Istarski gonič
|
zoranp |
Objavljen 09.12.2011. 16:56
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Neco iskopaćemo mi prave Istarce nama brige, samo polako!!!B)
...barem ovakve!! B)
http://youtu.be/s...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Predator |
Objavljen 09.12.2011. 20:36
|

Veteran

Upisa: 899
Pristupio: 13.04.2010. 00:49
|
Nisam ni blizu iskusan kao Zoran, pa po svom subjektivnom mišljenju mogu da dam sud. Po meni, otprilike ovako trebaju izgledati štenad kratkodlakog istarca:
http://www.youtube.com/watch?v=0mJjfc...re=related
Dodao bi' samo još da mi je ljepše da su uši potpuno žute. Ovo jedno štene istarca ima na ušima više bijele nego žute boje. Posavci su kao slike, ali su im uši kao kod baseta.
http://www.youtube.com/watch?v=QO-GeR...re=related
(Da ne bude zabune, volim velike uši kod goniča, ali mislim da je ovo previše.)
Neco, ne obraćaj ti puno pažnju na naše upise. Želje su jedno, a mogućnosti nešto sasvim drugo. Ja lično najviše volim balkance, a dva posljednja psa goniča su mi bili posavci. Tako se desilo, lovim onim što imam. Daj kuji priliku, budi uporan i puštaj je što češće. Ne očekuj odmah puno od nje. Pravi radan pas se dobija sa 3-4 godine i puno rada sa njim. Imaj to na umu.
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 09.12.2011. 22:38
|

Lovčina

|
Zemo ovi štenci sa "velikim " ušima su maksimalno stari tri meseca ili koji dan više!! Imao sam isto takvo štene i nema tu ništa preveliko vjeruj mi da će ovi imati uši idelne!! Štenad su znaš i sam ko klovnovi čas štrakasto, čas špicasto, itd, ali to je normalno jer se razvijaju!!
Inače onaj prvi snimak je po meni jako lep, jer se radi o lepim Istarcima gde se može videti i pigmetacija nosa i oka, a i kakva glava i vrat moraju da budu!! Znači kod Istarca nesme biti brnja!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
arnotije |
Objavljen 09.12.2011. 23:00
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Obecao sam slike ali ne stizem, iako mi je to u komsiluku na par kuca od mene ali jednostavno ne stizem, inace skoro sam ovde kod mene video jos jedno stene staro par meseci koje po meni iako nisam neki poznavalac istaraca ima malo "siljatu" glavu za moj ukus, nekao mi je ovo od mog komsije mnogo lepse. Ovo neki dan se nadam da cu da slikam oba i postavljam slike.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 11.12.2011. 01:11
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
zoranp kaže:
Neco iskopaćemo mi prave Istarce nama brige, samo polako!!!B)
...barem ovakve!!  B)
http://youtu.be/s...
Ihh... Prelepi su! Kad bi nabavili barem takve, kad vec nema drugih!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 11.12.2011. 01:12
|

Lovčina

|
Predator kaže:
Nisam ni blizu iskusan kao Zoran, pa po svom subjektivnom mišljenju mogu da dam sud. Po meni, otprilike ovako trebaju izgledati štenad kratkodlakog istarca:
http://www.youtube.com/watch?v=0mJjfc...re=related
Dodao bi' samo još da mi je ljepše da su uši potpuno žute. Ovo jedno štene istarca ima na ušima više bijele nego žute boje. Posavci su kao slike, ali su im uši kao kod baseta.
http://www.youtube.com/watch?v=QO-GeR...re=related
(Da ne bude zabune, volim velike uši kod goniča, ali mislim da je ovo previše.)
Neco, ne obraćaj ti puno pažnju na naše upise. Želje su jedno, a mogućnosti nešto sasvim drugo. Ja lično najviše volim balkance, a dva posljednja psa goniča su mi bili posavci. Tako se desilo, lovim onim što imam. Daj kuji priliku, budi uporan i puštaj je što češće. Ne očekuj odmah puno od nje. Pravi radan pas se dobija sa 3-4 godine i puno rada sa njim. Imaj to na umu.
Ovi sa prvog snimka su extra! Lepi, a i zustri, vidi se da su radni! Sigurno ce biti vatra na terenu!
Sto se tice ovih Istaraca i Posavaca sa drugog snimka, exterijerno su jako lepi, slazem se za Zoranovim komentarom da oni jos nisu formirani i da ce sve doci na svoje, ali ne volim da vidim onako tuzne pse... Vidi im se tuga u ocima! Nema one radosti, vrckanja repom, skakanja na zicu...itd...
|
|
|
|
Predator |
Objavljen 11.12.2011. 21:46
|

