Uprava za šume
|
slavaplana |
Objavljen 11.01.2014. 16:40
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Sta je epilog ove super kontrole i sta su posledice po ono sto nije ni odradjeno a moralo je i ko je za to odgovoran?????????????
Zasto je troclana komisija uopste dolazila a da se vise nego ocigledne stvari nisu pomakle sa mrtve tacke............. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 11.01.2014. 16:43
|

Lovčina

|
. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 11.01.2014. 16:44
|

Lovčina

|
. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 11.01.2014. 16:46
|

Lovčina

|
. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 11.01.2014. 16:47
|

Lovčina

|
. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 11.01.2014. 16:48
|

Lovčina

|
. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 11.01.2014. 16:56
|

Lovčina

|
Epiloga nema i pojeo vuk magarca,,,,,,,,,,,,,,,,,sve savseno i cekamo dodelu lovista..........................!!!!!!!!
Uprava za sume mora dobro da se zamisli da li ce 50% udruzenja koja su do sada gazdovala istim uopste dobiti ta ista lovista da ih sistemacki upropascavaju i dalje!!!!!!!!!!
Uprava za sume izgleda ide linijom manjeg otpora da se nista ne promeni a kako zamislja da udruzenja sa 150 lovaca u dva lovna podrucja uspesno gazduju 10 godina???Koliki su troskovi tih udruzenja i da li ce se kao danas oni nadohnadjivati iz prodaje divljaci gde ce taj isti novac ici na plate zaposlenih na konto manje clanarine kako bi lovci bili zadovoljni??????????
Od ulaganja u lovista u ovakvim i slicnim udruzenjima nema nista.............to ko shvati ima sansu nesto da promeni u ovstvu Srbije sve ostalo su prazne price!!!
Udruzenja bez 20.000h i 500 lovaca nemaju sta da traze na dodeli lovista...................
Videcete kad i manja udruzenja dobiju lovista na godinu-dve pa im se posle pokrene procedura za oduzimanje istih............. |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 11.01.2014. 17:15
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
slavaplana kaže:
Udruzenja bez 20.000h i 500 lovaca nemaju sta da traze na dodeli lovista...................
U Jameni nit tol'ko lovaca a nit hektara .... ali u komercijali imaju šta da ponude i tako funkcionišu bolje od mnogih brojnijih i teritorijom većih
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 11.01.2014. 22:42
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Misljenja sam da ni broj clanova,niti povrsina lovista nisu nikakav preduslov ni garant za dobro gazdovanje.Velika udruzenja koja broje 500-600 i vise clanova,pa puta 12,13 15000din=lepa cifra,ima se i za plate i za troskarenje,pa zasto bi onda ista radili.Bilo je reci na nekoj drugoj temi,da 90%LU.zivi od clanarine koja je iz godine u godinu sve veca,a lovista sve praznija.Ko je tu lud,nije tesko pitanje i mi (ludi)snosimo dobar deo odgovornosti za situaciju u lovstvu.Koliko bi lovista dobilo dozvolu da nastavi lov kada bi se izvrsilo posteno brojanje divljaci na prolece?Sta se desilo sa tom istom divljaci ako nije evidentirana kao ulov na dozvolama.Ko to svake godine prepisuje iste ili malo izmenjene podatke o fondovima divljaci,pa posle kad jesen dodje kuka kako nema zeca,a bogami ni fazana(o srnecoj divljaci ne bih trosio tastaturu)?Ima li tu odgovornosti Uprave za sume i resornog ministarstva,naravno da ima,zbog lose(citaj nikakve)kontrole gazdovanja lovistima ali cisto sumnjam da su oni tu nedostajucu divljac odneli u svoje zamrzivace,a ko je odneo ,niko ne zna .
Najlakse je kukati i reci kako uprave LU.ne rade svoj posao kako treba,kako je lovocuvarska sluzba neefikasna,a ko ih je birao i ko ovim drugima platu daje?
Kada pokusas nesto da promenis tek onda shvatis sa kime imas posla i odmah stizu etikete(budala,ludak,sta mu je to trebalo,cuti i peglaj kad nas niko ne dira) i evo pred sam kraj sezone jedan od tih mi rece;evo vec druga sezona bez sanse na zeca.Uprave drustava,udruzenja i saveza shvatile su da dokle god budemo imali sta da ukrademo nece se stvoriti kriticna masa koja ce ih razjuriti i dovesti na njihovo mesto neke nove i bolje ljude,ali kad se to desi atari ce biti prazni a puske okacene o klin-mislite o tome
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 11.01.2014. 22:55
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Direktor Uprave za šume je pre nekoliko meseci formirao posebnu Komisiju za kontrolu rada korisnika lovišta, koja je u prvom navratu kontrolisala rad 5 LU, od kojih je u 4 LU našla teška kršenja propisa, i ako se dobro sećam, u tim LU je izrečena mera zabrane lova. Tada sam pomislio da je konačno neko krenuo da vrši kontrolu kako treba, i da dovodi stvari u red.
Medjutim, ubrzo su počele priče kako je ta Komisija previše oštra, kako eto na pravdi Boga kažnjavaju žestoko sirote lovce... Bla bla bla...
I šta se desilo? Od tih prvih koraka ni makac dalje! Mnogima ne odgovara da se stvari dovedu u red, jer onda nema lopinjanja po lovištima, štimovanja brojanja, štimovanja odstrela, 'piršovanja' po računima LU, i sedenja na čeki za turiste koji plaćaju 'solarno'.
Nije nikakva tajna više da se u mnogim LU vodi dvojna evidencija i divljači i novaca. Samo to treba dokazati, a najlakše se dokaže kada se rukovodeća garnitura medjusobno podžapa oko podele plena, ili ako se zabrani lov, pa onda nezadovoljni lovci isteraju istinu na videlo.
Znači, samo treba imati volje da se nešto uradi, i saglasnost rukovodećih ljudi da se to uradi. Ali ko će onda da radi posao ustanovljenja i dodele lovišta, i da balansira izmedju mnogih interesa? Ko će, ako se krene u kontrole, da se bavi raspodelom para na konkursima, uz odredjenu dozu konspiracije 'da se vlasi ne dosete', pa da se sredstva daju i tamo i 'onamo'. A posle toga? Pa ništa, ima lepih lovova za zaslužne (čast izuzecima), tamo će se sresti i mudro klimati glavama nad problemima u lovstvu.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
ficha007 |
Objavljen 13.01.2014. 07:45
|

