Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sačmarice cal.16-iskustva i mišljenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sačmarice cal.16-iskustva i mišljenja
klaja

bela kaže:
klajo jesi li kupio novu u radnji ili polovnu ? Bravo 2 imam i ja jednu lepu nasleđenu od oca nju uglavnom koristim u gostinjskim lovovima i ponekad odem na fazane sa njim ... veoma mi je draga puškicaLovac 1

kupio sam polovnu. u pitanju je polozara proizvedena u spaniji a model je EL FAISAN. Puskica je prelepa,veoma lagana,paljena glava i diskretna gravura,ima ejektore i automatsku kocnicu. treba malo da se ulozi u nju ali ce mi to biti veliko zadovoljstvo.

Podunavac
 Ne bi da ispadne da kudim kalibar 16. Nije tako i ja sam ga imao jedno vreme i bio zadovoljan sa njim. Međutim dosta lovaca veže kalibar 16 za prošlost i neke starinske lovove. Pa kalibar 12 je stariji od kalibra 16. Najveći problem je u tome što kalibar 16 polako pada u zaborav i postoji mogućnost da se potpuno ugasi. Naravno ne za našeg lovačkog i životnog veka, ali kako je počelo biti će pravi raritet i oružje i municija u ovome kalibru.
Tri prsta 2Kolce

klaja

Podunavac kaže:
Ne bi da ispadne da kudim kalibar 16. Nije tako i ja sam ga imao jedno vreme i bio zadovoljan sa njim. Međutim dosta lovaca veže kalibar 16 za prošlost i neke starinske lovove. Pa kalibar 12 je stariji od kalibra 16. Najveći problem je u tome što kalibar 16 polako pada u zaborav i postoji mogućnost da se potpuno ugasi. Naravno ne za našeg lovačkog i životnog veka, ali kako je počelo biti će pravi raritet i oružje i municija u ovome kalibru.

pre par godina sam imao nabavnu dozvolu za sacmaru koja mi je naravno istekla i nisam kupio pusku jer u koju god radnju u n.sadu sam usao i pitao jel imate nesto u 16 a oni se samo becili na mene. a to da nestaje je tacno,prosto se iznenadim kada neko kaze da ima 16-ticu.

stojkuki

klaja kaže:

Podunavac kaže:

pre par godina sam imao nabavnu dozvolu za sacmaru koja mi je naravno istekla i nisam kupio pusku jer u koju god radnju u n.sadu sam usao i pitao jel imate nesto u 16 a oni se samo becili na mene. a to da nestaje je tacno,prosto se iznenadim kada neko kaze da ima 16-ticu.

Ma hajte momci molim vas. Da zaborave kalibar ta di ste to videli. Vratice ga za koju godinu sa pricom da bas on odgovara i ta je to u stvari ono pravo. Sredina izmedju 12 i 20 ... prava mera. Pa moraju bre da zavrte prodaju malo. Pogledajte samo karabinske kalibre i sve ce vam biti jasno ... Do pre koju godinu svi su povukli 8x 57 a sada ga svi vracaju i na velika zvona pricaju o evroplskim """ magnumima """ odnsono kalibrima iznad 8 mm.

Prevaranti, a mi ... mi se pecamo na njihove price...

Sad

klaja
 moguce i da je neku marketinski trik ali kad se neko navuce na neki kalibar tesko ga se odrice,bar je kod mene tako. divljaci ima sve manje a mi pojacavamo kalibre i sa time im smanjujemo sansu da izbegnu vatru umesto da ih smanjujemo i dajemo vise sanse divljaci a veci zadatak iskustvu.

canis aureus
 ... kod mene u sekciji još uvek 20% sačmarica čine 16iceYes
Presrean
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

klaja

canis aureus kaže:
... kod mene u sekciji još uvek 20% sačmarica čine 16iceYes
Presrean

verujem da je tako ali je to jako mali broj. npr.sekcija 50 clanova od toga 40 cevi u 12 a deset u 16. bar da je pola.

