Ovo su provereni podaci pa Vi pitajte svog predsednika gde je zavsio Vas novac koji nije prebacen LSS a sakupljen je od lovaca????
Da dopunimo brata Slavu. Na sajtu LSS o ovom udruženju stoje i sledeći podaci :
BOJNIK
Lovačko udruženje "Bojnik", iz istoimenog mesta, gazduje lovištem "Bojnik" ukupne površine 26.388 ha, od čega lovne površine obuhvataju 25.065 ha. Udruženje ima 511 aktivnih članova.
Stalno gajene vrste divljači u lovištu su srna, divlja svinja, zec i poljska jarebica.
Lovište u funkciji ima sledeće lovne objekte: 5 stabilnih čeka, 3 čeke na drvetu, 3 hranilišta za krupnu divljač, 5 hranilišta za fazane i poljske jarebice, 3 solišta, 2 pojilišta i prihvatilište za fazančiće.
Stručna služba ima upravnika lovišta i lovočuvara.
Lovni turizam nije razvijen.
Adresa Lovačkog udruženja "Bojnik":
16205 Bojnik, ul. Voje Radića br. 1
kontakt telefon: 016/ 820-636
Podatke o broju uplaćenih godišnjih članskih dopinosa LSS nema i to ne samo za ovo udruženje, već za nijedno. Opravdano zar ne? Ipak je to poverljivo i dostupno samo LSS. Nas obične od toga može samo glava da zaboli.
Od 511 aktivnih članova se mogu prikupiti značajna sredstva, pa još naplata u gotovom, u vremenu krize i besparice, sa sitnom decom koja samo traže,.....
"...Sećam se jednog koji je propisivao da Državni službenik ne sme biti direktor, zamenik ili pomoćnik direktora pravnog lica, a član upravnog odbora, nadzornog odbora ili drugog organa upravljanja pravnog lica može biti jedino ako ga imenuje Vlada ili drugi državni organ..."
Druže Gedžo, to je čl. 29. Zakona o državnim službenicima koji se još uvek primenjuje na državne službenike u R. Srbiji, dok je prema odredbama čl. 189. istog zakona rečeno da "Odredbe Zakona o radnim odnosima u državnim organima nastavljaju da se shodno primenjuju na radne odnose u organima autonomne pokrajine i lokalne samouprave do donošenja posebnog zakona."
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
ficha007 kaže:
"...Sećam se jednog koji je propisivao da Državni službenik ne sme biti direktor, zamenik ili pomoćnik direktora pravnog lica, a član upravnog odbora, nadzornog odbora ili drugog organa upravljanja pravnog lica može biti jedino ako ga imenuje Vlada ili drugi državni organ..."
Druže Gedžo, to je čl. 29. Zakona o državnim službenicima koji se još uvek primenjuje na državne službenike u R. Srbiji, dok je prema odredbama čl. 189. istog zakona rečeno da "Odredbe Zakona o radnim odnosima u državnim organima nastavljaju da se shodno primenjuju na radne odnose u organima autonomne pokrajine i lokalne samouprave do donošenja posebnog zakona."
Druže ficho007, verovatno je tako kao što si napisao ali ja sam posredno od tebe i ostalih (aktivnih) pravnika, tražio mišljenje da li je naš kolega predsednik LU Bojnik, kao inspektor policije bio u obavezi da zatraži (i dobije pismenu) saglasnost "nekoga" da bi obavljao tu lovnu funkciju. Ili, da li neko od članova tog udruženja može tom tipu da ukaže da on ne može da obavlja tu lovnu funkciju bez odgovarajuće saglasnosti ili da li neko može tom predsedniku, odnosno inspektoru policije, osnovano da prigovori, da on to ne može da radi bez potrebne zakonom propisane sagasnosti ili da li neko od članova udruženja može da uputi odgovarajuću predstavku nekom iz viših instanci pri MUP-u o ovom slučaju a da svemu tome doda i informaciju o odluci Skupštine tog LU o zabrani uplate članarine preko tekućeg računa (u pripremi i donošenju ove odluke je sigurno učestvovao i ovaj tip), koja je očigledno protivzakonita.
Taj tip je čovek koga svi mi mesečno plaćamo preko 50.000.- dinara u mesečnom neto iznosu da upravo sprečava a ne da učestvuje u takvim pojavama. Pitam se zbog čega je taj tip zaslužio mesečnu neto zaradu od preko 50.000.- dinra, beneficije i mogućnost da sa 50 godina starosti ode u penziju i da istu koristi preko 25 godina, dok je nama običnim smrtnicima za to potrebno 65 godina starosti.
