Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: B&P

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
B&P
Cvele
 Baskieri-Pelagri, jedna od boljih municija, dali je koristite, i koju krupnocu ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Zex
 Jesenas sam testirao na strelistu PP,posip i probojnost.Puska IZ-153 1/2 cok,daljina 40 metara-ukljuceni su bili svi proizvodjaci koji kod nas mogu da se nabave.Najbolji posip ima SELLIER&BELOT ali i naj slabiju probojnu moc,naj bolju probojnu moc ima Baskieri&Pelagri i veoma dobar posip,breneri su im isto odlicni pogotovo onaj sa rupom/udubljenjem na vrhu projektila.Sitniju sacmu nisam koristio ali verujem da je dobra.

vlada lovac
 Dobra im je i sitnija sačma, koristim najviše F2 Classic i Long Range, MB Tricolor im je čini mi se dosta skup, ali dobar B)

Sremac75
 Ja sam u lovu na DS koristio njihov brenek BIG GAME PALA od 24g za cal.20, i kada god sam pogodio DS ostala je na mestu.
Jednom prilikom sam pucao u vepra od oko 130kg na daljini od oko 25-30m, pogodio sam ga u štit iznad leve plećke, probio ga, polomio mu kičmu, i brenek je izašao sa druge strane. Pao je ko pokošen.
Ali ne mogu ove godine da nabavim tu municiju.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

vlada lovac

Sremac75 kaže:
Ja sam u lovu na DS koristio njihov brenek BIG GAME PALA od 24g za cal.20, i kada god sam pogodio DS ostala je na mestu.
Jednom prilikom sam pucao u vepra od oko 130kg na daljini od oko 25-30m, pogodio sam ga u štit iznad leve plećke, probio ga, polomio mu kičmu, i brenek je izašao sa druge strane. Pao je ko pokošen.

Imam desetak kom. u cal.12, dosta je precizan a i prilično trza, nisam imao prilike sa njim pucati na divljač ali verujem da ima dovoljno snage i za veću daljinu.
Mislim da je ove godine malo ko uvozio municiju ovog proizvodjača, bar sam tako čuo u par radnji, a šta je razlog tome Confused

gardista

Sremac75 kaže:

PALA za cal.20 se svojevremeno prodavala u Mitrovici,ne secam se vise kako se zvala radnja...

mikaccg
 Ja sam ove godine dobio po 5 kom B&P,3,00 i 3,50,cisto radi probe u magnum verziji 12/76,sa 3,00 nisam zadovoljan a sa 3,50 bukvalno odusevljen.Za nijansu malo jaci trzaj ,ali zato velika probojnost sacme.Moracu jos da ga nabavim da bih ga bas ispitao,inace uglavnom lovim sa metkom Nobel super speed 
uvek dobar pogodak

aleksa
 Ja cu malo u vezi sa njihovom sportskom municijom.Iako u poslednje vreme za trap koristim Belom i prilicno je dobar metak ipak cu za naredna pucanja da se vratim na Baschieri & Pellagri Competition One jer sam prosle sezone u tih nekoliko gadjanja najbolje rezultate ostvarivao sa njim.Cena njega i Beloma je ista pa me je to dodatno podstaklo da nabavim Italijana.
Kakvo je vase iskustvo sa ovom municijom i da li ste poceli sa gadjanjem?
Ja u nedelju 3 vrste municije,kratak kundak i naravno lose, 14/25.

ohotnik

aleksa kaže:
Ja cu malo u vezi sa njihovom sportskom municijom.Iako u poslednje vreme za trap koristim Belom i prilicno je dobar metak ipak cu za naredna pucanja da se vratim na Baschieri & Pellagri Competition One jer sam prosle sezone u tih nekoliko gadjanja najbolje rezultate ostvarivao sa njim.Cena njega i Beloma je ista pa me je to dodatno podstaklo da nabavim Italijana.
Kakvo je vase iskustvo sa ovom municijom i da li ste poceli sa gadjanjem?
Ja u nedelju 3 vrste municije,kratak kundak i naravno lose, 14/25.
Kompetition One od B&P Je sasvim solidan trap metak mnogo bolji od Beloma za mene Zadnje dve godine sam pucao B&P fles pre toga njihov mec Posto godisnje pucam od 5000-6000 patrona cena mi je bitna U subotu sam bio u Kovilovu na otvaranju sezone I video da su cene znatno porasle Prosle godine sam placao B&P fles 30 din a trenutna cena je 34 tako da cu verovatno preci na rc 4 ekselenc koji je takodje odlican patron i kosta 30 din i ovih dana cu videti sa drugarima da kupimo 20000 patrona i dobijemo popust od 10% i podelimo medju sobom po 5000 Inace na otvaranju sezone nije bilo tako lose za pocetak prva serija 20 druga 23 Ljudi je bilo dosta oko 120.

