Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Malokalibarsko oružje, da ili ne?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Malokalibarsko oružje, da ili ne?
Jank

Lala kaže:
Sniper hunter, ovo je dokaz da si bio u krivolovu na muve Grin

Ova slika je bila ranije na drugoj temi, koja je obrisana, pa je ponovo postavljam. U pitanju je kopija Heckler&Koch cal.22, isto nemačka, sa ugradjenim docter aim point nišanom. Snimak je načinjen na strelištu 100 m, pored Novog Sada. I uhvaćen je momenat opaljenja i izbacivanja čaure Smile
Da ne bude zabune, na cevi NIJE prigušivač!
Puška je isključivo namenjena za sportsko streljaštvo. I ne pitajte kako grupiše pogotke, bolje da ne pričam Chut

Lalo j...m ti sitno žito kakva pušketina....pa ovde izgledaš ko komandos iz Kambodže.....verujem da je pravi užitak pucati iz ovakve spravice....lovac
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Sniper Hunter
 Ne neco nije mislio da se zrno odbija od kostiju ali je poznato da kod zrna male mase a velike brzine dolazi kao sto kaze lala do tumbanja i deformacije zrna i tako nanosi velika ostecenja i povrede

i55.tinypic.com/2v2b11h.jpg
ucinak na oposumu
i54.tinypic.com/29sza0.jpg
graficki prikaz
i51.tinypic.com/2a9v3nk.jpg
i puklo ki lubenceGrin

PS:skinuto sa neta ja se ne izivljavam na lubenicamaGrin

neca90
 Aha,razumeo sam sad u cemu je fora,samo sam u pocetku imao pogresnu predstavu.Nista ti Sniper Hunter ne brini,ako te zelenbaci optuze za zlostavljanje lubeniceGrin ja cu te branim,ne kosta nista,samo da sacekas da,ako Bog da,diplomiram...Smeko

Sniper Hunter
 Samo ti sinko uci da sto pre zavrsis imaces posle vise vremena za lov ,ovo za lubenicu ti jeB)Smeko

neca90
 Uvek sam slusao starije,pa cu tako i sadSmileOdoh ja da spremam kolokvijumOsmehPozdravPozdrav

Jank
 Snipere kakav pogodak ko bi rekao da ce se ovo desiti....objasnjenje je za 5+.......Bravo 2

Lala
 Ovo je snimak lubenice posle pogotka; zamislite recimo, šta napravi taj metak na srnećoj divljači, ili kao što je neko predlagao, na zecu? E zato sam protiv korišćenja u lovu.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

darkon
 I da je MK dozvoljena,opet ne bi smela da se koristi u lovu na srnecu divljac,jer je minimum koji je zakonom propisan za lov ove divljaci 5,6x41 i zrno od 3,5g.

Ona bi mogla samo na sitnije krznasice,ali kako kod nas nema tih sitnijih,koje se love,opet je ne vidim kao dobro resenja.

gorskikotar
 Za lisicu je dosta dobar samo treba kvalitetna municija. Stinger RVS je zakon ali se već ne da nabaviti.

darkon
 A do koje daljine je koristis za lisicu?

gorskikotar
 Ja s MK pucam do 40 m, ali vjerujem da bi bilo djelotvorno i do 50 m . MK je marke Češka zbrojovka model brno 2, s optikom Hunter 6*42.

nenadx
 Ajde kad vec pricate o MK,da kazem svoje misljenje,Po meni veoma riskantna za prakticnu upotrebu,Tacnije,minimum.Kada bi zakon i dozvolio,trebalo bi je ograniciti na najsitnije krznasice i ptice(naravno dozvoljene za lov)Taj brno 2,se recimo lako obradom lezista.prepravi na 22Mag,cime se ipak dobija visak energije i mase,za sigurnije obaranje i manje ranjavanja.
Dobar pogodak

Sniper Hunter
 U pravu si nenadx to je minimum za lov ali za trening je maximum jer je municija daleko najjeftinija i pucas do mile volje ne zamara ispucas 50 -60 kom pa ladno pivce pa opet malo puc puc pa pivce milina!

i51.tinypic.com/2lx1j9.jpg
Evo nam zanimacijeGrin

nenadx
 Kolega,od puc,puc i pivca,najlepse je ovo na raznjuBravo 2
Dobar pogodak

bela
 puc puc ožeži ožeži e ovo na sliku je ožeži.
ja bi to sa brisom tako sitno iseckao da te vidi bog.Gladan
vižlan i terier

vlada lovac
 Na koji način se nabavlja municija 22lr, dali je dovoljno u prodavnici pokazati oružni list za tu vrstu oružja ili se piše zahtev za nabavku, ako je potreban zahtev ima li ograničenja količine kao kod nabavke karabinske municije

Jank
 Malo puc puc, malo sa čašicom kuc kuc, a bogami ako je u blizini lepša polovina nebi bilo loše i tuc tuc, pa neka košta koliko hoće, ......bez zajebancije Snipere ovo je slika iz mašte....B)

Sniper Hunter
 Jank masta moze svastaSmeko
Vlado za mk se nabavlja isto kao i za lovacki karabin....nazalostCry

gorskikotar
 Hvala Nenadx za infi+ormaciju o preradi Brno 2 na magnum, dobra ideja, ali za kune i lisice je sasvim u redu s dobrom municijom.
Da li se kod Vas još može nabaviti RVS Stinger?
Dobra kob!

dusanandra
 Kolege,kad bi se Brno 2 prepravio sa 22lr na 22WMR da li bi zakonski mogla da se nosi u lov tj. da li je 22WMR kod nas lovacki metak jer video sam da u Snajperu ima iz 94 Sever kombinovana puska u kalibru 22WMR-20/76?!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Porez na oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 233 17.01.2025. 08:58
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,625,528 posete www.srbijalov.com