Lovčina

Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
canis aureus kaže:
slavaplana kaže:
U Jameni nit tol'ko lovaca a nit hektara  .... ali u komercijali imaju šta da ponude i tako funkcionišu bolje od mnogih brojnijih i teritorijom većih 
Nije lepo Canise da dođeš u Jamenu i da se ne javiš za neki "drinkiTj". S obzirom da sam u Šidu, član LU "Srem" upućen sam u situaciju oko LD Jamena, sada LU Jamena.
U staroj organizaciji oni su bili LD, ali su bili posebno lovište, "Sava", i još tada su imali površinu od preko 5.000Ha. Imali su divljači, a verujem da je imaju i sada. Predsednik tog LU bio je kod mene u kancelariji i dugo smo razgovarali baš pred njihovo osamostaljenje, i tada sam im rekao da po meni greše sa izdvajanjem, i ako imaju površinu, dakle ispunjavaju zakonom propisane uslove.
Tada sam im rekao da imaju malo članova, mislim da ih je bilo oko 50-ak i postavio pitanje ko će da im pravi čeke, hranilice, pojilice, kolika će im biti članarina za lovce, s obzirom na realne troškove funkcionisanja jednog LU, i proporcionalno tome potreban broj članova, te iznos članarine.
Lovca koji dođe u komercijalu ne interesuje to. On plati i želi da lovi. Sticajem okolnosti članovi su uglavnom ondašnji lovci koji nisu finansijski potkovani, a onih par koji i imaju sigurno neće dolaziti na radne akcije da prave čeke jer to njih ne interesuje.
U pogledu divljači imaju je dosta, to je tačno. Ali moraš da znaš da im DS dolaze dosta preko nasipa iz R. Hrvatske, pa se postavlja pitanje šta će biti kada komšije krenu da love od nasipa ka unutrašnjosti Hrvatske, ili ne daj bože postave neke ograde na nasipu.
Tada se opet dolazi do one priče o broju članova koji mogu i hoće da rade u lovištu na očuvanju divljači.
Tada sam im rekao da počinju da forsiraju tu neku "ekskluzivu" za mali broj odabranih i da po meni to neće dobro da se završi jer će se reflektovati na članarine onih običnih lovaca koji neće moći da plate, pa će i tu da se pojavi krivolov i lovokrađa koju će teško sprečiti...i tako u nedogled.
Takođe dugo godina su na tim terenima prijavljivane štete od divljači koje je LU "Srem" pokrivao, dakle svi lovci članovi LU "Srem" a sada će to oni sami morati iz svojih sredstava ( ili će prijave štete naprasno da prestanu )...
Dosta znam o Jameni preko mog matorog, i iskreno im želim svu sreću i uspeh jer imaju potencijal, ali sa ovako malom površinom, malim brojem članova, DS koja migrira preko nasipa iz R. Hrvatske i čiji je broj stalno neizvestan... teško da će opstati par godina.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 13.01.2014. 10:26
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Ni sam nisam znao da ću ove godine već posetiti Jamenu, tako da se izvinjavam što se drugačije nisam organizovao pa eto i obavestio te end organizovao neki "čajić".
Taj dan magluština udarila umalo i na autoputu da zalutamo ... vremena za druženje iz tog razloga nije bilo previše 
Vidim da sasvim lepo funkcionišu i da iako su malobrojni vrlo su organizovani i imaju saradnju za medalju! Za sad odlični rezultati, dobro vođenje, divljači na pretek, hranilica/šta ima dovoljno a i hrane u istima
Sa ovakvim radom i gazdovanjem dokazuju da se može! Složni su i imaju šta da ponude u komercijalu što im obezbeđuje sredstva za daljnje funkcionisanje.
Čestitam im na svemu dosadašnjem što tamo videh i želim im još dugo da ovako uspešno funkcionišu!
Kako njima DS dolaze preko nasipa tako i odlaze susjedima preko nasipa ... ko uspe da ih duže zadrži i sačuva ...
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
Lala |
Objavljen 28.02.2014. 13:24
|