Takve pojave ili takvi ljudi su glavni krivici što nam se sve ovo dešava, ne samo u lovstvu. Takvih stvari naravno ima i u lovstvu. Zamisli samo da su nadležni šumarski lovni inspektori blagovremeno vršili kontrole i preventivno sprečavali sve ono što nam se događalo u prošlosti a svedoci smo i sadašnjih svakojakih dešavanja. Ima li nadležnosti lovne inspekcije i mogu li preduzeti neke aktivnosti na sprečavanju ovih gluposti vezanih za funkcionisanje LSS. Mišljenja sam da ima i veruj mi, da bih doneo mere zabrane lova u svim lovištima, gde je LSS trenutno i "u skladu sa zakonom", generalni korisnik lovišta (mada i tu ima odgovornosti države što blagovremeno i u skladu sa zakonom nije sprovela postupke na ustanovaljavanju i dodeli lovišta na korišćenje), kako bih naterao lovce Srbije da se (čukni vo drvo).
Ficho, niko nama neće rešiti probleme, do nas samih. Mogu dolaziti razni mešetari iz Evrope i sveta ali ako se sami ne uzmemo u pamet, to niko neće uraditi umesto nas.
Upitajmo se samo, zbog čega se Srbin u Švajcarskoj ponaša kao rođeni švajcarac, dok se u Srbiji ponaša kao................srbin?
Pitanje je samo kada će nam iz dopeta doću u glav!? Moguće su samo dve alternative, na vreme ili kasno! Pokušavam da budem optimista ali................. teško!
Ako mogu ja da kažem svoje mišljenje Gedžo.
U pogledu navedenog inspektora mišljenja sam da su dva razloga takvog ponašanja.
Prvi: politika nezameranja. Čovek je inspektor, pa ostali lovci smatraju da sve ono što on kaže ili uradi ima aksiom neprikosnovenosti, jer Bože moj, on je inspektor u SUP-u, poznaje zakon i pravo, ko od nas sme da mu se suprotstavi pa da danas-sutra izgubi pušku...milion je razloga nezameranja takvom čoveku, kako onih pozitivnih, tako i negativnih.
Drugi: neznanje. Na velikom broju tema pisano je o članovima udruženja koji jako slabo poznaju propise kojima nas država bombarduje svaki dan, pa i u lovstvu. U takvoj situaciji kada imamo članove koji ili ne poznaju problematiku, ili jednostavno neće da se bakću sa papirologijom nego samo da love, pucaju, ubijaju, odstreljuju... sasvim je "normalno" da iskoče u prvi plan ljudi koji iole nešto znaju u ovoj materiji i hoće nešto da odrade.
To uglavnom bude mač sa dve oštrice jer onda je moguća veoma lako zloupotreba takvih ljudi koji "pripomognu" ali onda očekuju za uzvrat razne protivusluge.
Slikovito rečeno: da taj čovek kojim slučajem radi sve po PS-u, po pravilima, zakonu, da poštuje i najmanje slovo zakona...hebalo bi se svima da li je u sukobu interesa ili ne, da li je inspektor ili nije, da li ima dozvolu Vlade RS ili nema...niko ga ne bi ni spominjao.
Pošto je to što jeste i radi to što radi trebao bi da snosi duplo veću odgovornost po svim propisima ove zemlje, jer ako se prihvatiš neke funkcije onda je radi kako zakon nalaže. Još gore ako si ti taj koji treba da svojim primerom ukazuješ drugima kako se zakon poštuje i primenjuje. Tada je tvoja odgovornost dupla i duplo teža.
Dakle po meni nije bitno ko posao obavlja u LU nego kako ga obavlja.
Pa ako ga obavlja loše, a pri tome je još i policijski inspektor onda ga teba dobro "nategnuti" ali ako posao obavlja kako treba, po zakonu, onda mu to ne treba spočitavati jer je zaista danas teško naći nekoga ko te poslove u opšte u udruženju hoće da obavlja.
Vidi Gedžo, da ne odem puno u ja lično sam mišljenja da predsednik jednog LU bi trebao da bude upravo neko ko jako dobro barata sa ekonomijom, pravom, ima organizacione sposobnosti, ali bih ispred svega stavio poštenje. Takvih je danas složićeš se sa mnom jako malo.
