Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: RC

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
RC
Cvele
 Takodje jedna od boljih municija... kazite svoja iskustva s' njom... Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

lovac74
 tu nema price rc je vrh pa sve ostalo meni je najbilji metak na nasem trzistu za sacmareB)

Lala
 Ispucao sam dosta RC, uglavnom sitnije sačme; metak je vrlo brz, i ima ujednačen posip, tako da kad jednom udješ u štos, onda je milina pucati. Dovoljno je da kažem da na glinenim golubovima skoro da uopšte nema preticanja, a relativno velika brzina omogućava pogotke i na većoj daljini.

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Milan J
 Lovac sam brda i planine,igrom slucaja sada ravnice,nekada krusik,trepče,čekoslovak a sada RC moj favorit za brza pucanja,fazan,prepelica itd. smatram sebe solidnim strelcem de sam i dokazao na glinenim gol. ali se desavalo se da profulam nesto što je sigurno,nekada sam mislioo : nije bitna municija bitno je oko....nije tacno bitna je municija a i oko je bitno. dobio sam kutiju(25) municije na poklon,proizvođač nebitan... jad i beda,sramota Smile samo promasaji,štaje ovo zaboravio nisaniti Sad Nije tako ...koristim kasnije RC i ostaje divljač,opa ja postadoh dobar strelac. B) To je moje iskustvo.....;)
milan j
Lisica

mirko knezevic
 Odlican metak...B) Ja ga koristim dosta dugo i veoma sam zadovoljan sa njime,brz metak sa odlicnim posipom sacme...Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

slavko75

Lala kaže:
Ispucao sam dosta RC, uglavnom sitnije sačme; metak je vrlo brz, i ima ujednačen posip, tako da kad jednom udješ u štos, onda je milina pucati. Dovoljno je da kažem da na glinenim golubovima skoro da uopšte nema preticanja, a relativno velika brzina omogućava pogotke i na većoj daljini.

to si lalo upravu ja sam ga po prvi put koristio ove sezone na patke ispocetka sam masao prilicno mnogo preticao dok se nisam ustosio maltene netreba preticati nikako
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

aleksa
 Sto bi rekao jedan prodavac-Druze, 100 metara bez preticanja!Grin
Lepo zvuci ali nije bas tako.RC jeste brza municija ali ne sve njene varijante.
Najbrzi je definitivno Serie Oro ali zato RC 32 Caccia nije nista brzi od domace municije i i te kako treba preticanja.
Ne bih se saglasio sa prethodnim kolegama, preticanje je neophodno samo sto se razlikuje i sigurno je potrebno manje kod RC Serie Oro nego vecine druge municije na nasem trzistu ali bez preticanja je fizicki nemoguce.

Cvele
 Lalo, pa ti kao iskusan stari lovac valjda znas da profesionalci u glinenim golubovima maltene i ne nisane, vec refleksno pucaju... bar sam ja tako cuo! ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

mirko knezevic
 Ja pucam dosta sa RC i iskren da budem ne uzimam preticanje uopste barem do nekih 35-40m...Confused Jeste da sam dosta koristio RC Serie Oro,nisam puno probao ove druge modele... Ima veliki izbor municije za RC dobra municija bar me nikad nije izdala ili slagala...Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

RILE
 moja iskustva sa Rc-om su odlicna...barem za ovu prvu godinu lova...fazana sam lovio sa RC-32.dok patke i zeca sa RC2.....odlican izbor....Smeko
samo low srbijalov

mirko knezevic
 Rile kolega ja gledao onaj RC 32 rekao bih da nije los metak a i da mu cena pristupacna nije papren nesto,kako ti se pokazao???Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

vuk71
 RC i Miraz dva vrhunska metka samo reci hvale al iz patriotskih razloga presao sam na krusik....-ebiga

hamerles
 I ja sam patriota 70% moje ispucane municije je domace proizvodnje: 50% Krusik - 15% belom i 5 % Grom- 30% ostali proizvodjaci . RC je stvarno odbar metak. Ja koristim RC 32 sacma 3,9mm izuzetan metak... Tu je negde u klasi sa krusikovim Kingom mozda i malo bolji ali je 6 dinara jeftiniji od krusikovog Kinga... bar je kod mene takva razlika u ceni...Bye

Hunter forever
 Da li moze neko da mi kaze koliki pritisak u cevima stvara municija RC 3.2 mm 34grama??... tacnije osmica...ako sam napravio neku gresku neka me neko ispravi..
marka Engleski poenter marka

aleksa
 Ja sad kao neki arbitar.Napravio si dve greske.Prva je da ne postoje RC 3,2 mm vec ...3,1 mm;3,3 mm i 3,5 mm...,a druga je da taj precnik nije osmica vec je osmica 3,5 mm.
A,podaci o pritisku ne postoje na zvanicnom sajtu ali ne bi trebalo da bude veci od 650-700 bari.

Hunter forever
 Hvala na ispravci,nesto sam gledao neke patrone kod druga i ucinilo mi se da pise na patronu 3.2 mm slova su bila izbledela pa sam onda pobrkao. Trebalo bi da pise 3.5 mm to je verovatno i pisalo ali ja nisam mogao dobro da procitam zbog nejasnih slova. Cuo sam nesto od starijih lovaca pricali su o RC municiji i neko je pomenuo 1050 bari,verovatno su pricali o magnum punjenju,pa sam hteo samo to da proverim. Hvala Aleksa..

aleksa
 Imas RC municiju na kojoj pise 1050 Bar a da nije magnum punjenje.
To je samo upozorenje proizvodjaca da tu municiju ne bi trebalo pucati iz pusaka cije cevi su tormentovane na manje pritiske od 1050 Bari iako ta municija ne razvija tolike pritiske.

DESPERADOS
 RC JK6 to je ZAKON !!! ..B)
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

aleksa

DESPERADOS kaže:
RC JK6 to je ZAKON !!! ..B)

I ja sam to mislio dok nisam probao Nobel Sport Speed Extra.Ne postoji municija veceg efikasnog dometa a standardnijeg punjenja.

Hunter forever

aleksa kaže:
Imas RC municiju na kojoj pise 1050 Bar a da nije magnum punjenje.
To je samo upozorenje proizvodjaca da tu municiju ne bi trebalo pucati iz pusaka cije cevi su tormentovane na manje pritiske od 1050 Bari iako ta municija ne razvija tolike pritiske.

I meni nije bilo logicno to da razvija toliki pritisak a da nije magnum,ali to je upozorenje sad sam shvatio. Lovci ga hvale dosta,kazu da je brz.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 32
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,616,039 posete www.srbijalov.com