Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Šumska šljuka

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Šumska šljuka
gorskikotar
 Svakako lijep lov, pa kada se seter protegne u fermi, to je uživancija.Prema slici vidim da je to nekekva šikara uz polje. RAJ za šljuke. Koliko ih godišnje odstrijelite u lovištu i na kojoj površini?
Dobra kob!

dr NM
 Obično moja grupa i ja odstrelimo desetak komada godišnje. Kod nas je dozvoljeno loviti ih samo dok se lovi i fazan, tako da imamo samo 8 izlazaka godišnje. Pretražuju se u glavnom jaki gustiši i pri tome se pretresaju velike površine lovišta.

radislav

dr NM kaže:
Obično moja grupa i ja odstrelimo desetak komada godišnje. Kod nas je dozvoljeno loviti ih samo dok se lovi i fazan, tako da imamo samo 8 izlazaka godišnje. Pretražuju se u glavnom jaki gustiši i pri tome se pretresaju velike površine lovišta.

radislav
 Tema je super, evo ja se prvi put javljam na neku temu , i nemojte mi zamjerit ako pritisnem neku pogresnu tipku na tastaturi .Ja zivim u Bileci i lovom se aktivno bavim vec 20god.Volim sve vrste lova ,ali najveca cast je lov na sljuku sa seterima .Kod mene ima puno sljuke i mi je lovimo od otvaranja lovne sezone do kraja. Kod mene inace ima oko 300clanova u drustvu i svi love visoku divljac ja sam jedini koji lovi pticu i uzgaja setere, pa zato lovim najvise sa lovcima iz okruzenja a imam i dosta gosti iz italije .Moje iskustvo a i sto sam video kod lovaca iz italije jer smatram da su vecina njih sto dolaze vrhunski lovci je da se sljuka lovi sa sacmom broj 8-9-10-disperzant je najbolje, a cijevi kod oruzja da budu duzine 62 cm ,i nema promasaja.[xhide][/xhide]

vuk71
 Smatram da je vaznija duzina cevi i cokovi na pusci negoli krupnoca sacme. Mada je br. 12 tj. 2.5mm sasvim dobra mera za sljuke.

stole
 zdravo jas sum od makedonija.sega e krajot na lovnata sezona na sumska sljuka.pa ovaa sezona i ne bese mnogu dobra za sljuka.ovaa sezona e mnogu retka.jas licno otstrelav 9 sljuki.
inaku od moe licno iskustvo naj dobra municija za sljuka e 14 a dolzina na cevkata na puskata 66 sm.jas koristam grcka municija diasporas 36 grama broj 14.
Pravilo foruma je da se upisete u temi za to "Predstavite se " ili u vasem profilu upisete podatke u rubrici predstavljanje
Srbijalov
Admin Tim!

Sasa frrr

radislav kaže:
Tema je super, evo ja se prvi put javljam na neku temu , i nemojte mi zamjerit ako pritisnem neku pogresnu tipku na tastaturi .Ja zivim u Bileci i lovom se aktivno bavim vec 20god.Volim sve vrste lova ,ali najveca cast je lov na sljuku sa seterima .Kod mene ima puno sljuke i mi je lovimo od otvaranja lovne sezone do kraja. Kod mene inace ima oko 300clanova u drustvu i svi love visoku divljac ja sam jedini koji lovi pticu i uzgaja setere, pa zato lovim najvise sa lovcima iz okruzenja a imam i dosta gosti iz italije .Moje iskustvo a i sto sam video kod lovaca iz italije jer smatram da su vecina njih sto dolaze vrhunski lovci je da se sljuka lovi sa sacmom broj 8-9-10-disperzant je najbolje, a cijevi kod oruzja da budu duzine 62 cm ,i nema promasaja.[xhide][/xhide]

Pozdrav kolega, i ja sam iz hercegovine, komsijaSmile. Lov na sljuke je strast, naravno sa psima bez kojih ne bi bilo smisla loviti.

Za sljuku koristim sitniju sacmu od tebe 2,1mm (osim ako ti ove oznake nisu italijanske) jer obicno pucam do 25m, takav je teren, znas o cemu ti pricamSmile.
E sada jedino se za cijev ne slazem, i ovo da nema promasaja, pa mora biti promasaja, nije uredu da se sve skine, onda bi trebalo kalibar 4 sa skracenom cijevi nabaviti i udri u grm ispred ferme psa. Mala sala, pozdrav, ne sumnjam ja da si pravi lovac. Bye

nidzamotocross
 Evo i mene ovde, nemam neko iskustvo o ovom lovu, posto je nase loviste na oko 600m nadmorske visine, sljuke ima, ne bas puno, ali nije ni mali broj... Najbolje ih je loviti sa seterima, jer seter ko pas ima elegantan i tih hod, ne pravi nagle pokrete, i kada se krece po sumskom tlu, ne pravi buku, pa lakse markira sljuku, i pridje joj sasvim blizu, imao sam priliku da gledam takav lov, i to je nesto prelepo, videli smo oko 20 jedinki, a odstrelili su 13, jer ima veoma brz i nepravilan (cik-cak) let, pa je preteska meta... Pucane su sacmom 2.1mm kalibrom 12, bokericama... Steta pa nisam poneo nikakvu kameru tada... Angry
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Cvele
 Hahaha.. nidzo, ne mora da znaci da samo seter ima takav hod, sve zavisi od psa do psa, temperamenta i karatkera... ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nidzamotocross
 Ali uporedi NKD-a i setera, kako se krece jedan pa drugi... NKD je visi, jaci, krupniji, pa pravi vise buke po sumskom tlu... Dok seter manji, slabiji, laaksi, pravi manje buke... Ne lovi se dzaba sljuka najvise seterima, a i ovo sam cuo od profesionalaca na ovim poljima... 

