Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: iz 58

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
iz 58
stefanmiga
 po meni najbolja puska.lovac
lep pogled i dobar odstrel.!!!srbijalov

Hunter forever
 Dobra je to puca.
marka Engleski poenter marka

canis aureus
 Opasne vam te tvrdnje ...Hmmm (Grin)
nemate ništa više reći o 58ci?!Frown
onda ću ja malo da dodam jer ne mislim da je najbolja(ima boljih) ali da je odlična radna puška -to jeste sigurno!!

...
-klasična "položara" sistema vatri Anson-Deeley, koji je jednostavan, jeftin i vrlo pouzdan sistem!,
-trostrukog bravljenja tzv Purdey-Scott izvedba sistema za bravljenje, što znači da pored klasičnog Purdey bravljenja sa dva donja ključa ispod cevi ima i unapređeni treći ključ koji se nalazi između cevi, kao produžetak, i koji ulazi u prorez na baskuli(glavi puške) i unutar baskule se blokira unutrašnjim pomičnim klinom- sve u svemu jedno od načvršćih primenjivanih bravljenja!
-cevi dužine 72cm, izrađene od vrlo kvalitetnog čelika "čvrstog i žilavog"("Spezial-Stahl"), unutra tvrdo hromirane
-fiksnih čokova, uglavnom 1/2 i 1/1 čoka
-dve obarače
-izvlakači(nisam nikada naišao ni na jednu sa ejektorima mada sam čuo da je bilo kao opcija i to)
-kalibra - 12/70 i 16/70 (za 20 neki tvrde da se radila ali ...)
-težine 3,1kg
-kundak, od bukovog drveta, sa pištoljskim rukohvatom
... (ako sam nešto preskočio -dopunite)
Završna obrada na dosta višem nivou od današnjih novih visokoserijskih ruskih pušaka a isto tako i sam kvalitet materijala je bio na zavidnijem nivou! U poređenju(iako ne mogu da se porede) sa sadašnjom IŽ43 -sve ono što je bolje je na strani 58ce!!!
Kao nekadašnji vlasnik jedne IŽ58M 12/70 mogu samo da je hvalim i preporučujem svima koji hoće pravu radnu pušku klasičnog izgleda po pristupačnoj ceni!
Deset godina sam je rado nosio u lov po svim vremenskim prilikama i neprilikama, na temperaturama od -15-20 do +30 i više, koristeći od najsitnije do najkrupnije sačme i jedinačnih kugli u ogromnim količinama, ... i sve bez ijednog jedinog kvara!!! Nikada nije zatajila, omanula a obarala jeee ... uuh samo kad se setim
Kod mene je stigla polovna(doduše sa vrlo malom ispucanom količinom) i sada je kod mog prijatelja još uvek "kao nova" uz sasvim normalno održavanje.
...

Hunter forever
 Svaka cast na opisu.Bravo 2

r@ca
 Mogu sa ponosom reci da sam vlasnik 58-ce vec 4 god. kupio sam je polovnu, bila je malo zapustena ali uz dobro odrzavanje sam joj vratio stari sjaj;) bas ovih dana sam bio u fazonu da kupim jos jednu takodje polovnu ali kad sam je video odustao sam jer je bila dosta izradjena naime cevi su na ustima bile veoma istanjene pa me zanima zna li neko sta je uzrok tome?
Ono sto sam primetio kao slabu tacku na nekoliko 58-ca je to da je potkundak lose upasan i malo se pomera u stranu, mada to malo bolji puskar resava i onda samolovac

canis aureus
 Dobar izborB)
Na mojoj 58ici nije bilo problema sa potkundakom a ni drugar kod koga je sada nema nikakvih problema. Možda se drvo malo rasušilo pa klimaConfused to nije nikakav problem i lako se da srediti!

