Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Metak za jesenji lov 2010

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Metak za jesenji lov 2010
nenad_franc
 gledao sam na sajtu jedne prodavnice sta imaju od munije 8 i 10 i imaju sledecu municiju:

special 34din
semi magnum 50din
king 42din
belot R&B 55din
B&P F2 clasik 45din
B&P trikolor 60din
B&P beby magnum 60din
mirage t4 36gr 53din
mirage t3 34gr 40din
NS formula 38din
RC4 50din
RC40 55din
fioci pl34 34din
rotweil special 59din
rio mini magnum 55din
krusik 12/76 65din
fiochi 12/76 65din
belot 12/76 75din
B&P 12/76 70din
mirage t5 12/76 75din
rio 12/76 70din

sta bi ste vi uzeli od ovoga? odnos cena kvalitet?

Lala
 Ovo je preskupo! Ja od ovoga ne bih uzeo ništa, zbog cena. Podigao je cene u odnosu na normalu brat bratu jedno 25%
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nenad_franc

Lala kaže:
Ovo je preskupo! Ja od ovoga ne bih uzeo ništa, zbog cena. Podigao je cene u odnosu na normalu brat bratu jedno 25%

jbg lalo,sto je najgore to je naj jeftinije u okolini! kod ostalih je jos skuplje a i imaju manji izbor! do duse nisam isao u krusevac da pogledam!

Lala
 Pa ja sam i ranije pisao ovde: što se lepo ne dogovorite vas nekoliko lovaca, koji uglavnom trošite istu municiju, i lepo kupite veću količinu kod jednog prodavca koji je najpovoljniji, dobijete popust na količinu, i svima dobro. A valjda neko od vas nekad ide u veći grad, gde konkurencija medju prodavcima obara cene.

Jank
 Lalo u pravu si i meni se čini da su ovo malo naduvane cene ili možda nisam dovoljno informisan, ako nisam baš zaboravio nedavno kada sam kupovao patrone za prepelicu, cena je bila dosta jeftinija.....Ovih dana idem u nabavku za otvaranje lovne sezone u jednu od beogradskih prodavnica pa ću vam javiti......B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Lala
 Gledao sam cene na sajmu sada, u proseku su od ovih što je Nenad naveo bile niže za 20-25%. Ako sam dobro zapamtio, konkretno RC4 je bio mislim 40 dinara komad, Fiocchi PL34 je bio ispod 30 dinara, ali rekao sam prošle godine da više Fiocchi neću koristiti, pošto su brljali sa punjenjem, bio je toliko slab metak da ni 2 pogotka u fazana nisu bila dovoljna da ga obore, i to mi se desilo 2 puta u istom lovu, sav Fiocchi koji mi je preostao sam razdelio. Pucali su neki posle sa njim u flašu, nije bio sposoban da razbije flašu, a bilo je tragova pogotka sačme.
Jedino što sam siguran: ne treba žaliti 100-200 dinara više za kutiju kvalitetnije municije, bar ne patrone 8 i 10. Ne ispuca se toga puno, da bi ostvario neku uštedu. Kad je lov prepelice npr. u pitanju, onda vredi misliti o uštedi, jer se puno ispuca.

nenad_franc
 lalo,kod mene su uglavnom lovci koji sa jednom kutijom planiraju da preguraju celu sezonu a i da ostane nesto za sledecu godinu! ja pucam najvise metaka u mojoj sekciji a ispucam nekih 20-tak po danu! i sa kim ja da se udruzim da bih uzeo vecu kolicinu da bih dobio popust?!

Lala
 20 metaka na fazana po danu? Lepo, lepo... Pa koliko onda prilika za pucanje imaš? I koliko onda fazana vi odstreljujete po izlasku?
Nije tema, skrenuo sam iz priče.

nenad_franc
 oticicu ovih dana u krusevac jer oni imaju 5-6 prodavnica,pa mozda je cena pribliznija ovim vasima!

nenad_franc

Lala kaže:
20 metaka na fazana po danu? Lepo, lepo... Pa koliko onda prilika za pucanje imaš? I koliko onda fazana vi odstreljujete po izlasku?
Nije tema, skrenuo sam iz priče.