canis aureus
 ma jok klajo, ima i jedna 20icaYes
Grin
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

klaja

canis aureus kaže:
ma jok klajo, ima i jedna 20icaYes
Grin

hehehehh znaci negde je i gori postotak. ova jedna 20-tica menja potpuno situaciju

mirko knezevic
 Kod mene ima sigurno barem 40% kalibra 16,drze se jos po malo te starine koje su navikle a ima i poneki mladji koji voli kalibar 16.Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Limun

mirko knezevic kaže:
Kod mene ima sigurno barem 40% kalibra 16,drze se jos po malo te starine koje su navikle a ima i poneki mladji koji voli kalibar 16.Smile
Sine Mirko i predsednik Limun 1 koristi kalibar 16!
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Podunavac
 E ako ga koristi drug predsednik onda moraju i članovi da se ugledaju na predsednika. Živeli!Grin
Tri prsta 2Kolce

Miroslaw
 mnoge kolege kazu stari kalibar ja bih pre rekao tradicionalni..na zalost trenutna moda forsira kal.20 i svi se nesto primili na njega ali ga bas i ne vidjam nesto kod lovaca mislim i nije neka logika kupiti pusku za koju je sve skuplje nego za ostale standardne kalibre 12,16 i td..a koliko vladam informacijama od nekih drugara koji rade po radnjama gde se prodaje oprema za lov, neuporedivo vise se prodaju patroni za kal.16 u odnosu na kal.20. Inace kal.16 je omiljeni kalibar u engleskoj i englezi mu poklanjaju veliku paznju bar tako pise na njihovim forumima..licno posedujem dve sacmarice u cal 16. Feg Monte karlo polozaru i IZH 27 em bokericu i obozavam da lovim sa njima,inace imam i cal 12 koja nikako da doceka svoj red za lov pored ove dve..moje generalno misljenje da je 16 idealan kalibar za lov sitne divljaci. Mali problem pretstavlja izbor municije pogotove tzv prvog metka sa filcanim cepom ili free shot casicom a da bude pristupacne cene no ja bio malo uporan u prici sa ljudima iz Hrvatskog M90 i pristali su da odrade za mene patron sa free shot casicom u promeru sacme 3.5 mm i tezinom punjenja 32gr ali to tek za sledecu sezonu. Ko od kolega hoce za sledecu godinu pomenuti patron(cal.16,3,5mm sacma.32 gr punjenje) za sebe neka mi se javi cisto da povecam kolicine. Inace ove patrone ne prodajem ja da ne bude da se reklamiram nego bi mi narucenu kolicinu poslali kod nekog od uvoznika kod nas u Srbiji ja samo trebam da javim u M90 koju kolicinu trebaju da posalju i ko naruci po dolasku patrona kod uvoznika ode i kupi svoju narucenu kolicinu patrona.

Sniper Hunter

Sir-Miroslaw kaže:
mnoge kolege kazu stari kalibar ja bih pre rekao tradicionalni..na zalost trenutna moda forsira kal.20 i svi se nesto primili na njega ali ga bas i ne vidjam nesto kod lovaca mislim i nije neka logika kupiti pusku za koju je sve skuplje nego za ostale standardne kalibre 12,16 i td..a koliko vladam informacijama od nekih drugara koji rade po radnjama gde se prodaje oprema za lov, neuporedivo vise se prodaju patroni za kal.16 u odnosu na kal.20. Inace kal.16 je omiljeni kalibar u engleskoj i englezi mu poklanjaju veliku paznju bar tako pise na njihovim forumima..licno posedujem dve sacmarice u cal 16. Feg Monte karlo polozaru i IZH 27 em bokericu i obozavam da lovim sa njima,inace imam i cal 12 koja nikako da doceka svoj red za lov pored ove dve..moje generalno misljenje da je 16 idealan kalibar za lov sitne divljaci. Mali problem pretstavlja izbor municije pogotove tzv prvog metka sa filcanim cepom ili free shot casicom a da bude pristupacne cene no ja bio malo uporan u prici sa ljudima iz Hrvatskog M90 i pristali su da odrade za mene patron sa free shot casicom u promeru sacme 3.5 mm i tezinom punjenja 32gr ali to tek za sledecu sezonu. Ko od kolega hoce za sledecu godinu pomenuti patron(cal.16,3,5mm sacma.32 gr punjenje) za sebe neka mi se javi cisto da povecam kolicine. Inace ove patrone ne prodajem ja da ne bude da se reklamiram nego bi mi narucenu kolicinu poslali kod nekog od uvoznika kod nas u Srbiji ja samo trebam da javim u M90 koju kolicinu trebaju da posalju i ko naruci po dolasku patrona kod uvoznika ode i kupi svoju narucenu kolicinu patrona.