Veteran

|
Neca92 kaže:
... ali ne volim da vidim onako tuzne pse... Vidi im se tuga u ocima! Nema one radosti, vrckanja repom, skakanja na zicu...itd...
Kad već spomenu vesele i tužne pse, negdje sam pročitao da su pravi radni psi na lancu tužni i mlitavi, ali se u pravom svjetlu pokažu tek kad ih pustiš. Ne znam koliko ima istine u tome, ali većina koleginih pasa neće ni da izađe iz kućice kad dođem da ih pogledam. Da li je to od umora ili je nešto drugo u pitanju, ne bi' znao kas'ti.
Znam samo da ima solidne pse. Prošle godine je imao odlične. Nestali u akciji.
|
|
|
|
papiga |
Objavljen 11.12.2011. 22:16
|

Stari član

Upisa: 255
Pristupio: 19.04.2011. 19:31
|
Pa da se ukljucim i ja i malo dodam novosti danas smo u lov isli u planinu i vodili pored istarca od dve ipo god.i zenkicu staru 6 meseci ima je na slici na 3.strani (desna) jer je niko nije hteo pa je ostavljena za cuvanje.Posle 400-500m kroz sumu putem pas koji je bio na povodcu energicno skrece u sumu po tragu ali ga drzim na povodcu a mala pocinje stidljivo da njusi okolo i gle cuda sama i bez icije pomoci krece po tragu i posle 10-15m krece drage kolege i ljubitelji istarskih gonica PESMA i melem za usi tad pustamo psa i on se pridruzuje gonjenju a mala pojacava pesmu na nase zaprepascenje i uz psa mala goni dobrih sat vremena u pitanju je na zalost bila lija ali onakav iznenadni nagon i urodjena sposobnost to je za nas bilo odusevljenje znaci mala vrednica je posle povratka do nas ponosno prodefilovala i puna sebe pokazala da ce biti izuzetna. |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 11.12.2011. 22:27
|

Lovčina

|
Svaka čast kolega Papiga..drago nam je da imate Istarce koji rade i koji obećavaju!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
duskov |
Objavljen 12.12.2011. 22:38
|

Lovčina

Upisa: 1159
Pristupio: 18.10.2011. 23:34
|
Neco, ova tvoja istrijanerka bi kod mene bila najljepša. Ipak sam sa pažnjom isčitao on o što kaže Zoran i vidim da je čovjek u pravu što se tiče eksterijera. Ali. Uvijek ima jedno ali.
Ako ta keruša prolomi pa krene da goni divljač onako kako to rade najbolji kerovi, zaboravićeš na eksterijer.
Ranije sam se družio sa nekim starijim lovcima koji više i nijesu među nama. Meni je bila čast da im nosim ranac.
"Neka izgleda kako izgleda samo neka diže dobro i neka goni" bila je njihova deviza-
E sad ja sam njihov učenik.
Znam da ljudi koji vole lijepe kerove imaju razloga da ih drže ali ja sam lovac koji tvrdoglavo traži kera koji goni, koji diže i koji ćera do sudnjega dana. Tražim kera koji će da mi ubrza srčani rad i koji će šumu da prelomi svojim glasom...
Tako, moj Neco, ako je keruša radna nemoj biti razočaran njenim izgledom. Kad ideš u šumu ne ideš na izložbu. Ideš da čuješ gonjenje, da loviš i da uživaš... |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 13.12.2011. 09:20
|

