Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Mauser (uopšteno)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Mauser (uopšteno)
denisedi
 Znaci evo vako imam pusku na koja pise OESTERR.WAFFENFABR.-GES.STEYR sa br 123885,broj na kundak 20520,br zatvarac 4473.Optika na nega je KARL KAHLES WIEN VI sa broj 6464 na optika pise MIGNON 4* GES.GESCH D.R.G.M
ovaj karabin je u 8*57 kalibar fabricki broj je 3316.
ima li vise informacije u vezi ove puske ako ima neko neka pise
evo slike od ovu puske
denisedi priložio:
d_5.jpg

Bog ne racuna onih dana prodjeni u lov.Bravo 2

denisedi
 EVO :

denisedi
 EVO JOS JEDNA SLIKA

canis aureus
 Taj karabin je MANNLICHER-SCHOENAUER-Steyr sa štuc varijantom kundaka koju je upravo Mannlicher i promovisao!
Oružje rođeno u austrijskom gradu Steyr koji je još od XVI-og veka bio centar oružarstva za Evropu.
Oružarski genije Ferdinand Von Mannlicher u vremenu od 1875. do 1904.godine je konstruisao više pušaka Johna Mosesa Browninga i Paula Mausera zajedno!(oko 150 repetirajućih i poluautomatskih modela)
...
canis aureus priložio:
b_15.jpg

denisedi
 Interesu je me i vise informacije u optiki na pusci

nenadx
 Drugar je rekao za pusku.Kahles optika je vrhunska a serije helia, i mignon vec legende.Mozda bi neko drugi mogao vise da kaze o tvojoj konkretno.Navode me neki detalji da je u pitanju stariji model,pa mislim da se vredi raspitati.Lepa kombinacija puske,montaze i optike za kolekcionare.
Dobar pogodak

canis aureus
 Hmmm
Uh, o ovom karabinu se može još dosta toga reći!
Pravi je raritet! Svaki vlasnik bi trebao biti veoma ponosni vlasnik ovakvog primerka oružja. Ako je u očuvanom stanjuB) ako je upotrebljivB)...
U extra je kalibru!!(8x57JS)Chut
-još da je u nekom svom "originalnom" kalibru iz tog vremena kada je stvaranFrown kao što su 6,5x53Greek 6,5x54MS 8x56MS 8x60Bombe 9x56MS 9,3x57MS 10,75x57MS 10,75x68 (MS-Mannlicher Schoenauer)

denisedi
 Puska je u EXTRA stanje vrlo je zacuvana i odrzavana.

canis aureus
 Zar još ništa o slavnom MAUSERuHmmm
neverovatnooFrown
-ova je tema načisto pala u zaborav i jedva je pronađoh a zaslužuje sigurno više ... a verujem da se dosta zna o tom čuvenom oružju ...

canis aureus
 ...
a ovako je to nekako počinjaloConfused
i u blatu, mulju, prljavštini ... po kiši, snegu, pustinjskom pesku i vetru ... po svim uslovima i neuslovima ... ratovima, pa do najbolje uređenih lovišta i lovova na svu visoku, krupnu, tešku i najtežu divljač koja hodi planetom Zemljom
...
canis aureus priložio:
011_3.jpg

Podunavac
 I dan danas neprevaziđen mehanizam za puške obrto-čepnog mehanizma i za 120-130 godina postojanja jedina izmena (kod nekih proizvođača) je izvlakač u čelu zatvarača sa izbacivačem isto u samom zatvaraču. Imao sam Mauser K 98 koju sam koristio kao vojničku pušku 1991. godine a posle je prepravio na lovačku i stvarno nemam zamerku za nju. Puška je odlična. Kao i kalibri koji jsu proslavili ovu pušku 7,9 Mauser ili 8x57 IS (JS) i 7x57 Mauser.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Fabrika Mauser je osim puške K 98 proizvela još jednu legendu, pištolj Mauser C 96.Osim u DWM-u i u Mauseru se proizvodio i čuveni Parabellum P 08 Luger. Mauser je napravio i lovački karabin M66 koji je imao teleskopski zatvarač, bravljenje zatvarača direktno u cevi i mogućnost brze i jednostavne izmene cevi. Mauser je u svom proizvodnom programu imao i bokerice a što je našim lovcima manje poznato. Sve u svemu jedna od naj jačih oružarskih firmi u svetu.i52.tinypic.com/2rwosr9.jpgi51.tinypic.com/10zy64y.jpgi51.tinypic.com/apeohf.jpgIMG]http://i51.tinypic.com/j99ge1.jpg[/IMG
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 i51.tinypic.com/j99ge1.jpg
i55.tinypic.com/256y1lg.jpg
i56.tinypic.com/14weu8l.jpg
Tri prsta 2Kolce

Dare_Makedonija

Podunavac kaže:
i51.tinypic.com/j99ge1.jpg
i55.tinypic.com/256y1lg.jpg
i56.tinypic.com/14weu8l.jpg

Ako se dobro secam sa ovaj drugi pistolj je ubijen kralj Aleksandar Karadjodjevic u Marseju

Podunavac
 Jeste Dare u pravu si. To je mauser C96 u kalibru 7,63 Mauser. Prva verzija je imala fiksni magacin koji se punio odgore (sa otvorenim zatvaračem) i mogao je da se puni sa nosača (klipova) kao M48 ili PAP-ovka. Kasniji modeli su imali izmenjive okvire od 10 i 20 metaka, a postojala je i verzija sa regulatorom paljbe koji je mogao da puca rafalno (Mauser schnellfeuer).
Tri prsta 2Kolce

Dare_Makedonija
 Sta ces podunavac. Profesionalna deformacija kod nas istoricara

Podunavac
 Ovaj mi događaj baš i nije omiljen, više volim Sarajevski atentat. Reče pesnik "junak što se druži sa svecima" (Gavrilo Princip).
Tri prsta 2Kolce

Dare_Makedonija
 Browning FN mod 1910

Dare_Makedonija
 uf sto ne mogu da nadjem colt 1911. to bi hteo makar za kolekciju

Dare_Makedonija
 [img]<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=article106169102cb09a70.jpg&s=18&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>img18.imageshack.us/img18/9647/article106169102cb09a70.jpg</noscript>[/img]
Evo ga taj koji je poceo prvi svetski rat

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Mauser KARABINI 198 02.05.2022. 12:18
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,529,156 posete www.srbijalov.com