Dobra ideja kolega i evo resenja za sve koji imaju zelju da nabave municiju za cal16 takoreci radjena po narudzbiniB)

mirko knezevic
 Znam ja da moj president voli kalibar 16,sve on voli tako da bude malo utegnuto zategnuto....Grin ROFL E moj druze Podunavac da samo upoznas druga predsednika Limun lik od coveka.
A evo ti Limune kod coveka mozemo za sledecu godinu da nabavimo municiju za 16-kinje....Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Miroslaw

Sniper Hunter kaže:

Sir-Miroslaw kaže:

Dobra ideja kolega i evo resenja za sve koji imaju zelju da nabave municiju za cal16 takoreci radjena po narudzbiniB)
Upravo tako radjena po narudzbini a pri tome je M90 obecao da to nece uticati na cenu tako da sam ja zadovoljan servisom sa njihove strane. ja necu odustati bez borbe od cal 16 i dok lovim sa njom hocu da uzivam i da se ne nerviram sto moram da kupujem skupu stranu municiju vec cu dobiti sve kako treba i cenu i kvalitet. Razlog zbog koga sam se obratio M90 je kvalitet koji pruzaju po niskoj ceni ja sam zadovoljan njihovom municijom za razliku od naseg Krusika koga volim ali ga vise u pusku ne stavljam.

Miroslaw

mirko knezevic kaže:
Znam ja da moj president voli kalibar 16,sve on voli tako da bude malo utegnuto zategnuto....Grin ROFL E moj druze Podunavac da samo upoznas druga predsednika Limun lik od coveka.
A evo ti Limune kod coveka mozemo za sledecu godinu da nabavimo municiju za 16-kinje....Smile
kolege stojim na raspolaganju, samo mi javite kolicinu a moj deo posla je da kontaktiram M90 i kazem im kod kog uvoznika da posalju sve ostalo je laganica.. Posto ima jos ljudi koji su zainteresovani za ovaj ptron trazicu da posalju uvozniku koji je na neki nacin svima dostupan ali za to ima vremena..

Scorpion Hunter

Sir-Miroslaw kaže:

Sniper Hunter kaže:

Sir-Miroslaw kaže:

Upravo tako radjena po narudzbini a pri tome je M90 obecao da to nece uticati na cenu tako da sam ja zadovoljan servisom sa njihove strane. ja necu odustati bez borbe od cal 16 i dok lovim sa njom hocu da uzivam i da se ne nerviram sto moram da kupujem skupu stranu municiju vec cu dobiti sve kako treba i cenu i kvalitet. Razlog zbog koga sam se obratio M90 je kvalitet koji pruzaju po niskoj ceni ja sam zadovoljan njihovom municijom za razliku od naseg Krusika koga volim ali ga vise u pusku ne stavljam.

Kolega sta to nevalja kod Krusika? Osmeh

klaja

Sir-Miroslaw kaže:
ZivioRodjoBravo 2

klaja
 nisam koristio M90,pucam stalno nobel sport naravno iz 16-tice. moram da probam pa da vidim kako se ponasa.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Puške sačmarice, češke proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 287 07.03.2022. 01:57
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,462
Najnoviji član: Lela

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,565,504 posete www.srbijalov.com