Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Moja prva puška!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Moja prva puška!
Podunavac
 Svuda je za lov sitne divljači kapacitet ograničen na tri metka. Ali ako loviš DS jedinačnim projektilima ovo se ograničenje na takav lov ne odnosi. Bar ja tako mislim. Što se tiče održavanja malo je komplikovanije čišćenje PA sačmarice od dvocevke, pogotovo ako PA radi na principu pozajmice gasova pa je potrebno čistiti klip, cilindar i piston nakon upotrebe.
Tri prsta 2Kolce

PEZ

Podunavac kaže:
Svuda je za lov sitne divljači kapacitet ograničen na tri metka. Ali ako loviš DS jedinačnim projektilima ovo se ograničenje na takav lov ne odnosi. Bar ja tako mislim. Što se tiče održavanja malo je komplikovanije čišćenje PA sačmarice od dvocevke, pogotovo ako PA radi na principu pozajmice gasova pa je potrebno čistiti klip, cilindar i piston nakon upotrebe.

A gde je risiver kolko se tu prljavštine nakupi da te Bog sačuva, dvocevka je dvocevka.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

sheytan
 Ma, daa, ruske poluautomate je potrebno SVAKODNEVNO chistiti, pucao-ne pucao... Stari

Al u qrtzu! Grin

Ne lozite momka bzvz, nije to bash tako zahtevno, shto se tiche chishtjenja! Npr., mp153, koju imam, ispalitje u pet lovova po 20 metaka, i netje biti potrebe za chishtjenjem/rasklapanjem... Jedino ako u sanduk napada svakojakog djubreta, ondaK je pametno ochistiti je detaljno...

Kolega Ringe, magacin ti mora biti redukovan na 2 metka, al mozesh imati tretji u cevi, a i kod vetjine poluautomata i chetvrti, na donosachu/kashiki, tako da... Izbor je samo tvoj, iako ti ja vetj preporoochih dvocevq... Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ringe357
 Što se tiče čišćenja i održavanja oružija tu priče nema, previše volim oružije da bih ga zapustio, poslije lova obavezno čistim i podmazujem, a prije lova ga ocistim komplet krpicom, cijev i mehaniyam konkretno kod karabina, tako da je oruyije suvo. Yanimaju me cisto fukcionalnosti PA i dvocijevke. unaprijed hvala...

Dobar pogled...lovac
lovac Tandrčak Badžo

Podunavac
 Kod PA sačmarica može da dođe do zastoja rada mehanizma češće nego kod bokerice jer ima više radnih delova. Druga stvar dešava se kod većine PA pušaka da ne funkcionišu sa trap municijom. Treće kod bokerice u dve cevi možeš da imaš dve različite vrste municije (i dva različita čoka) i po potrebi koristiš koju hoćeš, dok je to kod PA puške to neizvodivo (tom brzinom i nečujno). Pošto za DS imaš karabin, moja ti je preporuka da kupiš bokericu.
Tri prsta 2Kolce

ringe357
 Hvala kolega za sada kako stvari stoje u moj posjed ce uskoro doci bokerica. lovac
lovac Tandrčak Badžo

Podunavac
 Nema na čemu. Kad si se već odlučio za bokericu evo i jedan predlog za izbor puške. Pošto BIH ima nekakve posebne trgovačke ugovore sa Turskom, njihove su puške prilično povoljne i zastupljene na BIH tržištu. Moj ti je predlog puška Huglu 103 FE. Gledao sam je već više puta u trgovini i veoma mi se svidela. Lepa i dobro upasovana, lepo leži u ramenu. Magnum ležište, jedan slektivni obarač, izmenjivi čokovi, paljena glava sa bočnim pločicama, ejektori. Cena u BIH bi trebalo da joj je ispod 800 evra.
A u BIH možda u ponudi ima i sa belom glavom koja je meni još lepša. Evo i slike.

i59.tinypic.com/205b8cy.jpg

i59.tinypic.com/2i065gp.jpg
Tri prsta 2Kolce

PEZ

sheytan kaže:
Ma, daa, ruske poluautomate je potrebno SVAKODNEVNO chistiti, pucao-ne pucao... Stari

Al u qrtzu! Grin

Ne lozite momka bzvz, nije to bash tako zahtevno, shto se tiche chishtjenja! Npr., mp153, koju imam, ispalitje u pet lovova po 20 metaka, i netje biti potrebe za chishtjenjem/rasklapanjem... Jedino ako u sanduk napada svakojakog djubreta, ondaK je pametno ochistiti je detaljno...

