu na ovaj swar?

Podunavac
 Sobzirom da je daljinomer ipak sekundarna stvar u lovu u odnosu na optiku, smatram da je Leupold i više nego dovoljan što se tiče kvalitete. A verovatno je i u ceni poprilična razlika u odnosu na Swarovski. Dobri su i Nikon daljinomeri, a cene im se kreću od 130 $ pa naviše. I Bushnell ima solidne daljinomere za prihvatljivu cenu.
Ali po mom mišljenju daljinomer je nepotreban lovcima koji pucaju na daljine do 200 m. Samo onima koji pucaju preko te daljine daljinom je nophodan u lovu. Naravno pod uslovom da znaju šta rade, inače im ni svemirska tehnologija ne može pomoći.
Tri prsta 2Kolce

sheytan

srpko1 kaže:

srpko1 kaže:

sheytan kaže:

srpko1 kaže:

Dobro zboris jes ne precizno pitanje, bio sam u zurbi kad sam pisao.
Mislio sam koliko vredi polovan veoma malo koriscen i dobro ocuvan, bas kao ovaj sa oglasa sto je kolega okacio.

Kakvog su kvaliteta leupoldovi u odnosu na ovaj swar?

Ja nisam imao prilike da Swara uporedim sa Majq, ali verujem da je odlichan, ozbiljna je firma u pitanju. Zashto mi uopshte nije bio u uzem izboru, kao ni Zeiss? Pa, pre svega jer su sqplji... Mislim da na stranim sajtovima moze da se nadje poredjenje tih vrhunskih daljinogleda, pa ako lovac ima mogutjnosti, verujem da netje pogreshiti ako uzme i te sqplje sprave! Odobreno

Inache, onaj iz oglasa Swar - koliko sam skapirao, prodava ga nash ugledni kolega sa foruma, tako da verujem da je u solidnom stanju! Treba proveriti po EU koliko koshta nov, pa razmisliti...

Kolega Sile, da li ste uporedjivali Swara sa Leica-om i sl. konqrencijom?

Leupold i Noink ipak ne mogu da se porede sa prvoligashima, odgovorno tvrdim! Stari Ali, svako ima pravo da za svoje novce pazari shta zeli, tako da... Smile

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Podunavac
 Bata Šeki ja nisam rekao da Nikon i Leupold po kvaliteti mogu da se mere sa Swarom, Zeissom i Leicom, nego da mogu dovoljno dobro da posluže u ove svrhe. I dalje sam mišljenja da za daljinomer nema potrebe da se daju velike pare jer je sasvim sporedna stvar u lovu. Onaj ko ima para za razbacivanje može dati 1000 evra za daljinomer i da ne oseti, ali prosečni lovac ne može sigurno, i ni ne treba. Za prosečnog lovca koji baš stvarno treba daljinomer je dobar i onaj za 200-300 dolara. A za te pare može da se nađe stvarno solidan i upotrebljiv na internetu.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 Ne razoomemo se, izgleda, dobri moj tebra. Pomenuo sam da je VRHUNSKI Nikon neznatno jeftiniji od Majke, a ipak je za klasu lošiji. Ovi znatno jeftiniji koje pominješ su još lošiji, i najčešće imaju i manji domet, što jopet može da zatreba... Znači, kome treba, po meni, bolje da se malo nategne, nego da ide na konjpromisno rešenje. Tako da je moje mišljenje da je Leica ipak best buy, iako je sve, samo ne jeftina...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

davidovic6
 I ja se slazem sa Podunavcem. Realno koliko je daljinomer neophodan i kakav nam je budzet sasvim ali sasvim za nase potrebe je "Nikon prostaff 3 rangefinder" vrh. Jer kad pogledamo da su nasi karabini 200-300 evra, optike 200-500 evra, mislim da tu nema mesta za daljinomer dati preko 200 evra. Do duse daljinomer u zivotu nisam koristio ali sam citao i gledao na netu pa mi i odatle takvo misljenje i razlog da pokrenem temu.
U krajnjoj liniji kolika je tacnost daljinomera je sekundarna stvar kad oni daju gresku od plus minus 1 metar. Pa se razmisljam i da je 5 metara to je prakticno nista u odnosu na ranije kako smo merili. Stavis saku na celo pa ckiljis. Razlika u brzini - odzivu je verujem minijaturan i ne igra neku ulogu. Tako da sve u svemu Zeiss, Swar u toj prici su vrh vrhova i samo za punise.
Vebanje

sheytan
 Totalno pogrešno razmišljanje, Davidovicu! Smile

Te greške u merenju mogu biti jaaaako velike, ako izmeriš nešto ISPRED/IZA objekta!

Isto tako razlika u odzivu je jaaako bitan element, jer ti ne meriš daljinu sa stativa, nego iz ruq...

Ali, izbor je samo tvoj!

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

davidovic6
 Ajde onda u tom slucaju da kupujemo samo Anshutz, Blaser, Sako ... puske, municija Sako, optike Swar, Kahles, Zeis SB, IOR, Lecia, Doctor, Steiner... I to sve u gravuri sa pozlatom. Confused
Pa gde sve to vodi pitam se? Za lov ti onda treba 20000 evra ili ti grasonjera.
Neznam dal si video Nikon-a. Mislim da je sasvim OK.
Nemoj She pogresno da me shvatis. Ali meni nije neka pomoc da mi kazes da je Mercedes OK auto ili da je Anshutc super.
Meni treba "best by" savet. To je meni sustina price.
npr. ja sam kupio M70 3006 (250eura) + Kahles Helia S 2,2-9x42 (375eura) + Rade H Picatiny i prstenovi (80eura). Sve u svemu 700 eura. I mislim da sam proso super, dok je moj kolega platio nov karabin 500 eura + Bushnell Elite 4200 za 700 eura. Sve novo i pod garancijom. Mislim da sam ja neuporedivo bolje i jeftinije proso. Jer kad razmislis ta garancija ne vazii za mehanicka ostecenja koja se u 90 slucajeva javljaju. A druga stvar je koja je verovatnoca da je moja optika fals i da ce da mi zakaze u narednih 5-10godina a koja je verovatnoca njegov bushnel da ce da zakaze. I da se nikome ne desi problem - opet je on skoro duplo vise platio svoju pusku. Pravilo
Opet kazem to je samo moje misljenje i moja racunica Kalanjikov

sheytan
 Ne znam da li si ti chitao shta sam ja napisao u prvom postu??? Glavu o zid

A ovo poredjenje gore ti ne stoji - sa Zastavom i PPU-om se sasvim lepo moze pogoditi i na 300m(koristim i Zastavu i PPU i Leica-u), i divljach pojma nema od chega se rahmetlisala. Ali, ovo je oblast(daljinomeri) gde se puno taktizirati i ushtedeti NE MOZE, nazalost... PO MENI, naravno, a da li sam u pravu, vreme tje pokazati! Grin

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,431 posete www.srbijalov.com