Lovčina

|
Dusko ja sam sličnog gledišta osim u jednoj stvari...pas mora imati odlike rase kojoj pripada i neka je to i četvorka, pa i trojka iz eksterijera, ali da se može prepoznati koja je rasa!! Kod Nece je svakako najbitnije da kuja radi, a da nije neka selekcija ekstreijera... nije , no opet svakako se može reći da se radi o istarcu i to je dobroB)!! Sve u svemu jako je teško i lepo imati dobrog "radnika", a najbolje ali i najteže da je uz to i tipičan predstavnik svoje rase!! Mislim da se svi slažemo da tome treba težiti svaki lovac koji lovi sa lovačkim psima!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
vladant |
Objavljen 14.12.2011. 13:18
|

Član

Upisa: 194
Pristupio: 19.09.2010. 14:46
|
Zaista ubedljivo najlepsa rasa gonica sa nasih prostora, kod mene na Kosovu ih nema. I ja cu se truditi da nabavim psa ove rase.
Papiga mogao bi ti da slikas one stence da vidimo kako sada izgledaju.
Pozdrav svima!
Sveta Srpska zemlja!
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 13.01.2012. 18:56
|

Lovčina

|
http://pedja-lika...
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 14.01.2012. 14:56
|

Lovčina

|
Bome neco ovaj moj zemo se dobrim psima opskrbio...bilo bi dobro kojeg kupiti od njega!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
Predator |
Objavljen 14.01.2012. 16:32
|

Veteran

|
zoranp kaže:
Bome neco ovaj moj zemo se dobrim psima opskrbio...bilo bi dobro kojeg kupiti od njega!!
Ma šta kupiti?! Ako je čo'ek ima da da i džabe!
|
|
|
|
denisedi |
Objavljen 26.02.2012. 16:48
|

Član

Upisa: 120
Pristupio: 18.05.2010. 14:32
|
Jel mi moze neko predloziti gde u Srbii moze se naci odlicni istarci za zeca posto hocu da kupim dve mali kucencat a jas sam iz Makedonije hvala unapred.Mozete mi pisati i poruku.
Bog ne racuna onih dana prodjeni u lov. 
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 11.03.2012. 16:00
|

Lovčina

|
Ja se izvinjavam, nisam video upise na temi. Evo sad sam slucajno us'o i video.
Zorane, i te kako bi to bilo dobro! Ja sam razmisljao da kontaktiram odgajivaca i da se raspitam kolko se krecu stenci, uzeo bi jednu zenkicu pa da zapatimo i mi nesto kvalitetno! Njegov brat mi je dao link od sajta i rek'o mi (a i na sajtu pise) da su ovi psi u okolini Beogradu. Nebi bilo lose da nam neko kaze nesto o ovome ako zna, mislim na clanove iz Beograda.
Ne mora da za dzabe, platicemo, samo da bude lepo i kvalitetno!
denisedi, pa je l' vidis da i mi mucimo muku da nabavimo krv za nas, a kamoli da posavetujemo tebe. Mada, kerovi sa ovog sajta su najbolji koje sam ja do sada video u Srbiji, a da su nam dostupni...
|
|
|
|
arnotije |
Objavljen 11.03.2012. 19:57
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
vladant kaže:
Zaista ubedljivo najlepsa rasa gonica sa nasih prostora, kod mene na Kosovu ih nema. I ja cu se truditi da nabavim psa ove rase.
Papiga mogao bi ti da slikas one stence da vidimo kako sada izgledaju.
Pozdrav svima! 
Sad videh upis, gresis ;) ima ih u mom komsiluku
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 18.03.2012. 19:56
|

Lovčina

|
Arnotije obecao slike od tih Istaraca iz komsiluka, i nikako da ih okaci.
Inace, u subotu sam bio u Lebanu (Leskovac) kod drugara na zakletivi, tamo kod Papige! Da je sada taj njegov drugar imao stence....
|
|
|
|
alex |
Objavljen 18.03.2012. 20:03
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
NEcoo moram nesto da ti kazem sto je meni rekao moj deda.
Sta je tebi sudjeno to je samo tebi tako i za pse onaj pas koji je odredjen za tebe docice kod tebe i niko drugi samo treba biti strpljiv i sve ce se samo namestiti i imaces svog Istarca samo polako
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|