aleksa
 Ohotnik pa to je vec ozbiljnija rabota!Da li se bavis profesionalno gadjanjem ili u okviru lovacke lige?Uzgred,sa kojim oruzjem pucas?
Interesuje me zasto postoji tolika razlika u ceni izmedju Competition One i na primer Flash-a kada na sajtu pise da su im pocetne brzine i pritisci isti.Sta pravi tu razliku u ceni i ocigledno kvalitetu?

ohotnik
 Nemogu da ti objasnim moras da probas na strelistu razliku pa ces sam uvideti Prvog kutija patrona kosta 550 din a drugog 850 Probaj pa nam napisi utiske.

aleksa
 Kolega Ohotnik uzecu Competition One jer se za sada amaterski bavim disciplinom trap.
Nastavicu nagadjanja vezana za B&P zapoceta u temi Krusik.
Ta municija Competition One koja kosta 22 dinara po komadu je sportska municja namenjena trap gadjanju glinenih golubova i cena je realna.Radi se o ozbiljnoj prodavnici ciji je vlasnik uvoznik B&P municije i ne verujem da bi dozvolio sebi luksuz da prodaje prepunjavanu municiju.
A, da takvi slucajevi postoje to je vrlo moguce.Secam se perioda kada je u Snajperu prodavan Sellier & Bellot crveno-crni za kalibar 16,ko zna gde punjen i sa kojim komponentama.Bruka i sramota za prodavce!

Sniper Hunter
 Kolega aleksa zedj za zaradom ne poznaje granice ni cast ni obraz kod pojedinih nasih ljudi ne optuzujem nikoga direktno ali znam da je bilo dosta prica i oko mirage municije iz koje se mogla videti sacma kako izlece iz cevi prilikom opaljivanja i licno poznajem nekoliko kolega lovaca koji su se zalili na tako nesto, ne zelim da istrazujem nicija nedela jer to me se ne tice pogotovu sto ja skoro i ne kupujem municiju ali mi je zao i strasno je sta se sve desava u nasoj nam dragoj Srbiji ,u svakoj drugoj zemlji bi takvi bili optuzeni za prevaru!!!

strahinja
 http://www.google...us2sqJNoAQ Ovde imate sve o ovoj municiji,ima i za sitnu i za krupnu divljac...ja iskljucivo koristim B&P,pokazala se kao jedna od dobrih municija,barem meni Smile

nenad_franc
 jel zna neko da mi objasni u cemu je razlika izmedju B&P F2 classic fiber i B&P trikolor?Hmmm osim u ceni,naravno! Smile

aleksa
 Prvo,na koji Tricolor mislis?Postoji tri varijante, 2 MB Tricolor,3 MB Tricolor i 4 MB Tricolor.Punjeni su redom sa 32,34 i 36 grama sacme.
Masa sacme je prva razlika jer je F2 Fiber punjen sa 33 grama sacme.
Takodje,razlika je u velicini pakovanja.Prvi se pakuje u kutije od po 10 komada a drugi u kutije od po 25 komada.
Treca razlika je u vrsti baruta i kvalitetu sacme,pre svega tvrdoci.
Cetvrta razlika je sto F2 Classic ima Gordon system,a to pokazuje prsten na dnu caure.
I na kraju siguran sam da Tricolor ima filcani cep a za Fiber nisam siguran da li je filcani ili je plasticni ali bez koncentratora.
Ako je taj Tricolor koji si ti gledao punjen sa 36 grama sacme,to vec objasnjava razlliku u ceni.
Ali,F2 Classic Fiber je i vise nego dovoljno kvalitetan,tako da nema ni potrebe za Tricolorom pa cak i da je malo kvalitetniji.

ultras035
 Tricolor je kartonski, nesto kao ceski SB "red black"!!!
F2 fiber je bez korpice!

Koliko kosta u Vasim radnjama F2 classic i F2 classic fiber????
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

aleksa
 960 dinara kada sam pocetkom septembra bio u radnji.

kimi

aleksa kaže:

Ta municija Competition One koja kosta 22 dinara po komadu je sportska municja namenjena trap gadjanju glinenih golubova i cena je realna.Radi se o ozbiljnoj prodavnici

Pošto gadjam golubove zanima me gde može da se nađe ta municija,nikada nisam pucao sa njom. Do sada sam koristio Belom, Feter i Miraž i čini mi se da je od spomenutih Belom najbolji. Bio bih veoma zahvalan ako bi me uputio na radnju gde može da se kupi taj metak.Inače uglavnom se snabdevam u Snajperu. Hvala unapred.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

nenad_franc

ultras035 kaže:
Tricolor je kartonski, nesto kao ceski SB "red black"!!!
F2 fiber je bez korpice!

Koliko kosta u Vasim radnjama F2 classic i F2 classic fiber????

pih aleksa,to je kod tebe bas jevtino! ispada ispod 39 dinara!
ja sam u magnum u jagodini platio 1125 dinara kutiju i jednog i drugog!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,616,072 posete www.srbijalov.com