Taj čovek po meni ne mora toliko dobro da poznaje propise iz oblasti lova jer ima upravnika lovišta i lovočuvare koji su struka i koji moraju da ga prate sa te stručne strane.
Kao što sam rekao, ako je dobar poznavalac prava, ekonomije, računovodstva, a sa druge strane ima struku koja ga prati, velika je verovatnoća uspeha tog LU. Osim...
...ako i sam zajedno sa svojom stručnom službom voli da "šara", da se "prodaje za par kila mesa", da drugima čini ustupke i gleda kroz prste da bi sebi izvukao da li materijalnu, da li neku drugu korist.
Ili kada umisli da sve zna i da ono što on radi je totalno ispravno, jer on je policajac i on poznaje zakon, a ostali su boranija po tom pitanju, pa onda silom svog autoriteta zavodi strahovladu u LU i samo LU svojim potezima, za koje smatra da su totalno ispravni, i ako su oni totalna kontra zakonu, dovede LU do prekršajnih, krivičnih, upravnih ili privrednih prestupa.
Pa kada LU mora da plati kazne zbog njegovog takvog "rada" mogu samo da se nadam da će se onda lovcima otvoriti oči i takvog čoveka smeniti pod hitno.
I da se složim sa onim što je gore napisano: nije bitno ko funkciju predsednika LU obavlja, da li je on policajac, advokat, ekonomista, računovođa, veterinar... nego kako je obavlja. Svako od gore nabrojanih imaće to svoje zvanje ili funkciju kao dodatnu otežavajuću okolnost ako posao loše obavlja.
Slične stvari događale su se i kod nas u LU Srem Šid o čemu je ovde na forumu pisano. A i još se događaju.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Druže ficho007, verovatno je tako kao što si napisao ali ja sam posredno od tebe i ostalih (aktivnih) pravnika, tražio mišljenje da li je naš kolega predsednik LU Bojnik, kao inspektor policije bio u obavezi da zatraži (i dobije pismenu) saglasnost "nekoga" da bi obavljao tu lovnu funkciju. Ili, da li neko od članova tog udruženja može tom tipu da ukaže da on ne može da obavlja tu lovnu funkciju bez odgovarajuće saglasnosti ili da li neko može tom predsedniku, odnosno inspektoru policije, osnovano da prigovori, da on to ne može da radi bez potrebne zakonom propisane sagasnosti ili da li neko od članova udruženja može da uputi odgovarajuću predstavku nekom iz viših instanci pri MUP-u o ovom slučaju a da svemu tome doda i informaciju o odluci Skupštine tog LU o zabrani uplate članarine preko tekućeg računa (u pripremi i donošenju ove odluke je sigurno učestvovao i ovaj tip), koja je očigledno protivzakonita.
Zakon govori o imenovanju od strane Vlade, a ne o nikakvoj saglasnosti za imenovanje!
Misli se na funkcije na koje se postavlja odlukom Vlade, ali to nikako nije @funkcija@ Predsednika LU!
Inace, licno mislim da je ta zakonska odredba neprecizna i da se u stvari misli na zabranu ucesca u organima upravljanja u PRIVREDNIM DRUSTVIMA kao pravnim licima (na sta se upucuje pominjanjem direktora), a ne u svim pravnim licima (iako bi se i tako moglo tumaciti)!
