Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Driling puške

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Driling puške
dusanandra
 Drage kolege,voleo bih da zapocnemo temu o ovoj vrsti oruzja.

dusanandra
 Mene konkretno interesuje da li neko moze da mi pomogne o izvesnoj MERKEL model 32,drzao sam je u rukama pre dva dana i jako mi se svidela.

Lala
 Kolega Dusanandra, ti jesi jubilarni 600.-ti član, ali te to ne oslobadja obaveze da se pre upisa komentara, prvo upišeš na temi 'Predstavite se', da saznamo nešto o tebi. 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

dusanandra
 Izvinjavam se ali slabo se snalazim tek sam sad video da to treba a i da sam 600-ti,hehehe.

nedzad

dusanandra kaže:
Mene konkretno interesuje da li neko moze da mi pomogne o izvesnoj MERKEL model 32,drzao sam je u rukama pre dva dana i jako mi se svidela.

e ovako drugar drilling puske su stvarno dobre nema sta, i idealne su za lov jos, merkel su posebno dobre, one starije pogotovo su dobre, tako ako neku mozes da ugrabis samo napred, jedini je problem ako bude uzeo stariju neces naci u dobrom kalibru jel su mahom 7x57 i slicno, a po mome ja danas potrebno jaca zrna. puno srece u kupovini.
Dobar pogld

Sniper Hunter
 A sta fali kod 7x57????;)

nenadx
 Fali mu RGrin
Dobar pogodak

Sniper Hunter
 B)SmekoGrin

nenadx
 ivelinedzade ajd i ti na po jednu,mi krenuli
Dobar pogodak

nedzad

nenadx kaže:
ivelinedzade ajd i ti na po jednu,mi krenuli

e drugari Hvala da sam tamo rado bihiveli
zivi mi bili i uzdravlje.

Drugarski Pozdrav

nenadx
 Ma ovo je ionako virtualno i Sniper Hunter je u swisi,sto nas ne sprecava da nazdravimoBye
Dobar pogodak

Sniper Hunter
 u pravu si nenade najbitnije je druzenje e pa ziveli kolegeiveli

dusanandra
 Hvala kolega,vec sam cuo razna misljenja o 7x57 i 7x57r i uglavnom su da je slabasan za crnu divljac a za srnecu ima superiornijih.Ovaj driling je bio 7x65r/12x70/12x70. Jako lepa puska i sudeci po unutrasnjosti cevi malo koriscena ali sva izgrebana i skoro bez brunira.Glava bez trunke zazora i klimanja,optika varijabilna ne secam se vise koja takodje izgrebana a CENA 3800E bez mogucnosti da se proba na strelisti!!!ODUSTAO SAM.

Cvele
 dusandra, ne bi' se bas slozio s' tobom da je 7x57R slab za crnu divljac, naprotiv u mom drustvu je imaju dvojica, ali kao kombinaciju 7x57R/16, jedan je s' njom ubio stotinak svinja, a ovaj drugi je od skoro ima, ali u 2/3 slucajeva ostaju u vatri svinje.... Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

dusanandra
 Kolega Cvele,probao sam na strelistu 7x57 Zastavin M 70 i jako je precizan i udoban,nema jak povratni trzaj.To je inace puska mog drugara i on iskljucivo lovi Srnecu divljac ali njegov otac je oborio 15-ak svinja do 100kg i ni jednu u vatri (mozda su bili losiji pogodci). Ja nemam stav o 7x57 i 7x57R jer nisam lovio tim kalibrima ali koliko vidim na forumu nije ni upola popularan kao 30-06 i 8x57. Toliko sad ima raznih kalibara da se prosecan lovac opsteg znanja samo moze da se zbuni kad uzme neki katalog.

