Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Iž-43

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Iž-43
PEZ
 Puska IZ43 je stvarno dobra puska, pogotovo one iz starije proizvodnje, ovim novijeg datuma ima se stosta prigovoriti, moj drug je kupio pre dve godine IZ43 20/76, pored mase koja je neznatno manja od mase 12-ice najvise pada u oci ukoso zaletovana nisanska sina kao i spojni prut sa donje strane izmedju cevi i naravno kljuc,top-lever poluga, koja se svejedno klima u svom lezistu bilo da je puska zatvorena ili ne...sramota sta nam sve uvaljuju nasi trgovciSad
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

sakal
 kolege drage ja imam sve pohvale za moju 43ojku! potpuno ste u pravu sto se tice novije proizvodnje pusaka.... moja je 88 godiste i nosio sam je u snajper da je uporedim sa novom, verujte to su dva razlicita sveta pocevsi od zavrsne obrade pa sve ostalo. pozzzBye

sheytan
 ^ a ostalo je npr. šta? Šuplja cev?
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

PEZ
 ^ Dve suplje cevi... Grin
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

pavlepavlaka
 moj drug je dobio odobrenje za nabavku lovacke puske dvoumi se izmedju iz 43 sa ejektorima u kalibru 12/70 ili zastainu polozaru m 91 u kalibru 12/70 i jedna i druga se nalaze u prodavnicama sad nezna sta da kupi dali da uzme rusa sa ejektorima ili bez njih ili zastavinu standarnu pusku molim vas pomozimo mu pri izbor Smile
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

sheytan
 Ja bih rusq, sa ejektorima, + OBAVEZNO mobil čotzi! Stari I u lovu - što širi, to bolji! Smile

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

pavlepavlaka
 dali da uzme sa jednim obaracm ili dva ili sa fikse ili promenljive cokove

sheytan
 DVA obarača(pouzdaniji sistem i mogućnost promene cevi koju želiš opaliti u deliću seqnde!) i GOMILA promenljivih čotzi!!! Grin

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

pavlepavlaka
 dali su po kvalitetu iste ili koja je bolja toz 63 ili iz 43 baikal nove puske

Cvele
 Ne mogu da se porede toz63 i iz43... toz ima spoljasnje udarace tj petlice ili cekice, dok iz43 ima unutrasnji sistem, kako se ko navikne, mada mislim da je za pocetnika sigurnije s' unutrasnjim sistemom zbog kocnice.... jer je sama toz-ovka nema...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

canis aureus

sheytan kaže:
DVA obarača(pouzdaniji sistem i mogućnost promene cevi koju želiš opaliti u deliću seqnde!) i GOMILA promenljivih čotzi!!! Grin

slJažem se tebra samo bi' izbegav'o ijedan čoC a gomilu čoci pogotovo ... viđ'o sam bolje narezane vodovodne cevi kad majstor Žile sa nareznice/ureznice i ostale alatke to odradi no na ovim poluproizvodima koje uzimadu od rusa pa prodaju kao gotov proizvod ... i tako, pa bih pre end radije odabr'o s fiksne čoCe da ne bi bilo potrebe da mi majstor Žile ureziva i popravlja ...
Confused
Vaistinu
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

DakiNS
 Što se Čoci tiche Odobreno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sheytan

canis aureus kaže:

sheytan kaže:

slJažem se tebra samo bi' izbegav'o ijedan čoC a gomilu čoci pogotovo ... viđ'o sam bolje narezane vodovodne cevi kad majstor Žile sa nareznice/ureznice i ostale alatke to odradi no na ovim poluproizvodima koje uzimadu od rusa pa prodaju kao gotov proizvod ... i tako, pa bih pre end radije odabr'o s fiksne čoCe da ne bi bilo potrebe da mi majstor Žile ureziva i popravlja ...
Confused
Vaistinu

Zilijen je mozda majstor od zanata, tako da... Grin

Bem li ga, nisam gledao dvocevke ruske sa promenljivim chokovima, a kod mene su na mp153 navoji sasma korektni... A inache pasuju chokovi sa mp153 na dvocevke(prichamo o cal. 12, naravno), tako da... Confused

Da je to sve u 99% sluchajeva uradjeno kako Bog zapoveda, verujem da biste se svi slozili s mene. Ovako - bem li ga... Confused

Inache, i kod ruskih i kod zapadnih pushaka promenljive chokove nije loshe povremeno proveriti, da li su dobro zUtegnuti!!! Stari

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Macvanski lovac
 Nisam pratio ovu temu jer nemam ovu pusku,vec ima moj drug,jedan obarac,sina kriva,bilo je opaljenja oba metka....nego njega muci nesto drugo,skoro u svakom lovu mu onaj metalni okvir oko obaraca posece srednji prst pri opaljenju,pretpostavljam da je kratak rukohvat na kundaku,ne bi trebalo da je do municije,jer se to desavalo sa vise razlicitih vrsta...ima li jos neko takav problem?
Rodjen da budem lovac

DakiNS
 Već je negde pisano o tom problemu i ja ga imam doduše ne sa tom puškom ali problem je isti - nagnječen prst. Dugo sam tražio odgovor i dobio ga od svog druga. Prvo možda lakše rešenje je gumeni odbojnik (ima negde slika na forumu) koji se montira na štitnik obarača , a druga varijanta je drugi kundak. Kada tvoj kolega zauzme stav za pucanje pogledaj koliki je razmak između njegovog srednjeg prsta i štitnika obarača , siguran sam da je između 5 i 10 mm.

Macvanski lovac
 Gumeni odbojnik bio bio najjeftinije resenje,probacemo kako ce funkcionisati,hvala na savetu Odobreno
Rodjen da budem lovac

DakiNS
 Garantovano odrađuje posao, imam ga već dugo godina jer je vrat kundaka na puški premalo zakrivljen pa je srednji prst odmaknut od štitnika obarača, i kod opaljenja puška sklizne i udari po prstu

pavlepavlaka
 moj drug je skoro kupio novu iz 43 kalibar 16 naj prostia verzija on je prezadovoljan

Miroslaw

pavlepavlaka kaže:
moj drug je skoro kupio novu iz 43 kalibar 16 naj prostia verzija on je prezadovoljan
Odlicna puskia, vise od toga sumnjam da ce mu zatrebati.

mladja lovac
 Pozdrav kolege, posedujem IZ-43E, ali do sad nisam ispaljivao patrone pritiska MAX 1050 bari, posto znam da su cevi termentovane na 650 bari, pa me zanima da li uopste eksperimentisati ili ne, posto sam za ovu sezonu vec obezbedio Mirage od 1050 bari Smile Dobar pogled, i unapred hvala na savetu! Odobreno
Dobar pogled!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,628,069 posete www.srbijalov.com