I slozio bih se da je vaznije kako se obavlja funkcija, nego ko je obavlja!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Postovane kolege lovci.Moje ime je Grujica Grujic,rodjen sam 1971.godine i zivim u Leskovcu.Lovom se bavim od punoletstva a kinologijom od svoje pete godine(tada me je ujeo za lice dedin pas cuvar,naravno mojom krivicom).Po zanimanju sam ucitelj i radim u Kosancicu,opstina Bojnik,gde od prvog uclanjenja i lovim.Upoznati ste sa problemima u koje je upalo nase LU,,Bojnik,, i ne mogavsi da to resimo na civilizovan nacin,vecina lovaca udruzenja je odlucila da formira novo LU,,Podgora,,na teritorijama tj.sekcijama na kojima smo i dosad lovili.Ja sam inace predsednik novog udruzenja i vec vise od godinu dana pokusavam da ukazem nadleznima na probleme i dugogodisnju pljacku i bezakonje u bojnickom LU,ali male vajde.Niko nece da profesionalno odradi posao kako treba.Ni Tuzilastvo ni OKP SUP Leskovac,niti pak lovni inspektori,koji dodju,nadju nepravilnosti,sacine zapisnik i odu,a mere nalozene u istom nikad ne provere i tako godinama unazad.Ali naravno,za utehu mi kazu ono sto i ja sam znam,da sam u pravu ali resice se to nekad.Kad?Prijava Osnovnom tuzilastvu u Leskovcu protiv Nebojse Radonjica predsednika LU,,Bojnik,,Ktr.br.404/11. stoji jos od 05.05.2011.godine i nemam nikakvog obavestenja iako sam se uredno obratio istom.Prilikom okoncanja saslusanja svedoka po mojoj prijavi u leskovackom SUP-u na pitanje upuceno inspektoru koji je vodio slucaj,da li su tacni moji navodi i da li izjave svedoka to dokazuju,potvrdno mi je odgovorio.I sad tu nastaje problem.Pa zar zbog jednog LU da inspektor za privredni kriminal izgubi sluzbu?Ma ne naravno,jer on to samo vezba kako bi ostao u formi i mogao da prati one koje treba da proganja,nije to kradja i zloupotreba sluzbenog polozaja,to samo tako izgleda na prvi pogled,ali i drugi i treci ...Priznajem i meni je bilo zao u pocetku ako izgubi posao,ima porodicu a ona nije kriva nimalo.Smatrao sam da svaki iole moralan covek,koji se bar jednom godisnje prekrsti na slavi,pa makar i tudjoj,mora sebi da prizna ako vec drugima nece,da mu je konacno vreme da ode i da nekom drugom pruzi sansu da ispravi sto se ispraviti moze.Ovaj covek to nece.Tako ce na kraju ostati sa sacicom svojih ljigavaca i vremenom nece uspeti da napravi ni trojku za grupni lov po zakonu.E to vreme mora da dodje sto pre kako bi pravo sile zamenila sila prava i konacno poceo da se postuje zakon pa makar se zemlja zvala i Srbija.Ovom prilikom bih se u ime lovaca LU,,Podgora,, i u svoje licno ime zahvalio svim forumasima koji ucestvuju i daju podrsku nasim naporima u dokazivanju istine.Jos jednom hvala na razumevanju,a ja sad krecem dalje u borbu(policija,ministarstvo,inspekcija...).
Ako je FUNKCIJA placenja kao i clanstvo u U.O. to je izricito zabranjeno a mislim da sa L.U. nemaju nikakvih problema jer su to volonterski poslovi!!!
Ako je FUNKCIJA placenja kao i clanstvo u U.O. to je izricito zabranjeno a mislim da sa L.U. nemaju nikakvih problema jer su to volonterski poslovi!!!
Da li je tacno da je Bojnik uplatio samo 30 clanarina LSS a i ima Vas preko 500 aktivnih????
Kako je dobio da bude delegat ako nije izvsio obaveze clanarine ???Kako je glasao i koga podrzava???
Gde je zavsila razlika u KESU za ostale lovce koji nisu clanovi LSS ako je novac sakupljan mimo racuna kako kazete???
Ajmo redom Slavo,
-da istina je da je LU Bojnik platilo samo 30 clanarina,
-koliko sada ima aktivnih neznam ovo su neke cifre kojima ja baratam,proverene:40 clanova LU bojnik,130 clanova otcepljeno i novoformirano LU Podgora,i oko 200 neopredeljenih koji zasad nisu platili clanarinu nigde
-sto se delegata tice to neznam ali je sigurno neki poslusnik Nebojse Radonjica predsednika LU Bojnik zasto pa zato sto Radonjica samo zanima kako da uzme pare i uvek ce podrtavati stranu gde moze da muva i okoristi se zato je dosad i promenio vise stranke,samo i iskljucivo radi licne koristi
-razlika u kesu je zavrsila u dzepovima predsednika,upravnika i valjda 3 zaposljena,2 lovocuvara i sekretarice-zasto, zato sto im je racun u blokadi
-zbog ovoga je valjda i ona odluka za placanje clanarine na ruke
gruja kaže:
E to vreme mora da dodje sto pre kako bi pravo sile zamenila sila prava i konacno poceo da se postuje zakon pa makar se zemlja zvala i Srbija.
Daće bog
Dobrodošao grujo!
Sremac75, ovim tvojim objašnjenjem si me baš "zbunio i izbio adute" u sprečavanju namere pojedinih radnika Državne uprave, koji u mom udruženju imaju želju za članstvom u organima upravljanja i ciljem da budu nedodirljivi za lovočuvarsku službu i pravom na neograničeni lov. Smatrao sam (izgleda pogrešno) da LU ima status pravnog lica i da je za članstvo tih radnika Državne uprave u organima upravljanja LU, bilo potrebno imenovanje od strane nekog višeg državnog organa ili bar naknadne saglasnosti istog.