branko
 Pozdrav svima...
Ja je lovim uspesno sa DD...
U nasem lovistu je ima sasvim dovoljno ali steta sto nikoga sem mene u mojoj grupi ne zanima takav lov.... Pa je lovim dok traje sezona fazana, motam se po sumarcima i grebem se, dok drugi godspodski love fazana u polju....Smile
Al ne znaju oni sta je pravi lov....
Veliki pozdrav od Nikolic Branka
LU TAMNAVA UB

DakiNS

nidzamotocross kaže:
Ali uporedi NKD-a i setera, kako se krece jedan pa drugi... NKD je visi, jaci, krupniji, pa pravi vise buke po sumskom tlu... Dok seter manji, slabiji, laaksi, pravi manje buke... Ne lovi se dzaba sljuka najvise seterima, a i ovo sam cuo od profesionalaca na ovim poljima...
Nidzo po tome breton je jos pogodnjiji od seteraSmeko
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

nidzamotocross
 Da, Daki, i breton je takodje pogodan za ovaj lov zbog hoda, ali nekako seteru vise lezi ovaj lov, informisacu se ja vise kod gore pomenutih profesionalaca, pa cu malo profesionalnije o ovim stvarima.. Grin 

Cvele
 Nidzo, po tebi, onda bi' najgrublji trebao da bude NOD, jer je u glavnom i naj veci, a evo branko kaze da veoma uspesno lovi s' njima ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

branko
 Sve to zavisi od jedinke, kao i kod nas ljudi na primer ne igraju svi crnci dobro kosarku, neki trce bolje na sto metara ili se bave baletom.....SmilePresrean
brat i ja gajimo ostrodlake ali su razliciti kao nebo i zemlja, on je ljubitelj zustrih i ostrih pasa, koji bez sumnje jedu teren, ali u sumskom lovu blazi temperament ima prednost.......

ohotnik
 Svaka vrsta lovackog psa sa dobrim nosom i cvrstom markom je dobra za lov kraljice suma,sumske sljuke.Ja je veoma aktivno lovim sa tri nemacka krakodlaka pticara.Glupost je buka da li pravi pas ili ne Sljuka dopusta psu da pridje relativno blizu drzi marku psa neizvlaci se kao fazanska divljac i polece tek kada mora kada je pas na komandu dize.Lovim je puskom kalibra 20 sa municijom namenjenom za sljuku A to su patroni sacme promera 1,8-1,9mm sa disperzante punjenjem i svericnom sacmom romboine forme ili cetvrtaste radi sireg posipa.Jedna vrsta lepog i zahtevnog lova za ciji uspeh su potrebni dobro obuceni psi i strelac.

branko
 Inace lovim je sacmom 1,7 mm fiochi 11, kalibar 20, cokovi 0,75 i 0,25.... Al moram priznati jak je protivnik, let joj je veoma nepredvidiv........
Pozdrav i dobar pogled

branko
 ohotnik>>> lepo receno tj napisano...Smile
LU "Tamnava" UB, grupa Jelen

DakiNS

nidzamotocross kaže:
Da, Daki, i breton je takodje pogodan za ovaj lov zbog hoda, ali nekako seteru vise lezi ovaj lov, informisacu se ja vise kod gore pomenutih profesionalaca, pa cu malo profesionalnije o ovim stvarima.. Grin
Nidzo malo ima sarkazma u mom upisu Kada je lov sa pticarima u pitanju mnogo je bitnija obucena jedinka nego rasa.I najfavorizovanija rasa za odredjenu vrstu lova ukoliko nije obucena kako treba je obicna dzukela a najnepopularnija rasa , akoje jedinka dobro obucena bolja je na terenu od favorizovane
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

nidzamotocross
 Da, naravno to uvek stoji... Al' kad bi rasa bila univerzalna, postojala bi samo ta jedna rasa pticara, ali ovako, nekom pticaru vise lezi jedan, nekom drugi lov, pa jos ako je jedinka lepo obucena za lov, lepota... Tako seterima lezi lov na sljuku, ali daleko od toga da se ona ne moze loviti sa NKD, NOD, ili ostalim pticarima, cak neki kolega rece da ih lovi jazavicarima... Prvenstveno zavisi od jedinke, ali opet kazem, svaka rasa, je posebna na svoj nacin, nekoj lezi ovaj, nekoj onaj lov... ;)

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 25
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,537,196 posete www.srbijalov.com