Cvele
 Ako biras kalibar za lov na divlje svinje, tu nema razmisljanja, uzmes jedan Browing BAR 9,3x62 ili Benelli Argo u istom kalibru i da te bog vidi, ne treba ti uopste driling ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

dusanandra
 Vise mi se svidja BAR ali vise bih voleo stuc karabin u tom kalibru. Moj otac me nagovara da uzmem bilo sta ali da bude 9.3x62. On iskljucivo lovi srnecu divljac i to sa PPU 30-06 SPR 9.7g ali od kad je video ucinak 9.3x62 na srdacima (njegov drugar lovi sa zastavom M70 9.3x62 PPU 18.5g)probi mi glavu da bolji ne postoji za sve.Kaze bez ostecenja mesa a sve u vatri uglavnom obarani na 100m-150m.

270
 Drilinzi su pogotovo kad dolaze od renomiranih proizvođača prava mala remek dela oružarstva, rado bih imao jedan u svojoj kolekciji ali sam uvek pri kupovini davao prednost ili određenim sačmaricama ili karabinima pa sam eto ostao bez njega!
Koristio sam kratko jedan "Sauer Suhl" 16/16/7x57R sa optikom na "Suhl" montaži i oduševio me je kako kvalitetom izrade tako i preciznošću!
Ipak smatram da su ove univerzalne puške kao i svaki kompromis samo polovično rešenje za razne lovne situacije.
Smatram da dolaze do punog zražaja jedino u lovu svinja pogonom kada je pored karabinskog metka u jednoj sačmanskoj cevi i kugla tipa "Breneke" a u drugoj sitna sačma za odstrel raznih štetočina koje izađu pred cev! Da ga posedujem samo bi ga za ovu vrstu lova koristio i eventualno, ponekad, za lov srneće divljači sa čeke!
Kalibar 7x57 nisam lično koristio u lovu ali sam učestvovao u lovovima u kojima su ga drugi veoma uspešno koristili! Ne vidim nikakvu značajniju prednost nad njim kalibara 7x64 ili 7x65R!
Sa njim sam pucao na strelištu i mogu reći da sam bio veoma zadovoljan preciznošću i udobnošću ovog kalibra!
Da već pored naj dražeg mi 8x57Vebanje, ne posedujem i drugi odličan karabin u kalibru 270 win., moj Izbor bi pao baš između 7x57 i 6,5x57! Ne znam za koji bi se od ova dva pre odlučio!Hmmm

rokvic
 Prelepa oruzje..imao sam priliku videti i malo jeftinije modele a i onaj na Loristu....
ono je umetnost bar za mene....na zalost ne posedujem ovakvu pusku...finansije....??/???
ako ima neko od kolega ovakvo oruzje neka okaci slicice i malo neka opise svoju lepoticuGrin
Voleo bih probati loviti sa ovo puskom...DS mislim da su za to najbolje
Dobar pogled....

dusanandra
 Razgovarajuci sa starijin golenama lovcima,medju kojima su neki i jako stari ljudi (oko 75god) dosao sam do saznanja da je driling puska ne univarzalna kao sto je mnogi od nas karakterisu (sto inace nije da nije)vec specijalizovana puska za sumski lov tj. za situacije gde se u jednom lovu moze pucati na svinje,srndaca i lisicu kao najcesceg predatora(u nekim lovistima sakal,vuk,jazavac,kuna,sumske koke...).Ali,kako sada stoje stvari sa zakonske strane gledista,drilinzi kao i kombinovane puske su neupotrebljive.Mozda gresim ali cisto sumnjam da ce neko u jednom lovi imati dozvolu za odstrel sndaca i lisice ili jos redje svinje,srndaca i lisice.Jedan stari lovac (nazalost nije vise medju nama)je u srecno vreme ziveo u Pakracu i godinama bio lugar(sumar).Imao je lovacku sacmaricu,orozaru 16/70,sluzbeni karabin 8x57js i jedan driling (16/70x16/70x8x57jrs) za koji je imao izvlakac za 8x57js do kojeg je sasvim slucajno dosao kako on kaze "pukom srecom" oduzeto od krivolovca pe je kupio u stanici milicije za neke smesne pare a i tada je bilo jako skupo takvo oruzje.U to vreme je bilo veoma upotrebljivo lovacko oruzje jer je bilo puno divljaci gore navedene kao i jelena lopatara i evropskog. Ps: Bio je RAJ NA ZEMLJI...

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,615,837 posete www.srbijalov.com