Moraću da smislim neki drugi način sprečavanja.
Racun je blokiran bas iz razloga uzimanja novca na ruke tj.izdavanja fiktivne priznanice,a onda novac gubi trag i nema ga dovojlno da se redovno izmiruju dospele obaveze kao sto su plate zaposlenih,komunalije i kupovina fazana(cujem da su ih tuzili za neplacene fazane)
Plate lovocuvari ne primaju godinama unazad redovno.A sta mislite,ko bi radio za dzaba?Evo realnog odgovora.LU poseduje deo terena u selu Lapotincu na kome je odredjeno da se vrsi obuka pasa za strane lovce i nadoknada na godisnjem nivou je 4.000 evra(mada izvesni Italijan Djulio tvrdi da im placa 5.000evra,ali nagadjamo ko uzima razliku).Inace kroz taj teren prolazi sistem za navodnjavanje a sa jedne strane je kompletno oivicen rekom tako da je idealno staniste jarebicama.Tvrdim da tu ima vise jarebica nego u celim pojedinim lovistima!Posle zavrsene obuke,upravnik dovede Italijane koji se razbiju od pucanja(moj prijatelj im je jednom pomogao da u kombi utovare TRI DZAKA jarebica,onako dobronamerno,zatekao se covek u polju oko poljoprivrede),plate ljudi korektno i odu.To ne prodje kroz papire i eto ljudima plate!
Primer jos jednog nerazumnog placanja je sledeci.Za izradu zavrsnog racuna za 2008/09.godinu isplaceno je Milivoju Radonjicu(slucajno rodjeni stric predsednika LU) ravno 45.000 dinara!Ja sam predsednik sindikata skole i moj zavrsni racun kosta mene par pica u kafani.
I samo jos dve pikanterije nasih rukovodilaca.Prva,po izjavi policijskog inspektora koji je ranije vrsio neku kontrolu je da je na sastancima UO LU kojima je prisustvovalo 5 lica,pojedeno 5 kila rostilj mesa ! Verovatno ih je bilo sramota da razduzuju pice pa su pokrivali ovako.I druga,najnovija,koju mi je saopstio licno predsednik LU Bojnik pre par dana je ta da je Upravni odbor doneo odluku da clanovi istog ne placaju clanarinu.Predsednik je,kako kaze za sebe ipak platio da mu neko ne zameri,verovatno.
Tvrdim da tu ima vise jarebica nego u celim pojedinim lovistima!Posle zavrsene obuke,upravnik dovede Italijane koji se razbiju od pucanja(moj prijatelj im je jednom pomogao da u kombi utovare TRI DZAKA jarebica,onako dobronamerno,zatekao se covek u polju oko poljoprivrede),plate ljudi korektno i odu.To ne prodje kroz papire i eto ljudima plate!
...Gospode Bože ima li kraja!!! HOĆE LI BARAM SADA NEKO OD NADLEŽNIH KOJI OVO SIGURNO ČITAJU, DA RAGUJE NA OVU OTVORENU OPTUŽBU, BEZ SKRIVANJA !!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Za sve vreme mog bavljenja lovom,a to je 23 godine i iskljucivo u ovom udruzenju ne pamtim da je lovocuvarska sluzba uhvatila i uredno sprovela prijave i sve ostalo policiji i sudu,a imali smo do nedavno tri lovocuvara,sad dva.Nije rec o nepostojanju krivolova niti nesposobnosti lovocuvara,naprotiv!Mozda gresim,mozda je i bilo nekih internih prijava ali su to resavali na njima znan nacin.Jedan od lovocuvara mi se pre par godina zalio kako mu je licno predsednik naredio da uvek prvo njemu prijavi lice zateceno u krivolovu.Naravno sve vam je jasno sta sledi dalje.Dogovori ja tebi,ti meni inace ode puska i tako godinama na stetu udruzenja.Ali kako vidim i u ostalim udruzenjima je slicno.A da bih vam pokazao koliko ima krivolova,zahtevam ja od upravnika pre par godina da podjem sa cuvarem u kontrolu i naravno za jedan dan SEDAM neispravnih lovaca na nedozvoljenom terenu od toga dva uopste nisu ni clanovi tj.nemaju uplate za tu godinu.Naravno nikakav postupak,jos se ti lovci huskaju protiv mene,a oni su svi fini.Jedino je,tog slucaja se dobro secam,policija greskom upecala neke klince sa odstreljenim zecom na farove i platili su momci 30.000 