A to što su cevi "istanjene" na ustima verujem da je razlog bruniranje-pripremom za bruniranje da ih je više skinuo(šmirglao) ili sa razlogom a verovatno zbog nestručnosti! Video sam par pušaka sa tako "sređenim" cevima posle bruniranja iako su pre tog zahvata bile normalne. Kada se mašinski skida prethodni brunir ... uglavnom je to razlog.

r@ca
 Hvala na informacijiB) vrlo je moguce da je to u pitanju
Pozdrav

Laki_90
 Posto i ja ima iz58 interesuje me da li neko zna od koje do koje godine su se pravile pa cisto da znam koliko je stara otprilike?

canis aureus
 Nisam najsigurniji u vremenski period proizvodnje ove izuzetne radne puške jer nailazio sam na više različitih podatakaConfused ... ali otprilike od ranih 70tih do ranih 80tih godina prošloga vekaYes

Nego šta htedo' reći?!?!Hmmm
Naiđoh na jednu IŽ58M 12/70 novu novcijatuFrown
Moj drugar ispucao prva dva metka iz nje koji bijadoše do sad i jedina dva metkaYes a ima još jednu 58cu sa kojom lovi već godinama i koja je vrlo očuvana ...
Kad je video moje oduševljenje ovom novom ponudi mi je da mi proda pošto ima još jednu takvu ... ali za koju cenu?!?!?! -nit on zna koliko bi tražio nit ja koliko bih ponudioConfused(ako bi se odlučili za kupoprodaju)
Polovna ali bukvalno nova!!!
ZbunjenGlavu o zidZbunjen
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

sheytan
 200e! Kraj! iveli 3 
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Hunter forever
 Moj stric ima iz 58 u kal. 16/70 i meni se ta puska bas svidja. Njegov otac je bio lovac i lovio je sa njom dug niz godina ,radio je kundak po meri i mogu reci da je sasvim lepa. Canis ako je puska bas nova i ako imas sredstava ja mislim da bi mozda (ako prodavac zatrazi) valjalo dati jos 50-100 eura vise.

DESPERADOS
 druze , odlicna je to puska ali dati vise od 200 eura je ipak bacanje para na ovu krizu.A i njemu to stoji bez veze ....B)
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

canis aureus
 ... već sam spominjao da sam sa 58com lovio dobrih deset godina "i po vremenu i po nevremenu" te da nikada nije zatajila i sl a kupio sam je polovnu i kao prvu pušku položaru, tako da je "prva ljubav" jer pre nje samo "baratah" sa bokeriCE. Iako polovna bila je odlična a predpostavljam da sa ovom novom mogu loviti generacije!
Znam da su im cene od 150 do 200jura polovnima ALI ova je NOVA a i vlasnik je moj dobar drug pa ne bih da ispadne ucena a ...
U suštini, jurim neku hamerlesku(Merkel, Suhl, Beretta ... MC) ali za neku normalnu cenu(ima ljudi koji za Suhlovku 16icu iz 70tih godina Classic Model-bez dubokih gravura, zlata, turskog ili kirgistanskog oraJa- traže po 1500-2000jura što je stvarno preteranoooo jer ni nova nije skupljaConfused) ... a 58ica mi probudila sećanja na onu "prvu" a još nova ...
Glavu o zid
Dim

DESPERADOS
 Ponudi mu 200 evrica , pa ako hoce hoce a ako ne onda nista trazi dalje nema ti druge.
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

zeljkox
 @Canis aureus
Ja mislim da je 200e premalo za novu pusku. Bila bi me sramota reci coveku da dajem 200e. Bolje ti njemu reci nek on odredi cenu pa ako ti odgovara, uzmi, ako ne, onda nikom nista.
Sanja huntinggirl1 prodaje fausti stefano 16u ako ti to nesto znaci...

canis aureus
 ma i sam mislim da je premalo za "takvu" pušku a još ako je drugar u pitanjuConfused
Još ću vidUti oko izbora jer ovo mi i nije bila opcija već nešto ... mada kad je videh takvIJu ... sećanja-osećanjaConfused
iveli 3
Dim

canis aureus
 ... a, daJaooo
čuo sam da koleZinica prodaje FaustiJA a i vid'o ...

hvala imenjače na infoiveli 3
Dim

canis aureus
 ... 58ica u novomE odeluConfused
pa ko volE volE a ko ne ...
srbijalov
canis aureus priložio:
11_9.jpg

Dim

sheytan
 Ooo, pa, tebra imenjače, čestitam situlaciju!!! U zdravlju da te služi 100 godina!!! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

canis aureus
 neeeeFrown
nisam pazariJo već je nađoh na sliKi pa reko' ...
a i nisam ja za ta nova odelaConfused
Dim

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,615,272 posete www.srbijalov.com