Šeki veruj mi da sam se nagledao svega i svačega pogotovo prljavih risivera PA sačmarica, nebitno je o kom se proizvođaču radi (bejaše i jedan Browning Gold Fusion u čijem risiveru si mogao krompir da posadiš, nikao bi) jednostavno neki vlasnici ni ne obraćaju pažnju na taj deo samo očiste cev i gasni cilindar pa posle bude loša puška kad dođe do zastoja.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

sheytan
 Ma, jasno, razumO, ali u "redovnom" lovu se pushka najcheshtje ne zaprlja previshe, tako da tje funkcionisati i ako se meKanizam ne chisti nakon svakog lova... Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

PEZ
 Jasno Šeki da se puška u jednom ili više lovova ne može toliko zaprljati pa sam se i ja pitao koliko te puške koje sam viđao nisu čišćene.
P.S.

sheytan
 Zavisi poono i od terena i vrste lova. Npr., ako se s pooshkom lovac probija kroz neshto shto se "linja" poono, moze da se u jednom lovu toliko zaprlja, da je to stra'ota za gledati... S druge strane, mi, stariji ljoodi Grin , shto za gustish platjamo kera Grin , mozemo praktichno celu jesenju sezonu loviti, a da ne moramo rasklpati PA sachmaru! Stari

(qj ne zna mene i moje oruzje, moze da svrati kad pozeli, pa da vidi, poznaje li kojeg lovca koji ima oruzje u boljem stanju! Stari )

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

ringe357
 Podunavac, Huglu kosta oko 600 evra, dok IZ-27 kosta od 500- 600 evra kod nas. Razmisaljo sam o tome samo nisam dovoljno siguran u oruzije turske proizvodnje jako malo ih ima na nasem trzistu, garancija im je 5 godina a sta poslije toga, djelovi i servis?
lovac Tandrčak Badžo

PEZ

ringe357 kaže:
Podunavac, Huglu kosta oko 600 evra, dok IZ-27 kosta od 500- 600 evra kod nas. Razmisaljo sam o tome samo nisam dovoljno siguran u oruzije turske proizvodnje jako malo ih ima na nasem trzistu, garancija im je 5 godina a sta poslije toga, djelovi i servis?

Kolega kolika je garancija kod Rusa, čini mi se da beše 18meseci?
P.S.

AcaNik
 ИЖ-155 купљен у мају 2013. Од 3 августа до 1 новембра прошле године, редовно ношен у лов на патке, препелице,... . Ни једном није чишћен, намерно! Јесам га само једном опрао у кади јер ми је блато ушло у цев. Само га промућкао у Дунаву док сам чекао да Ерос опет донесе патку. Застој ни један!
Рус не прави осетљиво оружје ;)

nidzamotocross
 Aco, to ne znači da ostale puške to ne mogu. Samo se radi o ljubavi prema oružju, ja na primer to nikada ne bih priredio svom oružju, bilo rusko, tursko, italijansko, pa i neka je neuništivo, ne bih. Ali dobro, svako na svoj način gleda na svoje cevi. Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

AcaNik
 Нисам рекао да не могу него са којом сам то радио.
Кога су змије уједале се обезбеди да га опет не уједу ;)

nidzamotocross
 Pa ne znam, već par puta se propagira neredovno čišćenje ruskog oružja, pa nikako da pokapiram čemu to. ;)
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

AcaNik
 Ово је пример тестирања. Па можда друго не може без редовног чишћења ;) Пропагирам само мале калибре Smile

Cvele
 5 godina za garanciju puske? Hmmm
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

sheytan
 ^ Shta je choodno? Lechka, ili mnogo??? Mene bolje slooze koje uznem polovne, negro nove! Stari

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Trovanje pasa i prva pomoć KINOLOGIJA 68 06.05.2017. 23:31
Moja prva odstreljena divljač DIVLJAČ 91 26.10.2013. 21:19
"Prva se štenad u vodu bacaju!" KINOLOGIJA 39 29.01.2012. 16:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,472
Najnoviji član: David N

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,755,089 posete www.srbijalov.com