kaznu.Kazem greskom jer je te veceri bojnicka policija spremno cekala u vozilu da odradi neku raciju u lokalnom kaficu,u to vreme neko cuo pucanj i pozvao ih te su bili brzi.No to su neki klinci anonimusi,iz zabave valjda,ocevom puskom.Ovaj sledeci je biser a svi ga znamo kao Zeljo iz Savinca.Dobar covek u dusi i veliki drugar ali izgleda da ima iscaseno shvatanje sustine lova!Naime,ode Zeljo sa jos jednim ,,pacijentom,,koga takodje licno znam,u ,,obilazak,,lovista nocu traktorom i naravno ,,napadnu,,ih tri zeca!Odbrane se oni herojski od njih i krenu kuci kad kontrola.Dokazivali su oni,muvali i nesto se dogovorili,kao nema zeceva,nema dela,ali ih mi na narednoj Skupstini isclanimo iz udruzenja.I,ne znam sto sam vam sve ovo ispricao,sto bi rekao Lane da nije i ovog podatka koji sledi a to je da je doticni predsednik LU u nedostatku lovaca u sekciji prilikom izbora za delegate uclanio nesrecnog Zelju kako bi mu pravio vecinu!Da se malo nasmejemo i odmorimo od stvarnosti.Pozdrav prijatelji,idem da spremam pse za izlozbu.Ako niste znali 8.i 9. septembra bice odrzane cac i cacib izlozbe na izletistu Pasina cesma u blizini Leskovca.Dobrodosli!
Jeste da je on predsednik lovačkog udruženja, ali je pre svega radnik MUP-a RS tako da možda ne bi bilo loše da upoznate njegove kolege iz Beograda da postoji jedan takav lik u MUP-u pa bi trebalo malo da ga "prekontrolišu".
Kolega to je izgleda mesto gde će se mnogi morati obratiti da bi se stanje dovelo u red.Nešto sumnjam da će moći bilo ko u policiji da opravda svoj nerad i nereagovanje na urednu prijavu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Sremac75, ovim tvojim objašnjenjem si me baš "zbunio i izbio adute" u sprečavanju namere pojedinih radnika Državne uprave, koji u mom udruženju imaju želju za članstvom u organima upravljanja i ciljem da budu nedodirljivi za lovočuvarsku službu i pravom na neograničeni lov. Smatrao sam (izgleda pogrešno) da LU ima status pravnog lica i da je za članstvo tih radnika Državne uprave u organima upravljanja LU, bilo potrebno imenovanje od strane nekog višeg državnog organa ili bar naknadne saglasnosti istog.
Moraću da smislim neki drugi način sprečavanja.
I jeste LU pravno lice, ali nema direktora...
I pored svega, smatram da se striktnim tumacenjem odredbe moze zakljuciti da se ona odnosi na sva pravna lica, pa i na LU!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Kolega punisher,
kao prvo bio sam nekada crn,sad sam celav(brijam ono malo retko dobre kose sto mi je ostalo).
Sto se tice unutrasnje kontrole vec sam se obracao jos prosle godine,i njima i njihovom nacelniku izvesnom Radovicu.Poslali su kontrolu,dvojicu iz Vranja,kako mi rekose oni.Ljudi su saslusali mene i jos jednog policajca inace naseg clana i obecali da ce sve biti u redu,kao ma jel moguce?I naravno,nista od toga.Onda zatrazimo prijem kod nacelnika SUP-a Leskovac,gospodina Zugica koji je mene,mog zamenika i predsednika Skupstine udruzenja saslusao,malo mu bilo neprijatno a onda rekao sledece,citiram:,,Resicu vam problem.Ili ce od sutra da se bavi policijom ili politikom!"Na tim recima se i zavrsilo.On je sad kako cujemo,zamrzao mesto inspektora policije,trenutno je predsednik Skupstine opstine Bojnik i dalje predsednik(debelo nelegitiman)LU Bojnik,predsednik FK Pusta reka i ...Sve mu se to dalo jer je pred republicke izbore usao u SNS i meni licno rekao kako tek sad necemo dobiti teritoriju na gazdovanje,jer ,,sad je gore moj ministar!"(mislio je na Knezevica)
Mi se samo jos nadamo da ministar Knezevic nece da zabrlja u startu zbog ovakvog ,,coveka".
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?