kod mene kad se ide na fazana ide se i na zeca i na jarebicu i imamo samo 4 izlaska! a i ne ispucam sve ove metke na jestivu divljac,ja dosta volim da trazim svrake i ostale predatore pa po njima rokam Smile

darkon
 Nenad_franc,izgleda kupujemo kod istog proizvodjaca.Zaboravio si da stavis metak nobel sport(dispersante),cena mu je 44din. i po meni najbolji metak za pucanje iz prve cevi.Ima casicu koja se po izlasku iz cevi raspada i siri snop.Prosle godine sto se tice zeca,imao sam samo jedan promasaj,ostale sam obarao iz prvog metka.Za drugu cev koristim RC4-Seria oro(kao sto si napisao 50din.),izuzetan metak i za vece daljine.Ova dva metka su 12/70 i po meni su najbolja kombinacija,posto sam isprobao bas sve proizvodjace.Do skoro su bile manje cene,ali su sada povecane,u proseku od 5-10 dinara po metku.

Sniper Hunter
 Ja takvih problema nemam u narednih bar 5 godina pucam po starim cenamaGrinsrbijalov punim sam!Bravo 2

Igor
 Ja stvarno ne razumem uvoznike sacmene municije ali ovo je preteralo svaku meru.
U inostranstvu ova municija gore navedena kosta ni manje ni vise upola, sto znaci ako u Srbiji platis za RC otprilike 50-60 din po patronu ovde je maksimalno 25 din.
Ja konkretno koristim za trap pucanje Chedditeitaly.com municiju i placam patron oko 19 din a lovacka municija ovog proizvodjaca je skoro ista cena ili mozda dinar dva skuplja. Imam i cenovnik od dobavljaca tako da bi ovo pisanje mogao da dokazem u svakom trenutku.
I jos nesto to se ne odnosi samo za ovog proizvodjca ista cena je i Mirage, Sellier Bellot, RC i to u Svajcarskoj a da ne pricam u Evropskoj uniji je jos jevtinije.

Ovo je link Magnuma iz Jagodine pa pogledajte cene kod njih sti ako kupujete na karton 250 kom. ima i popusta.

http://www.magnumserbia.rs/eprodaja.p...&Br=96
Budi svoj, samo svoj........

nenad_franc
 darkon,a ADMIN je postavio i link prodavnice Grin pa mozda sam nesto i promasio,mnogo ih ima Grin admine,ovo su sve cene iz magnuma! jedino cene za krusik i fioci u 12/76 su iz LOVCA iz krusevca!

Sniper Hunter
 A kada bih kupovao kupio bih tornado gledao sam kako se pucaju golubovi sa njim i ispalio sam i sam 10 -tak patrona i nije losa municija a i sa cenom je korektno koliko sam videosrbijalov

nenad_franc

Sniper Hunter kaže:
A kada bih kupovao kupio bih tornado gledao sam kako se pucaju golubovi sa njim i ispalio sam i sam 10 -tak patrona i nije losa municija a i sa cenom je korektno koliko sam videosrbijalov

eh sad,preko dvadeset vrste metaka i ti izaberes onaj koji ga nema Grin

darkon
 Ma sta je vama,gde je ovo skupo.Smeko
Pa znate valjda kakav je standard u Srbiji.Grin

Sniper Hunter
 Nenad u tome i jeste foraSmeko salim se nije mi bila namera u Pozarevcu ga je letos bilosrbijalov

Lala
 Posmatrajte stvari ovako: koliko bi para dao, kad pucaš zeca ili fazana, i znaš da si dobro nanišanio, ali te zezne loša patrona, i divljač ode? Da li u takvoj situaciji razmišljaš o par stotina dinara razlike u ceni? Pa posle lova, na lovačkom domu, od muke popiješ par pića, zato što si promašio, svi te zezaju... I potrošiš više para, nego što bi dao za kutiju extra municije.
Ne treba na tako sitnim troškovima štedeti.

nenad_franc
 ja se razmisljam dal da uzmem RC ili B&P! ali ce najverovatnije prvi metak da bude trikolor od B&P a za drugi se razmisljam dal da uzmem neki mini magnum,neki 12/76 ili ipak neki obican 12/70!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Pravilnik o lovostaju divljači 2010. PROPISI O LOVU 38 08.12.2011. 22:23
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,625 posete www.srbijalov.com