Moderator

|
Pre izvesnog vremena smo na našem portalu Srbijalov postavili direktan link za internet prezentaciju Uprave za šume, koji je u okviru sajta Ministarstva poljoprivrede.
Danas sam kliknuo na link, i vidim da je kompletan sajt Ministarstva poljoprivrede promenjen, i da nap link ne vodi više direktno na stranicu Uprave za šume!
Takodje sam primetio da deo ranijih dokumenata iz arhive Uprave za šume (Pravilnici, obaveštenja i sl.) više nije moguće videti na toj stranici!? Zbog čega?!? Kako doći sada do tih dokumenata?!? Lično mislim da je raniji izgled sajta Ministarstva, pa samim tim i Uprave za šume, bio relativno dobar, a ne vidim neke bitne novine u ovom novom izgledu sajta, pa ne vidim zbog čega je bilo potrebno menjati nešto, kad je i ono staro sasvim lepo radilo, a radilo bi još bolje da je stranica bila redovno dopunjavana svežim i aktuelnim informacijama.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Acke |
Objavljen 28.02.2014. 13:54
|

Član

Upisa: 158
Pristupio: 25.10.2012. 21:59
|
A pitanje o dodeli sredstava iz fonda za razvoj lovstva za 2013/14? Ostalo je misterija koliko se sećam. |
|
|
|
Vuki |
Objavljen 01.03.2014. 19:37
|

Član

Upisa: 182
Pristupio: 04.04.2011. 22:00
|
Acke kaže:
A pitanje o dodeli sredstava iz fonda za razvoj lovstva za 2013/14? Ostalo je misterija koliko se sećam.
Vojna tajna |
|
|
|
Acke |
Objavljen 01.03.2014. 21:55
|

Član

Upisa: 158
Pristupio: 25.10.2012. 21:59
|
Kao i mnoge, važnije, stvari u ovoj demokratskoj zemlji. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 02.03.2014. 11:39
|

Moderator

|
Acke kaže:
A pitanje o dodeli sredstava iz fonda za razvoj lovstva za 2013/14? Ostalo je misterija koliko se sećam.
Videćemo da li će to ostati misterija, nisam baš siguran. Možda u Upravi za šume dožive neko iznenadno prosvetljenje, pa naprasno objave te podatke?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 02.03.2014. 13:51
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Lala kaže:
Acke kaže:
Videćemo da li će to ostati misterija, nisam baš siguran. Možda u Upravi za šume dožive neko iznenadno prosvetljenje, pa naprasno objave te podatke?
Moguće je i to ali samo kao diverziju (zastarelo po njihovom mišljenju) da bace prašinu u oči i sakriju novu bruku.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 21.03.2014. 08:34
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
http://www.srbija...admore=805
Slavo da li je ovo neka šala. Čitam i ne mogu da verujem , čega se sve nisu setili ne bi li izmuzli lovačke novce. Ovo je strašno. Žalosno je što pored ovakvih apetita Uprava za šume nije dala na uvid rezultate od prošle godine. Da li se boje za naše zdravlje pa su nas poštedeli slučajnog infarkta .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 21.03.2014. 19:53
|

Lovčina

|